Nic se nestalo, jde se dál, řekl Nadal po porážce s Thiemem

14. 2. 2016, 09:55
Aktuality 89
Rafael Nadal včera v semifinále turnaje v Buenos Aires prohrál s Dominikem Thiemem a od začátku loňského roku utrpěl už třináctou porážku s hráčem mimo Top 10. Na antuce prohrál s mladším soupeřem dosud jen dvakrát, naposledy v roce 2003 s Argentincem Guillermem Coriou. Neúspěchem se ale prý nijak netrápí.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© argentinaopenatp.com)

"Nic se nestalo, jde se dál," nepropadá panice Nadal, který v této sezoně prohrál potřetí. Nejprve dostal lekci ve finále turnaje v Dauhá od Novaka Djokoviče, pak v prvním kole Australian Open prohrál pětisetovou bitvu s Fernandem Verdaskem a včera na první letošní akci na oblíbené antuce prohrál s dvaadvacetiletým Rakušanem Dominicem Thiem. Z těžkého téměř tříhodinového zápasu si chce odnést pozitiva.

"Porážka mě netrápí, protože jsem dnes nehrál špatně. Udělal jsem řadu dobrých věcí, zahrál pár povedených winnerů. Jen jsem neměl dělat tolik nevynucených chyb, především z forhendu. Chyběla mi konzistence," hodnotil Nadal zápas. "Měl jsem víc šancí na to, abych zápas vyhrál, chyběl mi jeden bod. Thiem při mém mečbolu trefil winner na lajnu," pokračoval devětadvacetiletý rodák Mallorky.

Rafael Nadal"Teď je příliš brzy na hodnocení a dělání závěrů. Já byl dnes v pozici, kdy jsem si mohl vybojovat další finále. V Dauhá jsem se do něj dostal, dnes jsem neuspěl. To se stává. Teď poletím do Ria s cílem se zlepšit," prohlásil španělský tenista.

Nadal v Buenos Aires bojoval od začátku týdne s vysokými teplotami a vlhkostí. Už během prvního zápasu měl bolesti břicha a musel si vzít léky. "Dostal jsem se tady do semifinále, ale neustále jsem se snažil přizpůsobit zdejším exrémním podmínkám. Cítil jsem se být unavenější, než obvykle. I z toho důvodu mi asi chyběla větší konzistence. Vím, že v Riu to nebude o moc lepší, takže se na to musím i nadále adaptovat."

Na antuce v brazilském Riu de Janeiru, kde se letos budou konat letní olympijské hry (ovšem na tvrdém povrchu), bude Nadal v příštím týdnu obhajovat semifinále. Loni v něm prohrál s Italem Fabiem Fogninim. V prvním kole ho čeká krajan Pablo Carreño-Busta.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
peggy
Rafo moc Te prosim,dej dohromady zase zpet silu a vrat zpet sve mysleni.Na antuce jsi u mne stale nejlepsi tak mne nezklam.
Reagovat
mahycek
Mrzí mě to, ač nejsem Nadalovec, že prohrál, ale na druhou stránku, ať se probere a ukáže, že Roger a v Andy tam nejsou sami. I když říkám, znovu a znovu, že Rafa žádný GS už nevyhraje .
Reagovat
George_Renel
i v multidimenzi O2TV. Právě začínají.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa ví, že dokud bude hrát Fedex, tak existuje vždy výzva a uklidnění, že alespoň někoho porazí :)) Proto se nermoutí. Horší to bude, až skončí elegoš, to pak už nebude moc jistot ve světě tenisovém.
Reagovat
Franky
Az nato ze v basilej uz dostal aj od neho minuly rok :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Myslíš ten zápas, kdy měli zdejší švýcarští radikálové secvaklou prdel sešívačkou, aby se nepodělali už před zápasem? A i během něj nebylo nic jasného. A to v Rafově nejhorší sezoně, v kariérně nejhorší části sezony, naopak ve Fedexově nejlepší, tak to jo! Nyní byla spíš řeč o antuce, když máme tu antuku, ale nevadí, i tak ses stihl ztrapnit. :))
Reagovat
Roger_Federer
Hodne slaby hejt.;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Horší než ty tvé? Ale nepovídej, to snad ani nejde, no ni? :)) Raději mi pověz o slabé éře na antuce, na co jste s inženýrem Petříkem, vědcem první třídy, přišli?
Reagovat
Pe3k
Ty jsi Olympiáda alias 99.9? Doufám, že ne.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty nevíš, Petříku, snad za tu dobu, co tu šermujeme přirozeními, kdo jsem? :) To by byl od tebe snad největší spáchaný hřích, že by diskutér tvého formátu, nepoznal jednoho ze svých úhlavních nepřátel. ;) Ne, už pár měsíců jsem jen Herbert. :) Jsem šlechetný, tak jsem ti podal pomocnou ruku v rozřešení tohoto "komplikovaného" případu.
Reagovat
Pe3k
No přirozením tu možná tak šermuješ ty, já se bavím o tenisu...
"Ne, už pár měsíců jsem jen Herbert" tak hlavně, že máš jasno v tom kdo jsi... :D Popravdě jsem nevěděl kdo všechno jsi a byl si, protože se tím nezabývám, kdybys mluvil na rovinu a nebyl takový zbabělec, mohl jsi to říct rovnou...Já tě chápu, že ses chtěl vyhnout té veřejné ostudě, ale ty si ji stejně děláš i pod jiným nickem, takže to je úplně jedno...Nejsi můj nepřítel, jsi jen nějaký pomatenec tady na tenisportálu a tím to začíná i končí.
Reagovat
Herbert_Hoover
:D :D

Nepovídej, Petříku, ty se sice možná bavíš o tenisu, ale do tohoto topicu taháš osobní nesváry. Komplexy vůči Rafovi coby Fed fan, problémy se mnou, s Forehandem, nevím s kým ještě dál. Dost možná i nespokojenosti se sebou samým. Já v tom mám, pochopitelně, jasno. Nabídl jsem osvětlení tobě, jelikož mi přišlo, že v té problematice létáš jako nudle v bandasce. ;) Ale já jsem na rovinu psal, hned jak jsem byl odhalen, tak jsem přiznal, kdo jsem. :) No veřejnou ostudu si možná dělám, samozřejmě takovým chvílím se nikdo nevyhne, leda slepý. To já přiznávám, že občas záměrně reaguju s jediným cílem, ato podnítit slovní šarvátku. Protože už mám za tu dobu některých plné kecky. :)) A taky se dá říci, že už mám málo co ztratit, jelikož kdo chce psa bít, psa si vždycky najde a každý si svůj názor ochotně zformuje rád.
Reagovat
Pe3k
Co bylo, bylo.
Raději se zaměř na fandění Rafovi, nebo komukoliv jinému. Nehodlám už řešit ty sr ačky z minulosti. Nech si jeden nick a chovej se normálně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa je teď marný, to uznávám a taky mě štvou ty optimistické řeči, protože nejsou na místě. Na druhou stranu třeba je ještě vážně brzy podléhat hysterii, panice. Čert ví, jak se cítí sám. Nicméně to, že fyzicky nestíhá na antuce, byť v náročnějších podmínkách, není pozitivní informace. Navíc, když s tím sám přišel.
Reagovat
Roger_Federer
Noo, myslim si to.Tvoje hejty jsou tady jednoznacne nejslabsi, tlacene..bez ducha..:)
A navic te ani nejde brat vazne, kdyz si obcas poctu co predvadis vedle v diskuzi..:).
Reagovat
Herbert_Hoover
Je fajn, že mě čteš, to je pro mě úspěch. :) Nakonec to nebude tak špatné, když tvůj zájem o mě neopadává. Zdejší diskuze je k tomu stvořená. Lze tam parádně vyvětrat své negativní emoce a málokdo se diví, teda snad kromě tebe. Asi bys čekal sofistikovanou láskyplnou debatu o výtvarném umění.
Reagovat
Roger_Federer
Zajem oco?
Tenisu nerozumis, sazkam nerozumis, hater jsi slaboucky, bez vtipu, papouskujes co tady uz pred lety rekly jini
.Vedle chodis rozvijet svoje myslenky, protoze tam jsi mezi slepimi jednooky kral.
vubec nevim ze existujes:), nejzajimavejsi na tobe je ten 45 nick.
Reagovat
Mayo
Mne je zle :D kam ten svet speje aby Kližan vyhral Rotterdam...je to síce klaun atď. ale zaslúžene no :D a ten Rafa banana shot bol parádny
Reagovat
smazaný uživatel
Fu, neví někdo, po jak dlouhé době vyhrál Slovak pětistovku? Podle mě to musí být už fakt pořádná doba. Ani my Češi nemáme nic loženýho, od roku 2014 taky "čekáme".
Reagovat
Kozoroh
Nikdo! Kližan je prvním Slovákem, který vyhrál 500 turnaj a to počítám i období 1990-2008, kdy se kategorie nazývala "ATP International Series Gold".
Reagovat
Cico93
Daniela vyhrala IW v roku 2007, odvtedy to je prvý taký väčší titul.
Reagovat
Denis92
MB premeneny vo velkom style. Gratulacia Kližko!
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Martin. Snad na to naváže.
Reagovat
Nola
sranda turnaj, bez jedineho hraca TOP10, Berdych, Wawrinka a dalsi to dobre vyhnojili, 500 bodov ide na Slovensko, gratulacia Martinovi
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, to byl značkovej forhend na mečbol, dobree :D
Reagovat
kada.tom
Hodně velká ostuda rotterdamského turnaje :-(
Reagovat
Cico93
snáď ti z toho praskne žilka.
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
kada.tom
vůbec ne :-)
Reagovat
EllNino
:) nechápu proč, zasloužil si to
Reagovat
smazaný uživatel
ostuda je spíš to, jakým způsobem to vždycky projede Monfils
Reagovat
EllNino
Tomu říkám zakončení :D :D ....Maťo super :)
Reagovat
kmotr
Tak a je to opět tady Prodaný zápas A to mi nikdo nevymluví Federer má plnou pravdu Kontroly kontroly a zase kontroly
Reagovat
smazaný uživatel
Kližanův forhend v tomto módu - to je "must see" záležitost.
Reagovat
Denis92
Tak ten banan na lajnu co zahral..zato by sa ani Nadal nehanbil.
Reagovat
Kozoroh
Krajicek bude mít z nového vítěze Rotterdam Open velkou "radost" :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Murray, Söderling, Federer, Del Potro, Berdych, Wawrinka.... A Kližan. :D
Reagovat
kada.tom
Ve finále zatím vítězí spravedlnost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a co teď? :P
Reagovat
SwissMaestro
Teď je to v prd.... :(
Reagovat
kada.tom
+1 ...
Reagovat
smazaný uživatel
-1 :P
Reagovat
Nola
teraz je namieste otazka, ci bude kanar....
Reagovat
SwissMaestro
Já Monfilsovi ještě věřím. Může začít hrát ten svůj bezstarostný tenis a ono to třeba půjde...
Reagovat
Nola
jeho finalova bilancia je hrozostrasna...
Reagovat
SwissMaestro
Bohužel no. Popravdě mě spíše mrzí to, že to vyhraje Klizan než samotná prohra Monfilse....
Reagovat
Nola
ja mu ten titul ako krajanovi prajem, radsej ho vidim na GS medzi nasadenymi hracmi....
Reagovat
SwissMaestro
Naprosto chápu. Posílám gratulaci :) Určitě zasloužená trofej. Jen mně nějak moc nesedí no...ale tak co.... :)
Reagovat
smazaný uživatel
co jsem říkala, nedoservíroval :D ale taktéž mu to přeju, vypadá jako dvojník mýho švagra, a ten má kořeny na Slovensku :P ale tebe jsem tu dlouho neviděla :))
Reagovat
SwissMaestro
Nějak nebyl čas :( Ne na diskuze. Vždycky jsem přečetl článek a zase šel něco dělat. Teď jak dopisuju bakuli tak tohle beru jako ideální prostředek k prokrastinaci :D Jak se vede? GOAT nám musel pod kudlu :( Snad proti ní zvýší bilanci na 2:0 :D
Reagovat
smazaný uživatel
já už sem taky chodím míň, není čas číst diskuze, rovněž píšu jakoby diplomku a finišuju studia, takže tenis stranou :D Rogerovi nevydrželo kolínko no, tak jsem se těšila na Rotterdam a Dubaj, bez něj je to bída, ale zas na druhou stranu budu teď sledovat Del Potra :))
Reagovat
SwissMaestro
Dubaj mě mrzí. O jeden titul méně. Teď to tam smete Djokovič :(
Reagovat
smazaný uživatel
to jo, dejte mu tu loďku rovnou, nemá cenu ani losovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
už to tak vypadá, ale je možný, že Kližko nedoservíruje, každopádně za takovej výkon, palec hore, zaslouží si to :))
Reagovat
Mayo
Allez Gael!
Reagovat
mahycek
Omlouvám se za chyby, ale jestli Arsenal nabude bodovat naplno, tak titul je zase v háji. A já, tak miluji Arsenal. A Nadal, ač je mi to líto, žádný GS už nevyhraje, stěží 1000 ATP. Tak, kde je ten Petr 'Cech
Reagovat
tommr
no Čech za tu jejich střeleckou impotenci rozhodně nemůže ... :(
Reagovat
ipko
nakoniec to zlomila trochu sporná červená karta.. ale na druhej strane asi ani tá penalta nemala byť.. našťastie to stihli otočiť a dvojnásobná radosť je že Welbeck sa vrátil a aj rozhodol..
Reagovat
tommr
a naopak minimálně jedna penalta proti Leicesteru měla být ...
Reagovat
George_Renel
Zvlášť když to člověk porovná s tou rukou co teď pískl proti City.
Reagovat
mahycek
Promiň, kde nám sledovat, už nasranej ten Arsenal????
Reagovat
smazaný uživatel
Po jednom zranění se vrátí a drtí celej tenisovej svět, po druhým zranění a slepáku se vratí a hraje na své poměry jen podprůměrně.
Reagovat
Pe3k
Tjn. Že by biologický pas?
Reagovat
vrabejka
Tak jasné že novinářům nic neřekne. Kdoví co se bude dít uvnitř týmu. I Rafa musí vidět že není vůbec na dobré cestě. Přece není tak naivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Je. Ale poker jsem s ním nehrál, tak to nemůžu potvrdit najisto :)
Reagovat
ipko
došli tabletky? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tebe? lekáreň má pohotovosť
Reagovat
panzer.dragon
http://i.imgur.com/JMvtlY5.gifv

borec
Reagovat
Cico93
:-))
dobre, že kôš neurval.
Reagovat
panzer.dragon
jj :-), je supr jak pak tak ještě monstroidně ocdchází s rukama pěkně od těla, prostě sportovní titán, takovejch je prostě pár na světě, někde sem čet že on roger nebo myslim že i tiger, jsou lidi co přivedli k fandění i lidi co danej sport nehrajou
Reagovat
panzer.dragon
https://streamable.com/h06t
Reagovat
Cico93
tieto paradičky počas All stars víkendu si vždy rád pozriem jak v NHL tak NBA.

a inak pozerám, že aj Genie si bola zahádzať.
https://twitter.com/geniebouchard/status/698342515540369410
Reagovat
panzer.dragon
Reagovat
Cico93
jj to som už videl:-)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
kada.tom
Když myslí ... já to vidím docela opačně, měl by se konečně probudit. Tohle je pořád dokola a zatím se z toho ne a ne vymanit.
Reagovat
smazaný uživatel
Neverím, že ho porážka netrápi. A že je skoro na hodnotenie a robenie záverov? Práve že neskoro. Čím neskôr, tým horšie. Čas sa nedá zastaviť.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je určitě i pro tenis nejhorší zpráva týdne.
Reagovat
Roger_Federer
:)....
Reagovat
Cico93
Každopádne o nejakej zmene resp. posilnení tímu ani chýru ani slychu...
Reagovat
Roger_Federer
Nadal promrha dva roky uplne..
Lonsky rok nemuze hrac jako on povazovat za uspesny.
Jinde jak navantuce mu velke sance nedavam.
Prijde me to uz krec..
Reagovat
Pe3k
Teď mezi 2 turnajema není na takové věci čas. Jestli vyletí brzy v Riu, tak se začnou dít věci...
Reagovat
Cico93
Si fakt myslíš?
On by tu zmenu/impulz potreboval jak soľ, ale sám Nadal o tom podľa mňa ani nikdy nerozmýšľal.
Reagovat
Pe3k
Naopak. Nadalův kemp to zvažuje už delší dobu, jen se pro nic ještě nerozhodli. Co se týče nového trenéra rovnice je jasná. Čím horší výsledky, tím rychlejší změna...Reálně to vidím na konec antukové sezony, jestli Rafa nic pořádného nevyhraje, ta změna bude, ale myslím si, že ještě čekají, jak si Rafa letos na drcené cihle povede. Každopádně z toho všeho jde vidět, že je Rafa posera a Tony nemá žádnou sebereflexi. Všichni ostatní hráči by po změně sáhli už minulý rok, jen Rafa si namlouvá, že se nic neděje...
Reagovat
George_Renel
Jediná změna, které je schopen je změnit postavení lahviček s pitím o 15°vlevo .-).
Reagovat
smazaný uživatel
A mozno sa preto nerozhodli pre zmeny,lebo vedia zeby to aj tak nepomohlo. Kazdy mame svoj strop a zrejme toto je Rafov vrchol,jednoducho asi viacej uz nedosiahne z objektivnych pricin, telo je opotrebovane a uz nie je schopne sa zregenerovat a vyhravat velke veci. Hlava chce,telo nepusti,bohuzial. Roger ma ine telo,jeho este dokaze konkurovat a vyhravat, nas Rafa nie. Zbytocne sa budeme hnevat,rozculovat. V sporte neplati , ze ked jedna legenda vyhrava aj v 34.rokoch,musia rovnako vyhravat vsetky legendy. Bohuzial Rafa uz vsetko zo seba vycerpal, finito, a preto by mal skoncit.
Reagovat
Ondra979
Je to dost mozne, ale stejne si myslim, ze by mel aspon nejakou zmenu zkusit, uz pres rok je to bida s obcasnymi zablesky nadeje, ale ty jsou vetsinou rychle smazany novym neuspechem. Napr. Rafova GS bilance je za posledni rok tristni, a to by melo byt to hlavni meritko, ne to, ze obcas postoupi do finale mensiho turnaje nebo ho i vyhraje. Jsem hodne zvedavy na evropskou antuku, ale zazraky necekam..
Reagovat
turista
Nevidím žádný důvod proč by takový šampión končil, když mu to momentálně nejde. Vydělává si tenisem stále velké peníze a jeho porážka v semifinále v BA byla o jednom míčku. Stačilo aby proměnil mečbol a bylo to jinak.
Reagovat
Ondra979
TAk u Rafy to o penezich davno neni, ten uz vydelano ma a to bohate. Spis jde o to, jak se s tim popere on sam a jeho tym, ale me se svym projevem teda nelibil, nejde o to, ze prohral, ale jak, nejake zmena je vice nez zadouci. Navic u nej ta vysledkova mizerie trva uz dele nez rok, vzdyt loni vyhral jen jednu 500! a to jeste v off season. Je sice v zebricku paty, ale na treti misto ma ztratu velikou. Koncit samozrejme nemusi, ale pokud nezabere letos na antuce (osobne si myslim, ze to bude podobne jako loni, ale uvidime) tak ta otazka, jestli by nebylo lepsi skoncit,tu bude opet (s uvazenim faktu, ze na titul z GS muze na 99 procent zapomenout), ale jak rikam, stale to bude pouze na nem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist