Nišikori finále neobhájí, už v prvním kole zahodil mečboly proti Pairemu

31. 8. 2015, 21:05
Aktuality 61
US OPEN - Hned první hrací den přišlo US Open o loňského finalistu a spolufavorita letošního ročníku Keie Nišikoriho. Čtvrtý nasazený Japonec neproměnil dva mečboly proti Francouzi Benoitu Pairemu a po pětisetové bitvě se tak s posledním grandslamem sezony loučí.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Kei Nišikori loňskou finálovou účast na US Open neobhájí. V duelu úvodního kola s Francouzem Benoitem Pairem nedokázal ve zkrácené hře čtvrtého setu využít dva mečboly a zápas nakonec za tři hodiny a 17 minut prohrál 4-6 6-3 6-4 6-7 4-6.

Pětadvacetiletý Japonec, jenž kvůli zranění levé kyčle vynechal přípravný turnaj v Cincinnati, se po ztraceném úvodním setu vrátil na vítěznou vlnu a zdálo se, že míří za postupem. V tie-breaku ale od stavu 6-4 nedokázal zápas ukončit a Francouz, jenž ve světovém žebříčku figuruje na 41. místě, si vynutil pátý set. V něm využil jediný brejkbol a ve třetím vzájemném duelu pak vybojoval první vítězství.


"Vyhrát první zápas na turnaji proti takovému soupeři je samozřejmě skvělé," radoval se Paire. "Trenér mi říkal, že musím hrát na maximum a myslím, že se mi to povedlo. Je to pro mě dobrý vstup do turnaje," pokračoval šestadvacetiletý Francouz, jenž vyrovnal svůj nejlepší výsledek na US Open. 

"Dnes mě v klíčových momentech podržel servis a měl jsem i trochu štěstí. Byly tam těžké situace, ale když člověk bojuje a nevzdává se, tak je za to po zásluze odměněn. Druhé kolo je pro mě v dané situaci skvělá zpráva, i když jsem teď hodně unavený," dodal Paire.

 

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
pondělní výsledky mužů (31. 08. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Paire (Fr.) - Nišikori (4-Jap.) 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (8:6), 6:4

F. López (18-Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 7:6 (7:5), 6:1, 6:3

Goffin (14-Belg.) - Bolelli (It.) 6:4, 6:1, 6:2
Dimitrov (17-Rus.) - Ebden (Austr.) 6:4, 6:2, 6:4
Kukuškin (Kaz.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:3, 6:3, 3:0 skreč L.
Tsonga (19-Fr.) - Nieminen (Fin.) 6:3, 6:1, 6:1
Seppi (25-It.) - Paul (USA) 6:4, 6:0, 7:5
Fish (USA) - Cecchinato (It.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1, 6:3
Granollers (Šp.) - Lacko (SR) 6:2, 6:3, 6:1
Berankis (Lit.) - Sousa (Portug.) 6:2, 6:2, 4:6, 2:6, 7:6 (7:4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
Tornes
Gratulace Rafovi, až na ten zkrat ve 3. setu to byl dobrý výkon.

Naopak Borna nic moc. Nejhorší byla ta spousta jednoduchých úderů, který vyhodil půl metru do autu. A podání též nic extra, to by měl ještě zlepšit.
Reagovat
Tornes
Na druhou stranu ve výměnách byl obecně velmi dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Paradoxne podával rýchlejsie ako Rafa, dal viac es, akurát z neho robil menej bodov..Vzhladom na 18rokov, super výkon, buduci GS vitaz bezpochyby..Uz teraz má na konte skalpy Rafu, Andyho, Robreda, Chardyho, Querryho, Gulbisa a dalsich..V 18 rokoch.
Reagovat
Tornes
Spíš jsem to myslel tak, že si nedokázal podáním udělat výhodu ve výměně (byť i ty přímé body - 1st service points won měl asi 60 %, Rafa 90 %, to je strašný rozdíl). Když mu to Rafa vrátil, tak už málokdy byl v pozici, ze které by útočil. Samozřejmě, kdyby tam byl nějaký větší ranař, tak by to bylo lepší, ale i obranář musí umět využít výhodu podání co nejvíce.

Samozřejmě, že na 18 roků není špatný, to určitě ne. Ale osobně jsem očekával trošku více. Měl tam strašně moc nevyužitých šancí (dobře rozehrané výměny a podobně). A jestli vyhraje GS, to je ve hvězdách, ale rozhodně patří k těm, kteří mají nevjětší šanci, stejně jako co se týká světové jedničky.
Reagovat
Kozoroh
Jj však mě taky štve, jak ho spaniel odepisuje a píše o něm slovy "přeceňovaný Čorič". Na to kolik mu je let toho Borna už dost dosáhl.
Reagovat
spaniel
Podle me je prilis pasivni a jede az prilis na fyzicku a obranu. Pokud je souper podobny, ma navrch. Pokud je souper utocny a k tomu rychlejsi povrch, tak je uplne neskodny. Treba se ale zmeni, je mlady...moc tomu ale neverim, styl hry je o nature.
Reagovat
Tornes
Gratulace Rafovi, až na ten zkrat ve 3. setu to byl dobrý výkon.

Naopak Borna nic moc. Nejhorší byla ta spousta jednoduchých úderů, který vyhodil půl metru do autu. A podání též nic extra, to by měl ještě zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kua, aj s takýmto zrebom..

Bolo vidiet jak moc to z Rafu spadlo..Borna výborný, myslím, ze ak by hral Rafa svoj tohtoročný štandard, tak ten zápas prehrá..Nastastie Nadal hral až na výpadok v tretom sete tiež dobre, v prvom rade skvele servoval, robil vela priamych bodov, zahral 40 winnerov a nebál sa výmenu zakončiť aj z BH..Progres bol zaznamenaný, treba ho udrzat a pomaly zvysovat..
Reagovat
Tornes
Krásně darovaný setpoint... Dvě dvojchyby, jedna fh UE. Aspoň že ten poslední si Borna vybojoval sám.

Rafa trošku polevil, Borna hraje o něco lépe než ve druhém setu. Ale osobně pochybuji, že by dokázal otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten desiaty gem..Typická Nadalovina roku 2015
Reagovat
mahycek
Teď jsem vstal, nezdá se vám ten povrch trochu rychlejší? Projel jsem si několik zápasů a zdá se mi to, že to celkem svižně odskakuje.
Reagovat
Tornes
Viděl jsem jen druhý set, ale přijde mi, že Rafa hraje dost dobře. Co mne nejvíce zaujalo, je jeho podání. V poslední době jeho největší slabina, ale teď podává naprosto bez problémů. Je samozřejmě otázka, nakolik za to může výkon Borny, ale rozhodně mi to přijde jako dobrý příslib pro Rafu. S takovouhle hrou má šanci dojít dál, než se před UO předpokládalo...
Reagovat
Tornes
I jeho fh mi přijde dneska velmi solidní, Coriče ním často tlačí a byť občas uletí, přijde mi, že minimálně. Zajímala by mne statistika UE a W z forehandu, ale řekl bych, že pro Rafu tentokrát bude lichotivá.
Reagovat
Tornes
Tak Rafa očividně chtěl popřít má slova a tak pro jistotu přišel o podání... :D

btw, bb won 1/1 a 3/3, zajímavá čísla.
Reagovat
smazaný uživatel
Veľa robí aj povrch...Preto ten pozitívny dojem zo servisu..

Budem zvedavý na priemer rýchlosti prvého servisu..V roku 2010, poťažmo 2013 kedy Rafa triumfoval mal priemer 185-186km/hod, v roku 2013 to bolo na úrovni 180..A tento rok servuje tak na hranici 170..
Reagovat
stopan
"Rafa hraje dost dobre" , to hraje vzdy, s nizsie postavenymi hracmi ma malokedy problemy, aspon na nich si zdvihne sebavedomie okrem travy, ale na hracov top ten sucasne nema to je ten rozdiel, je rozdiel hrat proti hracom mimo top ten alebo top 20 ako s hracmi sucasnej elity, pohyb, psychika, podanie, sila uderov je u hracov top ten o level vyssie, na co ma sa uvidi v zapase s Djokovicom ak tam postupia obaja.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak...po jakémkoli vítězství tu začnou Nadalovci vyhlašovat, jak hrál Rafa dobře, že už to začíná být ten starý dobrý Rafa, pak přijde soupeř z top 20 a je po ptákách :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Tornes je starý, oduševnený Nadalovec :)
Reagovat
Mayo
Kde pisu Nadalovci, ze hra dobre?
Reagovat
Tornes
Říkám, co jsem viděl a jak mi to připadalo. Můžu být úplně mimo? Můžu. Ale takhle jsem to viděl.

btw, tys ten zápas viděl? Že kritizuješ? Nebo jen tak naslepo?

btw2, já mám být Nadalovec? Četls vůbec někdy alespoň nějaké moje komentáře?
Reagovat
tito
Výsledky má mizerné, to nepopírám, byli jsme zvyklí na něco jiného. Ale s tím Top 20 jsi se sekl. Z 11-20 hrál letos s Dimitrovem, 2x s Isnerem, Andersonem, Monfilsem, Simonem a vše vyhrál.
Reagovat
spaniel
To byl preklep, on myslel top 120.
Reagovat
smazaný uživatel
Coric byl idealni souper pro 1 kolo. Je to hrac na pomaly povrch. Chybi mu razance uderu a nema tak cim by Rafovi ublizil
Reagovat
smazaný uživatel
Práveže má skvelé zbrane..Pokial niekde nebehá dnes 15ročná budúca legenda mužského tenisu, tak naozaj nevidím nikoho, kto by mu za 5-6 rokov zabránil v ceste za svetovou jednotkou...

A že mu chýba razancia úderov?..Veď má 18rokov, je to junior, chlapec, nie muž..V 18rokoch nemal ani Nadal dnešný FH, ani Federer dnešný servis..Jeho sila porastie, fyzicky zosilnie a hlavne..Bude na tom lepšie psychicky..Dnes neustál ten break v prvom sete, po prvom minineúspechu v zápase šla jeho hra o 40% dole..Tak typické pre mladých hráčov..
Reagovat
Mayo
vamos Rafa, 6-3
Reagovat
smazaný uživatel
Do stavu 3:3 bol vsak Coric lepsim hracom..

Apropos, ten kurt..To je totál speed tenis, veľká zmena..Otázka znie, a komu tým prospejete pánové?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Serene, rogerovi, petre, safi ...pnske sestave US chlapu. Je to jen dobre, ze aspon 1 povrch mezi GS je rychly, kdyz inwimblas tak vyrazne zpomalili
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska na pohodu :)
Reagovat
kada.tom
Gael skreč ...
Reagovat
a.magerova
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/pb.222913534493983.-2207520000.1441062165./803795623072435/?type=1&theater
Reagovat
rod_laver
Škoda, je to sympaťák.
Reagovat
janek_da
Ach jo.
Reagovat
Mayo
Roger neskutočne valcuje v ankete. To by som teda nečakal taký veľký rozdiel.
Reagovat
smazaný uživatel
A Rafa má chudák jen 95.
Reagovat
Fandina
A Berďa s Andym, jednou tolik a kousek.
Reagovat
Chrenda
No Berdych, to je úlet. Nemá nejmenší šanci chlapec. To nevím kdo tam takhle hlasoval.
Reagovat
Tornes
Vezmi v potaz, kolik to má fandů Federer a kolik Djokovič, odečti z Federerových fandů pár desitek procent, které se při hlasování dokážou odpoutat od svých osobních favoritů... A máš tu výsledek ankety... Pro Toma platí totéž.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, ovečky.
Reagovat
Fandina
Šikovný a oblíbený bača :-)))
Reagovat
kada.tom
Novak pěkně esteticky 6-1 6-1 6-1 :-)
To nebyl ani trénink pro Novaka :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Ukrajinský trdlo v noci postoupí, i když Groth... no i tak, Alexandře, je to teď dost otevřený, tak toho využít.
Reagovat
Fandina
Trdlo ... to mě rozesmálo, ale také doufám, že postoupí, i když Groth ... no i tak :-)))))))
Reagovat
kada.tom
Novak zatím easy job, spíš trénink :-D
Na AAS sice docela plno, ale ticho jako ...
Reagovat
kada.tom
Marin win :-)
Super :-)
Reagovat
Chrenda
Tak Berdych má velkou šanci posunout se na 5. příčku žebře při tomhle výpadku Keie. Tak jsem zvědavý, jestli toho využije. Většinou když nějakou šanci má, tak jí zahodí, i když se kasá jak je super připravený.
Reagovat
tommr
Tomášovi ted k postupu na 5.místo stačí dojít do čtvrtýho kola. Pokud by to nezvlád tak by to bylo velký selhání ...
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ho nestav do tý pozice, že má něčeho využívat...6. nebo 5. místo je v tuto chvíli ukradený. Tomáš nemá snadný los, a vzhledem k tenisu, který před Us Open předváděl... bude to dřina.
Reagovat
Chrenda
Tak já ho do ničeho nestavím, jenom konstatuji, že když to vždycky vypadá, že to má umetené a měl by v klídku někam postoupit, tak většinou vypadne se slabým soupeřem. Tak to u něj chodí. Nevím proč, možná něco v podvědomí. Prostě teď má šanci a uvidíme, jak si sní poradí. Říkal, že tvrdě trénoval a že teď to prodá, tak jsem na to zvědavý.
Reagovat
kada.tom
Velká škoda, ale aspoň že nebyl ve Federerově části.
Reagovat
pockerface
Nishi v žebříčku pošupajdí dolů. Těch bodů co ztratil. V tomto ohledu je to dobrá zpráva pro Tomáše no a ti co jsou v pavouku s Nishikorim, tak ti jásají, že jim odpadl těžký soupeř. Ach to zdraví, to ho brzdí v kariéře opravdu hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
tipuju že té šance využijí Tsonga, Dimitrov. Ferrer se vrací po dlouhé době, tam to na sf nevidím, Marin obhajuje a spíš si myslím že dopadne podobně jako Kei.
Reagovat
Kytka
Tsonga a Dimitrov a i Ferrer by museli vyhrát dva GS, aby se dostali na nynější pozici Nishikoriho. Za Berdychem je díra 1530 bodů - o tolik ja za ním právě Ferrer a pár bodíků za ním Nadal, Dimitrov a další. Tsonga má snad jen něco přes 2000 bodů. Čilič obhajuje, tak nezíská ani bod, i kdyby vyhrál. Berdychovi stačí obhájit loňské čtvrtfinále a je před Nishim. Los má velice dobrý, jen toho využít.
Reagovat
tommr
Tomášovi ted k postupu na 5.místo stačí dojít do čtvrtýho kola ...
Reagovat
smazaný uživatel
což není vůbec snadný. Už ve druhým kole nevypadá dobře Kudla :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je v pohodě, v Americe hodně dbají na bezpečnost, na kurt nikoho se zbraní nepustí, ani bodnou.
Reagovat
Kytka
I když Nishikori je v druhé půlce pavouka
Reagovat
smazaný uživatel
jo, jenom já mluvím o turnaji, a ty o žebříčku, kterej jsem vůbec neřešil.
Reagovat
smazaný uživatel
Po Ivanovičové další pecka.
Reagovat
Chrenda
No a po Karolíně, to mně ťalo ještě víc. Ta po USO vypadne z TOP 10. Škoda.
Reagovat
slacker
ja bych pockal az kdo nam zustane ve hre az po kompletne odehranych 2 kolech. Zatim je to brutalni cistka
Reagovat
flex
a plus Sharap
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist