Nadalův a Federerův kalendář turnajů na rok 2011

16. 1. 2011, 17:38
Aktuality 9
Minimálně 19 turnajů by letos mělo vidět alespoň jednoho ze dvou nejlepších tenistů současnosti. Na třinácti z nich na sebe Rafael Nadal a Roger Federer mohou narazit. Nyní už jen na dvanácti, neboť na úvodním turnaji v Dauhá k jejich souboji nedošlo.
Profily hráčů
Roger Federer a Rafael Nadal

Jejich program na sezonu 2011 je podobný tomu loňskému. Malé změny přesto oba udělali, aby mohli startovat na povinných grandslamech a osmi turnajích Masters 1000. Právě na těchto dvanácti turnajích na sebe mohou narazit, další tenisové destinace se už v diářích Nadala a Federera nestřetávají.

Rafael Nadal má naplánovaných celkem 17 turnajů. Objevit by se měl na velmi oblíbeném antukovém turnaji v Barceloně, kde loni kvůli problémům s koleny chyběl. Naopak druhý rok po sobě nebude hrát v Dubaji. Zkrátil také turné po Asii, neboť vyškrtl podnik v Bangkoku. Loni v Thajsku nestačil už ve čtvrtfinále na Garcíu-Lópeze.

Kromě toho je čtyřiadvacetiletý Španěl odhodlán hrát za svou zemi Davisův pohár. Minimálně v březnu první kolo proti Belgii.

V kalendáři Rogera Federera je o jeden podnik méně. Narozdíl od Nadala v dubnu nestartuje na nepovinném antukovém Masters v Monte Carlu. Po dvou letech, kdy ho ze hry vyřadila nemoc, bude hrát v Dubaji. Na místě, kde často trénuje, bude v únoru usilovat už o pátý titul. Na podzim se pak představí v rodné Basileji.

Jediným týdnem, kdy se tenisté nesetkají na stejném turnaji, je 14 dní před Wimbledonem. Zatímco rodák z Mallorky bude tradičně startovat na trávě Queen`s Clubu, Švýcar má podepsanou smlouvu v Halle. V Německu se má na travnatý grandslam připravovat až do konce kariéry.

Je velmi pravděpodobné, že se Nadal s Federem potkají koncem listopadu ještě v Londýně, kde se bude konat Turnaj mistrů pro osm nejlepších tenistů sezony.Program sezony 2011 dvou nejlepších tenistů světa:

Rafael Nadal
(Španělsko)
start turnaje / kategorie Roger Federer
(Švýcarsko)
4xGS, 9xMasters, 2x500, 2x250

Dauhá
Australian Open

Indian Wells
Miami
Monte Carlo
Barcelona
Madrid
Řím
French Open
Queen's
Wimbledon
Montreal
Cincinnati
US Open
Tokio
Šanghaj

Paříž
?Londýn?



3. ledna / 250
17. ledna / GS
21. února / 500
10. března / 1000
23. března / 1000
10. dubna / 1000
18. dubna / 500
1. května / 1000
8. května / 1000
22. května / GS
6. června / 250
20. června / GS
8. srpna / 1000
14. srpna / 1000
29. srpna / GS
3. října / 500
9. října / 1000
31. října / 500
6. listopadu / 1000
20. listopadu / Masters
4xGS, 9xMasters, 2x500, 2x250

Dauhá
Australian Open
Dubai
Indian Wells
Miami


Madrid
Řím
French Open
Halle
Wimbledon
Montreal
Cincinnati
US Open

Šanghaj
Basilej
Paříž
?Londýn?

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vie niekto preco prehodili tieto turnaje? Teda ze Rim je az po Madride?. Inak neviem naco Rafa ide do Barcy? Berem ze je to jeho oblubeny turnaj, je tam 5nasobny sampion ale minuly rok tam nebol, cize neobhajuje body a zas bude hrat celu antukovu sezonu ak ocakavame ze vsetkko vyhra alebo bude aspn hrat finale tak na RG zas moze byt unaveny.. Nie som si isty ale tusim top hraci maju 2x 500ky povinne? mozno ze by tam preto startoval v Barce? Lebo okram Barcy ma 500ku len Tokio
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud mají dvě 500 povinné, tak to vypadá, že Roger má problém :)...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co je povinné nebo není, ale Basilej je tuším taky 500, ve stejný týden se hraje jako jiná 500 ve Valencii. Pokud se pletu, opravte mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej Basel je 500ka jak Dubaj obaja maju 2 500ky. Ono pozeram ako to maju a dost divne to tam je viem ze top 20 ci top 30 hracov ma GS povinne, 8 Masters mimo Monaka, 2-500ky a tam sa rata DC a 2 250ky tusim najdem link a poslem minule som to dakde cital
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx
Kto vie po anglicky tam su tie zakladne otazky a odpovede ohladom tychto veci ako cely ten ranking je ale dost divne spraveny, napr. taky Djoker co ma F v Baseli 300bodov tak sa mu to nerata a rataju sa mu z 250ky neuspechy cize fakt nechapem na hlavu to maju
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Roger-Federer.aspx?t=rb
Tu je bodovanie Rogerovych turnajov a upplne to sedi na neho- Top 30 hracov ku koncu roka 2010 ma v sezone 2011 4 GS povinne, 8 Masters, 4 500ky a 2 ine- co su 250ky alebo aj challenger, zvysok bodov sa im nerata- Roger ma z 500-iek vyhru v Baseli a potom 3 x 0 bodov:D zrejme su tam dake postihy ale Roger si to nahradzuje tymi charitatvnymi akciami a podporou tenisu v globale, inak by tam daco bolo tresty, sankcie.
Reagovat
LubosZabloudil
Ano, Basilej je taky 500ka. Diky za upozorneni ;)
Reagovat
skott
Trend je kombinovane podniky pro ATP i WTA zaroven, proto si zrejme prohodili termin.Od letoska budou oba spolecne.
Reagovat
smazaný uživatel
No na to som zabudol, viem ze aj V lete Kanada a Cincinatti budu naraz teraz tiez jeden tyzden hrali muzi tam a zeny inde, druhy naopak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist