Nečekaná vítězka v Clevelandu. Američanka Kesslerová přetavila divokou kartu v premiérový triumf

24. 8., 22:59
Aktuality 12
WTA CLEVELAND - Nikdy neporazila hráčku TOP 90 a na hlavním okruhu vyhrála jediný zápas. Na domácím turnaji WTA 250 v Clevelandu ale McCartney Kesslerová (25) dokonale využila divokou kartu a zaznamenala životní triumf. Ve finále americká tenistka zdolala 1:6, 6:1, 7:5 nejvýše nasazenou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou (28) a ve světovém žebříčku vyletí na 63. místo.
McCartney Kesslerová (© Profimedia)

Haddadová Maiaová – Kesslerová 6:1, 1:6, 5:7

McCartney Kesslerová ještě před rokem figurovala až v páté světové stovce a teď slaví již čtvrtý letošní triumf. V únoru získala dosud nejcennější trofej na podniku WTA 125k v mexickém Puerto Vallarta a před dvěma týdny se po vítězství na domácím turnaji ITF W100 v Landisville posunula do TOP 100.

Na hlavním okruhu měla před akcí WTA 250 v Clevelandu zápasovou bilanci 1:6, v Ohiu ale v pěti zápasech nenašla přemožitelku. Čtyřikrát zvládla třísetový duel, připsala si první tři skalpy hráček TOP 50 a po finálové výhře 1:6, 6:1, 7:5 nad 23. tenistkou světa Beatriz Haddadovou Maiaovou slaví nejcennější skalp i trofej.

Finálový duel fanouškům dlouho nenabízel nikterak atraktivní tenis. Výrazně lépe ho rozehrála zkušenější Haddadová Maiaová, jež se ujala vedení 6:1 a 1:0 s brejkem. Jenže pak se její hra rozsypala, velmi rychle prohrála šest gamů v řadě a Kesslerová si po nervózním startu začala věřit.

I když pětadvacetiletá Američanka v rozhodujícím dějství prohrávala 1:3 a 0:30, nastartovaný obrat nakonec dotáhla do vítězného konce. V závěru předváděla aktivnější hru a zápas ukončila ziskem 10 vyhraných míčků po svém podání.

Statistiky zápasu Beatriz Haddadová Maiaová – McCartney KesslerováStatistiky zápasu Beatriz Haddadová Maiaová – McCartney Kesslerová (@ Livesport)

Osmadvacetiletá Haddadová Maiaová absolvovala turnaj WTA poprvé v roli nasazené jedničky. Finále si zahrála pošesté v kariéře a poprvé v tomto roce, na triumfy z Nottinghamu 2022, Birminghamu 2022 a Zhuhai 2023 ale nenavázala a v žebříčku přišla o možnost vrátit se do TOP 20. Jejím maximem je 10. místo.

Nyní se obě finalistky přesunou do New Yorku na US Open. Kesslerová bude při debutu na domácím majoru usilovat o druhou grandslamovou výhru proti Ukrajince Martě Kosťukové, nasazená Haddadová Maiaová se v prvním kole utká s Elinou Avanesjanovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
frenkie57
Redakce TP, na fotce pod titulkem nemáte Kesller, ale Hadí Máju.
Reagovat
sojka1
urcite ne, Haddad Maiu neobleka NB....
Reagovat
frenkie57
No jo, drobet jsem se nechal unést tím jejím výrazem na fotce. Beatriz měla úplně jiné oblečení.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zase ale máš recht, že si, teda až na výšku, jsou trochu podobné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hadí Mája toho ve finále moc nepředvedla. Asi jsem ji dlouho neviděl hrát, že si nevybavuji, že by měla až tak ortodoxní antukářský styl.

Bylo zcela evidentní, že díky těm přiliftovaným úderům, které soupeřka tloukla plochými diagonálami, zápas nemůže dopadnout jinak. Co se dělo v prvním setu netuším, možná někde za stadionem hráli Beatles.
BHM neměla žádný plán B
Reagovat
Alien
Zora Ulla to překvapivě zvládla, no! Gratulace!
Reagovat
tommr
Kesslerová příjemně překvapila ...
Reagovat
zfloyd
koukal jsem ,no nejvíce mě zaujalo křestní jméno vítězky , rodiče asi hodně milovali Beatles
Reagovat
frenkie57
By mě zajímalo, jak jí doma nebo přátelé oslovují. Kártny, sem, Kártny tam?
Reagovat
sojka1
jeji bratr je McClain Kessler... :-)
Reagovat
frenkie57
Bože...
Reagovat
muster
říkají ji broučku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist