Nosková selhala a dál čeká na první čtvrtfinále mimo betony, Siniaková bude dohrávat ve středu

25. 6., 15:10
Aktuality 11
WTA BAD HOMBURG - Linda Nosková (19) nevyužila velmi příznivého losu na probíhající travnaté pětistovce v německém Bad Homburgu. Ve druhém kole prohrála 4:6, 2:6 s outsiderkou a 58. hráčkou žebříčku Viktorijí Tomovovou (29) a dál čeká na svou první čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu mimo oblíbené tvrdé povrchy. Ve hře je ještě Kateřina Siniaková (28), loňská šampionka vede 6:3, 2:2 nad Ljudmilou Samsonovovou (25) a utkání dohraje ve středu.
Linda Nosková nevyužila jedinečnou šanci na první čtvrtfinále mimo betony (© AFP)

Nosková – Tomovová 4:6, 2:6

Linda Nosková na začátku letošní sezony zářila, když postoupila do semifinále silně obsazené generálky v Brisbane a na Australian Open si po cestě do čtvrtfinále vyšlápla na světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Od půlky února se však trápí a stále čeká na první vítěznou sérii od postupu do osmifinále v Dauhá, přestože od té doby odehrála osm turnajů.

Prvního čtvrtfinále od lednového Australian Open se nedočkala ani v Bad Homburgu, přestože měla jedinečnou šanci. V úvodním kole totiž narazila na lucky losera Taylor Townsendovou a v tom následujícím potkala až 58. hráčku světového pořadí Viktoriji Tomovovou.

Proti bulharské outsiderce se však trápila a kupila nevynucené chyby. V utkání neproměnila ani jednu že čtyř brejkbolových příležitostí a třikrát přišla o vlastní servis. Zápas trval jen hodinu a 10 minut.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Nosková má na kontě sedm čtvrtfinálových účastí na nejvyšším okruhu, všechny posbírala na oblíbených tvrdých površích. Bývalá juniorská šampionka French Open se zatím výrazněji neprosadila na antukových ani travnatých dvorcích. Na pažitech mezi dospělými debutovala loni a má celkově bilanci 3:5.

O 10 let starší Tomovová vylepšila svou mizernou bilanci s hráčkami TOP 50 světového hodnocení na 8:32 a zahraje si své teprve šesté kariérní čtvrtfinále na hlavní tour. Její soupeřkou bude Anna Blinkovová, či nasazená čtyřka Beatriz Haddadová Maiaová.

 

Siniaková – Samsonovová 6:3, 2:2 / odloženo

Kateřina Siniaková rozehrála pozdě večer utkání druhého kola v Bad Homburgu a dohrát ho bude muset kvůli přerušení pro tmu až ve středu. Loňská šampionka vede nad nasazenou dvojkou Ljudmilou Samsonovovou 6:3, 2:2. Ve čtvrtfinále už čeká Donna Vekičová.


Výsledky turnaje WTA 500 v Bad Homburgu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Random33
Taky si rikam, ze Katka je nejak dlouho zdrava a tezce vybocuje z tech nasich pravidelnych zraneni a marodeni. Tak snad to bude zitra OK
Reagovat
GeoTen
Kateřina zatím hraje výborně, hlavně z backhandu je jako tradičně nebezpečná, ještě jí to do něj Samsonova pořád naivně hraje, tak snad to vydrží
Reagovat
com

Siniacka je posledni dobou jedina ceska, na kterou se da koukat
Reagovat
GeoTen
A myslím, že ji teď stopli ve vhodnou chvíli, šanci vyvztekat se bude mít do zítra.
Reagovat
Kandinsky1
Udělá si poznámku, kde skončila, a před začátkem dohrávky si ji přečte.
Reagovat
Mantra
Na Wéčku půjde do druhého týdne.

To si pak opakujte Mantru
Reagovat
Kandinsky1
Bože, ta je marná. Od února nevyhrála dva zápasy po sobě a teď prohraje s 58´ Tomovou Ta už tuhle úchvatnou sérii protáhne asi až do konce sezony.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
1 eso za zápas je na Lindin styl slabota. S tím ať na trávu ani neleze
Reagovat
makro99
Hmm, tak to je trpká prohra..
Bohužel, tohle se stává docela často, že když se hráčka posune nahoru a pak má spoustu šancí na další průlom (nasazení, dobré losy), tak to najednou ne a ne využít.. třeba letos na jaře Markéta, loni od AO Linda F. ...
OTOH, Tomova, byť jí mám taky zafixovanou jako veskrze příjemnou soupeřku ITF úrovně, tak tady ve 3 zápasech s Townsend, Mariou a Lindou dohromady ztratila 13 gamů... hmm.
Reagovat
EllNino
Zbytečné prohry, ale připomíná mi to Petřinu kariéru v začátcích :))
Reagovat
Levinest
Mnoho nevyužitých brejků....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist