Navrátilová: Williamsovy by měly hrát víc

13. 5. 2009, 10:46
Aktuality 1
Sestry Williamsovy? Jsou hlavní atrakcí ženského tenisu, a proto by měly víc podporovat menší turnaje. Tvrdí to bývalá světová jednička Martina Navrátilová, podle které momentální světová dvojka a trojka nehrají tolik zápasů, kolik by měly.
Profily hráčů
Venus a Serena Williamsovy

"Máme dvě superhvězdy, které nehrají tolik turnajů, kolik by měly nebo mohly... Představte si, že by Federer a Nadal odehráli jen dvanáct turnajů za rok. Všichni by se ptali, kde jsou," prohlásila osmnáctinásobná grandslamová vítězka. "Serena moc nehraje a Venus sice ano, ale pořád ne tolik, kolik by měla," dodala.

Serena Williamsová předevčírem vypadla v Madridu v prvním kole - už na třetím turnaji v řadě -, když vzdala souboj s Italkou Schiavoneovou. Než se rozloučila se španělskou metropolí, zkritizovala nové pravidlo WTA, podle kterého musí během sezony odehrát daný počet turnajů.

"Musíte okruh podporovat. Grandslamům se už hodně let dostává příliš pozornosti," tvrdí Navrátilová, podle níž je ženský tenis v dobrém stavu. Svědčí o tom prý i počet hráček, které dokáží vyhrát velké turnaje.

"Lidé rádi ženský tenis kritizují. Když jsme například já a Chris (Evertová) ovládly hru, říkali, že v ní není dost soutěživosti," vzpomíná Navrátilová. "Teď, když je tolik vítězek grandslamů, lidem vadí, že sport nemá dost hvězd. Tak co vlastně chtějí?"

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
navrátilová si může říkat co chce a williamsovy si taky můžou hrát jak chtějí...je to jenom jejich věc
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist