Nakopne Berdycha exhibiční výhra nad Söderlingem?

30. 10. 2010, 19:43
Aktuality 13
Tomáš Berdych porazil na exhibici v Budapešti Švéda Robina Söderlinga. Šestý hráč světového žebříčku, který v posledních měsících marně hledá formu z Roland Garros a Wimbledonu, Seveřana přehrál 6-7 6-4 10-7.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

V maďarské metropoli se představil i legendární tenista s českými kořeny Ivan Lendl, jenž ve vyrovnaném duelu podlehl 4-6 6-4 5-10 švédskému veteránovi Matsi Wilanderovi. Na oba se může těšit i české publikum, protože si 5. listopadu zahrají na exhibici Advantage Tennis III v Ostravě. 

Berdych se Söderlingem si v úvodní sadě drželi servis. V rozhodující zkrácené hře lépe podával pátý tenista světa Söderling, jemuž to vyneslo výhru 7-3. O osudu druhého setu rozhodla desátá hra, v níž Berdych poprvé v utkání sebral soupeři servis. Český tenista uspěl i v následném super-tiebreaku.

Pořadatelé exhibice, jejíž součástí byla i čtyřhra za účasti domácích hráčů, zaskočili účastníky volbou povrchu. "Trochu mě překvapilo, že povrch byl hodně rychlý oproti tomu, co známe z turnajů," řekl Berdych televizní stanici Sport1. "Povrch byl hodně rychlý, takže výměny se hrály těžko," poznamenal i Lendl.

Berdychovi, jenž na posledních šesti turnajích vyhrál jen tři zápasy, může výhra nad Söderlingem zvýšit sebevědomí před turnajem v Basileji, kde bude od pondělka bojovat o body potřebné pro účast na Turnaji mistrů. "Je to pětistovka, takže je to pro nás velký turnaj, obzvlášť v závěru sezony," dodal wimbledonský finalista.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
je treba rict ze vtom zapase Berdych neuveritelne serviroval.. no uvidime.. Basilej a Pariz je pred nim, coz o jeho ucasti turnaji mistru (ktera je temer jasna) napovi vic nez dost.. kazdopadne drzim palce
Reagovat
smazaný uživatel
V tom Basileji to nevidim vubec dobre, uz ve ctvrtfinale se muze potkat s Ljubicicem, ktery se ke konci roku zacina rozehravat. V pripade postupu si o finale zahraje s Djokovicem, spis si ale myslim, ze konecna bude uz ve ctvrtfinale.
Jeste par dalsich zajimavosti:vracejici se Roddick hned na uvod dostal Querreyho, dale v jeho casti pavouka je Nalbandian nebo Cilic, z jednim z nich si zahraje ctvrtfinale, ja si ale myslim, ze spis s Davidem, videl jsem ho hrat tento tyden ve Francii, nad Simonem ve tretim setu vedl 4:1, ale presto nedokazal zvitezit, navic tento rok se uz potkali, tehdy vyhral Nalbandian dvakrat 6:2, ale to se vracel a byl ve vitecne forme, uz to neni, to, co bylo v srpnu.
Federer na uvod lehky los, Dolgopolova myslim si, ze da ve dvou setech, tam bych problem nevidel, ale to, co prijde potom, uz bude tezsi. Tipsarevic je nevyzpytatelny, ale jeho forma je tak nejak kolisava, jsou dny, kdy dokaze porazit spickove hrace a to naprosto bez problemu, no a nekdy se proste neni schopen dostat do herniho rytmu. Ja bych potom uz videl hrozbu pro Rogera jedine v Nalbandianovi v semifinale, pokud se tam dostane, jinak uz jedine ve finale proti Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomnel jsi na Gasqueta v osmifinale. I ten muze Berdycha nemile potrapit ci dokonce porazit. Tipsarevic je myslenkami zcela jinde, vidi se ve finale Davis Cupu. Pokud tenhle fakt pricteme k jeho jiste naladovosti, vychazi nam minimum problemu pro Federera. Nehlede na to, ze Srb by mohl klidne vypadnout v prvnim kole s Istominem (pokud se dal do poradku po zdravotni strance).

Roddick ma tezky los, moc indicii neni. Jak je na tom po zdravotni strance? Zda nenastupuje jen z povinnosti pokusit se ukoristit nejake body pro boj o Londyn, presto, ze se zcela fit neciti. Pak taky zadny z dosavadnich vzajemnych zapasu oba borci nesehrali mimo pudu USA. Rekl bych, ze Querrey ma mnohem vetsi problem hrat mimo rodnou hroudu. Zapas bude o malickostech diky servisu obou. Nicmene Golubev/Malisse v kole druhem nebudou pro Roddicka zadnym treninkem. Zajimavy podnik.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se Berdych dostane do osmifinale, to znamena, jestli porazi aspon jednoho hrace, predvede svuj standart, vic od nej ani necekam, protoze vim, ze doufat v semifinale nebo finale by bylo zbytecne, navic, kdyz ma tak tezky los. Uz i Gasquet muze byt pro Berdycha dost tezkym souperem, sice tento tyden v Montpellieru vypadl uz v osmifinale, ale Nieminenovi, kteremu se momentalne hodne dari, vzdoroval a dokonce mel i v tie-breaku druheho setu MB. Kdyz si vezmeme momentalni Berdychuv stav, tedy tri vyhry na poslednich sesti turnajich, je fakt, ze tento duel bude pro Berdycha konecna.
Co se turnaje mistru tyce, pokud se na nej Berdych kvalifikuje(jakoze asi ano), nemusi se vubec namahat. Myslim si, ze i on si je vedom toho, ze jeho forma klesa a takovyto turnaj si bude jen uzivat. Ja si treba jeste po USO myslel, ze ma sanci se zvednout a neco uhrat, avsak prohry s Berrerem a Garciou-Lopezem me utvrdily v tom, ze lepsi uz to letos nebude.
Na A-Roda jsem zvedav, doufam, ze bude fit, ikdyz je to asi jinak. Querrey uz tento rok dokazal vyhrat v Belehrade na antuce, nebo v Queensu na trave , naopak doma na betonech toho krome LA moc neuhral. Urcite se nejlepe citi na domacich turnajich, avsak vysledky tomu neodpovidaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovi by prave mohlo svedcit, ze ted od nej asi malokdo ocekava velke vykony, tudiz by se z te mizerie snaze mohl dostat. Ve Wimbledonu byl tercem deni, mel vlastni videoblog a jemu role hvezdy nesedi, je introvert podobne jako Davydenko. Nema rad tlak tenisoveho sveta na svou osobu. Uvidime. Querrey jako snad kazdy americky tenista spoleha zejmena na domaci prostredi, prevazne na tvrdych povrsich, jelikoz za ostatnimi (trava, antuka az na vyjimku US "antuky" v Houstonu) musi vyrazet do Evropy/Asie. V hale jeho hlavni uspechy plynou z domaciho prostredi. Podnik v Belehradu byl jedinecny, slouzil jako priprava na srbskou antuku v Davisove Poharu. Ucastnici nebyli prilis ve forme, at jiz Andreev ci Korolev, se kterymi se utkal. Finale s Isnerem hovori za vse. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud na turnajich vypadava s hraci typu Berrer nebo Garcia-Lopez, nemuzeme od nej cekat zazraky na turnaji pro osm nejlepsich tenistu sezony. Ja od nej nic velkeho necekam, pokud se mu ale turnaj mistru povede, budu mile prekvapen.
Reagovat
smazaný uživatel
To se mu určitě jenom povedlo, poněvadž ačkoliv letos hrál ve finále Wimbledonu, na následujících turnajích stěží prošel přes 2. kolo. Avšak toto je pravá česká vlastnost; nejdříve dojde na nějakém turnaji hodně daleko, poté však prohraje desetkrát v úvodním kole.
Reagovat
BooOoo
přesně .. to samé i Kvitová
Reagovat
smazaný uživatel
Vsechny ty ctyri zapasy se povedly. Nejvice mi ale v pameti zustane posledni zapas a sice ctyrhra Temesvari/Wilander-Lendl/Bahrami. To byla opravdu exhibice, jak ma byt, Bahrami zase potvrdil, ze je skvelym bavicem, ale ani ostatni nezustali bez pozornosti. Vazne se jim to povedlo, uz se tesim na pristi tyden do Ostravy.
Reagovat
smazaný uživatel
Luboš má zase svůj den - ta Kim je dobrá, voe!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
fotka :) "Kim Clijstersova" :D :D
Reagovat
BooOoo
myslím že je to pozitivní a Berdych v Basileji dojde snad daleko .. jo a ještě něco .. pod fotkou v hlavičce článku je Kim Clijstersová, ale ne Tomáš Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
rolf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist