Nalbandian a Söderling si zahrají o titul ve Stockholmu

11. 10. 2008, 16:46
Aktuality 4
O titul na tenisovém turnaji ve Stockholmu si zahrají nejvýše nasazený Argentinec David Nalbandian a domácí Robin Söderling. Oba postoupili do finále potřetí v sezóně po hladkých semifinálových výhrách.
Soderling

Nalbandian si dnes poradil s Finem Jarkkem Nieminenem po setech 6:2 a 6:1 a v neděli si zahraje o druhý letošní titul. V únoru na antuce vyhrál domácí turnaj v Buenos Aires, o týden později neuspěl v rozhodujícím souboji v Acapulku.

Dnes neměl složitou práci. Soupeře Nieminena do hry nepouštěl a zaslouženě vyhrál. V prvním setu Nieminen sebral Nalbandianovi jedno podání, ztratil však hned tři. Ve druhém setu se ale Fin ztratil úplně, Nalbandian mu sebral tři podání a bylo rozhodnuto.

Ještě jasněji vypadal průběh druhého semifinále. Čtvrtý nasazený Söderling zdolal Japonce Keie Nišikoriho. Švédský tenista bude usilovat o třetí titul v kariéře, naposledy se radoval v roce 2005 v Miláně.

V utkání Švéd jasně dominoval. Pokud Nišikori netrefil první podání měl obrovské problémy. Jeho druhá podání byla velice opatrná a tak měl Söderling práci zjednodušenou. Sám podával skvěle, trefil dokonce třináct es a velký počet bodů nasbíral právě díky skvělému servisu. Soupeři nenabídl ani jeden brejkbol a tak s přehledem zvítězil.

Oba finalisté se již v kariéře spolu utkali pětkrát a jen jednou zvítězil Söderling. Poslední zápas hraný na antuce v Argentině byl však velice vyrovnaný (6-4 1-6 4-6 6-4 9-7 pro Nalbandiana) a tak se můžeme těšit na zajímavé finále.

Výsledky - Stockholm

Dvouhra - semifinále:

Nalbandian (1-Arg.) - Nieminen (3-Fin.) 6:2, 6:1
Söderling (4-Švéd.) - Nišikori 6:1, 6:0

TenisPortal.cz, ČTK, Jakub Robenek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Robin je borec,ma teraz formu jak prase.Finale s davidom si pozriem.Bude to super tenis
Reagovat
smazaný uživatel
ČTK poslední dobou seká do článk uchyb jak máku, tenhle jsem si zrovna nevšim.. díky
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak tam má redakce chybu, Nishikori nebyl v turnaji nasazen vůbec, natož jako turnajová trojka, jelikož tou byl Nieminen.Nishikori tu myslím startoval na divokou kartu.
Reagovat
smazaný uživatel
A sakra, co ten Nishikori blbnul? To je výprask jako prase!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist