Nike Clash of Champions: Nadal porazil Federera

9. 3. 2011, 11:26
Aktuality 4
Kvarteto tenistů absolvovalo v Oregonu exhibici na zahřátí před odletem do Indian Wells. V nové areně se střetli Nadal, Federer, Šarapovová a Azarenková. Diváky zajímal především souboj v mužské dvouhře, ve které zvítězila španělská světová jednička.
Rafael Nadal a Roger Federer

Na univerzitě v oregonském Eugenu byla postavena nová basketbalová aréna za 227 milionů dolarů a téměř polovinou na její výstavbu přispěl spoluzakladatel a bývalý ředitel firmy Nike Phil Knight, který vysokou školu v Eugenu vystudoval. Z funkce šéfa společnosti Nike odešel v roce 2004, kdy mu při potápění v Salvadoru zemřel ve věku 34 let jeho syn Matthew. A právě kvůli památce na svého potomka se finančně výrazně podílel na stavbě haly, která nese jméno Matthew Knight Arena.

V rámci jejího otevření se 8. března uskutečnilo tenisové klání Nike Clash of Champions (Zápas šampionů). Na exhibici byli pozváni tenisté, kteří mají smlouvy právě s firmou Nike. Do Oregonu doazili oba nejlepší tenisté světa Rafael Nadal s Rogerem Federerem a Maria Šarapovová s Victorií Azarenkovou, jež nahradila zraněnou Serenu Williamsovou.

Exhibice byla vyprodána během hodiny. 12.220 diváků tenisty přívítalo bouřlivým potleskem a sami hráči na kurt nastupovali jako rockové hvězdy - na každého mířil jeden reflektor. "Jít ze schodů a slyšet takový aplaus... Možná si myslíte, že je to pro nás normální, ale není," komentoval příjemné uvedení tenistů Federer. 

Večer odstartoval duel něžného pohlaví a obě hráčky se více než o hru starali o pobavení publika. 5-4 nakonec vyhrála Azarenková, když se závěrečný game hrál jako tie-break.  

Pak už se střetli Nadal s Federerem a i když se znovu soustředili hlavně na přesnou hru, museli diváci zatleskat několika povedeným 'trickshotům'. Nakonec stejně jako na začátku roku v Abú Dhabí vyhrál Španěl, v Oregonu uspěl v duelu na jeden vítězný set 7-5. 

"Během několika let jsme s Rafaelem odehráli už hodně podobných zápasů a zažili krásné momenty. Hráli jsme na spoustě úžasných míst, ale zde je to zvláštní tím, že jsme na místě, které pro Phila tolik znamená. Všichni jsme rádi, že tu dnes večer můžeme být," řekl devětadvacetiletý vítěz šestnácti grandslamů.

Čtyřiadvacetiletý Nadal ještě o víkendu pomohl své zemi k postupu do čtvrtfinále Davisova poháru. Naopak Federer již nějakou dobu trénoval ve Spojených státech.

Nakonec se konala smíšaná čtyřhra a výhru 6-3 si připsali Federer se Šarapovovou. Na pár výměn se do hry místo Švýcara zapojil i John McEnroe, který zápas jinak řídil z umpireové židličky. "Nikdy jsem si nemyslel, že bych mohl klesnout tak hluboko a být rozhodčím," rozesmál publikum bouřlivák McEnroe, který měl během své kariéry nespočet kontroverzních výstupů právě s rozhodčími.

Nyní se všichni aktivní tenisté přesouvají na jižně do Kalifornie, kde je v Indian Wells čeká prestižní společný turnaj.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Máš recht.Exibice opičákovi jdou :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj exhibice mu jdou, jen na grandslamech ve finále je vždycky proti egoistovi vyřízenej už v šatně :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
jako vždycky :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist