Nišikori si na Masters v Madridu zahraje o první finále. A bude prvním Japoncem v Top 10

10. 5. 2014, 10:39
Aktuality 7
ATP MADRID - Kei Nišikori pokračuje ve výborných výkonech. Včera na antuce v Madridu zabrál čistě španělskému semifinále a zahraje si tak o své první finále na turnaji Masters 1000. Už nyní má navíc jistotu, že se v pondělí stane prvním japonským tenistou v Top 10 žebříčku ATP.
Kei Nišikori

Kei Nišikori utrpěl svou poslední porážku před dvěma měsíci v Indian Wells s Tommym Haasem. Od té doby vyhrál už 13 zápasů v řadě, z toho devět na antuce. Poté, co v Miami vyřadil Dimitrova, Ferrera i Federera, ale kvůli zranění třísel nenastoupil k semifinále proti Djokovičovi, sice měsíc nehrál, předminulý týden však v Barceloně získal svůj první antukový titul a včera se dostak už do semifinále v Madridu.

Čtyřiadvacetiletý Japonec ve španělské metropili neztratil ještě ani set a jako jediný dokázal zabránit čistě španělskému semifinále, když v boji o něj přehrál po setech 6-4 domácího Feliciana Lópeze. Desátý nasazený Nišikori sice využil jen dva z devíti brejkbolů a v průběhu utkání si nechával promasírovat záda, sám ale všechny tři soupeřovy šance na brejk odvrátil a po hodině a půl hry postoupil do svého třetího semifinále na turnajích Masters 1000.

"Nebyl to vůbec snadný zápas. Bylo těžké soupeři sebrat podání, sice jsem měl spoustu šancí, ale on vždy zahrál skvělý servis. Naštěstí jsem zvládl klíčové výměny a za to jsem teď moc šťastný," komentoval Nišikori, který se ve vzájemné bilanci ujal vedení 3-2.

Za svou skvělou formu bude Nišikori v pondělí odměněn historickým posunem ve světovém žebříčku ATP. Poprvé v kariéře a jako první Japonec v historii se totiž ocitně v Top 10, ve které byl posledním tenistou z Asie už před deseti lety Thajec Paradorn Srichaphan.

"Dostat se do Top 10 byl můj velký cíl. Musím hrát ještě lepší tenis, abych se tam udržel. Ale nechci se v desítce pouze udržet, chci své postavení neustále vylepšovat," řekl svěřenec Michaela Changa, který se v případě postupu do finále posune na 9. místo. "Snažím se hrát agresivně a to se mi dnes dařilo. Soustředil jsem se na klíčové výměny a především závěr zápasu se mi povedl," vrátil se k hodnocení čtvrtfinálového souboje.

Nišikori svou výhrou zabránil historicky prvnímu čistě španělskému semifinále na turnaji Masters 1000. První semifinálovou dvojici totiž vytvořili Rafael Nadal s Robertem Bautistou Agutem a sám Japonec bude hrát o své první finále na takto velkém turnaji proti světové pětce David Ferrerovi. Ten ve čtrvtfinále vyhrál i třetí vzájemný zápas s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, kterého zdolal 7-6 6-3.

Nišikori má s dvaatřicetiletým Ferrerm vyrovnanou bilanci 3-3, ale na antuce spolu ještě nehráli. Naposledy se střetli v březnu v Miami, kde vyhrál japonský tenista těsně 7-6 2-6 7-6.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 3.671.405 eur)
páteční výsledky (09. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6-4 6-2
Ferrer (5-Šp.) - Gulbis (Lot.) 7-6(3) 6-3
Nišikori (10-Jap.) - F. López (Šp.) 6-4 6-4
Bautista-Agut (Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-4
Semifinálové dvojice: Nadal - Bautista, Ferrer - Nišikori
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nishi hraješ krásný tenis, dnes to dej proti Rafovi
Reagovat
Fandina
držím palce do finále. Go go go!!!
Reagovat
Frick
Není to taky první člověk, jenž nemá mezi rodiči ani jednoho bělocha? Tsonga nebo Noah jsou mulati...
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu, tvoje starosti na mou hlavu.. :-) Ale vnimam, jak je Samuraj ovlivneny v projevech nejen treba unavou a psychoklestemi, ale jiste i sociokulturni odlisnosti...
Reagovat
skott
hlavně by možná místo přemejšlení nad blbostma stačilo číst článek, už tam jsou zmíněni dva, jinak namátkou Ashe, Monfils, nejsem si jistý s Blakem...
Reagovat
Fandina
Včera to byl dobrý výkon. Nad Felim byl Niši favoritem, ale i tak, to byl od Nišiho pěkný výkon. A držím palce dál, v Madridu už nemám koně. Takže Nišo go go go!
Reagovat
Pe3k
Pokud by nebyl věčně zraněný už by byl v top 8. Myslím si, že se dostane na 4-5 flek světa, ale bude to ještě nějakou dobu trvat. Pokud by měl lepší servis, pak bych si ho dovedl představit i na vyšších příčkách.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist