Nikdy jsem sport neměla ráda, přiznala Serena

2. 1. 2012, 14:39
Aktuality 10
Patří mezi hrající legendy sportu, ve kterém získala všechny velké tituly, jak ale na začátku nové sezony Serena Williamsová přiznala, tenis jí k srdci nikdy příliš nepřirostl. "Nechápu, jak jsem se mohla stát sportovkyní," překvapila své fanoušky Američanka.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Třináctinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová hodlá v této sezoně ještě více ořezat svůj kalendář, neznamená to však, že se s tenisem loučí. Jedna z nejdominantnějších tenistek poslední dekády nicméně tvrdí, že sport a s ním spojenou fyzickou námahu vlastně nemá ráda.

"Nikdy jsem sport neměla ráda. Nechápu, jak jsem se mohla stát profesionální sportovkyní," řekla Williamsová na turnaji v Brisbane, kde se vrátila na okruh WTA po čtyřměsíční pauze.

"Nemám ráda trénink a cokoli spojeného s fyzickou námahou. Když přijde řeč na sezení a nakupování, v tom jsem vynikající. Ale trénování byla vždycky moje Achillova pata," přiznala třicetiletá americká tenistka, která v prvním letošním utkání porazila Jihoafričanku Scheepersovou 6-2 a 6-3. "

Mladší ze slavného sesterského dua si uvědomuje, že je na sklonku své kariéry. Navzdory tomu, že hodlá startovat na nižším počtu turnajů než v minulosti, se však ještě s tenisem neloučí.

"U mě jde především o motivaci. Pokud ji mám, tak je všechno v pořádku. Určitě neabsolvuju kompletní sezonu, chci dělat i jiné věci mimo tenis, ale to by mi právě mělo pomoci udržet motivaci. Vždycky jsem se připravovala na život po tenisu, ale zatím se ještě nikam nechystám," dodala bývalá světová jednička.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podobně se vyjadřoval i Safin.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je příklad pro mladé sportovkyně. Nemějte rády sport a budou z vás světové jedničky. Pff, je to dobrá tenistka, ale pokud má takovýhle přístup ke sportu, rozhodně by to neměla říkat veřejně.
Reagovat
smazaný uživatel
O důvod více, proč ji nemusím...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tu určitě strašně trápí, že ji nějakej bezejmennej šašek "nemusí"...Umí říct věci na rovinu, tenis není v jejím podání žádná plácaná a´la Wozniacki, doufám, že se vrátí tam, kam patří...
Reagovat
smazaný uživatel
Však já to taky říkám na rovinu :D Diskuze je od toho, aby zde uživatelé mohli projevovat své názory, ať už pro někoho špatné či dobré, takže si běž léčit mindráky jinde..
Reagovat
smazaný uživatel
Mně nevadí Serena ani její prohlášení. Sice je to vzhledem k jejím úspěchům zvláštní, ale je to její věc. :)

Nedal: Ale no tak, nemusíš kvůli tomu rejpat do Caroline... Serena je bezesporu velká osobnost, která si podle mě zaslouží obdiv.
Reagovat
VlS
Já tomu hlavně úplně nevěřím. Asi žádného sportovce nebaví tréninky vždycka a pořád, ale donutí se k nim, jinak se nikam nedostanou. Je to prostě jejich práce. Mě se někdy taky do práce nechce, ale musím to překousnout, protože potřebuju vydělávat peníze. Nevidím v tom nic nenormálního. Ale něco, co mě absolutně nebaví bych prostě nedělal, což si myslím, že je taky normální. Prostě ne každý prohlášení (udělaný v bůhví jaký souvislosti a atmosféře) je potřeba brát smrtelně vážně. Co má taky chudák pořád novinářům vykládat. Ale osobně ji taky nemám rád, na mě působí dojmem že se cejtí nadřazená, od chování ke konkurentkám a rozhodčím po sběrače míčků. Možná je to kus taktiky, nahnat okolí strach, ale prostě mě není sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední dvě věty přesně vystihují můj postoj k ní.
Reagovat
tito
Tak nevím ale nespletli jste si jí s Venus?
Reagovat
VlS
Rozhodně ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist