Nejlepší sportovec v historii země? Nadal, hlasovali Španělé

27. 11. 2013, 10:43
Aktuality 50
Ačkoli Rafael Nadal ještě neukončil svou kariéru, už nyní je pro Španěly nejlepším sportovcem v historii země. Alespoň podle ankety sportovního deníku Marca, kterou aktuální světová jednička vyhrála.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Anketa mezi čtenáři byla součástí oslav 75 let od založení Marcy, které vyvrcholily na úterním galavečeru v Madridu. Nadal na něm převzal ocenění pro sportovní legendu, poté co za sebou v hlasování nechal mnoho slavných jmen.

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří jsou za mnou, i těm, kteří tu nejsou, protože stejně jako do tenisu jsem blázen do sportu celkově," uvedl třináctinásobný grandslamový šampion, čtyřnásobný vítěz Davis Cupu a olympijský vítěz.

Sedmadvacetiletý Nadal dostal v anketě 25,6 procenta hlasů. Na druhém místě skončil pětinásobný vítěz cyklistické Tour de France Miguel Indurain (11,6 procenta) a třetí je hvězda basketbalových Los Angeles Lakers Pau Gasol (8,6 procenta).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
Roger_Federer
Myslim, že nemaš tak uplne pravdu.. Spekulace, jestli Rafael nekdy bral nebo bere podpurne prostředky , proste existuji..i mezi samotnymi hrači na okruhu je to tema... Zatim, nikdy jsem tyto spekulace zatim nezaznamenal u Novaka, Endyho nebo Federera, nebo jinych hraču top 10.. A ano, dokud nekoho nechytnou, nebo nezveřejni, je proste čisty..ale každy si o tom muže myslet co uzna za vhodne.
Reagovat
seshitec
Lance Armstrong historie se opakuje jenom tady to na povrch nevypluje
Reagovat
Rafaeoli25
Bez důkazů to jsou jen pomluvy. Já Rafovi věřim, mnohokrát jsem ho narozdíl od Armstronga nebo Contadora viděl totálně vyflusanýho, že doslova pletl nohama..kdyby dopoval byl by nezničitelnej jako oni. Jinak Rogere_F, mně může bejt taky podezřelý, že se z dříve často se zdravotními potížemi potýkajícího se Noleho stal najednou Ironman, já ale žádný podezření vyhlašovat nebudu, protože opravdu nejsem na úrovni ubožáků typu Koellerera..:(
Reagovat
Roger_Federer
Kollerer je šašek a on už nemel co stratit, tak chtel byt zajimavy a řekl nahlas to o čem nekteři spekuluji...O kryti nekterych dopingovych hřišniku samotnym ATP se mluvi už nekolik let..
Reagovat
Nola
ty tu skutočne už nedokážeš prekvapiť... Nole bol pre teba bohom na začiatku roka, teraz ho pasuješ za feťáka :D
čo keby si si posvietil konečne na niekoho iného:D
Andy, pred Wimby nehral nič, vynechal RG, náhle zázračne vyzdravel vyhral Wimbledon, a situácia sa opakovala :D
tomasinho si na rade :D
Reagovat
Rafaeoli25
Já posuzuji podle toho co vidím, ne podle zákulisního šumu, já viděl Rafu v mnoha zápasech totálně vytuhlýho a vyflusanýho, kdy to sotva dohrál, viz.např. kdysi ve finále Chennai s Južnym, ne jako Armstrong a Contador, kteří byli po měsíci na Tour de France čerství jakoby nic nejeli..
Reagovat
Rafaeoli25
To nebyl útok na Noleho, uznávám ho i nadále a jako hráč je pro mě č.2 po Rafovi..jen mě už unavujou ty věčný útoky na Rafu-on je ten jedinej podezřelej, ostatní jsou ok, to je k zblití..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon vyhrál, protože Nadal s Federerem schválně vypadli už v 1.kolech a Novak pak finále vypustil. (zdroj diskuze na TP). A mimochodem před Wimbledonem na antuce hraje vždycky špatně, to neni nic novýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, mat tvoje problémy..Ty fakt nemas celé dni co robit?..
Reagovat
tito
Všeho moc škodí. Tento způsob zaujmutí za každou cenu, zdá se mi trapným býti. Nevidím v tom smysl, ani pořádek. :-)
Reagovat
Pe3k
To spíš jeho kamarád s dětství Ríša Gaskét. Gratulace Nadalovi, zasloužené vítězství, akorát mu to kazí to první kolo Wimbledonu...
Reagovat
Pe3k
z dětství
Reagovat
Roger_Federer
Ale já jsem nikdy neřekl, že gay..
Reagovat
Vojtiik
a Alejandro Valverde nic:(
Reagovat
Hypertac
Rafa je skvely hrac a taky skvely clovek, takze souhlas.
Reagovat
Mayo
tak ani sa nečudujem...ale potešil ma aj Pau GAsol (:
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to dal Fuentesovi :-))) S tím, kolik nadopoval sportovců se za něj taky může považovat :-))
Reagovat
Rafaeoli25
To považuješ za vtipný? Jinak Španělé měli mraky skvělých sportovců i v dávný minulosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné ne, ale minimálně podezřelé to je, pěkně to smrdí :-) Na mnoha medailích a titulech má velký zásluhy.

Ale chápu, že se to dotklo možná i tvého miláčka :-))
Reagovat
Mayo
tak Fuentes je pánes, aj vďaka nemu je Rafa tam kde je (:
Reagovat
Rafaeoli25
Nedotklo, jen už mi ty narážky lezou krkem, tenis je z devadesáti procent o psychice a talentu jak oba víme..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nemělo být nic osobně na Rafu, já to bral z pohledu celkového španělského sportu. Tam pomohl spoustě lidem k životním úspěchům, dohadovat se, jestli Rafa je mezi nimi taky, se nehodlám, důkazy nejsou a stejně nikdy nebudou, takže bychom se jen domnívali.
Reagovat
Matti
Tak jsi to možná, nemusel tlačit do článku o Rafovi nemyslíš?
Reagovat
Vojtiik
tome ty jsi zly, jen se tady neco pekneho o rafovi objevi a ty hned vytahujes doping,:((
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu za to, že většina Nadalovců jsoutakové citlivky no. Já to myslel jako anketu španělský sportovec historie, že by prostě bylo llegrační dát to tomu, kdo stojí za gigantickými úspěchy Španělů v posledním desetiletí +-.

Fakt nevím, kam jinam bych měl Fuentese tlačit, jinak by mě ani nenapadl, nebýt toho článku. Těžko budu psát pod Robson, že si měla vzít na trenéra Fuentese, nemyslíš?
Reagovat
Amputace
Ono je to spíš už únavné, když se pod téměř každým článkem o Nadalovi řeší doping. Chápu, že jsi svůj komentář nevztahoval přímo na Rafu, ale musel jsi předpokládat, že to další diskuzi tohoto typu vyvolá.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych ji nechtěl vyvolat, tak to nepíšu. Nechci diskuzi, jestli Rafa zobe nebo ne, to neví nikdo a nikdy se to nedozvíme. Chtěl jsem jen trošku rozproudit diskuzi a popíchnout, což se povedlo u některých.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, nemá to chybu, začalo to jestli Rafa zobe a končí, jestli je Rafa nebo Rafaeoli gay :))) miluju diskuse :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bylo to docela mrtvo, tak to potřebovalo oživit :D

Jinak jestli pamatuješ na naši debatu, tak už jsem začal na sobě makat a pak si ten match dáme, až budu ready :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? To jsi dobrej, tak mi pak napiš do vzkazů celkový výsledek :D Já taky na sobě makám, takže si to s tebou klidně rozdám :D (teda ten match myslím :D)
Reagovat
smazaný uživatel
:D ok
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Rafa zobe nebo ne, to neví nikdo a nikdy se to nedozvíme.

To znie akoby si odpoveď na otázku, či zobe alebo nezobe vlastne nikdy nevedel a nikdy sa o nej nedozvedel, takže to je 50:50..

Hlúposť. Tým pádom, že nejsú dôkazy, tak nezobe. Jednoduchá rovnica. To sa takto môžeme pýtať donekonečna. Berie Murray crack, len preto, že v Londýne sa berie najčastejšie na svete?..Nevieme a nikdy sa to nedozvieme, no Londýn veľa naznačuje..Asi taká logika..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je to tak, možné to je u Andyho klidně, jako u každého takhle špičkového sportovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tazko sa to porovnáva, hlavne s futbalistami..Takí Španieli dohromady nikdy nic nevyhrali a potom zrazu Xavi, Iniesta (ME, MS, ME + 3xLM)...V individualnych sportoch vsak o vitazovi nie je pochýb...
Reagovat
Rafaeoli25
Ukazuje se, jak výsostný postavení Rafa doma má, Iniesta, Xavi, Gasol a další si v porovnání s nim ani neškrtnou, je to prostě pro lidi ve Španělsku č.1, což naprosto chápu a ztotožňuji se s tím :)
Reagovat
Rafaeoli25
A je to taky nejlepší odpověď všem nenávistným kecalům tady, že prý neni osobnost..pro Španěly jak se ukazuje je a jaká!
Reagovat
Roger_Federer
Prej mezi gay komunitou je to nejuznavanejši sportovni osobnost vubec..
Reagovat
Amputace
Z jakého pramene vycházíš?
Reagovat
Rafaeoli25
Tvým ubohý, neustále se opakující narážce se už jen směju, tvůj rejstřík je omezenej podobně jako Pe3kův. Jinak jestli je nejoblíbenější v gay komunitě nevim, když nejsem jejim členem, každopádně vim, že u holek je populární hodně.
Reagovat
Rafaeoli25
Z jakýho pramene soudí? No ze svýho, je gay a diví se, že zbytek jeho komunity fandí Rafovi a on je tam chudák jedinej Rožérovec :)
Reagovat
Roger_Federer
a jsi heterosexual ?Dle tvého vyjadřování mám důvod domnívat se, že jsi platonicky zainteresován..
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D to je zábavné téma, tak dozvím se konečně, kdo na TP je gay a kdo ne? :D:D
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem heterosexuál, kolikrát to ještě chceš slyšet? Prostě jsem si ho oblíbil, protože mě baví jeho hra, bojovnost a upřímná radost z vítězství i pokora a skromnost..to že mám někoho v oblibě jako sportovce a člověka ze mě automaticky dělá homosexuála?
Reagovat
Matti
On to totiž R-F má dle hesla - podle sebe soudím tebe.
Reagovat
Amputace
Zkrátka zase neodpovíš. A jenom vyvoláváš zbytečné vlny pod článkem o Rafovi. To je článek o tom, že si ho Španělé váží jako sportovce, proč to nemůžeš akceptovat?
Reagovat
Roger_Federer
Akceptuji, že si určita skupina čtenařu sportovního
deníku Marca, zvolila Rafaela Nadala za nejlepšiho sportovce Španelska..
Reagovat
Roger_Federer
Akceptuji, že si určita skupina čtenařu sportovního
deníku Marca, zvolila Rafaela Nadala za nejlepšiho sportovce Španelska..
Reagovat
Rafaeoli25
Proč máš potřebu i tohle relativizovat a neustále se do něj strefovat? Dělám něco takovýho já v případě Rogera? Já ti něco povim, o tom jaký má doma postavení svědčí to, že španělská královna nevynechá jediný jeho důležitý finále a klidně za nim na něj jede i na druhej konec světa. A teď mluv ty relativizátore, seš fakt ubohej..
Reagovat
smazaný uživatel
Nenapadá mě nikdo jiný :)
Reagovat
Rafaeoli25
Velká gratulace, žádné překvapení to ale není, kdo jiný by měl vyhrát..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist