Nečeká ji jen debl. Hingisová se ve Fed Cupu objeví i ve dvouhře

17. 4. 2015, 17:28
Aktuality 25
Bývalá světová jednička Martina Hingisová bude hrát při svém návratu do fedcupového týmu Švýcarska po 17 letech významnější roli, než se čekalo. V baráži o Světovou skupinu v Polsku nastoupí nejen do čtyřhry, ale v sobotu se postaví proti světové devítce Agnieszce Radwaňské i do dvouhry.
Martina Hingisová

Pětinásobná grandslamová vítězka si ostrou soutěžní dvouhru zahrála naposledy v září v roce 2007 a pak podruhé ukončila kariéru. K tenisu se předloni vrátila a hraje jen čtyřhru, ale zato velice úspěšně - v žebříčku WTA už se vyšplhala na čtvrté místo.

"Třeba uhraju game, nebo získám bod pro Švýcarsko. Jsem natěšená a připravená předvést to nejlepší, co teď dokážu," komentovala Hingisová návrat do dvouhry. S Radwaňskou se utkala jednou před osmi lety a prohrála, ale vzala jí set v exhibiční lize loni v Indii. "Martina je pořád nebezpečná," řekla Radwaňská o Hingisové.

Ve dvouhře Hingisová v poslední době hrávala právě jen krátké exhibiční sety. Ke startu v singlu ji přemluvil kapitán Heinz Günthardt, protože Švýcarkám chybí mladá Belinda Bencicová a kvůli problémům s ramenem i Stefanie Vögeleová, dvě ze tří nejlepších hráček.

"Nenarodilo se to přes noc. Nejdřív jsem měla hrát čtyřhru, na kterou si věřím, ale dvouhra je něco jiného. Když ale z týmu vypadla Stefanie, tak Heinz tvrdil, že mi věří. Řekla jsem: 'No tak dobře, já do toho půjdu'," řekla Hingisová.

Pro Hingisovou znamená start ve Fed Cupu i otevření cesty na olympiádu do Ria de Janeiro, kde by chtěla za rok startovat. V soutěži družstev se objeví poprvé od prohraného finále se Španělskem v roce 1998, kdy jí bylo necelých osmnáct let.

Ve Fed Cupu prohrála jen čtyři z 30 zápasů a ve dvouhře má bilanci 18:2. "Vždy jsem měla v této soutěži skvělé výsledky. Máme šanci postoupit znovu mezi elitu a jsem ráda, že můžu týmu zase pomoct," řekla košická rodačka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prvni set byl moc hezkej tenis s dlouhymi vetsinou technickymi vymenami. Byly holky hodne vyrovnane az Aga ukazala vice agresivity a vzala prvni set. Pak ve druhym uz Aga zacala kontrolovat hlavne kvuli zlepsenemu podani a lepsimu returnu v kombinaci horsi fyzicke priprave Martiny. Martina prestala stihat delsi vymeny a byla pozdeji u micku. Singl je holt jiny sport nez debl a je tam jiny pohyb. Jinak i tak Martina ukazala, ze ma furt hodne sikovnou ruku i v singlu a kdyby vice potrenovala fyzicku, tak by jeste singl chvili mohla hrat.
Reagovat
Frick
A jak dalece skutečně jde jen o ten konkrétní FC zápas? Není to i trochu o tom, že Martina dělá "obhlídku terénu"?
Reagovat
smazaný uživatel
Trafil si sa. Určite ju to láka vrátiť sa a z WTA ju už tak isto prehovárajú na návrat. Takáto minilegenda v sieni slávy by im trošku bodla.
Reagovat
smazaný uživatel
6:2; 6:3

Set od Poľky bude pre mňa prekvapením..
Reagovat
Titan
Taky to nevidím jako jednoznačnou hru Agy. Aga hraje historický tenis, který už dnes skoro nikdo nepoužívá. Jenže Martina je přesně ten typ, kterému to vyhovuje a umí totéž...
Fakt se na to těším...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
4:6; 0:6 nevyšlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jen těsně...
Reagovat
aligo
neví někdo kde najdu zápas Martiny a Venus z loňska? :))
Reagovat
Davor1
Keď v 2007 Martina po druhýkrat končila kariéru, ani vo sne by mi nenapadlo, že ju uvidím v singli v roku 2015. Ale vďaka za to. Ten zajtrajší zápas si mimoriadne užijem, bývala obľúbenkyňa proti súčasnej :-)) Som tiež veľmi zvedavý, akú úroveň Martina predvedie, v debli je stále extratrieda, ale dvojhra je niečo úplne iné, tak si myslím, že tie nohy už budú zaostávať. Ale snáď to bude dôstojný návrat :-))
Reagovat
Titan
Rád bych si zavzpomínal na rýmující se spojení "game Miss Hingiss"...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
(1)Pironkova v Mattek-Sands
Friedsam v Pfizenmaier
Ozaki v Brianti
(wc)Lottner v (8)Linette

(2)Flipkens v Kucova
(wc)Rueffer v Melnikova
Mayr-Achleitner v (wc)Hobgarski
Krejcikova v (5)Rodina

(3)Siniakova v Vogt
Bondarenko v (wc)Gerlach
Glatch v Putintseva
Kania v (7)Konjuh

(4)Beck v Martic
Foretz v Karatantcheva
Beygelzimer v Abduraimova
Razzano v (6)Allertova
Reagovat
smazaný uživatel
jinak teda postopí Krejčíková, Siniaková, Allertová a pak ještě někdo, nevim kdo. Asi Lottner.
Reagovat
tommr
Bára Krejčíková přes Flipkensovou určitě nepřejde a Denisa Allertová přes Beckovou nejspíš taky ne. Slušnou šanci na postup vidím jen u Katky Siniakový ... :)
Reagovat
sprchon
Pesimismus tě neopouští, což je dobře. Hlavně ho chovej po celý víkend. ;) :D
Reagovat
smazaný uživatel
zítra dlabu na Lucku a mrknu raději na tenhle mač.
Reagovat
tommr
já dám jednoznačně přednost Lucce, ale na Hingisku s Agou se nejspíš taky mrknu. Lucka bude v televizi takže Hingisku bude možný sledovat na streamu ... :)
Reagovat
Titan
Hingisku? Chováš snad k této hráčce antipatie...? :-))))
Reagovat
tommr
sympatická mi moc není, ale vyložený antipatie k ní nechovám. To by se ale mohlo změnit kdyby začala našim holkám konkurovat na okruhu ... :)
Reagovat
blixa
Martina je ale taky "naše holka" ;-)
Reagovat
tommr
tak to pak možná bereš Pospisila jako "našeho kluka"? :)
Reagovat
EllNino
no a proč ne ? :)
Reagovat
Titan
Vaidišová je made in Norimberk...:-))
Reagovat
tommr
místo narození není podstatný - důležitý je k jaký se hlasí národnosti a jakou má státní příslušnost. Vaidisová byla navíc i dobrá reprezentantka - třeba zrovna v posledním FC zápase proti Francii udělala oba naše body ... :)
Reagovat
lars
ten asi nema cesky pas:)
Reagovat
Titan
V deblu si můžeš být jistý, že naše hráčky podle všeho zlikviduje...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist