Navrátilová chválí Kvitovou. Už brzy bude jedničkou, věří

23. 1. 2012, 09:49
Aktuality 8
Martina Navrátilová věří, že bude mít brzy následovnici a tenistka Petra Kvitová se stane jako druhá česká rodačka světovou jedničkou. Navrátilová to prohlásila v Melbourne na Australian Open, kde hraje soutěž legend.
Profily hráčů
Martina Navrátilová

"Potřebujeme hvězdu, která bude mít svůj osobitý styl. Serena (Williamsová) hraje málo. Myslím, že Petra jí může být. Dokáže se prosadit," řekla Navrátilová. Dánka Caroline Wozniacká není podle ní skutečnou jedničkou. "Málokdo si to myslí, převažuje kvantita odehraných výsledků nad kvalitou," uvedla držitelka 18 grandslamových titulů ve dvouhře. 

"Kdyby se žebříček počítal podle starého systému, byla by už Kvitová jedničkou, protože porazila více soupeřek ze špičky než Wozniacká," řekla Navrátilová. Dříve tenistky dostávaly bonusové body také za výhry nad elitními hráčkami. 

Na Australian Open bojuje o tenisový trůn čtveřice hráček. Nejlepší výchozí pozici má Kvitová, ale udržet se v čele může také Wozniacká a na první místo pomýšlejí ještě Viktoria Azarenková z Běloruska a Ruska Maria Šarapovová.

Kvitová je podle Navrátilové na začátku sezony ve výborné formě. "Její držení těla je fantastické," chválila českou tenistku po dnešní výhře v osmifinále nad Anou Ivanovičovou ze Srbska. "Netrefila smeč, byla trochu v rozpacích, ale dala se dohromady a ukázala sílu," řekla Navrátilová.

"V předchozích letech i minulý rok by (Kvitová) ještě takové zápasy nejspíše prohrála, ale teď se dokáže oklepat. Je opravdu silná," míní Navrátilová. Všimla si, jak Kvitová s kondičním trenérem Jozefem Ivankem zapracovala na fyzičce. "Jsem ráda, že nejsem na druhé straně sítě," řekla pětapadesátiletá legenda.

Kvitová se narodila v roce 1990, pár měsíců před devátým wimbledonským triumfem Navrátilové, která se později stala jejím tenisovým vzorem. "Teď je krásné, že mě s ní srovnávají, ale neberu to jako tlak navíc. Je to hezké," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Martina takhle funguje jako neplacený psychický trenér, věřím že taková slova Petře rozhodně pomáhají. Jelikož Petra není ten typ, co by po tomhle "usnul na vavřínech", naopak ji to nakopne k lepším výsledkům.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jde o FED Cup, Pála proti Německu to vybral rozumně, přesto bych někdy v deblu rád viděl Hradeckou s Hlaváčkovou. Ale i Ivet s Bárou jsou sehrané a klidně může hrát Lucka H. s Bárou. O debla strach nemám, ale v singlu je naše situace horší. Máme Petru,nejlepší tenistku světa,to má Navrátilová pravdu, ale koho dalšího do singla proti Němkám? Sabine je ve formě a klidně může hrát Mona,kterou na AO vyřadila až Vika. Já bych zkusil Lucku H. a v neděli Ivet. Každopádně hrát za ČR v singlu vedle takové hráčky, jako je Petra, by měla být pro ostatní naše holky výzva-měly by na kurtu nechat duši! A ne jako Šafářová v Moskvě, která tam předvedla hanebný výkon,za který ji místní tisk označil za slabý článek české sestavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta dáma mi mluví z duše. :-))
Reagovat
gambon
Péto jedem!!! Berdasovi fandim, at to co udělal,bylo špatný. Dostat do tváře-pochopom, jako dostat včelku do ruky a dělat tohle divadlo. Chápu postoj, ale nepodáním ruky se staví na stejnou lajnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď už nám zbývá na fandění jen Petra a Rosol.
Reagovat
ArcusII
Ještě snad berdych ne... Přece za jedno gesto neřeknu že mu nefandim... on už teď na to má taky jinej názor, a možná mu i někdo řekl, že se chová jako arogantí blb... byla to blbost, ale že bych mu přestal uplně fandit to ne, spíše mě bohužel utvrdil v tom co se o něm povídá, takže mě to spíš mrzí, že je to pravda...
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím jeho hře a fandím mu i dál...jeho neznám osobně tak nesoudím...držím mu palce s Rafou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist