Nosková v Berlíně postupuje. V prvním kole přehrála bývalou wimbledonskou vítězku Kerberovou

18. 6., 15:57
Aktuality 24
WTA BERLÍN - Linda Nosková (19) zvládla zápas prvního kola na prestižně obsazeném turnaji v Berlíně. Češka porazila bývalou světovou jedničku a wimbledonskou šampionku Angelique Kerberovou (36) 7:6, 2:6, 6:4 a připsala si druhou výhru na travnatém povrchu v kariéře.
Profily hráčů
Nosková si v Berlíně poradila s Kerberovu. (@Profimedia)

Nosková – Kerberová 7:6, 2:6, 6:4

Linda Nosková zahájila travnatou sezonu na skvěle obsazeném turnaji WTA 500 v Berlíně, kde je mimo hráček z kvalifikace a divokých karet nejníže postavenou hráčkou. Češka však využila příznivého losu a v prvním kole přehrála bývalou světovou jedničku a nyní až 224. hráčku světa Angelique Kerberovou.

Česká hráčka se v začátku zápasu dostala do vedení 5:2. Sadu však nedopodávala a dovolila Kerberové srovnat. Česká teenagerka získala první set až v tie-breaku poměrem 7:4. Ve druhé sadě se česká hráčka držela pouze do stavu 2:2. Nevyužila ani jeden ze dvou brejkbolů a sama dvakrát o podání přišla.

Po sérii pěti ztracených her v řadě se Nosková opět dostala na vítěznou vlnu, když sebrala Kerberové servis a ujala se vedení 3:1. Výhodu brejku si udržela až do konce zápasu a vybojovala tak svoji nejcennější výhru na trávě.

Bývalá wimbledonská vítězka, která se letos vrací po mateřské dovolené, na domácím travnatém podniku nikdy nevyhrála více než jeden zápas.

Nosková měla velmi dobrý vstup do letošní sezony, ale už několik měsíců se bohužel trápí. Hlavně díky semifinále v Brisbane a čtvrtfinále na grandslamovém Australian Open se vyšplhala do TOP 30 žebříčku, jenže na předchozích šesti turnajích dokázala 19letá Češka posbírat dohromady jen pět výher a po odjezdu z australského kontinentu stále čeká na první čtvrtfinálovou účast.

Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

24
Přidat komentář
Kandinsky1
Já teda Kerberovou nechápu. V šestatřiceti se vrátit na kurty místo toho, aby se starala o mimino. Proč ho tedy vůbec má ?
A to jsem ji měl dřív rád, hlavně tedy kvůli tomu, že dokázala na GS několikrát (2x i ve finále) složit mastodonta.
Reagovat
frenkie57
Třeba má tenis prostě natolik ráda, že se ho ještě nechce vzdát. A o své baby se určitě také stará, spolu s ostatními.
Reagovat
Kandinsky1
Jo, asi podobně jako další matka roku Svitolinová.
Reagovat
Nenela
Co ti je po tom, jak se tenistky staraji o sve deti? Starej se radsi o sebe
Reagovat
Kandinsky1
Co ti je po tom, o co se starám ?
Reagovat
hanz
Třeba nehoda ...
Reagovat
lvicek
Ono v zapadnich zemich je mnohem beznejsi, ze se o miminko stara chuva nebo je nekde v jeslich a matky se vraci o mnoho drive do prace nez u nas a nemusi se vubec jednat o spickove tenistky. Ja si to tedy neumim opravdu predstavit, ale treba moje nekdejsi sefova delala doktorat v USA a po porodu mela 3 tydny dovolenou a sla zpet do prace. O dite se nejakou dobu staral manzel. Podle me ty tenistky to maji jeste docela dobre, mohou si naplanovat treninky, jak jim to vyhovuje, na chuvu urcite maji penize, ta se postara, kdyz dite spi, potrebuje prebalit, nakrmit atd. a ona si muze vyhradit cas na to byt s miminkem podle toho, jak to ji a diteti vyhovuje. Ty matky, ktere musi na 8 hodin nekam pryc do prace, to maji mnohem horsi. (Za me je to ale totalni blbost, neumim si predstavit platit nemale penize cizi zenske za to, ze se stara o moje dite - male miminko - kdyz ja jsem v praci).
Reagovat
Kandinsky1
Ale tak u normální práce je to něco jiného, než u tenistek, které létají z jednoho turnaje na druhý.
Reagovat
lvicek
No to asi jo, nevim, jestli ditko bere s sebou... Mozna je na rodicovske tatinek a ditko je uplne spokojene :).
Reagovat
frenkie57
Některé ženské si je berou s sebou na šňůru, kde se o něj stará svěřenecká osoba, jiná ho má doma a je s ním v kontaktu přes video. Myslím ale, že ani jedna se nevracela dříve než po 6-8 měsících. Jinak si myslím, že je to naprosto ok, nevidí důvod, proč by tyhle maminky nemohly po porodu a pauze pokračovat v kariéře, dělat , co je tak baví a naplňuje.
Reagovat
jih
"Linda is so beautiful." ____ "Seems a refined version of Keys."
(z YT komentářů pod videem WTA Match Highlights)
Reagovat
Serpens
To je hanlivé
Reagovat
misa
Druhá Linda je hezčí, ale tenisově teď za tou první zaostává :(
Reagovat
jih
Není a není!
https://www.wtatennis.com/players/329668/linda-noskova
https://www.wtatennis.com/players/329627/linda-fruhvirtova
(ranking si zakryjte )
Reagovat
misa
https://www.idnes.cz/sport/tenis/linda-brenda-fruhvirtova-sestry-kariera-rozhovor.A240512_085527_tenis_ikuc
Reagovat
Ela-fon-isi
Závidím, kdo jste viděli, ale raduju se s vysledku!
Reagovat
Otmar
V několika komentářích se objevil despekt ke Kerberové: maminka, 36 let, ve třetí stovce žebříčku....tyto poznámky snižují úspěch Lindy, která měla plný pytel starostí aby si s Angie poradila, protože ta hrála znamenitý tenis a mnohokrát Lindu pěkně pocvičila. O to je výhra cennější, navíc Linda taky dost chybovala.
Reagovat
Stippy
Angelika je pořád super, spojuje dnešek s famózní dobou minulé dekády: wozniacki, kerber, kvitka, kdysi muguruza, ještě henin, si-mo-na!, mamča " a kto vyplietal, ty si vyplietal" benčič, neporazitelná bárty, williamsky ještě co to šlo......
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jo Garbiňe je taky škoda.

Tohle hloupý okno neumí zcela standardní znaky
Reagovat
jih
Rád na Lindu koukám. A výhra je vždycky bonus.
Reagovat
Stippy
No to já tedy ne. Já jedině Junonu Sabalenku a ruské krásky. A Paolini, má drajv, pere se, nevzdává. Ta si mne získala.
Reagovat
makro99
Supr, tenis na trávě je pořád do značné míry o zkušenostech, obvyklé rozdíly se smazávají..
Kerber měla na antuce bilanci 87:33, Linda 1:3. Takže Linda dnes zdvojnásobila počet svých travnatých výher a za to zaslouží velký :)
Reagovat
tommr
ty uvedené bilance snad platí pro trávu a ne pro antuku?
Reagovat
honza.khp
stane se
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist