Nadalovo tričko z finále Roland Garros vyneslo v aukci 20.500 eur

12. 4. 2020, 14:14
Aktuality 4
Dražba trička, k němž Rafael Nadal vyhrál vloni rekordní dvanáctý titul na Roland Garros, vynesla 20.500 eur (asi 554.000 korun). Výtěžek z aukce finálového suvenýru z Paříže španělská hvězda věnuje nadaci Španělského Červeného kříže na boj s pandemií koronaviru.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Do dražby, která skončila v sobotu večer, se zapojilo 24 zájemců. Vyvolávací cenu 75 eur za tričko, v němž Nadal v loňském finále Roland Garros zdolal Rakušana Dominica Thiema 6-3 5-7 6-1 6-1 zvýšili během tří dnů 115 nabídkami na konečných 20.500 eur.

"Je to tričko, které pro mne má velký význam," uvedl při vyhlášení dražby třiatřicetiletý rodák z Mallorky na twitteru. "Doufám, že i vy ho oceníte a že v aukci dosáhneme co nevyšší nabídky, díky níž získáme co nejvíc peněz pro všechny, kteří teď tolik trpí a potřebují naši pomoc," dodal.

Španělsko patří mezi země, které koronavirus zasáhl nejhůře. Dosud tu evidují přes 166.000 případů nákazy a více než 16.000 lidí nemoci covid-19 podlehlo. Nadaci "Cruz Roja Responde" přispěly i další sportovní hvězdy jako basketbalista Pau Gasol, který vydražil své boty z ME 2017 za 4550 eur, či bývalý vítěz cyklistické Tour de France Alberto Contador.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Kojinho
No, čekal jsem víc.
Reagovat
RF46
Tak hlavne, ze se prodalo, uz jsem mel obavy :)
Reagovat
Frantz
12x Paříž.....kdo má víc?? ....ticho léčí..
Reagovat
RF46
No prave...neni to tak vzacny:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist