Nosková se dostává do formy. V Monterrey přehrála i Svitolinovou a s Navarrovou si zahraje o finále

23. 8., 08:27
Aktuality 29
WTA MONTERREY - Linda Nosková (19) na turnaji WTA 500 v mexickém Monterrey neztratila set ani s třetí soupeřkou. Ukrajinskou šampionku z roku 2020 Elinu Svitolinovou (29) porazila po velmi dobrém výkonu 6:4, 6:4 a znovu po měsíci postoupila do semifinále. O první letošní a celkově třetí finále, v němž by usilovala o premiérový titul, si česká teenagerka zahraje s Američankou Emmou Navarrovou (23).
Linda Nosková (© Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Michael Weber)

Nosková – Svitolinová 6:4, 6:4

Zatímco ve dvouhře na olympiádě i na následné tisícovce v Cincinnati skončila hned na první soupeřce, ve čtyřhře to Linda Nosková dotáhla pokaždé do semifinále. A nyní na rozehranost z deblů navazuje také v singlu, v mexickém Monterrey porazila už tři soupeřky 2:0 na sety.

Po deblové specialistce Anně Danilinové z Kazachstánu a neoblíbené čínské soupeřce Xiyu Wang našla svěřenkyně Davida Kotyzy recept i na bývalou světovou trojku Elinu Svitolinovou. Vítězku turnaje z roku 2020 porazila bez ztráty podání 6:4, 6:4.

I když devatenáctiletá Češka měla v pěti různých gamech šanci na brejk a využila jen dvě, po 83 minutách zápas dovedla do vítězného konce. Sama totiž na servisu nezaváhala, ve druhé sadě dva brejkboly za stavů 1:2 a 4:3 zlikvidovala a duel ukončila čistou hrou při svém podání. Při druhém mečbolu trefila své čtvrté eso.

"Jsem nadšená z postupu, ale i z výkonu, který jsem dnes předvedla," pochvalovala si po skalpu o deset let starší Ukrajinky Nosková, jež po prvním servisu získala 32 z 35 bodů.

Statistiky zápasu Linda Nosková – Elina SvitolinováStatistiky zápasu Linda Nosková – Elina Svitolinová (@ Livesport)

Čtvrtfinalistka lednového Australian Open Nosková na teprve druhém z 13 turnajů od poloviny února vyhrála víc jak jeden zápas. V Mexiku stejně jako před měsícem na antukovém Livesport Prague Open přidala i výhru číslo tři a postoupila do semifinále, svého celkově šestého.

Vsetínská rodačka se tak dostává do velmi dobré formy jen pár dní před startem US Open, na kterém bude bojovat o minimálně obhájení loňského druhého kola proti nasazené Kazašce Julii Putincevové.

Frechová – Navarrová 7:6, 0:6, 2:6

Ještě předtím si ale v Monterrey zahraje o své třetí finále na hlavním okruhu, v němž loni v Brisbane (s Arynou Sabalenkovou) i v Praze (s Nao Hibinovou) prohrála ve dvou setech. V semifinále svede první vzájemný souboj se světovou třináctkou Emmou Navarrovou, která ve čtvrtfinále porazila 6:7, 6:0, 6:2 Polku Magdalenu Frechovou poté, co v prvním setu za stavu 5:2 neproměnila setbol.

O druhé místo ve finále se utkají Jekatěrině Alexandrovová a senzační čtvrtfinalistka Wimbledonu Lulu Sunová, která si semifinále turnaje WTA zahraje poprvé v kariéře. 23letá Novozélanďanka se do něj dostala po výhře 6:4, 6:3 nad Erikou Andrejevovou, čímž si zajistila premiérový posun do TOP 50.

Výsledky turnaje WTA 500 v Monterrey


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
PTP
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DT8ztbnALU9Q&ved=2ahUKEwi7iJPy8YuIAxWFQ_EDHRRyBKIQ78AJegQIERAB&usg=AOvVaw3b8E0F7eOo2xAoSTJTWVqJ
Reagovat
Kandinsky1
Hned co odpadl blok z dvou vyhraných zápasů po sobě, tak se rozjede jak mašina
Když si člověk vybaví její famózní výkon v STB proti Američankám, tak musí uznat, že ta holka má obrovský potenciál.
Reagovat
Levinest
Linda velmi dobře podávala a to byl základ úspěchu. I v delších výměnách se jí dařilo. Byla to chvílemi pěkná přestřelka. Ale Linda to zvládla velmi dobře jak na kurtu, tak i v hlavě. Super, stejně jako Katka (ale ta se zdaleka nemůže tolik opřít o své podání).
Reagovat
Krisboy
Reagovat
zfloyd
Linda hrála dobře , no ale Svitolina už dávno není dřívější Svitolina
Reagovat
frenkie57
Od té mateřské už to prostě není úplně ono. Vlastně ani jedna z těch mamin díru do kurtu neudělaly po návratu z mateřské.(Wozniacki, Kerber, Osaka, Azarenka atd.) Hrají kvalitně, ale ne skvěle.
Reagovat
makro99
clijsters
Reagovat
frenkie57
Ta byla vyloženě trapná s tou nadváhou. Naštěstí si to brzy uvědomila a skončila už na dobro.
Reagovat
Krisboy
Kim jsem měl vždycky rád, ale ten její comeback se opravdu nepovedl...
Reagovat
Krisboy
Tedy ten druhý!!!!
Reagovat
makro99
zato ten první :) 3 GS a světová jednička
Reagovat
Krisboy
No právě, proto jsem se opravil
Reagovat
makro99
jj, ale vlákno začínalo ve smyslu, že po návratu už se nedá hrát top tenis...
Reagovat
frenkie57
Ano, měl jsem na mysli ten druhý. Tato Belgičanka byla ve své době absolutní hvězda, hrála skvělý tenis, ale v té současné době si nebyla schopna uvědomit, že věk nezastavíš a potřetí se do stejné řeky vstoupit nedá ani náhodou. Její velká láska k tenisu jí drobet zaslepila a tak neviděla, jak moc na současné tenistky již ztrácí.

Ještě by mně zajímalo, kam se poděla dopingová (ne)hříšnice Halep. Odehrála snad dva turnaje a slehla se po ní zem. Víte někdo o ní něco?
Reagovat
jih
Linda umí maminy. Azarenka, Kerber, teď Svitolina a porazila i Serenu (ve čtyřhře).
Reagovat
A211
Gratulace Lindě N k vítězství, taktika na semifinále je jasná ZNAPsmilesmile
Reagovat
1semi1
Tak už tady teď máme oficiální TP zkratku "ZNAP"?
Reagovat
A211
Začít naplno a přidávat ZNAP bez toho se nic nevyhraje.
Reagovat
Krisboy
Tak dá se vyhrát i jinou taktikou, ale tohle je jistota!
Reagovat
baba
výborně
Lindo, po těch nešťastných zápasech konečně trochu naděje do lepších zítřků. Nechť ti to ale vydrží na US
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Tam v nejlepším případě zvládne jen pár kol. Téměř jistě.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Nepřipadá vám zajímavé, že v Mexiku se hraje tolik turnajů s tak vysokými prize money a přitom mexičtí tenisté stojí za prd? a to fakt hodně výrazně. https://www.tenisportal.cz/seznam-hracu/?country=mexiko Zmalé části se to dá vysvětlit tak, že letoviska u moře se tímto způsobem promují. Např. Los Cabos na špičce Kalifornského zálivu, kde snad není nic kromě turistiky (snad ani kartely ne, hahaha). Ale aktuální turnaj v Monterrey je ve městě, které je ve vnitrozemí.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
*poloostrova. Omluva.
Reagovat
1semi1
Reagovat
Mantra
Nepřipadá .
Je to pračka peněz těch zmíněných kartelů.
Reagovat
makro99
Mexiko má silnou tenisovou tradici a turnaje jsou tam populární a hojně navštěvované, obzvlášť ženské. Do 70. let mělo Mexiko i světové jedničky a GS šampióny, v mužích i ženách. Takže tamní pořádání turnajů není nic umělého...
Podobné případy tradičních tenisových zemí, které zažívají dlouhodobý výsledkový úpadek, jsou Švédsko nebo Indie..
Reagovat
Mantra
Proti tomu nic, ale krásně se to snoubí s potřebami místních.
Reagovat
tommr
nejvíc ITF turnajů se zase hraje v Egyptě a v Turecku které také nemají žádné hráče ve špičce. Ale jsou tam celoročně ideální podmínky pro tenis a navíc ty turnaje slouží jako propagace místních letovisk ...
Reagovat
frenkie57
Ve střední Evropě a na Balkáně je jich také hafo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist