Navrátil: Berdych odehrál nejlepší zápas na antuce

13. 4. 2008, 20:32
Aktuality 1
Životní výkon na antuce dnes podle svého trenéra Jaroslava Navrátila předvedl tenista Tomáš Berdych. Osobní kouč české daviscupové jedničky a zároveň nehrající kapitán týmu jen litoval, že utkání s Nikolajem Davyděnkem nemohl jeho svěřenec dohrát až do konce. Zápas v pátém setu ukončil Berdychův výron kotníku.
Profily hráčů
Navrátil: Berdych odehrál nejlepší zápas na antuce

"Po tom prvním setu tomu začal věřit a viděli jsme od něho neskutečný tenis. Je to veliká škoda. Nikdo nemůže říct, že by Davyděnka porazil, pořád to bylo 2:1 v pátém setu, otevřený zápas, ale naše šance byly v tu chvíli docela velké," řekl Navrátil.
V sobotu svého svěřence přesvědčoval, že si navzdory negativní bilanci musí proti ruskému favoritovi věřit. "Pořád jsem říkal: 'Je to Davis Cup, ty jsi schopen hrát super zápasy, naopak Davyděnko v Davis Cupu nehrál někdy ideálně'," popsal Navrátil psychickou přípravu.

Ta se vyplatila, Berdych dostal Davyděnka pod tlak, ale všechny naděje ukončila hrana boty zaříznutá v moskevské antuce. "V první moment jsem si pořád říkal, že to nic není, ale když mi ukázal, že to je špatné, což nikdy neudělal, tak jsem věděl, že je prakticky konec," řekl Navrátil, jehož obavy se vzápětí potvrdily při pohledu na Berdychův nateklý kotník.

Pak už českou výpravu opanovala jen lítost a bezmoc. "Vím, že Tomáš přišel do šatny a brečel," prozradil Navrátil. Sám věřil, že v případě Berdychova vítězství by Radek Štěpánek mohl uspět v rozhodující dvouhře se Safinem. "Radek měl na toho Safina strašnou chuť. Myslím, že jeho hra by na něj strašně platila. Je nejhorší, že jsme tady zvítězit mohli," dodal zklamaný kapitán.

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist