Nišikori zdolal domácího kvalifikanta Krajiceka, v semifinále ho vyzve Querrey

14. 2. 2015, 07:53
Aktuality 6
ATP MEMPHIS - Vítěz posledních dvou ročníků turnaje v Memphisu Kei Nišikori měl dnes ve čtvrtfinále znovu menší potíže. Nejvýše nasazený Japonec ztratil s domácím kvalifikantem Austinem Krajicekem úvodní sadu, nakonec však utkání otočil a postoupil tak už do semifinále. O třetí finále v řadě si Japonec zahraje s domácím Querrym, jenž ve čtvrtfinále zdolal krajana Isnera.
Kei Nišikori

Kei Nišikori vyhrál poslední dva ročníky turnaje v americkém Memphisu a letos se tak může stát prvním hráčem v historii turnaje, který ho vyhraje tři roky po sobě. Nejvýše nasazený Japonec ale letos zatím neprochází turnajem tak, jak by si představoval. Set ztratil již ve svém úvodním utkání a i dnes ve čtvrtfinále absolvoval náročnou třísetovou bitvu.

Soupeřem aktuálně pátého hráče světa byl domácí kvalifikant Austin Krajicek, s nímž se Nišikori moc dobře zná. V juniorských letech spolu trénovali na Floridě a od té doby jsou z nich dobří přátelé.

V úvodním dějství měl více šancí domácí Krajicek, jenž si už v páté hře vypracoval na podání soupeře dva brejkboly. Nišikori sice obě šance Američana zlikvidoval, v deváté hře už ale tlak neustál a podání si prohrál. V následující hře měl sice tři šance na návrat do setu, ani jednu však nevyužil a Krajicek proměněním pátého setbolu první set uzavřel.

Ve druhé sadě už ale Nišikori ukázal svou sílu. Za stavu 4-3 soupeře brejknul a následně set bez problémů dopodával čistou hrou a srovnal tak na 1-1.

V rozhodujícím setu finalista loňského US Open sice jednou ztratil podání, sám ho ale Američanovi vzal hned dvakrát a po dvou hodinách a dvanácti minutách hry zápas ukončil proměněním hned prvního mečbolu.

"Kei je jedním z nejlepších tenistů na světě, takže jsem už před utkáním věděl, že to bude náročné utkání," řekl po zápase domácí Krajicek. "Já jsem šel do zápasu s tím, že chci ukázat maximum, což se mi povedlo. Ten zápas byl moc pěkný a já jsem si ho opravdu užil. Diváci tu vytvořili parádní atmosféru."

"Nehrál jsem dnes svůj nejlepší tenis," komentoval svůj výkon Nišikori. "Důležité ale je, že jsem vyhrál. Té výhry si hodně vážím, protože Austin hrál skvěle. Výborně podával a trefil i hodně es," pochválil soupeře Japonec.

V boji o finále vyzve světovou pětku další Američan Sam Querrey, jenž ve čtvrtfinále zdolal svého staršího krajana Johna Isnera ve dvou tie-breacích.

"Bude to úplně jiný zápas než dnešní utkání s Johnem. Kei má úplně jiný herní styl a v poslední době se mu opravdu daří," řekl Querrey, jenž ve vzájemné bilanci s Nišikorim vede 3-2. "Musím hrát agresivně a spoléhat na své podání, které by mi proti němu mohlo hodně pomoci. Těším se na ten zápas, bude to ale velká bitva."

| ATP 250 MEMPHIS |
USA / Tennessee, tv. povrch, 659.070 dolarů
sobotní výsledky (14. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nišikori (1-Jap.) - Krajicek (USA) 4-6 6-3 6-4
Querrey (USA) - Isner (USA) 7-6(3) 7-6(2)

Komentáře

6
Přidat komentář
janek_da
Dal jsem si hodinu bez komentare na znameni smutku za Johna. Jestli jej ale nekdo dobre zastupuje, tak je to pravě Sam. S Nišim to bude taky těžká práce.
Reagovat
smazaný uživatel
vsechno seno pro Sama! :-) Od rana mi lezi v hlave jeho skvely - a co si budem namlouvat, k Johnovi velmi podly - inside out FH kratas z druheho TB... ze je nehraju!? :-)))
Reagovat
PH94
GG Kei
Reagovat
Frick
je to Richardův vzdálený bratranec....
Reagovat
gigin
Genzera?
Reagovat
Fandina
Koukám, že ta rodina má příbuzné po celém světě ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist