Nejlepší pár se rozpadl. Spolu už hrát nebudeme, oznámily Erraniová s Vinciovou

19. 3. 2015, 18:53
Aktuality 63
Ženský tenis přišel o deblový pár, který vévodí světovému žebříčku a který získal dohromady pět grandslamových titulů. Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová dnes ve společném prohlášení oznámily, že se jejich tenisové cesty rozcházejí.
Profily hráčů
Sara Erraniová a Roberta Vinciová

"Poté, co jsme v předešlých několika letech prožily krásnou jízdu, během níž jsme dosáhly ohromných výsledků, bychom vás rády informovaly o svém rozhodnutí ukončit naše deblové partnerství," oznámily Erraniová s Vinciovou.

"Investovaly jsme spoustu energie, mentální i fyzické, abychom dosáhly svých cílů, na které jsme hrdé. Nyní cítíme, že si potřebujeme odpočinout. Obě se chceme vydat vlastní cestou a dát si nové cíle," uvedly Italky.

Pár Erraniová/Vinciová v číslech:
Bilance: 210-69
Grandslamová bilance: 65-15
Počet titulů: 22
Počet grandslamových titulů: 5 (AO 2013 a 2014, FO 2012, Wimbledon 2014, USO 2012)

Sara Erraniová a Roberta Vinciová odstartovaly svou úspěšnou společnou kariéru v roce 2009, kdy třemi deblovými výhrami pomohly Itálii k titulu ve Fed Cupu. V následující sezoně už spolu začaly hrát pravidelně a během dvou let získaly pět titulů.

Největší úspěchy na ně ale měly teprve čekat. V sezoně 2012 si v Paříži připsaly svůj první grandslamový titul a až Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou ukončily ve čtvrtfinále Wimbledonu jejich sérii výher, které se zastavila na čísle 25. Hned na dalším grandslamu se ale Italky radovaly znovu, v New Yorku oplatily ve finále londýnskou porážku českému páru H+H.

"Náš úspěch spočívá hlavně v tom, že hraju se svou nejlepší kamarádkou," řekla Erraniová, která spolu s Vinciovou rok zakončila jako deblová světová jednička - a poté to Italky zopakovaly i v dalších dvou sezonách. "Je starší a mnohem zkušenější než já, což mi pomáhá zlepšovat hru. Jsem díky tomu i lepší hráčkou v singlu."

Svůj poslední titul získaly úřadující světové jedničky na lednovém turnaji v Aucklandu, kde se společně radovaly podvaadvacáté v kariéře. S Australian Open se poté rozloučily už v osmifinále a ve svém posledním utkání prohrály ve fedcupovém souboji s francouzským párem Garciová/Mladenovicová, což pro Itálii znamenalo vyřazení z letošního ročníku.

Komentáře

63
Přidat komentář
smazaný uživatel
A pak chce opět zkusit prorazit do TOP 10
Reagovat
Titan
Veteráni TP se zde hádají jako kluci na pískovišti...
Dignitas chlapci, dignitas...:-)
(Latinsky to je něco jako důstojnost a vážnost, velice ceněná vlastnost...;-)
Reagovat
VlS
Kteří veteráni?
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/hrac/dubska/?annual=2014

Tak se na to podívejte - loni maximem OF na ITF 10.000

A ty náklady musely bejt značný. Takový výlet do Egypta / Turecka rozhodně musí mít své náklady...
Reagovat
smazaný uživatel
Budete se dívat? já ano mám doma Svářečská sklíčka takže se moc těším. Jinak dnes jee na Špicberkách úplné zatmění
http://live.slooh.com/stadium/live/the-total-solar-eclipse-of-2015
Na té sránce můžete live sledovat úplné zatmění
Reagovat
Kozoroh
Já se budu dívat.
Pro info, vrchol zatmění na území Česka bude mezi 10:40 - 10:50, záleží na oblasti.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/305360-mesic-zakryje-70-slunce-zatmeni-muzete-sledovat-i-na-webu-ct24/
Tento článek obsahuje tabulku, kdy dojde k začátku, maximu a konci zatmění na území Česka.
Reagovat
smazaný uživatel
u nás to začíná už za chvíli 9:34 už se nemůžu dočkat
Reagovat
Mrkev05
Bernard tomic ke svému utkání s djokovicem nenastoupí, tudíž vítěz utkání Murray-lopez nastoupí právě proti němu
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli vám něco říká jméno, Linda Dubská(tenistka,18 let) tak dneska ukončila svou nepřiliš vydařenou kariéru(mimochodem velká kamarádka Martincové) Jako důvod uvedla, málo financí.. Na žebříčku byla někde za tisícovkou-
Reagovat
slacker
Dubští z Třebomyslic jsou původní českou vladyckou rodinou, která později přesídlila na Moravu a získala tu hraběcí titul. Pocházejí z Třebomyslic u Horažďovic, nazývají se podle statku Dub u Prachatic na Prácheňsku.
Asi schudla slechta :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba jí nedávali no :D :) Jinak, jo vím to.. Taky mne to docela zaráží..
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě napsala, že neměla ze hry takovou radost, jako kdysi..
Reagovat
blixa
A nespletl ses ? Je jí 18 ? Mě přijde, jako kdyby to říkala 40ti letá :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Tak to ne, 18 jí vážně je.. Ono, když se těm mladým neadří na menších turnajích, a vypadávají třeba už v kvaldě nějaké ITF 25.000, tak se nedivím, že nemá finance.. Na druhou stranu, si myslím, že rodina jí mohla podržet .. Ale nevím, jak to tam mají :)
Reagovat
blixa
No já myslel to, jak nemá radost ze hry jako kdysi .. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to napsala no.. Osobně si myslím, že tohle je jen nějaké urychlené rozhodnutí, a za chvílí ji zase uvidíme na kurtech.. Otázka, zda ta holka na něco víc má..
Reagovat
slacker
No tuhle zasadni otazku bys nam mel odpovedet ty. Kdyz na to nema tak je naopak smysluplne se zacit venovat jinym oblastem zivota co nejdrive.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale ono není tak lehké přejít z tenisu do normální práce, že... Hráčky hrajou třeba už i do 40 let, protože je to těžké, se najednou rozloučit s tím, co je v podstatě živilo..Uvidíme.. Je mladá... :)
Reagovat
smazaný uživatel
divil bych se, kdybychom o ní ještě slyšeli. Nemůžem mít profi tenistku z každé hrající holky.
Reagovat
smazaný uživatel
http://breclavsky.denik.cz/ostatni_region/trenovat-osm-hodin-pro-dubskou-standard20100620.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://kitty-girl.blog.cz/1203/exkluzivni-rozhovor-linda-dubska
Reagovat
Frick
Nj, a jak by třeba v roce 2004 vypadal rozhovor s Petrou....

"Takový švih se u tenistky jen tak nevidí. Navíc u rodilé Břeclavanky. Čtrnáctileté. Linda Dubská má ale našlápnuto mezi elitu. ?Někteří říkají, že bych se mohla dostat i do světové desítky,? hlásí Linda spíše pobaveně než odhodlaně."

Taková slova by v něm taková dost možná zazněla...

19x se to nepovede, prachy v háji a 1x se zadaří, no :o)
Reagovat
PH94
Profesionální tenis nikdy nebude pro každého :) Pokud člověk není opravdu extra talent, tak musí mít k dispozici nemalé finance, jinak není šance..
Reagovat
smazaný uživatel
Dear all,
After living a wonderful journey for the past several years, which has given us the chance to reach amazing results, we release the following note to inform you about our decision to end our doubles partnership.
We invested lots of energy, both mental and physical, to achieve our goals, which we are very proud of, therefore we now feel the need to rest and catch our breath.
It's our common purpose to start new individual career paths and set brand new goals to try to reach also for you to enjoy and take pride in.
As still world No. 1 doubles pair and grateful for the time we had together, we would love to thank our fans from all over the world for the continued support you have been given us throughout these years, it has been an honor and a privilege for us representing our Country...
Sara & Robi
Reagovat
slacker
cesky prosim
Reagovat
smazaný uživatel
Ech...ok:
"Drazí, řadu posledních let jsme zažívaly úžasné dobrodružství, dosáhly jsme úžasných výsledků a teď vás informujeme o našem rozhodnutí ukončit naše deblové partnerství.
Abychom dosáhly našich úspěchů, na které jsme velmi hrdé, musely jsme investovat hodně psychické i fyzické energie, a proto si teď potřebujeme oddechnout a nabrat nové síly. Obě se chceme soustředit na individuální kariéru a stanovily jsme si nové cíle, kterých chceme dosáhnout i proto, abyste se je užívali s námi a byli hrdí.
Jakožto úřadující světové jedničky bychom chtěly poděkovat našim fandům z celého světa za podporu, kterou jste nám celá ta léta projevovali, bylo nám ctí reprezentovat naši zemi...
Sára a Robi"
(Volně přeloženo, nemám čas se patlat s každým komplikovaným souvětím)
Reagovat
slacker
Dekuji
Reagovat
Kozoroh
Za jak dlouho mohou Sara a Roberta přijít o pozice jedniček, pokud nebudou od dnešního dne hrát debla (s jinými spoluhráčkami)?
Reagovat
tommr
no pokud E+V nebudou hrát debla ani s jinejma partnerkama tak o pozici jedniček můžou přijít velice rychle. Tip bych si, že to bude ještě během antukový sezóny ...
Reagovat
Kozoroh
Přesně - o 1. místo těsně po Miami nepřijdou?
Reagovat
tommr
v deblu se to těžko odhaduje, protože nikdy dopředu nevíš kdo s kým a jestli vůbec bude hrát. Myslím si ale, že po Miami ještě pár týdnů jako jedničky zůstanou ... :)
Reagovat
slacker
No je videt ze vlastni data nemas. Jinak by jsi mohl predikovat z ranking breakdown ktery si zajiste poctive vedes sam a udrzujes.
Reagovat
tommr
co pořád otravuješ ty demente. Nikdo se tě na nic neptal ... :(
Reagovat
slacker
Ty otravujes se svyma zhola zbytecnyma zebrickama a cpes se do role "experta" na zebricky. Tak sem si dneska dal trochu te praci poopravit ti tuhle falesnou povest.
Reagovat
VlS
Kdyby ses radši vrhl na anglinu. Jinak tedy, dát si Nick name z angliny, když anglicky neumíš, to je docela síla. Fakt, mentální titán.
Reagovat
slacker
Jesli mentalni trpaslik nejsi ty kdyz usuzujes ze neumim anglicky z toho ze nemam rad hazeni cizojazycnych okopirovanych odstavcu (proc nedavaji jen odkaz?) do mista kde se komunikuje cesky.
Fasinujici co vsechno uz jste "vyvodili" z tech 7 pismen.
Reagovat
Kozoroh
Ale proč tedy máš anglofonní nick, když ti vadí anglický text na českém webu?!?
Reagovat
slacker
Popremyslej. Musi to mit nutne nejakou souvislost?
Reagovat
Kozoroh
Má to souvislost, která vyznívá v tvůj neprospěch :-P
Reagovat
slacker
Anglicky nick neni anglicky text a mam ho pres 20 let
Reagovat
Kozoroh
Nevymlouvej se, farizeji.
Reagovat
slacker
Tluchubo
Reagovat
janek_da
Asi myslíš adresu. Odkazy se tady dávat nedají.
Reagovat
slacker
U tebe je odkaz jen kdyz je to klikaci? Totez neklikaci je striktne oznaceno jako adresa?
Reagovat
janek_da
jo ták, ty myslíš dědictví.
Reagovat
slacker
nemyslim dedictvi
Reagovat
tommr
on neumí ani pořádně česky natož anglicky a jeho IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Hlavně že se ale do každýho naváží ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tááák, takže já dostal ten překlad za trest, že jsem sem nakopíroval tu tiskovku...no co se dá dělat.
Reagovat
tommr
jediný co se ti povedlo je ještě víc si vylepšit vlastní pověst největšího otrapy na TP ty demente ... :(
Reagovat
PH94
Nevšímej si ho :)
Reagovat
misa
Nerýpej pořád do každého.
Reagovat
EllNino
uf, ty máš ale dneska rejpavou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska si nevzal prášky.
Reagovat
EllNino
asi ...
Reagovat
Kozoroh
Ach slackere, osočuješ tommra z otravování a přitom seš otravný ty sám.
Reagovat
tommr
zřejmě jim debl ubíral dost sil a enrgie, který jim pak chyběly v singlu a singlová kariéra je pro ně přednější. Aby toho rozchodu ale ještě nelitovaly podobně jako Háčka ... :)
Pro ostatní špičkový páry je to ovšem dobrá zpráva, protože je tak vlastně o jedno volný místo na deblovým TM víc. Háčka i Lucka s Mattek-Sandsovou by toho měly využít ... :)
Reagovat
VlS
Tam si taky můžeš představit 1000 jinejch důvodů, třeba si lezou na nervy.
Reagovat
ptpc
Tiež si myslím. Ale myslím si tiež že to budú lutovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je opravdu špatná zpráva. Je to velká škoda. Dlouho jsem neviděl pár, který by tak skvěle doplňoval, oblékal se stejně a stejně i trénoval. Byly to něco jako sestry Italky.
Velmi mě to mrzí a jsem zvědavý s kým budou hrát nebo jak to ovlivní jejich kariéru. Musíme si ale přiznat, že Robi není už nejmladší a singl s deblem jí bral asi palivo a možná i tím se jí loni ani letos nedařilo/nedaří.
Holkám přeji hodně štěstí, ať si najdou (alespoň Sara) nové parťačky a daří se jim více v singlu. :)
Reagovat
PH94
WTF?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/lyzovani/clanek/658033-s-defagem-skoncila-s-lyzovanim-i-gisinova-oba-ze-svahu-odleteli.html#hp-artcl
Reagovat
smazaný uživatel
A to jako proč? :(
Reagovat
Kozoroh
Asi kvůli singlu. Sara a hlavně Roberta už dlouhou dobu nedosahovaly TOP výsledků. Možná se teď zaměří jen na singla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist