Nalbandian přejel i Čiliče, o titul ho může připravit zraněný Baghdatis

8. 8. 2010, 08:25
Aktuality 20
ATP WASHINGTON - Obsazení finále ve Washingtonu obstarali překvapivě David Nalbandian a Marcos Baghdatis. Argentinec, který kvůli zranění hraje na turnaji ATP po čtyřech měsících, v semifinále zametl i se čtvrtým nasazeným Chorvatem Čiličem.
David Nalbandian

David Nalbandian loni na jaře podstoupil operaci kyčle a sezona pro něj skončila. Na kurty se měl vrátit na začátku nového roku, o turnaje v Austrálii ale kvůli svalovému zranění přišel. Come back se tak konal až v Buenos Aires, kde postoupil do čtvrtfinále, do kterého už ale znovu vinou svalových problémů nenastoupil. Pak se objevil v Miami, Indian Wells a Monte Carlu, aby si od tenisu dal další pauzu. Tentokrát kvůli zranění kolenní šlachy.

Po třech měsících v červenci pomohl své zemi k postupu do semifinále Davisova poháru, když vyhrál 3-0 nad Davyděnkem i Južným. S návratem na turnaje ATP ještě měsíc počkal, aby se dostal do optimální formy.

Úspěšné tažení turnajem ve Washingtonu, kde startovalo šest hráčů z elitní světové dvacítky, ale asi ani nepředpokládal. Postupně zametl s Ramem, Wawrinkou, Chiudinellim, ztratil set se Simonem a v semifinále zničil dvakrát 6-2 i čtvrtého nasazeného Marina Čiliče.

Chorvat sice hned v úvodní hře osmadvacetiletému Jihoameričanovi sebral servis, pak už ale utkání dominoval pouze Nalbandian. "Hrál jsem parádně. Daří se mi celý týden. Dnes jsem navíc i skvěle returnoval a věřil jsem si. Snažil jsem se ho dostávat neustále pod tlak," komentoval Argentinec, který předváděl řadu perfektních útočných úderů z obranné pozice.

"Když trávíte hodně času mimo kurt a jste bez tenisu, chybí vám adrenalin. Snažím si teď užívat každou chvíli, kdy jsem na kurtu. Myslím, že ještě takové tři nebo čtyři roky můžu hrát na vysoké úrovni. Tvrdě pracuju, abych byl zdravý," říká Nalbandian, aktuálně až 117. hráč světa.

Osmadvacetiletý rodák z Cordoby se do svého 21. finále dostal poprvé od loňského ledna, kdy zvítězil v Aucklandu. Ve Washinbgtonu může navázat na loňský triumf krajana Del Potra, který letos kvůli zraněnému zápěstí chybí.

O celkově 11. titul si zahraje s Marcosem Baghdatisem. Pětadvacetiletý Kypřan se dostává do dobré formy po špatném období, kdy na trávě prohrál všechny tři zápasy. V metropoli USA si v semifinále poradil s Berdychvovým přemožitelem Xavierem Malissem, kterého porazil 6-2 7-6.

Baghdatis si během druhého setu poranil kotník, zápas však po ošetření dohrál a dokázal i dotáhnout do vítězného konce. Za stavu 6-5 si sice neudržel podání, v tie-breaku už ale nezaváhal.

"Na konci zápasu jsem se mohl hýbat celkem v pohodě. Doufám, že se bolest přes noc nezhorší a zítra budu moct nastoupit," přeje si Baghdatis. "Teď se ale raduju z vítězství. Jsem šťastný, protože to byl boj," přiznal. 

Kyperský tenista získal svůj poslední - čtvrtý - titul letos v Sydney. S Nalbandianem prohrál ze čtyř vzájemných soubojů jen ten první před pěti lety na French Open.

- ATP 500 WASHINGTON (USA, tv. povrch, 1.165.500) -
sobotní výsledky (07. 08. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Nalbandian (Arg.) - Čilič (4-Chorv.) 6-2 6-2
Baghdatis (8-Kypr) - Malisse (Belg.) 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Mapped

obtloustlý, plešatějící hnidopich se silnou nadváhou , co nemá nic na práci, nemá přátele a jen se tady zviditelňuje a žije svůj virtuální život ?

Jsem přesvědčený o tom, že se v mnohém nemýlím :)
Vzpamatuj se a nekaž lidem život, háčky, čárky ti jsou v životě k hovnu bohemisto
Reagovat
smazaný uživatel
Může připravit, ale nepřipraví. Zvlášť, když si poranil kotník, to jeho šance několikanásobně klesají. Kdyby náhodou jej vyléčil tak, aby nic necítil nebo to nebylo nakonec nic vážného, tak má šance, ale ne velké. Nalba si tohle ujít nenechá. Ale i Marcos potěšil. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsi nedal před přísudek doufejme čárku, když se jedná o větu vedlejší předmětnou? A pak bych chtěl ještě dodat, že Francie je vlastní jméno pojmenovávající název země.

A pak ta největší hrubka na závěr; prý říkáme ''zfouknout''. :-(

Pravidla psaní s/se

- ve významu dohromady( např. shromáždit se)
- ve významu z povrchu dolů či pryč( např. setřít prach)
- ve významu shora dolů( např. shlédnout dolů)

Pravidla psaní z/ze

- ve významu dokončení děje( např. zfilmovat)
- ve významu stát se nějakým( např. ztloustnout)

Pravidla psaní vz/vze

- směřování vzhůru(např. vzlétnout)
- směřování proti něčemu( např. vzchopit se)
Reagovat
smazaný uživatel
hele nehraj sy na paňí ůčytelku jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi ko kot!
Reagovat
smazaný uživatel
Stonásobný!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsi nenapsal vlastní jméno pojmenovávající název kanálu s velkým počátečním písmenem? Jelikož je to víceslovné anglické vlastní podstatné jméno, píšeme v obou výrazech velké počáteční písmeno. Takže ne ''super tenis'', ale Super Tenis. A proč jsi nenapsal tečku na konci této věty, když se jedná o větu oznamovací? Dokonce i přísudek v této větě je ve způsobu oznamovacím! Pak jsi měl ještě napsat místo ''zápas Zakopaloví'' zápas Zakopalové, protože se toto vlastní jméno skloňuje podle vzoru mladá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohol by si už prestať?
Reagovat
smazaný uživatel
kdybysme haluzácky postoupili do finale Davis cupu, tak doufejme že chytneme francii a ne Argentinu, jinak nás zfouknou jako svíčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian hraje trosku jinak, nez pred zranenim. Porad je to vybornej strateg, chytre si buduje vymenu, predvida, dobre returnuje..ale jakoby to zacal vic rezat :), zvlast z forhendu to byly delovky. Cilic si nevedel rady - tohle byla trosku jina kava, nez Tipsa nebo Fisak.
Kazdopadne Davidovi vse nej do zbytku sezony, hrac s tak inteligentni hrou na okruhu hodne chybel.
Reagovat
kohlik
nejde mně naladit super tenis na jakým jiným porogramu je zaápas zakopaloví?
Reagovat
smazaný uživatel
To si budes muset pockat na Broze.
Reagovat
smazaný uživatel
David,parada,Ta jeho hra, jakou predvedl vcera,to je balzam na oko tenisoveho fanouska. Opravdu se shodnu se vsemi ,ze pokud je zdravy a hlavne ma chut hrat a zapas z nepochopitelnych duvodu nezabali, tak je tenisovy king. Hra Simona, ktery je vyborny obranar a zas mu to po delsi dobe slo, coz mu preji, mu moc nesedela,ale hra Cilice,b spise bum bum tenis, to byla parada, Behem chvilky si ho pripravil na vitezny uder,Chudak fakt nevedel co na neho hrat,Nastesti se netrapil dlouho.Marcos to zraneni, no nevim, Spise bych to videla na krec,protoze pri zpomalenem zaberu jsem zadne podvrtnuti nevidela.Je proste soumen za kazdou cenum myslim,Ze dosti prehrava, ale je proste takovy, mam ho i proto rada, ale viteZstvi preji Davidovi, Divala jsem se, pokud neobhajuje zadne body ,tak by ho to mohlo katapultovat nekam pod 50.misto v zebricku, to by uz bylo slusne, ale..
Reagovat
smazaný uživatel
To by mohlo být hodně slušné, pak něco uhrát na Masters 1000, a po US Open klidně do třicítky.
Reagovat
smazaný uživatel
David Nalbandian se opět vrací, a to už poněkolikáté. Kdyby jej pořád nesužovala smůla a zranění, myslím si, že by měl na to, aby trvale působil ve světové pětce, případně trojce. Také že tam jednou byl; vlastně byl třetí, což je místo, na kterém se nyní pohybuje Rožér, oslavující dnes své devětadvacáté narozeniny.
Reagovat
Mercury
Na to, že tady neustále jak idiot někoho opravuješ, jsou tvé stylistické schopnosti i sloh jako takový na velmi bídné úrovní. Nepokoušej se nikdy nic delšího psát prosím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian opět ukázal, že když je zdravotně fit, patří minimálně do top 10, ne-li do top 5. Úžasně odehraný zápas, zakolísal lehce až v závěru, kdy povolil Čiličovi brejbol za stavu 4:2. Chudák Čilič v úvodu zápasu hrál dobře, ale Nalbandian mu všechno vrátil ještě lepším úderem. Jsem rád, že je zpátky, otázkou je, jak na tom je s kondicí, která by mohla být v zápasech na tři vítězné na US Open problém. Ale i tak je to skvělé zpestření okruhu po té letošní nudě. Vyplatilo se zadržovat spánek a dívat se na Davida. Je mi líto i Čiliče, až ho moc nemusím, předvedl pár skvělých ukázek svého talentu, hlavně úžasné backhandy po lajně už mimo dvorec.
Reagovat
smazaný uživatel
David Nalbandian se opět vrací, a to už poněkolikáté. Kdyby jej pořád nesužovala smůla a zranění, myslím si, že by měl na to, aby trvale působil ve světové pětce, případně trojce. Také že tam jednou byl; vlastně byl třetí, což je místo, na kterém se nyní pohybuje Rožér, oslavující dnes své devětadvacáté narozeniny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist