Neporazitelnost Šarapovové skončila, Kuzněcovová si zopakuje finále

22. 3. 2008, 10:36
Aktuality 3
Svou první letošní přemožitelku našla Ruska Maria Šarapovová. V Indian Wells nestačila v boji o finále na krajanku Světlanu Kuzněcovovou ve třech setech a prohrála až v letošním 19. zápase. Kuzněcovová si tak zopakuje loňské neúspěšné finále - v něm narazí na nejvýše nasazenou Srbku Anu Ivanovičovou, jenž si poradila s dalším Srbkou Jelenou Jankovičovou.
Maria Šarapovová letos poprvé prohrála - v semifináel v Indian Wells nestačila na krajanku Kuzněcovovou

Šarapovová, vítězka Australian Open a podniku v Dauhá, přišla o osmnáctizápasovou sérii výher. V osmém vzájemném střetnutí nestačila na o dva roky starší krajanku Kuzněcovovou, která po roce opět postoupila v Indian Wells do finále.

Dvacetiletá Šarapovová v zápase nedokázala diktovat tempo hry, jako tomu bylo v předešlých duelech. Po první ztracené sadě sice ještě dokázala srovnat na 1-1 na sety, ale hlavně kvůli nejistému podání, na kterém udělala 8 dvojchyb, prohrála zaslouženě 3-6 7-5 2-6. Soupeřce nabídla celkem 12 brejkových příležitostí, z nichž 5 odvrátit nedokázala.

"Nedokázala jsem bodovat v důležitých výměnách a to utkání rozhodlo," hledala příčiny první porážky v sezoně Šarapovová. "Světlana si věřila a v 3. setu už byla k neporažení," dodala.

Kuzněcovová se tak může pokusit o loňský finálový reparát, kdy nestačila na Slovenku Hantuchovou. I letos si už dvakrát zahrála o titul, ani jednou však neuspěla.

Druhou finalistkou Ivanovičová
Druhé semifinále přineslo souboj dvou Srbek - nejvýše nasazená Ana Ivanovičová nastoupila proti turnajové trojce Jeleně Jankovičové. O dva roky mladší Ivanovičová se svou soupeřkou dosud prohrála jen jednou a do zápasu šla jako favoritka.

První set musel rozhodnout až tiebreak, v němž byla lepší Ivanovičová a připravila tak soupeřce první prohraný set v turnaji. To dodalo dvacetileté turnajové jedničce ještě více sebevědomí a v druhém setu tlak zasílila. Využila obou nabídnutých brejkbolů a po výhře 7-6 6-3 se může připravovat na druhé letošní finále - na Australian Open nestačila na Šarapovovou, v Indian Wells stejnému obsazení zabránila Kuzněcovová.

Ivanovičová na Kuzněcovovou umí. Z 5 utkání ji čtyřikrát porazila. Na rychlém povrchu je však bilance vyrovnaná 1-1. Ani jedna letos ve finále ještě neuspěla, Srbka na Australian Open a Ruska v Sydney a Dubaji.

Poprvé od roku 2000 se ve finále utkají dvě nejvýše nasazené. Před 8 lety vyhrála dvojka Davenportová nad jedničkou Hingisovou.

WTA Indian Wells - páteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Kuzněcovová (2-Rus) - Šarapovová (4-Rus) 6-3 5-7 6-2
Ivanovičová (1-Srb) - Jankovičová (3-Srb) 7-6(3) 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Yan/Zheng (3-Čín) - Matteková/Mirzaová (7-USA/Ind) 6-7(4) 7-5 10-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda,ale i tak bych ju .....l!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si jí taky naložil :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist