Nejlepší tenista současnosti? Podle Beckera Nadal

22. 7. 2008, 11:21
Aktuality 13
I když je v mužském tenisovém žebříčku na prvním místě stále Roger Federer, dlouho už to trvat nebude. Novou jedničkou bude Rafael Nadal, momentálně nejlepší hráč na světě. Tvrdí to Boris Becker, podle kterého přichází střídání stráží.
Profily hráčů
Boris Becker s Rafaelem Nadalem na loňském turnaji v Indian Wells

"Myslím, že když se zeptáte kohokoliv v tenisovém světě na to, koho považují za současnou jedničku, bude to vítěz French Open a Wimbledonu. Myslím, že přichází střídání stráží," řekl Becker během turnaje série Masters v Torontu.

Nemyslí si, že by za tím stála krize švýcarského vítěze dvanácti grandslamových turnajů, jenž letos ještě žádný velký titul nezískal. "Nadal se zlepšil na úroveň, kterou nikdo nečekal. Federer hraje stejně dobře jako obvykle," poznamenal Němec, který v Torontu odehrál exhibiční set s Danielem Nestorem.

Tenis má své superhvězdy
Rivalita mezi Nadalem a Federerem podle trojnásobného wimbledonského šampiona bílému sportu prospívá. "Tenis potřebuje hráče, kteří ze sebe vzájemně dostanou to nejlepší. Každý, kdo viděl wimbledonské finále, byl prostě nadšený kvalitou toho zápasu. Takhle se tvoří příběhy. Takhle se tvoří superhvězdy. Myslím, že právě teď je tenis má," prohlásil.

Poté, co Nadal po antuce ovládl i trávu, se podle Beckera nezastaví ani na tvrdém povrchu. "Řekl bych, že i na hardu se teď bude hodně zlepšovat. Je to díky servisu. Má ho teď mnohem lepší a mnohem lépe se na hardu pohybuje. Myslím, že to je ten důvod, proč je teď tam, kde je."

Nadal svou cestu za vysněným titulem na londýnské trávě ještě neviděl. "Díval jsem se jen na pár míčků, ne na celý zápas," poznamenal čtyřnásobný vítěz Roland Garros.

Rád by se jednou stal světovou jedničkou, ale zatím se na to snaží nemyslet. "Teď chci odehrát dobrý turnaj tady v Torontu," uvedl. S tradičním soupeřem se na kanadském podniku série Masters znovu může potkat až v nedělním finále. "Strašně rád bych s ním hrál. Když s ním budu hrát, budu ve finále. To by byl velmi dobrý výsledek, ne?" dodal.

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roger je pořád nejlepší,a v torontu to dokáže Rafu si podá jak nic,teda pokud se Rafa do finále vůbec dostane.Roger forever
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší na světě je Roger sice Nadal má formu ale je to tenisovej atlet! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom není nic špatného, že je tenisový atlet. Naopak, je to jeho plus. Ta první světová trojka je hrozně vyrovnaná, ale také souhlasím s Beckerem, že Rafa je momentálně nejlepší. To ovšem neznamená, že to za půl roku nemůže být jinak a nebude nejlepší David Ferrer:-).
Reagovat
smazaný uživatel
A co je špatnýho na tom, že je atlet? Rafa teď prostě ukazuje, že je zatraceně dobrej, vyhrál letos 6 titulů, z toho 2 grandslamy, kdežto Roger vyhrál jen 2 nepříliš kvalitně obsazené turnaje v Estorillu a v Halle. Navíc vyhrát v jedné sezóně Roland Garros a Wimbledon dokázal naposledy Borg. Tak co má Rafa ještě předvést, aby ukázal, že už je nejlepší? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer už Rafu nikdy neporazí na žádním povrchu!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dost silný slova, uvdiíme kdo se bude smát naposledy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dost silný slova že Roger už nikdy neporazí Nadala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tady hlásá,že je Nadal nejlepší a podobně-nemůže absolutně rozumnět tenisu,nebo bude předvádět stejně "atraktivní"tenis..!A o dopingu se tady raději zminovat nebudu...-jo,já zapomněl,on je vlastně nad člověk,ostatní zřejmě nedávají přípravě tolik co by asi měli,nebo má snad větší a svalnatější srdce,než ostatní tenisté-jak jinak si zdůvodnit propastný rozdíl ve fyzické kondici mezi "zbytkem světa"-mimochodem,kdyby nebyl-tak se frajer motá kolem padesátky ATP...A víte co-je mi to jedno-pro mne bude vždycky dokud bude Roger hrát-č.1 ON!A nebudu se tady rozepisovat z kolika mnoha důvodú-stačí jeden a nejdůležitější-krásný kompleksní tenis na který se dá koukat kdykoliv a rozhodně u něj neusnu..prostě dar od boha!Všem Rogérovcum ZDAR!
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa nie je nič nezvyčajné na tom, že Rafa je momentálne najlepší na svete. Koncom minulého roka to bol zase David Nalbandian, ktorý porážal všetkých, ale to ešte neznamená, že mal byť svetovou jednotkou. Výnimočnosť Rogera spočíva v tom, že sú jeho výkony konzistentné. Keď bude také podávať aj Nadal, bude svetovou jednotkou. Dúfam ale, že Federer prekoná Samprasov rekord v počte týždňov na poste jednotky (286), ako aj jeho 14 grandslamov.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesrovnávej Rafu a Nalbandiana - Nalbandian má formu jednou za rok, Rafa ji má konzistentní. Kdyby nepodával konzistentní výkony, tak by nebyl světová 2, ale plácal by se jako Nalbandian kolem 10. místa. A mimochodem Rafa letos prohrál naposledy 7. května v Římě, od té doby vyhrál 24 zápasů v řadě, to už je docela konzistentní výkonnost, ne? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj vyhraje Rafael Nadal,podle Borise Beckra i podle mně,nejlepší tenista současnosti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VAMOS RAFA!VAMOS ESPAŇA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick? To by bylo překvapení. Spíš možná Novak Djokovic,ale to bude opět Federer a Nadal a vyhraje Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím,že ve finále může být i Rodick!Rafa musí vyhrát,ale bude to mít těžšké.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist