Navrátil se bude modlit, aby se Štěpánek a Berdych nezranili

20. 9. 2009, 11:04
Aktuality 1
Poklonu před Radkem Štěpánkem a Tomášem Berdychem, ale i před celým svým týmem vysekl kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil po postupu do finále Davisova poháru. Češi vedou v Chorvatsku po včerejší čtyřhře 3-0 na zápasy a v prosinci vyzvou v boji o titul Španělsko.
Jaroslav Navrátil

"Jsem kapitánem čtvrtým rokem a už loni jsem cítil šanci, že tým táhne za jeden provaz a má perspektivu. Zradilo nás zranění Tomáše. Tenhle rok už to vyšlo, i když jsme měli strašně těžkej los. Je to fantastický, stává se to málokdy," řekl Navrátil novinářům.

Dále čtěte:
- Češi vyhráli čtyřhru a postoupili do finále Davisova poháru!
- Češi myslí na finále: Nastoupí-li Nadal, bude to moc těžké
- Češi budou hrát o titul ve Španělsku
- Otcové tenistů Štěpánka a Berdych jsou na své syny pyšní

Úspěch jeho týmu ovšem stojí převážně na dvojici Štěpánek a Berdych. Jen oni dva získali v letošním ročníku všechny body vedoucí k postupu přes Francii, Argentinu a nyní i přes Chorvaty. "Poklona před klukama, jsou výborní, ale i ostatní hráči pro to taky dělají hodně. Jsou důležitý, aby se vše naladilo," řekl Navrátil.

V chorvatské Poreči zažil kapitán svůj nejdelší den na lavičce. Štěpánek totiž porazil Iva Karloviče po šesti hodinách a Berdych pak po dalších čtyřech zdolal Marina Čiliče. "I když jsem tam strávil jedenáct hodin, tak je to pořád o koučování," řekl kapitán a více mluvil o hráčích. "Oni ukázali, že jsou fantasticky připravený."

Ještě v noci z pátku na sobotu rozhodl, jaké bude složení čtyřhry. Ptal se tenistů po vyčerpávajících duelech, jak to vidí, ale dostal jen kladné odpovědi. "Tomáš po Čiličovi říkal, že je ready a Radek dodal, že jde do toho," potěšilo Navrátila. Ve tři hodiny ráno měl jasno, že nemusí měnit pár Berdych, Štěpánek, s kterým počítal.

Nyní čekají kapitána dva a půl měsíce obav. Musí doufat, že se Berdych a Štěpánek na turnajích ATP nezraní a budou připraveni na finále. "Budu trnout a modlit se, aby byli oba fit, protože si to ani bez jednoho nedovedu ve finále představit," řekl Navrátil.

Navrátil doufá, že spolu s hráči vyladí před bojem o salátovou mísu jejich turnajový program. "Všechno budeme muset usměrnit s jejich trenéry i kouči na kondičku, aby byli na Davis Cup stoprocentně v prosinci připraveni a nechali tam všechno," uvedl kapitán.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist