Nieminen se nedočkal ani napotřetí. Titul ze Stockholmu si odváží Monfils

23. 10. 2011, 18:09
Aktuality 0
Ani třetí finálovou účast na turnaji ve Stockholmu v kariéře neproměnil finský tenista Jarkko Nieminen v titul. Nad síly 73. hráče světa byl tentokrát nejvýše nasazený Gael Monfils, který na turnaji ATP triumfoval poprvé v této sezoně.
Profily hráčů
Gael Monfils

Svůj třetí finálový duel ve Stockholmu rozehrál Jarkko Nieminen stejně jako včerejší semifinále s Jamesem Blakem. I proti Gaelu Monfilsovi přišel okamžitě o podání, které si vzápětí vzal zpátky. Zatímco ale včera Nieminen v úvodním setu uspěl, proti Monfilsovi ho v závěru sady zradilo podání a set prohrál 5-7.

Nieminena, který ve svém jediném dosavadním souboji s Monfilsem před měsícem v Bangkoku prohrál úvodní sadu stejným poměrem, nepříznivý vývoj zápasu nesrazil. V následujícím setu znovu dvakrát Francouze brejknul, a když za stavu 5-3 prokázal pevné nervy a udržel si podání, poslal utkání do rozhodujícího setu.

V něm už ale slavil úspěch favorizovaný Monfils. Desátý hráč světa nasázel Nieminenovi šest es, vypracoval si osm brejkbolů, dva z nich proměnil a po necelých dvou hodinách se mohl radovat z vítězství 7-5 3-6 a 6-2.

"Klíčové dnes bylo, že jsem se dokázal soustředit. Prostě jsem věřil, že ten zápas můžu vyhrát," řekl po utkání Monfils, který je stále ve hře o letošní Turnaj mistrů. "V některých momentech to byl tenis na vysoké úrovni. Dobře se pohyboval, ale na konci už byl (Nieminen) asi trochu unavený. Hrál jsem s ním před třemi týdny, ale dneska na mě udělal větší dojem," dodal Francouz.

Někdejší 13. hráč světa Nieminen, jenž se mohl stát po Rafaelu Nadalovi teprve druhým levákem, který letos vyhrál titul, neuspěl ve stockholmském finále už v letech 2001 a 2006. Bilanci z finále na turnajích ATP má nyní 1-10, svůj jediný titul vybojoval v roce 2006 v Aucklandu.

Výsledky - Stockholm (tvrdý povrch, dotace 600.000 eur):

Dvouhra - finále:
Monfils (1-Fr.) - Nieminen (Fin.) 7:5, 3:6, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Bopanna/Qureshi (1-Indie/Pák.) - Melo/Soares (4-Braz.) 6:1, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist