Nadala v Pekingu dělí dvě výhry od návratu na trůn

2. 10. 2013, 21:37
Aktuality 32
ATP PEKING - Rafael Nadal dnes v Pekingu po výborném výkonu zdolal Němce Kohlschreibera a postoupil do čtvrtfinále. Už jen pouhé dvě výhry ho tak dělí od návratu na tenisový trůn.
Rafael Nadal (© chinaopen.com.cn)

Rafael Nadal letos vyhrál 10 turnajů a pokud v Pekingu postoupí do finále, vrátí se poprvé od července 2011 na post světové jedničky. Od návratu na trůn španělského tenistu dělí už jen dvě výhry, neboť dnes zdolal 6-4 7-6 téměř dvě hodiny vzdorujícího Philippa Kohlschreibera a postoupil do čtvrtfinále. 

V úvodu prvního setu Nadal nedokázal dvakrát potvrdit brejk, v 10. gamu ale vzal soupeři servis potřetí a vyhrál 6-4. V druhé sadě čelil brejkbolům pouze španělský tenista, všechny však ve třetí hře zlikvidoval a vyrovnané dějství pro sebe nakonec urval v tie-breaku. Po dnešku nad Němcem vede už 11-1.



"Myslím, že mi dnes v klíčových momentech pomohlo podání. Ale úroveň soupeřovy hry byla skvělá. Vyhrál jsem, protože jsem hrál skvělý tenis. Kdyby ne, tak tu teď nejsem jako vítěz," komentoval Nadal 63. výhru v sezoně. 

Sedmadvacetiletý rodák z Malorky v Pekingu triumfoval před osmi lety a v roce 2008 v čínské metropoli získal olympijské zlato.

O postup do letošního semifinále si Nadal zahraje v pátek proti Fabiu Fogninimu, kterého letos porazil na antukách v Římě i na Roland Garros. Italský tenista dnes deklasoval 6-0 6-2 bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta a poprvé od červencové šňůry 13 zápasů bez porážky vyhrál dvě utkání v řadě.

Pokud Nadal v duelu s Fogninim nezaváhá, zahraje si v sobotu o finále a post světové jedničky s lepším ze čtvrtfinálové dvojice Tomáš BerdychJohn Isner. Český tenista měl dnes volno, neboť jeho soupeř Nikolaj Davyděnko už včera ze soutěže odstoupil, a čekal na jméno svého příštího soka. 

S Isnerem Berdych prohrál oba vzájemné duely na tvrdém povrchu, jedinou výhru zaznamenal na antuce. Dvoumetrový Američan dnes porazil bez ztráty podání 6-2 6-7 6-4 Španěla Roberta Bautistu-Aguta.

- ATP 500 PEKING -
(Čína, tv. povrch, 3.566.050 dolarů)
středeční výsledky (02. 10. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 7-6(3)
Isner (8-USA) - Bautista (Šp.) 6-2 6-7(3) 6-4
Fognini (It.) - Hewitt (Austr.) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Reti64
Gratuluju, konec dobrý, všechno dobré:-) Myslel jsi na diváky, fajn, ale zítra prosím ve dvou:-)
Reagovat
Sonja
Novak dneska vyprodukoval strašně moc chyb. Naštěstí ho celkem držel servis (až na ty dvojchyby na bb) a sem-tam pomohl i Nando.
Ale když nepomáhal, byla to z jeho strany paráda...a s těmi děly, když se trefí, nic nezmůže žádnej hráč.
V dalším kole Querrey. Toho snad Nole zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka zase vyhrala
Reagovat
PetaM
Ale byly to nervy :D Do samého konce :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovic treba vyklepať
Reagovat
dadaft
hm, tak Lucka s Andreou jdou do třetího.
Reagovat
Sonja
Lucce gratulace k vítězství. Z toho, co jsem viděla, dneska bylo o ten chloupek lepší.
Andrejce gratulace k neuvěřitelné bojovnosti:-) Vydřela 2.set v TB a ve 3. dokonce chladnokrevně odvrátila 2 MP za stavu 4-5 15-40:-) TB 3.setu už ale zas patřil Lucce.
Reagovat
Sonja
No...po tom získaném brejku teda nic moc hra:-( Naštěstí docela drží servis.
Reagovat
Sonja
Hm, tak mu pochválím servis a on promění brejkbol dvojchybou:-DD
Reagovat
Sonja
díky moc.
Reagovat
Sonja
Novakůůů...z 40-0 nabídneš brejkbol a zase ho proměníš dvojchybou. Tohle je fakt na hlavu.
Reagovat
Sonja
Hm...na jedné straně skvělá hra Nanda a na druhé tragický Nole- jedno UEčko za druhým...
:-(
Reagovat
Sonja
vypadl s Querrym:-(...to vypadá na nějakou slabší formu teď. I v Kuala Lumpur se trápil. Každopádně mu gratuluju k 8. místu světového žebříčku (překonal své maximum:-)) A doufám, že na ten TM se dostane.

Uvidíme, co Stanole:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufam ze letos na TM bude...Kvery mel neuveritelny statistiky viteznych prvnich podani. 28/28 (96%). A ztoho mel 11 es.
Reagovat
smazaný uživatel
27/28
Reagovat
smazaný uživatel
Stan jeste nema jisty osmy misto v zebricku. Teoreticky ho muze predskocit jeste Gasquet.
Reagovat
Sonja
To je pravda...na 8.místě momentálně sice je, ale aby se to "počítalo", musí tam bejt v pondělí, až vyjde novej žebříček.
Richard musí dojít do semifinále, aby ho přeskočil...a vzhledem k tomu, že bude mít ve čtvrtfinále pravděpodobně Ferrera, asi to zvládne:-/
Ledaže by překvapil mrhač Tomic...:-))
Reagovat
Pe3k
Nevím co letos bere, ale už by toho mohl nechat a začít zase pro změnu prohrávat...Body v příští sezoně neobhájí ani náhodou. Každopádně si nedovedu představit situaci při, které by se na post světové jedničky nedostal. Už nyní to má jisté.
Reagovat
kranyz
V tom případě předpokládám že jsi už zaslal Forehandovi 100 eur za prohranou sázku co? Nepletu se že to bylo o 100eur ne?
Reagovat
Pe3k
Cheš taky poslat? Stačí když mi tu napíšeš číslo účtu a heslo :)
Reagovat
kranyz
nechci děkuji. Já se s tebou nevsadil, ale neodpověděl jsi mi na otázku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Este stále neposlal, ale kedze je cestný chlapec, tak si uz urcite poctivo odkladá..
Reagovat
Pe3k
Jako osobně si myslím, že to, že se Nadal ještě na stará kolena dostal na post světové jedničky (naposled), je pro vás všechny hekalovy kuřbuřty už tak dost velká výhra...Trochu si tím kazí post věčné dvojky...
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, když je neporazitelnej musí něco brát, ty si fakt ubožák všech ubožáků, co nemá konkurenci..holt se nemůžeš smířit s tim, že je to vyjímečnej šampion a tak ten svůj hnůj kydáš dál a dál. Tvoje věc, já Federera respektuju maximálně, třebaže ho nemám rád..jinak jak můžeš vědět, že je neobhájí? Ohrožovat ho bude zase jen Nole a na trávě možná Murray. Antuku plus minus obhájí, trávu si tentokrát pohlídá a získá na ní oproti letošku a i na hardu spoustu bodů obhájí, no a pokud vyhraje TM a (nebo) Austrálii, nebude se muset o první mîsto bát hóódně dlouhou dobu :)
Reagovat
smazaný uživatel
výlet do historie:

13.02.2013 12:24Od: Pe3k Re: forehand
...
...No nic, raději šetři na těch 100 eur. Nadal bude vynechávat turnaje na hardu, takže se ani teoreticky na první flek dostat nemůže...
Reagovat
Amputace
Já se divím, že sis ještě nezměnil nick. Snad každému (včetně fanoušků Rogera) jsi tady akorát pro smích a ani po vyvinutí extrémního úsilí tě nejde brát vážně. Ale třeba se takhle sebeponižuješ záměrně a je to tedy vlastně jakýsi druch masochismu. Mohl bys být na fakultě psychologie zajímavý námět pro diplomovou práci.
Reagovat
Mayo
to, že neobháji toľko bodov, no tak neobháji, ušil si na seba riadnu búdu ako v roku 2010 ale to neni podstatné...hlavné sú tituly a tie sa dajú vyhrávať aj mimo jednotky...on si teraz pripíše ešte pár desiatok týždňov na jednotke a bude to v poho :)
Reagovat
Rafaeoli25
Těžko říct, jak dlouho se na trůnu udrží, bude záležet na zbytku sezony a Austrálii, pokud se mu do února bude dařit, nemůže o první místo až do srpna defacto přijít..
Reagovat
Amputace
S rokem 2010 bych to nesrovnával. Tehdy vyhrál 3 GS a v jednom byl ve čtvrtfinále. Letos jeden GS vůbec nehrál a v druhém vypadl v prvním kole. To znamená v součtu dva GS, z nichž nebude příští rok obhajovat žádné body. To se nedá s letoškem srovnat. Alfou a omegou jeho případné obhajoby prvenství v příštím roce tedy bude AO a Wimbledon. Pokud v AO uhraje třeba semifinále a Wimbledon náhodou vyhraje, jsem více než přesvědčen, že rok 2014 bude končit na prvním místě. Samozřejmě je nutné dodat, že toto nemusí záležet pouze na něm. Jestliže Novak náhodou chytí formu z roku 2011 a Rafa zažije naopak pokles, jsou všechny tyto spekulace zbytečné. Jestliže ale Novak bude pokračovat ve formě z letoška, tak ani v případě Rafových neúspěchů na některých turnajích, kde bude obhajovat tituly, není vůbec jisté, že jejich vítězem bude právě Djokovič, který je momentálně schopen prohrávat i s jinými hráči top 20.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, jinak myslím, že pokud teď vyhraje Peking nebo Šanghaj, TM a AO, tak mu bude stačit i jen obhájit antuku a část hardu, aby nebyl až do příštího října na prvním místě jakkoli ohrožen, Nole bude muset hrát jako v r.2011, aby měl šanci na návrat na trůn. Klíčový je ale samozřejmě hlavně Rafovo zdraví..
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist