Němka Petkovicová se překvapivě dočkala prvního triumfu

26. 7. 2009, 14:07
Aktuality 1
WTA BAD GASTEIN - Před odletem do rakouského Bad Gasteinu vyhrála Němka Andrea Petkovicová na okruhu WTA pouhé tři zápasy. Přesto si v alpské zemi připsala premiérový triumf, když ve finále porazila Rumunku Olaruovou 6-2 6-3.
Andrea Petkovicová

Jednadvacetiletá rodačka z Bosny hrající v německých barvách Andrea Petkovicová se na okruhu WTA dosud neprosadila, ale již získala osm titulů z podniků nižší kategorie ITF. Loni se však potýkala se zraním kolenních vazů.

Hráčka z chvostu první světové stovky se dočkala až v Bad Gasteinu, přestože z osmi předchozích startů v hlavní soutěži jen třikrát postoupila do 2. kola.

V Rakousku vyřadila krajanky Klöselovou s Grönefeldovou, ve druhém kole jí vzdala Češka Benešová a v semifinále smetla Švedovovou. Ve finále narazila na Rumunku Ioanu Ralucu Olaruovou, jež včera na třetí pokus zvládla semifinále a poprvé hrála o titul.

Souboj debutantek ve finále začala lépe méně zkušenější, ale o rok a půl starší Petkovicová. Sice jeden game na servisu nezvládla, ale po svém podání ztratila jen 7 fiftýnů a první sadu získala hladce 6-2. Pak si obě tenistky držely sedm gamů své servisy. O utkání rozhodla osmá hra, ve které dvacetiletá Olaruová potřetí v utkání špatně servírovala a v dalším gamu už odpovědět nedokázala.

Petkovicová vyhrála 6-2 6-3 a díky 280 bodům za první titul v kariéře si ze svého 98. místa polepší zhruba o 30 pozic. Navíc získá šek na 37.000 dolarů.

 

- WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Petkovicová (Něm.) - Olaruová (Rum.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikol se opět předvedla, prohrát v prvním kole kvalifikace s hráčkou z šesté stovky žebříčku 2:6 1:6 je mega ostuda. Nikol už se na to vykašli. Evidentně tě už tenis nebaví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist