Nastoupí Nadal pozítří v Davis Cupu? Doufáme, ale ještě není stoprocentně připravený, řekl jeho kouč Moya

4. 4. 2018, 10:49
Aktuality 11
Rafael Nadal si na Australian Open přivodil zranění kyčle, kvůli kterému v Melbourne skrečoval čtvrtfinálové utkání a letos žádný jiný turnaj neodehrál. Očekávaný návrat aktuální světové jedničce by měl proběhnout v blížícím se daviscupovém utkání mezi Španělskem a Německem. Kouč šestnáctinásobného grandslamového šampiona Carlos Moya však upozorňuje, že jeho svěřenec zatím není stoprocentně připravený.
Profily hráčů

Rafaela Nadala v posledních měsících extrémně trápí zdravotní potíže. Na konci loňského roku musel kvůli zranění kolene odstoupit z pařížského Masters a po jednom zápase z Turnaje mistrů. Koleno dělalo rodákovi z Manacoru problémy také v úvodu letošní sezony.

Jediný letošní turnaj odehrál na Australian Open. Na úvodním grandslamu sezony si ve čtvrtfinálovém utkání s Marinem Čiličem poranil ohýbač kyčle a skrečoval.

Návrat na kurty plánoval na konci února v Acapulku. Po jednom z tréninků se ovšem poranil v té samé oblasti, k zápasu prvního kola nakonec nenastoupil a přišel i o březnové podniky Masters v Indian Wells a Miami.

Už za pár dní by se měl jednatřicetiletý Španěl opravdu vrátit. Rád by totiž zasáhl do čtvrtfinálového daviscupového souboje mezi Španělskem a Německem a pomohl svému týmu na antuce ve Valencii k postupu.

Nadal sice figuruje mezi nominovanými hráči, nicméně jeho kouč Carlos Moya potvrdil, že jeho svěřenec trénuje teprve týden a zatím není stoprocentně připravený. Zda bude první hráč světa na domácí antuce opravdu bojovat, se zřejmě tenisoví příznivci dozví až po zítřejším losu.

"Rafa trénuje jen týden. Tréninkovou zátěž postupně a opatrně zvyšujeme. Musíme si dát pozor, jelikož teď byl dvakrát zraněný v té samé oblasti. Ještě není stoprocentně připravený. Ale jedna nebo dvě výhry v Davis Cupu by mu měly pomoct," řekl Moya.

"Davis Cup je pro nás všechny velkou motivací. Rafu totiž čeká nejdůležitější část sezony. Zároveň si však musíme dávat pozor na to, abychom návrat neuspěchali," dodal.

Nadal bude v rámci antukového jara, které startuje už v pondělí, obhajovat celkem 4 860 bodů. Antukový král loni na nejpomalejším tenisovém povrchu dominoval, když ovládl Masters v Monte Carlu, domácí podnik v Barceloně, domácí Masters v Madridu, došel do čtvrtfinále v Římě a vyhrál i grandslamové French Open.

Jeho letošní antukový program by měl být naprosto stejný. To znamená, že v následujících dvou měsících odehraje pět turnajů a bude mít jen tři týdny volna.

Nadal bude kromě obhajoby všech zmíněných úspěchů bojovat také o udržení se na tenisovém trůnu. Na Rogera Federera, který až do startu travnaté části sezony nic neobhajuje a letos antuku stejně jako loni vynechá, má náskok pouhých 100 bodů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
janek_da
twl, to je zas komedie
Reagovat
nagini6
nastupi na prvy zapas, zrani sa a moze ist na dovolenku ...
Reagovat
turista
Hrát DC vůbec nemusí. Španělé jsou s to Němce zmáknout i bez Býka.
Reagovat
peggy
Musi to risknout,pokud chce odehrat ctyri turnaje a vyhrat.Je to kral antuky,kral odchzi z boje posledni a vitezne.Tak Rafo at Te vidim jako krale.
Reagovat
George_Renel
K hispáncům prostě telenovely patří. .-)
Reagovat
janek_da
Reagovat
Mayo
JE to síce pekne, že Býk chce takto reprezentovať ale radšej by som bol keby sa nato vy....
Reagovat
Roger_Federer
Medialni divadlo, trapne.
Reagovat
kada.tom
no jo, arogantní egoista vydýchává 3 měsíce turnajů, tak se fanatici nuděj :-D
Reagovat
Roger_Federer
Ja tvrdim uz x let, ze medialni komedie a mistifikace(delani de.bilu ze svych ovecek jako je treba Forehend), je u tymu Rafaelu na uplnem vrcholu ze vsech top sportovcu.
Jejich vyhlaseni do medii jsou k smichu, az komicke a delaji si z fanouskou uplnou legraci..
Ale Rafa je v tomle jenom loutka a za dratky taha Tonda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist