Nenasazený Južnyj je ve finále, vyzve Tsongu

10. 10. 2009, 11:53
Aktuality 2
ATP TOKIO - Nenasazený ruský tenista Michail Južnyj si zahraje o první letošní titul. V Tokiu vyřadil i Australana Hewitta a v nedělním finále narazí na Francouze Tsongu.
Mikhail Južnyj

Michail Južnyj po obhájci loňského titulu Tomáši Berdychovi vyřadil i osmého nasazeného hráče Lleytona Hewitta z Austrálie. Bývalou světovou jedničku porazil 6-2 5-7 7-5.

Sedmadvacetiletý Južnyj, v současnosti 49. hráč světového žebříčku, porazil Hewitta poprvé v kariéře. Povedlo se mu to na čtvrtý pokus, jejich tokijský zápas dnes trval více než dvě a půl hodiny. V neděli bude usilovat o první letošní a celkem pátý turnajový triumf.

Ve finále se utká s turnajovou dvojkou Jo-Wilfriedem Tsongou, který ve francouzském duelu zdolal ve dvou setech Gaëla Monfilse.

Ani nad světovou sedmičkou Tsongou ještě Južnyj nikdy nezvítězil. Čtyřiadvacetiletému rodákovi z Le Mans půjde rovněž o pátý titul, letos už vyhrál turnaje v Johannesburgu a v Marseille.

Tsonga si ale před finále věří. "Dnes jsem cítil, že jsem měl více sil než soupeř. Naposledy jsem se tak cítil začátkem roku v Marseille," pochvaloval si Tsonga. "Zítra to bude určitě těžké utkán, Južnyj tady porazil dobré hráče. Ale ja věřím, že budu znovu agresivní."

- ATP TOKIO (Japonsko, tv. povrch, 1,226.500 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Tsonga (2-Fr.) - Monfils (4-Fr.) 6-3 6-3
Južnyj (Rus.) - Hewitt (8-Austr.) 6-2 5-7 7-5

Čtyřhra - semifinále:
Hutchins/Kerr (Brit./Austr.) - Kas/Levinský (Něm./ČR) 6-3 3-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už je to zase ten Južnyj tak z před roku a půl, jistý, se skvělým backhandem, sice jsem fandil Lleytonovi, ale Južnyj nagírá dobrou formu a postup si zasloužil.
Reagovat
skott
Taky se mi libi, jak zas po dlouhe dobe Mischa hraje.Sledoval jsem ho uz proti Simonovi, kde vyvadel hrozne veci pri mecbolech, ale dneska pusobil az prekvapive klidne.Lleyton mel trosku smulu, ze musel ve tretim porad dotahovat a nakonec nervy neudrzel a nechal se brejknout.To se mu driv nestavalo.Kazdopadne finale s Tsongou slibuje pekny tenis...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist