Než Zakopalová Pennettaovou vyřadila, překonala horečku

27. 6. 2010, 06:11
Aktuality 2
Klára Zakopalová sice před včerejším zápasem třetího kola ve Wimbledonu ležela v posteli s horečkou, ale přesto se jí podařilo porazit desátou nasazenou Italku Flavii Pennettaovou. Podle svých slov sehrála jeden z nejlepších zápasů v kariéře.
Klára Zakopalová

"Hrála jsem agresivně a vůbec jsem ji k nepustila k její hře. Hrála jsem na hodně velké riziko, věděla jsem, že udělám chyby, ale že mě to nesmí vykolejit. Jsem ráda, že těch chyb nakonec nebylo tolik," prohlásila Zakopalová, která zvítězila poměrně hladce 6-2 6-3. "Myslím, že jsem hrála jeden z nejlepších zápasů v kariéře," zdůraznila. 

Paradoxně jí pomohlo, že den před zápasem ležela s horečkou. Podle lékařů ji oslabil virus, ale Zakopalová si myslí, že ji skolila alergie na trávu, kterou trpí. "Ležela jsem v teplotách, tak jsem si spíš říkala, hlavně abych to v klidu dohrála a byla zdravá. Takže mi pomohlo, že jsem se tím zápasem vůbec nestresovala," řekla.

Proto ani nebyla příliš dojatá největším úspěchem na grandslamovém turnaji. "Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla. "Dnes jsem se jen rozehrála s Bárou (Zahlavovou-Strýcovou) a pak jsem byla zalezlá v šatně. Teď se radši ani neměřím," dodala.

Připouští, že první výrazný úspěch na grandslamu v 28 letech přišel relativně pozdě, ale o to víc si jej užije. "Kdyby mi bylo 20, tak bych si to třeba ani neuvědomovala," řekla Zakopalová, která byla nejdál před sedmi lety ve třetím kole na Australian Open.

"Věřila jsem, že úspěch na grandslamu přijde. Říkala jsem si, že musím být trpělivá a že to ještě musí přijít," dodala.

Další kolo vypadá příznivě
V osmifinále jí čeká Estonka Kaia Kanepiová. Zakopalová připouští, že to je poměrně příznivý los. "Je to lepší než hrát se Serenou (Williamsovou). Ale je to čtvrté kolo grandslamu a bude chtít ukázat to nejlepší. Takže i po psychické stránce to bude hodně těžký.

Budu do toho muset jít na sto procent, řekla Zakopalová, která je v žebříčku o 14 míst výš než Kanepiová. S pětadvacetiletou Estonkou se dosud utkala jen jednou před třemi lety na antuce a prohrála.

K herní pohodě prý Zakopalové pomohlo nedávné vítězství na turnaji ITF v Marseille. "Říkala jsem si, že mám formu a že by se to tady třeba mohlo ještě povést," řekla česká tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
zde73
SKVELE HOLKY,JEN TAK DALE,DRZIM PALCE!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist