Nadalovo zranění se hojí dobře. Snad se brzy vrátím k tréninku, řekl Španěl

1. 2. 2018, 14:10
Aktuality 22
Rafael Nadal poprvé od Australian Open, kde si ve čtvrtfinále přivodil zranění kyčle, promluvil o svém aktuálním zdravotním stavu. Jednatřicetiletý Španěl si průběh rekonvalescence zatím pochvaluje, doufá v brzký návrat k tréninku a rád by dodržel nejbližší program, který si naplánoval.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal se na konci loňského roku trápil se zraněním kolene, kvůli němuž nenastoupil ke čtvrtfinále na Masters v Paříži a po prohraném úvodním duelu odstoupil z Turnaje mistrů. Pro přetrvávající problémy se omluvil z prosincové exhibice v Abú Dhabi i podniku ATP v Brisbane.

Poprvé se představil na Australian Open, kde bez větších potíží postoupil do čtvrtfinále. V něm si však v průběhu duelu s pozdějším finalistou Marinem Čiličem přivodil zranění v oblasti kyčle a je znovu na marodce.

Vyšetření magnetickou rezonancí ukázalo natržený sval v oblasti kyčle. Nadal přesto zůstává pozitivní a chce stihnout další turnaj, který má naplánovaný na konec února v mexickém Acapulku, kde by měl obhajovat loňské finále.

"Nebylo možné v zápase pokračovat. Zranění mě až příliš limitovalo," vzpomínal na své poslední letošní vystoupení v Melbourne Parku.

"Ale hojí se to dobře a snad se brzy vrátím k tréninku. V tomhle roce chci být hlavně šťastný, zbytek je vedlejší. Jsem na okruhu už 16 let a chci hrát tak dlouho, jak mi zdraví dovolí," řekl jednatřicetiletý rodák z Manacoru.

Pokud Nadal nestihne akci v Acapulku, ztratí post světové jedničky. Za loňské finále si totiž do žebříčku ATP připsal více než 155 bodů, které momentálně tvoří jeho náskok na druhého Rogera Federera. Čerstvý vítěz Australian Open a 20násobný grandslamový šampion navíc stále zvažuje účast na souběžně hraném turnaji v Dubaji.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
peggy
Rafa,je houzevnaty a antuka je pro neho povzbuzeni.Tak se nedivim,ze to ryskne a pan Federer uz nevi co.Aby nedopadl jako Jagr.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve dvaceti umí hrát hokej každý b...c, Jágr jde správným směrem, hrát dokut to jde.
Reagovat
turista
Jako Jágr mohou dopadnout oba dva Federer i Nadal.
Reagovat
a.magerova
Bych ani nebyla proti... Jágr je o 9,5 roku starší než Federer a furt hraje, takže klidně TO ještě taky těch 9,5 roku vydržím v plném fandovském nasazení.... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
v páté minutě se láme chleba... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=OtrU0sRW3sg
Reagovat
smazaný uživatel
No jen se vrať ať máš další exponáty do svého muzea na Mallorce.
https://www.radicestujeme.eu/muzeum-rafaela-nadala-na-mallorce
Reagovat
babolat.cz
vidět muzeum Mistra a umřít...
Reagovat
Krisboy
Kozel na hrad!!!
Reagovat
FulnekUltras
obsazeno jezevcem
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s natrženým svalem se opravdu moc hrát nedá. Navíc dost pochybuji, že by nastupoval k dalšímu zápasu v případě postupu. Měsíc na rekonvalescenci se mi zdá málo a rozhodně by neměl nic uspěchat.

Což by znamenalo, že Roger by se tím pádem dostal na No.1, a bylo by to takové pěkné završení jeho úsilí. Zřejmě by tam nechtěl pouze nakouknout, takže bychom se mohli dočkat, že by letos mohl oblíknout i antukové trenýrky.
Reagovat
ttopi
Tak nějak je všechno tak, jak má být. Federer je v tuto chvíli nejlepší a musí být světovou jedničkou. Již brzy!
Reagovat
misoSK
Bez ohľadu na to, že to Federerovi veľmi prajem, Nadal by mal Acapulco vynechať a radšej byť fit na Masters turnaje v USA či antuku. Myslím, že naháňať sa v Acapulcu za udržaním postu jednotky by sa mu mohlo vypomstiť.
Reagovat
kubiik
Souhlas, radši být fit na antuku a klidně vynechat i masters v usa, než aby se to zranění táhlo po celou sezónu. A to Acapulco nechápu. Proč radši v jižní americe nehraje (kdyby byl zdravej) antuky. Pro jeho tělo šetrnější a pravděpodobnost vítězství je daleko vyšší než na betonu. A po vzoru 2013 pak může klidně odehrát jenom jeden masters v usa. Už fakt není v pozici, kdy musí objíždět všechno a něco si nebo někomu jinýmu dokazovat.
Reagovat
annah
Ale určitě je v pozici, kdy si chce udržet co nejdéle post světové jedničky. Kvůli tomu nejspíš riskne cokoliv.
Reagovat
kubiik
Pak je to pako. Uz tam byl dost dlouho...GS jsou prestiznejsi.
Reagovat
Franky
ano to je :) teatralne pako navyse ;) stale si nieco dokazuje vkuse nadava na betony ale vsetky kosi zaradom a snazi sa na maximum...potom sa stazuje nech ide do prdele ale co cakam od polofutbalistu
Reagovat
babolat.cz
čobolákovi perly k nezoplacení...s pánom bohom idem od vás....
Reagovat
spaniel
Forehand je už takový no...
Reagovat
Franky
blaaabola IS BACK!! :D welcome ;)
Reagovat
turista
To asi ano. Ale na dohnání Djokerových 223 týdnů by pozici No1 musel držet ještě asi rok a dva měsíce což je nereálné.
Reagovat
a.magerova
Taky moc nechápu, proč Rafa takhle riskuje a tohle podniká... Forehand tu celou dobu tvrdí, že koncoročná jednotka je viac než nějaký nepodstatný rekord 302 týdnů poskládaný i z krátkodobých týdnů během roku... takže Rafovi může být jedno, že ho na pár týdnů v průběhu roku kdokoli vystřídá, no ni ?!!!
:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist