Navrátil: Rozhodly zkušenosti a nenasazení Tsongy do deblu

8. 3. 2009, 19:38
Aktuality 1
Větší zkušenosti z daviscupových zápasů a nezařazení Jo-Wilfrieda Tsongy do čtyřhry byly podle českého nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila klíčové pro úspěch českých tenistů v prvním kole Davisova poháru proti Francii. Podle postavení na žebříčku ATP měl být hostující tým favoritem, ale v Ostravě prohrál 2:3 na zápasy.
Jaroslav Navrátil

O postupu českých tenistů do čtvrtfinále proti Argentině definitivně rozhodl Radek Štěpánek, který v dnešní úvodní dvouhře porazil Gillesa Simona. Ten jako osmý hráč světa při svém daviscupovém debutu prohrál obě dvouhry.

"Žebříčkově jsou možná kluci horší, ale těmi zkušenostmi v Davis Cupu je přehráli. Dneska to bylo vidět na Simonovi, když Radek prohrával 4:5 ve třetím setu. Místo toho, aby se Simon zvedl, tak se dostal Radek zpátky a viděli jsme, jak exceloval v tie-breaku," řekl na tiskové konferenci Navrátil.

Simon však podle něj nemůže být označován za hlavního viníka francouzské prohry. O té se rozhodlo také v sobotní čtyřhře, kterou navzdory pátečnímu famóznímu výkonu proti Štěpánkovi nehrál Tsonga. "Nevím, na co se šetřil. S takovým potenciálem bych na nic nečekal a jako kapitán bych ho postavil. S Llodrou ještě nehráli, ale nedovedu si představit, jak by je kluci brejkovali. Tsongův servis a Llodra na síti by byla obrovská síla," uvažoval kapitán.

Postupu přes silnou Francii si nesmírně cení, považuje ho za největší úspěch během svého působení na lavičce daviscupového týmu. "Kluci dokázali, že Davis Cup hrát chtějí a umějí a že pro zem udělají maximum. Francouzský daviscupový tým má budoucnost a my jsme možná porazili i letošního vítěze, protože mít prakticky tři hráče z desítky a Llodru je nesmírná síla," uvedl.

Vedle singlistů Štěpánka a Berdycha si neumí představit sestavu bez deblisty Lukáše Dlouhého. Momentálně má jasnou pozici čtvrtého hráče i Jan Hernych, kterému se v této sezoně znovu začalo dařit a postoupil do semifinále turnaje v Záhřebu.

"Kluci v tomhle složení mohou dokázat hodně. To už jsem říkal loni, škoda toho Ruska," připomněl Navrátil loňskou čtvrtfinálovou porážku v Rusku, kterou zavinilo mimo jiné Berdychovo zranění v zápase s Nikolajem Davyděnkem.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist