New Haven: Perfektní obrat Zakopalové proti Pennettaové

22. 8. 2011, 00:26
Aktuality 6
WTA NEW HAVEN - Klára Zakopalová v New Havenu předvedla perfektní otočení zápasu proti Italce Flavii Pennettaové a v přípravě na US Open si připsala první vítězství. Z kvalifikace do hlavní soutěže prosvištěla také Petra Cetkovská.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová v přípravě na US Open prohrála jak v 1. kole turnaje v Torontu s Arnovou, tak minulý týden v Cincinnati se Šafářovou. A ani dnes v duelu proti Flavii Pennettaové to nevypadalo, že by se před závěrečným grandslamem sezony měla dočkat alespoň jednoho vítězného zápasu.

Česká tenistka se sice ujala vedení 2-1 a měla 'výhodu' podání, zanedlouho už ale prohrávala 2-5 a při svém servisu čelila sérii setbolů. Zakopalové se ale dlouhý game podařilo získat a set nakonec vyhrát poměrem 7-5. Ve druhé sadě pak bylo utkání už za stavu 3-1 pro Zakopalovou kvůli dešti na hodinu přerušeno, devětadvacetiletá rodačka z Prahy si už ale vítězství sebrat nenechala.

Stejně starou soupeřku, která je v žebříčku WTA o 19 míst výše, dokázala Zakopalová zdolat potřetí v kariéře. V pěti vzájemných zápasech prohrála.

V druhém kole generálky na US Open se Zakopalová utká buď se čtvrtou nasazenou Francouzkou Marion Bartoliovou, nebo Australankou Anastasií Rodionovovou.

Cetkovská 'prosvištěla' kvalifikací, Hantuchová se odhlásila
Zcela suverénním a málo vídaným způsobem prolétla kvalifikací na turnaj v New Havenu Petra Cetkovská. Po výhrách 6-2 6-0 nad Američankou Chieh-Yu Hsu a 6-1 6-1 s Britkou Heather Watsonovou deklasovala za 53 minut 6-2 6-0 také Španělku Carlu Súrazeovou a postoupila do hlavní soutěže. V té ji na úvod čeká Japonku Ayumi Moritaová.

V generálce na US Open se představí také Iveta Benešová, která se v 1. kole utká s Carlou Súarezovou. Španělka se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser za Danielu Hantuchovou. Slovenská tenistka se na poslední chvíli rozhodla, že pátý přípravný turnaj před US Open absolovat nebude. Pořadatelům klání v New Havenu se omluvila kvůli zranění levé nohy.

Lucie Hradecká se pokusí ukončit černou šňůru šesti turnajů, na nichž vypadla vždy v 1. kole, proti Robertě Vicniové. Šestadvacetiletá Češka ale s Italkou prohrála oba vzájemné zápasy.

Bez problémů už první kolo zvládla třetí nasazená Francesca Schiavoneová. Italská tenistka zvítězila hladce 6-1 6-2 nad Alexandrou Dulgheruovou a s další Rumunkou Monikou Niculescuovou se utká o čtvrtfinále.

- WTA PREMIER NEW HAVEN (USA / Connecticut, tv. povrch, 618.000 dolarů) -
nedělní výsledky (21. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Pennettaová (It.) 7-5 6-2
Schiavoneová (3-It.) - Dulgheruová (Rum.) 6-1 6-2
Niculescuová (Rum.) - Pironkovová (Bul.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo překvápko, ale ještě větší jsou pro mě poslední výkony Petry Cetkovské. V aktuálním žebříčku je už z našich třetí, kdo by to byl řek...
Reagovat
EllNino
jj
Reagovat
smazaný uživatel
šok
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem v šoku,spící panna se probudila?Je to jen dobře,tak jen tak dál Kláro...
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite prijemns zprava,ale obavam se, ze je v pripade Klary celkem ojedinela. Opravdu se neda spolehat na trvalejsi uspech, podle toho co zatim letos predvadi za hru. Ale treba se mylim, urcite bych se neurazila kdyby tomu tak bylo a nejake kolo by jeste pridala.
Reagovat
smazaný uživatel
No ... letos ... až do IW měla sezonu rozehranou výborně, určitá krize přišla až pozdějc, obzvlášť na antuce.

Z mého hlediska je blbý akorát to, že začla hrát pořádně zrovna ve chvíli, kdy jsem měl na tiketu (mimo jiné) její prohru. :-))
http://www.protenis.cz/sazky/tiket.php?tix=854619
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist