Nadalova budoucnost je nejistá. Pod znecitlivujícími injekcemi už hrát nechce

5. 6. 2022, 22:49
Aktuality 164
Rafael Nadal po zisku 14. titulu na antukovém Roland Garros připustil, že je jeho další budoucnost nejistá. Pokud bude fit, chtěl by za pár týdnů nastoupit ve Wimbledonu. Nehodlá však absolvovat stejné kroky jako nyní v Paříži, kde kvůli chronickému onemocnění levé nohy hrál pod injekcemi. Pokud nenajde v příštích týdnech způsob, jak své potíže řešit jinak, bude muset zvážit i operaci.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Je jasné, že takhle to dál nejde," řekl na tiskové konferenci Nadal. Pátého hráče světa poslední týdny intenzivně limituje stejně jako v minulém roce chronické onemocnění nohy, tzv. Müller-Weissův syndrom. Toto degenerativní onemocnění způsobující deformaci jedné z kostí ve střední části chodidla mu způsobuje velké bolesti.

"Měl jsem tu svého doktora a byl jsem schopný turnaj absolvovat jen díky tomu, že jsem dostal umrtvující injekci do nervu v chodidle a hrál na necitlivé noze," popsal Nadal.

Rodák z Mallorky již během turnaje uvedl, že hraje každý zápas, jako by měl být jeho poslední. Navzdory zdravotním potížím vyřadil Nadal ve čtvrtfinále úřadujícího šampiona Novaka Djokoviče, poté postoupil po zranění Alexandera Zvereva a ve finále vyprovodil ve třech setech Caspera Ruuda. Šestatřicetiletý Španěl posunul vlastní historické maximum na 22 grandslamových titulů a v hledišti mu s dalšími celebritami tleskal i španělský král Felipe VI. "Roland Garros je Roland Garros," vysvětlil, proč celý proces absolvoval.

V pozápasovém rozhovoru na kurtu Nadal vzkázal, že nehodlá nic vzdát a bude chtít v kariéře pokračovat. "Pokud bude mé tělo připravené na Wimbledon, pak tam pojedu. Je to soutěž, v níž nechcete chybět," uvedl Nadal k dalšímu grandslamovému turnaji, který startuje 27. června.

Během příštích týdnů podstoupí řadu zákroků, které by mu měly od jeho současných potíží ulevit. "Bude tam radiofrekvenční injekce do nervu a pokus o jeho lehké spálení. To by mohlo na delší dobu fungovat. Pokud to zabere, budu v tom pokračovat. Pokud ne, bude to jiný příběh," citovala Nadala agentura Reuters.

Krajní možností je podle něj operace. "Velký chirurgický zákrok mi nezaručuje, že budu znovu konkurenceschopný a bude trvat dlouho, než se vrátím. Pojďme tedy krok za krokem, jako jsem to dělal celou svou tenisovou kariéru," prohlásil opatrně vítěz lednového Australian Open.

Cestou jako v Paříži přes umrtvující injekce už jít nehodlá. "Nechci se znovu dostat do této pozice. Může se to stát jednou, ale ne pravidelně. Není to životní filozofie, kterou bych se chtěl řídit," řekl Nadal. "Uvidíme, jak to bude dál. Jsem pozitivní člověk a vždy spíše očekávám, že věci půjdou správným směrem. Buďme tedy sebevědomí a pozitivní," dodal nejstarší šampion v historii Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

164
Přidat komentář
soloo
až moc mi Rafaeoli pripomína forehanda smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem Forehand, přiznávám. Umím skvěle jak česky tak slovensky. To víš, takových není moc. Ještě zvažuju, že sem budu psát i německy smile
Reagovat
dappe
Můžeš být v klidu, česky skvěle opravdu neumíš.
Reagovat
Rafaeoli25
Vážně? Nějaký překlep se stane každému, může být, i když si nevzpomínám, připomeň.
Reagovat
dappe
Vážně.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt mi to připomeň, každý dělá občas chyby, nikdo není neomylný.
Reagovat
Pe3k
Mě ne. Trollhand byl zahořklý, nepřátelský plní zášti. Rafaeoli je jako děcko s adhd.
Reagovat
Rafaeoli25
A kdybych já řekl, co myslím, že jsi ty, tak bys mě šel ihned nabonzovat a zařídil mi ban ty svazáčku, takže raději pomlčím smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak když jsem děcko s retardací, tak proč jsi mi potom napsal před dvěma měsíci tohle? smile

23.3.2022 13.03.35Pe3k
[odpovědět] [odebrat]
Čau. I když jsme téměř ve všech směrech na opačné straně barikády choval si se ke mě slušně i když sem si z tebe dělal srandu...Tím chci říct, že z takového řekněme lidského hlediska jsi mi sympatický a dovedu si představit, že bychom mohli být v reálu přátelé. Neber si to osobně, že do tebe teď všichni kérují. Mě tady lidi nadávají už 11 let :D Ty řeči o politice jsem si všechny přečetl a přišlo mi to zajímavé a poučné. Chtěl jsem ti napsat mimo, jen mezi námi dvěma...Máš můj respekt, jevíš se jako dobrý člověk a to pro mě má velkou váhu, nehledě na okolnosti...

Hezký den

Petr.
Reagovat
turista
Hrát velký turnaj přes bolesti a řešit věc spálením nervu je z lékařského hlediska nerozumné. Zhasne se tak kontrolka toho, že něco není v pořádku. Později to může být větší problém. Ono poručit tělesné schránce velkou zátěž když se jí brání bolestí není dobré.
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
panzer.dragon
Tohle je marný, jak Rafa cejti price money tak tam bude stát klidně s berlema

smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak tohle můžeš říct bože. Jestli mu o něco už dlouhé roky jde, tak jen o sportovní úspěch, o pocit z výhry, ne o prachy.
Reagovat
turista
O peníze mu už opravdu nejde. O ty poháry a GS ale ano. Je obdivuhodné co momentálně dokázal. Bravo! Ze zdravotního hlediska však není rozumné takhle lámat věci přes koleno.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Patik
Kto chce kam pomôžme mu tam.
Reagovat
Rafaeoli25
No z tvého komentáře promiň čiší přání, aby to už konečně zabalil a Novak ho mohl v klidu překonat. A to jako fakt? Takováhle cesta má být správná, aby to Nadal vzdal, ne aby to Djoker svými silami zvrátil za účasti Nadala?
Reagovat
Patik
A čo Nadal mu zabráni snáď na Wimbledone alebo v Austrálii.?

Ja mu nemusím nič priať ved on si o všetko sám koleduje..dovtedy bude s džbanom chodiť po vodu kým sa mu nerozbije.
Reagovat
Rafaeoli25
No já mluvil jen o tom, že nechápu, proč si přeješ, aby to Nadal už už zabalil.
Reagovat
Patik
Djokovic môže hrať ešte 5 rokov po ukončení Nadalovej kariéry
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak to, že má Nole lepší genofond, odolnější vůči zranění, to taky nemusíš pořád zdůrazňovat, to víme.
Reagovat
woody
Buďme rádi, že Nadal hraje, až skončí, bude to velká ztráta pro tenis.

Novak prohrál jen a díky tomu, že nebyl připraven:
1. fyzicky - dle mě toho moc nepotrénoval, v období kdy nehrál, jeho kondice v tom zápase s Nadalem nebyla TOP. Jak jednou Řekl Vajda, Novak má šanci Rafu na RG porazit, jen když bude on sám vědět, že se tam s ním může prát 5 hodin na kurtu. To tam podle mě nebylo.

2. psychicky - podle mě očekával daleko jednodušší duel, stejně jako RG 2020. Nadal nastoupil neuvěřitelně a to mu vzalo vítr z plachet.

3. trenér - Vajda je kouč, kterej si to s Novakem celé prošel a dokázal mu dělat oponenturu, ten je tam člověk co k němu nastoupil, až v průběhu a myslím si,že oponentura z jeho strany bude jedna velká 0.
Reagovat
Tennisfan77
True story, to je to, o čem se tady bavíme tři dny.

Je obrovskou otázkou, jak by duel na FO dopadl, kdyby Djokovič fungoval celou sezónu, měl v zádech titul z AO, který by prostě vyhrál na 90%, 1-2 Masters, možná nějaký zápas s Nadalem na antuce/hardu.

To by do FO vstupoval mnohem lépe fyzicky připraven a také mentálně, tohle byl pro něj první big match roku a dle toho dopadl.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale měl za sebou titul z Říma, sf Madridu a hodně těžkých zápasů v zádech - s Alcarazem, FAA, Tsipem atd. Co víc mohl chtít? Příprava od Monte Carla už jela podle plánu. Na to se fakt nelze vymlouvat. Nadal hrál v Austrálii těžké zápasy hned, i když předtím nehrál v podstatě přes půl roku. A zvládl to, s Šapovalem, Berrettinim a Medvědem.
Reagovat
Tennisfan77
Neměl težkého soupeře na GS, to je fakticky asi největší rozdíl + zbytek píše níže woody a já s tím souhlasím.

Já nechápu obecně, co Djokovič dělá, jak Federer, tak Nadal vyhráli GS po návratu po zranění, dokonce oba dva vyhráli v té sezóně po návratu dva GS, Federer do toho Sunshine double.

Djokovič neporazí Veselého v Dubaji.
Reagovat
Rafaeoli25
Medvěd není těžký soupeř na GS? Odkdy?
Reagovat
Tennisfan77
Bavíme se o přípravě Djokoviče bože můj, čti.
Reagovat
soloo
určite neco dela špatne. hrát celý zápas Rafovi do forehandu to fakt? to mu poradil Goran? Vse zacalo ked vyhodil Vajdu
Reagovat
Rafaeoli25
Pardon, tohle jsem nepřečetl správně, omluva, moje chyba.
Reagovat
Rafaeoli25
No za všechny tři body, které jsi uvedl, si ale může defacto sám, kondici mít měl, mohl trénovat o sto šest, už kvůli tomu, aby to všem ukázal, co mu zakázali startovat v Austrálii a Americe, času byla hromada, nevím proč se na to dlouhou dobu vyflákl. Psychika - no takhle se to ale přece nedá brát, že když to bylo posledně ok, tak to tak bude zase, je to Nadal a ten se z chyb poučí a maká na sobě, aby mu to opět vrátil. A Vajda, no říkal jsem to už vícekrát, je smutné, pokud je takhle špičkový hráč tak závislý na jednom člověku a bez něj je slabší. Tak by to být nemělo a to je zase posilující argument pro Nadala, který je i bez pomoci sám schopen najít ta nejlepší řešení, taktiku, herní plán atd.
Reagovat
woody
Ano, může si za to sám, já ho neobhajuju. Toto jsou chyby, které já tam vidím.

Ohledně Vajdy nejde ani tak o herní plán, nebo taktiku na zápas. Novak má odehráno tolik a je tak inteligentní, že si dokáže taktiku připravit s kýmkoliv. Jde spíš o oponenturu vůči jednotlivým rozhodnutím, na jakém turnaji hrát, jak a kde trénovat, jak přistoupit k přípravě.
Reagovat
Rafaeoli25
I to by ale tak megašpičkový hráč měl zvládat sám, to je jeho velké mínus, v tom jsou prostě Nadal a Federer jinde.
Reagovat
woody
On to zvládá, ale podle mě některá rozhodnutí nebyla správná. Olympiáda - vynechat, přístup AO22. Buď nejet vůbec, nebo to udělat celé jinak...
Reagovat
Rafaeoli25
Olympiádu nemohl vynechat, je to jeho srdcová záležitost a protože jí nikdy nevyhrál, musel tam jet. Navíc byl ve skvělé formě, nečekal problémy. Ani Vajda by mu to asi nerozmluvil, resp.určitě ne.
Reagovat
soloo
a nebo to Rafa celý jen hraje
Reagovat
Rafaeoli25
Nehraje, musí to být těžké, doufám ale, že to ještě aspoň dva roky s pauzami půjde.
Reagovat
Nola
je GOAT to bez debaty, nevidela som ani semi, bola som mimo, vysledok som si samozrejme pozrela, nie ze nie, gratulujem hlavne najvacsiemu fanusikovi Rafaeolimu, ktory je schopny pre Rafu vyrobit par nickov navyse smile, takato zavislost sa len tak nevidi, snad ma konecne klud a pokoj, ten plagat nad postelou treba ale vymenit za aktualny - lovu zdar k dalsim metam
Reagovat
soloo
par nickov navyše ? smilesmile
Reagovat
Nola
bezna prax smile, ale ak ho to robi stastnym preco nie? asi tu fungujes kratsiu dobu ako ja.... niektori FFF by vedeli rozpravat, lebo predpokladam, ze si fanusik Federera
Reagovat
soloo
som tu asi 2 roky, nie som fanusik Novaka k Federovi mam neutralny vztah a k Rafovi se nebudem vyjadrovat smile pardon Rafa GOAT neni ani náhodou
Reagovat
soloo
Fandím Novakovi pretože je najlepší tenista. Avšak Federer hrá najkrajší tenis a ma najviac talentu. Nadal je defenzivne monštrum ktore hra low risk tenis a antukovy gameplan , a škrabanie po zadku
Reagovat
turista
Nemyslím si, že Nadal je defenzívní monstrum. Když je potřeba tak dokáže hrát na velké riziko.
Reagovat
soloo
tak to urcite ale robi to tak prefikane ze napr Roger a Novak hraju 8x viac na riziko castejsie
Reagovat
Rafaeoli25
Novak nehraje o tolik víc na riziko, ne.
Reagovat
turista
Novak nehraje na riziko s vyjímkou situací, kdy mu teče do bot.
Reagovat
paddy
A to mu prohrálo RG, protože se slabými těží z jejich chyb, ale ty nejlepší je nutné přehrát.

Jelikož hraje bez trenéra, tak mu to nemá, kdo říct.

Za dvacet let se něho bude vzpomínat jako na toho, kdo se dokázal popravit sám
USO20, AO22 smile
Reagovat
soloo
smile smile tam rozhodol soud
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
FulnekUltras
sami se popravují leda tak covidfans smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty musíš Nadala fakt hodně nenávidět. Jaké to je být více haterem někoho než fanouškem jiného? Jinak blábol si, co chceš, jako Tennisfan, to je pořád dokola, už fakt nezájem.
Reagovat
soloo
nemáš Pravdu, neni pravda že ho nenávidim, ja popisujem iba fakty. a to ze hra na nizke riziko je holy fakt
Reagovat
Rafaeoli25
Jeho hra je fasinující, kdyby to tak nebylo, nebude mít tolik fanoušků, víc než Novak. Každému se líbí něco jiného, mně to, když někdo dokáže z dokonalé obrany vyrazit do zdrcujícího útoku. Jeho bojovnost mě vždycky bavila a jeho tenis nikdy nezajímavým nebyl. Jestli jsi tohle schopen říct, tak je to jakobys to vůbec nesledoval, sorry.
Reagovat
soloo
ty žiješ v inom vesmire asi smile ano ma dokonalu taktiku dokonaly prechod do utoku ale vacsinou vyckava a dava bezrizikove topspiny na stred a caka na superovu chybu ktory musi davat winery atie musia byt 7-8 z 10 aby pomyslal na vyhru čo je veľmi riskantné a navyse z okoli baseliny čo len to podtrhuje. Nadal tie winery da pri servis line čo znaci ze riskuje o mnoho menej ked ide dat winner. Takže vitazi gameplanom a nizko rizikovym tenisom zatial co ostatni musia riskovat a tlacit vymeny do rohov a to uz je talent takto vyhravať ! a Nadal takto nehra !
Reagovat
Rafaeoli25
Talent je najít na Nadala taktiku, která je dlouhodobě úspěšná a je schopná zhatit jeho rekordy. A příznej si, že taková neexistuje. Jeho tenis je úžasný, baví mě a vždycky bude. Jsem rád, že dosáhl na takové číslo, je to zcela zasloužené, není nikdo povolanějši smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ty prostě nechceš vůbec ocenit jeho dokonalou obranu. Mě ale právě obrana a schopnost vše vrátit baví, prostě fanoušci jsou rozdělení, nesnaž se tedy vnutit svojí pravdu všem, každému se líbí něco jiného, proto jedni fandí Federeeovi, druzí Nadalovi, další Nolemu. Každý tl vidíme jinak, máme jiné priority, proč tomu či onomu fandíme, tak to je.
Reagovat
soloo
chytrosť prefikanost a extremny topspin to zdobi Nadala a uznavam to lebo to funguje. Ale pripomna mi to vo futbale atletico Madrid a Real Madrid jazda v lige mistru futbal na pohled nic moc ale uderny a efektivny jak svina hra totalne podriadena na vysledek
Reagovat
Patik
Už dosť naozaj to hraničí s fanatizmom.. aj prekračuje hranice fanatizmu by som povedal..na Nadala neexistuje taktika presne všetci sa škrabkaju po hlave keď idú proti nemu..keby Nadal to RG nevyhrá tak by tu všetci plakali ze to znamená definitívny koniec Kariéry teraz zase lieta vo vesmíre ako najväčší Goat vo všetkých galaxiach.. Bože a mne tu hovoria ze som klaun..vazne.. A takéto fanaticke príspevky to je úplne v pohode..
Reagovat
Rafaeoli25
Co je fanatického na konstatování, že každý vidí realitu jinak? A proto konecnkonců nelze GOATa nikdy většinověnurčit. A ono je to možná správně. Vždy půjde jen o subjektivní hodnocení, ať už se tohoto nebo hry toho či onoho týče.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak samozřejmě že to, že někdo získal už 22.GS v kariéře a dále posunul rekord, je zpráva číslo jedna. Tak to opravdu vnímá kdekdo, ty ne, ale pro tenisový svět a nejen pro něj je ale Nadal ten, kdo posunul hranice možného o další krok dál. Co myslíš, že máme? Mlčet, nechat Nadalovi kydat na hlavu a se sklopenou hlavou říct 22 nic neznamená, lepší je Novak?
Reagovat
RFanousek
Jeho herní styl tedy také nesnáším a rozčiluje mě. smile Ale je účinný, nikdy bych mu však kvůli toho asi nemohl fandit.
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Rafaeoli25
To si mě asi pleteš s Tenisfanem77, nechápu, o čem mluvíš. Ale to je jedno.
Reagovat
turista
Nadal si těch 22 GS uhrál sám o tom žádná a zaslouží si je. Tady mohl hrát pod injekcemi zatímco zdravý Novak v Austráli hrát nesměl a bylo s ním jednáno jako s trestancem. Ale nic proti Roland Garros 2022. Když to Rafa dokázal i za tak nevýhodných zdravotních podmínek s pomocí lékaře tak je u mě hrdina a uznávám to i jako zarytý Djokofan! Velká gratulace Rafovi Nadalovi ke 22.GS!
Reagovat
Nola
ty tu co tocis prosim ta? ved nejde o zivot....
Reagovat
Mantra
A kde je dáno, že by balkanec vyhrál ao?
Reagovat
turista
Je to pravděpodobné. Ale oba se nějak rozhodli sami. Novak obětoval neočkování výhodnou pozici na tenisovém okruhu i pozici v GS race. A několik turnajů k tomu. Rafa se aktuálně taky rozhodl, že na RG bude hrát i když to zdravotně pro stav té nohy nebylo vůbec dobré. Ale asi mu to za to stálo.
Reagovat
FulnekUltras
Novak měl prostě jen možnost si vybrat - a místo krajně pochybné "záchrany života" experimentální "vakcinací" zvolil podstatně větší jistotu zachování vlastního zdraví.
Reagovat
turista
Bylo to jeho rozhodnutí nenechat se očkovat. Čas ukáže zda bylo správné nebo ne.
Reagovat
Patik
To rozhodnutie bolo správne prečo by si mal pichať vakcinu keď zvládne covid viackrát bez problémov..kvoli tenisu? Ten za to nestojí.
Reagovat
turista
Pak mu ale rekord v počtu GS může uniknout.
Reagovat
soloo
ZTP- zdravotne tažko postihnutý vyhral nad top atlétmi tohto športu klobuk dole
Reagovat
Rafaeoli25
Je to borec no, díky, že to píšeš smilesmile
Reagovat
soloo
ti nedocvaklo čo :)) dufam ze pravda vyjde na povrch smile
Reagovat
Rafaeoli25
Na takové provokace se hodí jen a jen ironie, někdy i větší sarkasmus. Co jiného prosím tě? smile
Reagovat
Mantra
Nemělo by to vadit těm druhým? Že jejich koně nemají sílu predbehnout jiného s hendikepem. Jaký vliv má to, že řeknu že jsem si zlomil nohu na soupeře? To je přeci moje starost a ne jeho. On má chtít vyhrát pořád stejně... a nebo je slabej
Reagovat
Nola
idu mi vytrhnut zub, tak si dam injekciu na znecitlivenie, aspon 3 hodiny mam strpnutu pusu a necitim si ju, podobne je to pri operacii karpalneho tunela, skoda, ze podobne injekcie nema ponuknute siroka verejnost smile
Reagovat
turista
Radiofrekvenční ablace nervu neřeší problém ale pouze tu bolest. Operace znamená v každém případě konec vrcholové tenisové kariéry proto ji tak odkládá. Po operaci ale může žít normální kvalitní život pouze bez vrcholové zátěže. Jediné rozumné řešení by bylo zkusit ještě vyhrát US Open, pokusit se o ten 23.kousek, ukončit kariéru a založit rodinu. Ten chlap fakt nemá rozum.
Reagovat
Tennisfan77
Na druhou stranu ta Xisca je obdivuhodná žena, do svatby ho musela podle mě dokopat násilím, ve 33 letech musí mít biologické hodiny velikosti orloje. smile
Reagovat
JohnB
V dnešní době pro ženu 33 let není žádný věk, hodně žen rodí první dítě i po čtyřicítce, doba je jiná.
Reagovat
Tennisfan77
To je pravda, ale podívej se potom na graf porodnosti, který klesá k průměru jednoho dítěte na rodinu, což se rovná za 30-40 let tomu, že zde bude 60% důchodců a díky systému se mezitím eliminuje i střední třída - k čemuž dojde do tří let a porodnost bude ještě klesat, dítě prostě bude drahá sranda.
Reagovat
Usm
no to víš, pro mladý lidi je totiž pořízení králíkárny (jak to posměšně nazval Havel) nadlidský úkol, takže nějaké plození dětí je už vyloženě luxus. Střední třída už zmizela, tady bude pouze pár bohatých a pak zbytek chudých
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
soloo
plán je vyhubit 6 miliard lidi
Reagovat
soloo
new world order smile Rafa je v tom taky má rohy na hrudi smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ježíši, jsem ateista, ale ty to vidíš.. ano, já jsem taky kritikem řady věcí, ale tahat do tohohle Nadala, který žije spokojený život na Mallorce a totéž přeje i ostatním, to už je fakt moc smile
Reagovat
soloo
moze byt v tom nevinne ale ty rohy su znaky satana a nemusi o tom Nadal vedet. Agenda iluminatu je znama v filmovym a hudebnim prumislu tak ze asi tak
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, rohy býka, tradice Španělska značí područí iluminátů. Řekni mi, že je to jen sranda viď..
Reagovat
Martan1
Teda zdá se mi to nebo je procento Slováků věřících naprostým ..no tamtěm věcem..daleko vyšší než Čechů? Jako mít různý názory na tenis to je normální a snad i nesprávně dedukovat že Rafael hraje problémy s chodidlem a kvůli tomu schválně kulhá v zápase s Shapovalovem (ta absurdní logika), ale tohle? Tohle snad nemůže myslet soolo vážně. Strašný. No hold svět a lidé v něm jsou různí. Ve středověku třeba upalovali čarodějnice možná právě takový lidé. Děs běs.
Reagovat
soloo
vygoogli si iluminatu celebrities a prekvapene zistis kto snimi hra patri tam Rihana Lady Gaga Eminem a další
Reagovat
miraben99
Nezapomínal bych ani na Heřmánka, který výborně ztvárnil Lucifera v pohádce S čerty nejsou žerty...
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmile
Reagovat
Martan1
Haha, to je skvělej vtip, zase jsem se aspoň trochu zasmál smile
Reagovat
turista
Rihanna?
Reagovat
Rafaeoli25
Ale prosím tě biologické hodiny, dnes je běžné mít děti ve čtyřiceti.
Reagovat
Tennisfan77
U chlapa asi no, u ženský ve 40ti, no nevím, nejsem úplně lékař, ale rizika u 40ti leté matky jsou asi pro dítě trošku vyšší, než u 30ti leté, nemluvě o tom, že když bude mít dítě 20, matka 60, což asi moc ženy nechtějí.
Reagovat
Rafaeoli25
Spousta žen chce mít děti okolo 40, to je trend. Hlavně je to ale každého věc, mě netankuje jestli bude třeba Jágr otcem v 55, 60 nebo vůbec. Hlavně, že je spokojený s tím, jak žije.
Reagovat
Tennisfan77
Tak to nevím kde žiješ smile
Reagovat
JohnB
v reálným světě, což se o tobě bohužel říct nedá no
Reagovat
Tennisfan77
Nevěřím, že ženy chtějí děti ve 40ti, to je za mě hloupost, žen do 40ti jsem potkal celkem dost žen a každá tvrdí, že do 35ti dítě, pak si to nelajzne, bavíme se tady o lidech z minimálně střední třídy, většina děvčat má VŠ vzdělání.

Takže by mě zajímalo, kde je to trend, díky za odpověď, případně nějaký podklad - článek, ať se pomoudřím. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já zase znám ženy, které nespěchají a klidně říkají až před čtyřicítkou. Neříkám, že je to masivní trend, ale jistý trend je to určitě. Jak ale říkám, proč se v tom vůbec šťourat, co je komu do toho, že Jágr balí jednu dvacítku za druhou a tak pořád dokola? Vyhovuje mu to tak, tak nechť je mu přáno. A pokud chce Nadal děti až po kariéře tak je to taky jeho věc. Zbytečná debata, každého soukromé rozhodnutí a společnost do toho nemá co žvanit, stejně jako nikomu dalšímu.
Reagovat
Tennisfan77
To já vůbec neříkám, prvotně jsem si udělal spíše legraci, následně se ta diskuse přesunula někam, ty jsi mi řekl nějaký trend, a já se tě ptám na to, kde jsi na to přišel, protože si nemyslím totéž co ty
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Patik
veľa žien chce deti v 40tke ? to by aj mňa zaujímalo kde žiješ ja ti za za minútu narátam 50 žien čo nemalo ani 20 a už boli tehotné..moje bývalé spolužiačky ktoré majú po 30tke majú už 5 ročné deti..dve tri deti každá..moja žena mala 25 keď otehotnela a to chcela dieťa ešte skôr..
Reagovat
Rafaeoli25
Já neříkám, že nejsou mladé ženy, které by nechtěly děti. Jisté jsou takové, ale jsou i ženy, které děti odkládají, co to jde a nebo je ani nechtějí vůbec. Je mi 39 a mezi vrstevníky to je tak půl na půl, půlka žen měla děti dříve, půlka později nebo vůbec. A co?
Reagovat
elsky
Xisca? To je něco z drogerie?
Reagovat
Krisboy
Ne, to je mexický halucinigenní kaktus.
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Rafaeoli25
A Roger ho tedy má, když se i on stále chce vracet, i když to nemá zapotřebí? Nebo Jágr? Prostě když miluješ to, co děláš, tak se toho vzdát nechceš.
Reagovat
turista
Tenisovou nesmrtelnost má zajištěnou navždycky. Věk na odchod do tenisového důchodu už taky má. Kdyby do něj odešel tak se to opravdu nezblázní.
Reagovat
Rafaeoli25
Na tom, co píšeš je ale strašně znát, že si to přeješ, aby měl Nole volnou cestou k vyššímu počtu GS. Já do důchodu nikoho neposílám, jen aby měl druhý lepší šance.
Reagovat
George_Renel
Stejně si myslím,že mu umrtvují už delší dobu nesprávnou nožku.smile
Reagovat
vojta91
Vamos!!
GOAT!!

Nadal vždycky měl jen jednoho soupeře a to je jeho zdraví, kdyby byl zcela OK, tak by atakoval 30GS a rozhodne by měl sezonní GSsmilesmile
Reagovat
aligo
Sice Nadala moc nemusím, ale souhlasím... Jeho zdraví byl jeho největší soupeř a kdyby byl ok, tak nemá konkurenci smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Usm
ale houby, Djokovice v top modu mimo antuku by rozhodně neporážel
Reagovat
Rafaeoli25
Bavíme se tu ale o zranění, bez ohledu na Djokera jsem přesvědčený, že z těch minimálně 10 příležitosti, o které přišel, by tak 2-3 další tituly určitě vytěžil a teď by byl na 24-25. Ale nemá smysl brečet, i 22 je pěkných.
Reagovat
turista
Zapomínáte na faktory Novak Djokovič a dříve taky Roger Federer.
Reagovat
dappe
Nezapomínají, oni jsou jen tak naivní, že by bylo normální vyhrát 30 GS a má vlastně jen smůlu. Nad lhostejností tenisu vůči dopingu a povolením brát v podstatě cokoli? Nad tím se bezpochyby ani nezamyslí.
Reagovat
Rafaeoli25
Kde píšu já o 30? Jestli nechceš porozumět textu, tak já psal 24-25, což je rozdíl.
Reagovat
Rafaeoli25
A doping, to je věčné téma, co mu předhazují, teď ale bude vše ještě intenzívnější, protože 22 už prostě spoustě lidí silně vadí a nemohou to skousnout.
Reagovat
dappe
Nebude to intenzivnější, protože se to v tenise víceméně stalo legální, Serena je zhruba to samé. Jen byste to měli mít na mysli, než začnete vyplakávat o zranění a 30 GS titulech.
Reagovat
woody
ale silná slova po antuce... Takovej kamvítrplášťák.

Kdyby platí pro ka\źdého sportovce na světě.
Reagovat
Tennisfan77
Podle mě by byl taky prvním hráčem, který vyhrál všech pět GS v jednom roce.
Reagovat
soloo
jak moze nekdo fandit Nadalovi ved len vracia bezmozgovo na stred, na antuke ktora je pomalejšia ako slimak
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, bez mozku porazíš génia Federera, Djokera i všechny další. Bože smile
Reagovat
Rafaeoli25
Laskavě si ještě jednou a opakovaně pusť, jak porazil letos třeba Noleho. Žádným vrácením na střed, ale nátlakovou hrou v každém možném okamžiku, kdykoli mohl přejít do útoku, přešel do něj a dostal ho do úzkých.
Reagovat
turista
Ano. Ale Novak v posledním vzájemném zápase zahrál hluboko pod svými možnostmi a promarnil své příležitosti.
Reagovat
Ondra979
urcite ano, me zklamal, cekal jsem od nej lepsi vykon, kdyby zahral podobne jako loni, tak se hralo na pet setu s otevrenym koncem , to je dost pravdepodobne
Reagovat
turista
To je nesmysl vojto91! Djokovič by ho ke kalendářnímu GS nikdy nepustil.
Reagovat
RFanousek
Pěkná blbost smile
Reagovat
Ondra979
tak urcite...uzijte si to, ale zustante na zemi,na Djoka v topu na hardu mel jen v roce 2013 na USopen, a jeste 2012 AO kde tesne prohral..pak uz ho Djok valcoval a RAfik se mimo antuklu nechytal..a letos na AO by s nim s dost velkou pravdepodobnosti prohral, to neni antuka
Reagovat
Tennisfan77
Djoka v TOPu porazil jenom Federer a to tuším třikrát - na hardu.

Nadal si může nechat o porážce Djokoviče na hardu zdát od svých 26ti let.
Reagovat
Patik
Teraz mi prosím vás slušne a normálne vysvetlite niekto ktorý normálny človek dohrá jeden turnaj horko ťažko na injekciách s umrtvenou nohou a ešte popritom uvažuje že o dva týždne nastúpi na ďalší grandslam..toto mi hlava neberie..hovoril že zdravie je prednejšie ako tituly tak ako to teda je..nejaké racionálne vysvetlenie lebo mám pocit že to čo hovorí a to čo následne urobí ide stále proti sebe.
Reagovat
Tennisfan77
V klidu, Nadal už ví, zda bude Wimbledon hrát, nebo ne - spíše si myslím že ne.

Ale logicky tohle neoznámí na tiskovce na French Open, spíše bude pár dní mlžit a před turnajem řekne, že nehraje.

Pokud je to tak akutní jak to Nadal pořád prezentuje, tak se obětoval pro French Open - tam to miluje, ale přes bolest Wimbledon hrát nebude, navíc nevím, zda pro něj není tráva 10x horší, než antuka, to musí říct nějaký místní doktor. smile
Reagovat
Patik
mám pocit že človek ktorý uvažuje racionálne a je úprimný ohľadom svojho zdravotného stavu by akúkoľvek zmienku o Wimbledone zmietol zo stola..pri jeho stave by ktokoľvek iný zvažoval či vôbec nastúpi na US Open alebo predčasne ukončí sezónu..sú to zase len uplakané kecy.
Reagovat
Tennisfan77
Tak Nadal je soutěživý typ, on staví na první místo tenis a je schopen pro to obětovat úplně všechno.

Mě se tímto celkem vzdálil v posledních pěti letech, protože zrakvit si komplet zdraví jen proto, abych vyhrál, to není úplně v souladu s mou filosofii.
Reagovat
Patik
mne je to v podstate jedno nech obetuje tomu aj život..čo mi je ale vrchnolne proti srsti keď musí každému zdelovať ako pritom strašne trpí pričom si za väčšinu zranení môže sám..najväčší chudáčik a nikdy nevypadol ani z top10..a Xisci je mi ľúto..tej žene už isto dávno tikajú biologické hodiny len podľa mňa sa má tak v bavlnke že je schopná tolerovať že ju Nadal zanedbáva.
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím tě co je to za nesmyslné spekulace. Ty jsi u nich doma v ložnici, domě a jinde? Nole věnuje tréninku to samé, každý musí, musi rozdělit čas mezi tenis a rodinu, vztah. Nadal a Xisca jsou šťastný pár, vždyť se znají už od školy a myslím, že jeho rozhodnutí mít rodinu až po kariéře je rozumné, za sebe říkám ano, proč by měl mít každý děti před 35?
Reagovat
Usm
tak přesně, jak se dalo čekat. Na RG běhá jak rybička, žádné viditelné pohybové omezení a ted najednou těsně před umření a na Wimbledon nepojede, protože tam to tak ložený pro něj nenísmile
Reagovat
Mantra
no nejsem jeho extra fanda, ale čtu jeho citaci, že tam chce jet - asi ti to uniklo, jak jsi rychle potřeboval napsat komentář, to se stávásmile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmile
Reagovat
Usm
to, že chce, ještě neznamená, že to tak budesmile
Reagovat
steve79
Obavam se, ze pro letosek to byl posledni jeho zapas, ale treba se pletu.
Reagovat
woody
Už před turnajem jsem psal, že bude celý turnaj pod injekcemi. Možná až počínaje druhým týdnem. Vím, jaké to je hrát pod injekcemi (jiný sport). Bolest se vrátí a mnohem horši...

Jinak gratuluju k 22 GS. Je to neuvěřitelné číslo. Rafa pokud e mu to povede vyřešit má šanci zabojovat o GS v tomto roce.

Já ale doufám, že Novakovi se povede Wimbledon. A ten boj o nejvíce GS trochu zamotá ještě.
Reagovat
Tennisfan77
Pochybuji že si nechá utéct nejslaběji obsazeny Wimbledon historie, to by byl blázen
Reagovat
safi1313
Tak ze tam nehrajes když všechny zápasy , co hraje Nadal jsou podvodné , slabé , náhodné atd ;)
Reagovat
Tennisfan77
Jedu na dovču, jinak bych to šel zkusit. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nejslaběji obsazený Wimbledon, protože tam budou chybět netravaři Zverev, Medvěd a Rublev? Vážně?
Reagovat
Tennisfan77
Medveděv je netravař?

Na Wimbledonu v TOP formě startoval poprvé vloni, v druhém kole měl Alcaraze, ve třetím kole finalistu Čiliče, vyřadil ho Hurkacz v pěti setech, který potom vyřadil Federera

To ti přijde jako netravař?

Btw před Wimbledonem vyhrál turnaj na Mallorce - jo menší, ale vony na trávě Masters jaksi nejsou.smile
Reagovat
expert69
Medvěd je baseline hráč se servisem. Nemá první silný úder po podání, nemá cit pro sako a dělají mu problémy stopbaly, čopy a nerovné povrchy na kterých se míček neodráží pokaždé pravidelně. Vyhrál v malorce wow. Za mě má medved do travaře stejně daleko jako do antukáře.
Reagovat
Tennisfan77
O travaři by se rozhodlo teď ve Wimbledonu, tam startovat nebude, ale loňský výsledek mi nepříjde nijak neúctyhodný, soupeře měl ukrutné (na trávu).

Takový Tsitsipas by mohl vyprávět s jeho first round exitem.
Reagovat
expert69
Tak samozřejmě neodehrál špatný turnaj, ale to ani minulé FO a jak je brán na antuce. Za mě prostě na trávu nemá cit, ale to de facto celá nextgen. Stačí se podívat jak naivně chodí na sako třeba proti nadalovi... Za mě má na trávě potenciál max Auger a Beretka, možná Polák. Uvidíme co Karlíto předvede.
Reagovat
Tennisfan77
Jasný souhlas, já jsem kdysi hodně věřil Zverevovi, 2017 to vypadalo i dobře, ale nakonec na té trávě totálně odešel.

Natipovat vítěze Wimbledonu tak, asi dle toho co píšeš, Felix, Berrettini - otázka co po operaci, Hurkacz určitě.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Felix je pro trávu jak dělaný a s progresem, co udělal i na antuce, je pro mě upřímně největším favoritem na titul tam a i mu to přeju, byl nejblíž k Nadalovi skalpu na RG, tak ať si to vynahradí v Londýně, podání a hru pro trávu má ideální smile
Reagovat
Tennisfan77
Taky myslím, že půjde minimálně po SF, obecně si to i zkusím betnout.
Reagovat
tenista08
Tak nevím, jestli je při současné Wimbledonské parodii na trávu potřeba řešit, kdo je či není travař... Když tu mohli vyhrát Nadal a Djokovič, proč by nemohl Medvěděv, Zverev či Rublev.
Jen lituji Lendla, kdyby hrál na tom seně, co se hraje teď, měl by z Wimbledonu několik titulů.
Reagovat
expert69
Umrtvení nohy už je síla, ale pro FO cokoliv. Pokud se regenerace a zákroky povedou ve W by mohl startovat, Ale hraje se už 27. ,což je síla a krátká doba na rege + žádné body pro nikoho... Opravdu pochybuju, že rafa bude Wimb hrát, i když bych ho tam rád viděl, jak zkouší další titul. Každopádně gratulacesmilesmile
Reagovat
paddy
Do Wimbledonu je vždy pauza 3 týdny

A na body už kašle i Osaka smile
Reagovat
Martan1
Pro Rafaela nemá cenu Wimbledon. Proč? Nula bodů a šance mizivá. Ale nějaký body bude potřebovat do příštího roku tak možná zkusí Montreal a US open.
Reagovat
paddy
Bolest se neztrácí, ale pouze přeměňuje či přesunuje do jiné oblasti

V SF se bolest v Nadalově noze přesunula do nohy Zvereva smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to musí Novak doufat, aby to příště nepotkalo jeho nebo i na dálku. Co ten Nadal všechno dovede, hotový voodoo smile
Reagovat
FerrariF50
Nemůžeš vědět čeho všeho je Rafa schopný pro výhru obzvláště v RG a já bych se teda nedivil, kdyby před zápasem píchal fotku Zvereva smile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že Sašy se fakt při vší úctě nebojí, když už tak Djokera smile
Reagovat
turista
Saša ale měl možnosti ho letos v Paříži vyřadit kdyby se nezranil. Bylo to velmi vyrovnané.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist