Nechceme zklamat zaplněnou halu, shodují se Kvitová s Šafářovou

20. 4. 2012, 14:58
Aktuality 8
Nezklamat zaplněnou ostravskou halu chtějí české tenistky o víkendu v semifinále Fed Cupu s Itálií. V soutěži družstev hraje tým okolo Petry Kvitové doma po dvou letech a výhody haly i volby rychlého povrchu chce využít před vyprodaným hledištěm. Diváků by mělo do ČEZ areny přijít sedm tisíc.
Petra Kvitová a Lucie Šafářová

Zápas začne sobotní úvodní dvouhrou Lucie Šafářová proti světové dvanáctce Francesce Schiavoneové a po nich nastoupí Kvitová a Sara Erraniová. 

Lístky na premiérové utkání tenistek v Ostravě a možnost vidět wimbledonskou vítězku a světovou trojku Kvitovou se prodaly rychle. Navíc nedaleko je Fulnek, rodiště Kvitové, odkud přijede hodně fanoušků. "Taťka měl 140 lístků," uvedla tenistka.

O bouřlivé atmosféře, která už v minulosti mnohokrát pomohla mužům v Davisově poháru, třeba i letos v únoru proti Itálii, se tenistky bavily i během tréninků a volných chvil na hotelu. "V Česku jsem před takovou návštěvou nehrála a doufám, že je nezklameme a užijeme si to," řekla Kvitová, která ve Fed Cupu vyhrála dvouhru osmkrát po sobě a především díky ní loni Češky soutěž vyhrály.

I Šafářová bude vnímat zaplněnou halu jako obrovskou pomoc v souboji o první bod. "Bude to úžasné, moc se na to těším," řekla 23. hráčka světa.

Se Schiavoneovou, předloňskou vítězkou antukového Roland Garros, se Šafářová střetla sedmkrát a čtyři zápasy vyhrála - vždy tvrdém povrchu, který je připraven i na Fed Cup. "Což je příjemné zjištění a vím, na co se připravit. Francesca se bude hodně snažit hrát čopy a má radši pomalejší povrchy," řekla česká hráčka.

Ve druhém utkání se proti Kvitové postaví 28. hráčka světa Erraniová, která je ve formě. Před cestou do Ostravy vyhrála dvouhru i čtyřhru na antuce v Barceloně. "Varováním bych to nenazývala, ale respektuji její výkony a budu se snažit její sérii utnout. Domácí prostředí by mělo pomoci," uvedla Kvitová po losování.

Dvaadvacetiletá hráčka letos porazila Erraniovou ve čtvrtfinále Australian Open dvakrát 6:4, ale jednoduchý zápas to nebyl. "Hraje slušně, dobře běhá, z forhendu to dává trošku nahoru, z bekhendu placku."

Zápas hrála Kvitová naposledy před měsícem v Miami, kde podlehla Venus Williamsové. Pak měla kondiční soustředění v Turecku. "Každým dnem, tréninkem byla moje hra lepší, ale během týdne jsem hlavně odpočívala a nabírala novou energii. Nejdůležitější bude, aby to co nejlepší bylo o víkendu," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Roger_Federer
Je tady paradni atmosfera,jsem rad,že jsem se mylil a Schiavone nic neuhrala,Lucka se nesesypala a hlatce ji přehrala.
Reagovat
Roger_Federer
hladce
Reagovat
pepin
Tak si můžeme nalít z té dvojky zatím decku. Ten druhý set byl balsám na naše pocuchané nervy z prvního setu. Tak ještě Péta a pak to zapijeme.
Reagovat
pepin
Ta Lucka nám ale dává. Jsou to nervy a člověk aby je měl jako provazy. Když to mohla ukončit tak začala blbnout a když měla být nahoře Fr. tak se to obrátilo a Lucka ji TB nedala šanci. Aby se v tom pr. vyznalo. Tak snad to dopadne.
Reagovat
pepin
Dívající se na Kordu, Lendla, Janka apod. přeji všem a zvláště noční skupině dobré ráno, i když nevím zda se Vám podaří navázat ty prostěradla, aby jste stihli ty tenisové přenosy. Cesta bude určitě dlouhá a trnitá. Jedinou výhodu má opravdu "Sojka", tu nikdo nechytí. V přápadě, že se to některým nepodaří, pošlete tahák z arestu a já Vás budu informovat. Hlavně Ty Gigine, víš, že dnes máme "Meče". Tak Zduř.
Reagovat
VlS
zavřou tě za náma. Cvokárna přece není arest, tady nám všichni říkají, že máme pravdu a jsou na nás hodní :-D.
Prostěradla nepotřebujeme. Tzy chlape, čti to zodpovědně, ty nevíš, že máme Johna?
Reagovat
pepin
To vím, ale třeba nebude k dispozici, zrovna bude hrát finále. Jinak Lucka zatím dobře, vede 3/1. Tak jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
7000 lidí je pořádný kotel, co by za to dali v 90% fotbalové ligy...
fanoušci budou 15% úspěchu, povrch dalších 15%, tak na holkách zbývá již jen 70% a holky budou hrát určitě na 100%, tak by to mělo být naše...
věřím, že žádného z nás, at už na místě nebo u tv obrazovky nezklamou...a i kdyby prohrály (neprohrajou:-)), tak tahle generace má šanci i v dalších letech...
Je pravdou, že loni nás navnadily na další velká vítězství a italky jsou jen další překážkou, kterou snad přeskočíme...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist