Návrat Srebotnikové: Jsou horší věci, než prohraný zápas

29. 8. 2009, 13:47
Aktuality 0
Sedmadvacetiletá Slovinka Katarina Srebotniková se po deseti měsících vrací na kurty. Naposledy hrála loni na podzim a sezonu zakončila jako hráčka první světové dvacítky. Jenže letos kvůli zranění 'achillovky' a ramene ještě nehrála. Na US Open by už ale chybět neměla.
Profily hráčů
Katarina Srebotniková

Loňskou sezonu zakončila Katarina Srebotniková jako 20. hráčka světa, mezi deblistkami byla čtvrtá. Během roku si zahrála jedno finále, třikrát v semifinále a na grandslamech French Open a US Open byla v osmifinále. V Paříži vyřadila Serenu Williamsovou, v New Yorku Světlanu Kuzněcovovou. Dohromady si v minulé sezoně připsala skalpy pěti hráček Top 10.

Vrcholem měl být Turnaj mistryň, kde hrála po boku Japonky Sugijamaové o finále. Jenže si startem na prestižním klání pouze zhoršila zranění achillovy paty.

"Nějaký čas jsem v patě cítila bolest, ale nebylo to tak hrozné. Pokud bych se ale měla rozhodnout dnes, v Dauhá bych vůbec nehrála. Mohla jsem to doléčit a novu sezonu bych možná v pohodě stihla," lituje Srebotniková s odstupem času svého rozhodnutí.

Vinou zranění tak promeškala start nové sezony. "Přišla jsem o Australian Open, ale řekla jsem si 'OK, hlavně se musíš uzdravit'. Ale když se blížilo French Open a já byla pořád mimo hru, byla jsem moc smutná. Pak už jsem myslela, že se vrátím ve Wimbledonu, ale bolesti se vrátily. A já chtěla být stoprocentně fit," vyprávěla Slovinka, kterou pak začala trápit i bolest v rameni.

"Každý týden jsem pak slyšela, že se už budu moct brzy vrátit. A tak jsem trénovala. Ale týdny se měnily v měsíce. V žebříčku jsem mohla pomýšlet na lepší než dvacáté místo, teď jsem ale klesla a musím s tím bojovat," řekla aktuálně 56. hráčka světa, jež navíc přišla o osobního kouče. "Vyzkouším teď spolupráci s několika novými lidmi."

Vrací se až nyní a rovnou na grandslam US Open. "Bohužel jsem neměla možnost si zahrát alespoň jeden přípravný turnaj. V New Yorku bude skvělá atmosféra, moc se na to těším. I kdyby jen na jeden zápas."

V prvním kole ji čeká Naďa Petrovová, jež nedávno vinou špatné formy vypadla z první světové desítky. "Právě teď se cítím dobře. Tři týdny jsem teď trénovala. Mám trochu zatuhlé rameno, ale to je po tak dlouhé pauze normální."

"Tenis miluju, a proto jsem hrozně šťastná, že se konečně můžu vrátit na kurty. Když jste zdraví, tak nevíte, co máte. Jsou horší věci, než prohraný zápas."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist