Nečekaly jsme, že budeme hrát tak dlouho, přiznaly sestry Williamsovy

11. 8. 2014, 08:42
Aktuality 2
Sestry Williamsovy se na okruhu WTA pohybují už více jak patnáct let. Serena je ve svých dvaatřiceti letech světovou jedničkou, její starší sestra Venus se díky finálové účasti na turnaji v Montrealu vrátí do Top 20. Obě sestry na turnaji v Kanadě přiznaly, že nečekaly, že budou hrát tak dlouho. Teď už víme, že to není o věku, ale o tom, jak se člověk cítí, upřesnila Serena.
Profily hráčů
Serena a Venus Williamsovy

Prestižní turnaj v Montrealu byl pro obě sestry Williamsovy velmi úspěšný. Serena i Venus se probojovaly až do semifinále, kde svedly sesterský souboj o postup do finále. V něm uspěla starší Venus, která tak svou sestru, aktuální světovou jedničku, porazila po více jak pěti letech.

"Je skvělé, že se nám stále daří, ale nikdy bych neřekla, že v tomhle věku budu ještě hrát," řekla v Kanadě dvaatřicetiletá Serena. "Teď ale vím, že to není o věku, ale hlavně o tom, jak se člověk cítí, co všechno je schopný tenisu dát. Já tenis miluju, miluju soutěžení a stále mě to baví. Opravdu si to užívám."

"Taky bych si nikdy nemyslela, že ve čtyřiatřiceti budu ještě na tour," souhlasila s mladší sestrou Venus, která se díky úspěchu na turnaji v Montrealu, kde padla až ve finále s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, vrátí zpět do Top 20.

Venus se do tenisové historie zapsala nejen tím, že vyhrála celkem sedm grandslamových turnajů, ale také svou snahou o zajištění stejných odměn pro muže a pro ženy ve Wimbledonu. "Jsem hrdá na to, co jsem dokázala, můžu se teď v klidu ohlížet a nenarazím na nic, za co bych se měla stydět, naopak."

Obě sestry si prošly i velmi nepříjemným obdobím - Serena málem zemřela na plicní embólii a její sestru trápí Sjörgenův syndrom. "Nikdy to není jenom o té lehké cestě, člověk musí překonávat různé překážky a my jsme to zvládly. Řekla bych, že jsme se sestrou dokázaly hodně, inspirovaly jsme hodně lidí. Jsem pyšná na nás obě," řekla Serena, jež vyhrála už sedmnáct grandslamů.

"Myslím, že úsilí a práce, kterou jsme na kurtě zanechaly, může dát mnoho spoustě lidí. To je výsledek, který jsme jako sestry nebo jako rodina nikdy nečekaly, proto jsme na něj tak hrdé," dodala Venus.

Komentáře

2
Přidat komentář
Frick
Jinak ty její zdravotní trable jsou dost podezřelý - bůhví co pořád vyvádí. Myslím si že je to začátek jejího konce a už nebude nikdy hrát tak dobře jako předtím pokud se na kurty vůbec kdy vrátí ... :-/

(2.3.2011 20:21)
Reagovat
smazaný uživatel
Těmhle sestrám držím palce líbí se mi jak drží při spolu že i když maji nějaký ten souboj mezi sebou nerozhádá je to a to co dokázali nejen Seren ale i Venus je neskutečný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist