Nadal zahájil na Mallorce výstavbu tenisové akademie

25. 11. 2014, 10:58
Aktuality 197
Rafael Nadal otevře v roce 2016 na Mallorce svou vlastní tenisovou akademii. Třetí hráč světa včera slavnostně položil v rodném městě Manacor základní stavební kámen centra, které má pojmout 140 talentovaných chlapců a dívek z celého světa. Komplex jim nabídne ubytování, školu a 18 kurtů.
Profily hráčů
Rafael Nadal pokládá základní kámen své akademie

"Tohle je pro mě výjimečný den. Dlouho jsme na tom projektu pracovali a teď se stává skutečností," uvedl osmadvacetiletý španělský vítěz 14 grandslamů, který se momentálně zotavuje po operaci slepého střeva.

Do akademie se přesune také Nadalova nadace, která nyní sídlí v Barceloně. Součástí plánů je i sportovní muzeum.

V centru najdou zázemí nejen tenisté. K dispozici budou i tři bazény, fotbalové hřiště, atletická dráha, lékařské, nákupní a společenské centrum a také 35 apartmánů pro fotbalové či cyklistické týmy, které budou moci využívat komplex k soustředěním.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

197
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
otevřel Rafael Nadal tenisovou školu v Anantpur, Indii, která hostí okresní, státní a národní úrovni turnaje, stejně jako klást stejný důraz na dětské vzdělávání a odborné přípravy tenisu ...

To je překlad z oficiálních stránek ATP viz odkaz dole. Jen tak na upřesnění, že Rafa už jednu tenisovou školu má a tahle akademie, ke které položil základní kámen na Mallorce bude podle toho co se píše velký projekt. To jen na doplnění.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx
Reagovat
Fandina
oprava v říjnu 2010 ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
U mňa sú traja najlepší tenisti Nadal, Federer, Sampras..Prví dvaja sú na vedúcich priečkach, napriek tomu mal Sampras niečo, čo nemá ani Rafa ani Federer..Nefandil som mu, práve naopak..Mal proti sebe mnozstvo rivalov, z hlavy Agassi, Becker, Ivanisevic, Kafelnikov, Chang, Rafter a s každým tie najvacsie zápasy pravidelne vyhrával a to dokonca štýlom len sebe vlastným..Vytáčal ma tým, keď prehrával 0:40 na servise a dal eso z druhého podania a vzápätí ďalšie dve s takou flegmatičnosťou, ako by to bola tá najľahšia vec na svete..

Ďalej, čo by som ocenil je, že skončil na vrchole, ukončiť kariéru vitazstvom na GS je mimoriadne štýlové..Rovnako ako vstúpiť do tenisového sveta jeho vitazstvom..Vyhral v 19.USO tusím..Proste, keď tak nad tým rozmyslam a Samprasa niekto povazuje za najlepšieho tenistu histórie, asi by som ani nemal čím oponovat..Viem, kritici načrtnú antuku..Ale ja ako fanda Nadala často čítam, že antuka sa neráta :)
Reagovat
Davor1
Ivaniševič, Kafelnikov, Chang, Rafter...podľa mňa by si ich zaradil do tej tvojej slabej éry, ak by hrali o 5-10 rokov neskôr, pretože si myslím, že ani jeden z nich by neporazil Federera na vrchole vo finále GS :-))

Ani jeden z nich absolútne nedosahuje/ nedosahoval kvality big4, porovnával by som ich práve s hráčmi ako Hewitt, Roddick, Nalbandian, Safin, Davydenko... a pri Federerovi to vadí a pri Samprasovi zrazu nie? Dosť čudný prístup :-))

Ale nechcem sa hádať, tvoj názor, rešpektujem ho, ale mám iný...
Z môjho pohľadu Sampras nemal nič, čo by nemal Federer, Roger je podľa mňa vo všetkých smeroch lepším hráčom (samozrejme okrem servisu, hru na sieti majú špičkovú obaja) a Sampras je o značný kus za ním...to neznamená, že by som Peta zhadzoval, aj pre mňa patrí medzi top5 hráčov open éry...
Reagovat
smazaný uživatel
Hru na sieti mal Sampras o parník pred Rogerom..Rafter bol skvelý, myslím, že Samprasa 2x v NY porazil..Kafelnikov, Chang, Ivanisevic..S tymito troma zhruba súhlasím s tým tvojim porovnaním..No opomenul si napr. Agassiho, ktorý tomu dáva zrazu iný rozmer...Rovnako aj Beckera..

To, či by ich Federer porážal v najlepšej forme?..Nemyslím..Viď USO 2004, Federer v najlepšej forme, Agassi 34r..Výsledok 3:2..Tesnúčko..Ale nezacinajme zas o tom istom.
Reagovat
spaniel
2001, 2 roky pred naplněním potenciálu ho Roger porazil stylem S&V. Taky myslim ze byl lepsi na siti, ale o chlup, ne o parník.
Reagovat
rod_laver
Nemyslím si, že by Roger byl v roce 2004 na vrcholu, toho dosáhl o tři roky později. Krom toho Andre byl velmi na US Open velmi konzistentní hráč, jinak v H2H o rok později dostal málem kanára, kterého dostal v roce 2003 v Houstonu.. Prostě Andre v roce 2004 zahrál velmi dobře, nic víc, nic míň. Na druhou stranu byl i přes pokročilý věk špičkovým hráčem a i přes jeho úspěchy si troufám tvrdit, že jeho přístupem (viz knihu) nevytěžil maximum, a to například neúčastmi na Wimbledonu, alkoholem, fetem atd..
Reagovat
Davor1
Presne tak, napriek tomu, že vyhral úplne všetko čo sa dalo (a doteraz je jediným hráčom Open éry, ktorý má to kombo- kariérny GS, TM, individuálna OH), aj tak nevyťažil maximum a mohol byť ešte niekde úplne inde. Veľmi som mu fandil, o to viac ma mrzelo, že tenisu nedával toľko, čo mal...
Reagovat
Davor1
Tak ale Andre bol niekde úplne inde ako Rafter, Chang, Goran a ostatní, to je jasné...

V skutočnosti bol jediným veľkým rovnocenným rivalom Samprasa práve Agassi, stretávali sa prakticky celú kariéru, niečo ako Federer- Nadal alebo možno ešte lepšie Nadal- Djokovič.

Beckera nepovažujem za Petovho rivala v pravom zmysle slova preto, lebo práve v čase, keď sa Sampras dostával na vrchol, tak Becker z neho už ustupoval...To už by sme tam potom mohli zaradiť aj Edberga, ale to by bol presne rovnaký prípad- keď Pete dominoval, tak obaja (Becker, Edberg) už boli značne za zenitom...

A Rogerovu hru na sieti považujem za špičkovú, je možné, že Pete bol v tomto ešte vyššie, ale určite nie o parník, videl som dosť jeho zápasov predovšetkým Agassi ho obhadzoval vo veľkom :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, a pritom medzi Beckerom a Samprasom sú len styri roky..Medzi Rafou a Rogerom je 5rokov a porovnávaš ich vysledky v rovnakom čase, v inom veku..

Ale inak súhlas, naj rivalom bol Agassi, ten Samprasom trpel a napriek tomu vsetko vyhral, skvostné..Becker ako si povedal bol už pozadu.
Reagovat
Davor1
Ale tam je ten veľký rozdiel, že Rafa bol top už od 19-20 rokov, na antuke nemal konkurenciu a na harde už vyhrával takisto veľké turnaje, bol Federerovou najväčšou konkurenciou už od tej sezóny 2005. Becker odštartoval podobne, mal neskutočný nástup už v sedemnástke a skoro všetky GS vyhral do 23 rokov- úplny opak Federera. Išiel ale príliš skoro dole a zvyšok kariéry už nebol tým top hráčom. Pete sa s ním do roku 1991 stretol len 4 krát, z toho 3 krát vyhral Becker, ktorý bol vtedy ešte na vrchole a Sampras prakticky začínal...väčšina zápasov sa odohrala v čase, kedy už bol Pete na vrchole a Becker značne dole.
Federer s Nadalom prehrával od začiatku Nadalovej kariéry už keď bol top hráčom. Prakticky od začiatku ich rivality bola obaja na vrchole, Roger na všetkých povrchoch, Rafa na antuke a top hráčom bol aj na ostatných, aj keď ešte menej vyzretý...
Reagovat
Davor1
Ináč je pravdou, že Agassi Samprasom trpel, ale H2H je vcelku vyrovnaná- 20-14 pre Peta, z toho 9-7 vo finálových zápasoch .

Agassiho najväčší problém ale nebol Sampras. Bol ním jeho rebelský prístup, obrovské množstvo problémov v súkromnom živote (s otcom, so ženami), hovoril, že často tenis až nenávidel, nemal najlepšiu životosprávu, motiváciu...

Množstvo grandslamov vynechal, napríklad na AO štartoval prvý raz až v roku 1995 a hneď ho vyhral, jeho celková bilancia na AO je 4 výhry z 9 účasti, a posledné 2 vyhral už po tridsiatke...
vynechal aj množstvo Wimbledonov...
jediným GS, kde hral každý rok, aj v sezóne 97, kedy odohral len niekoľko zápasov bol USO. Pre porovnanie: na USO štartoval až 21 krát, na AO len 9 krát. To je niečo neskutočné.

Pre mňa je to jedinečný tenista a z celej histórie aj môj obľúbený, v kontexte toho čo prežil, akými problémami si prešiel (to by zrejme drvivú väčšinu top hráčov položilo) a čo všetko dokázal vyhrať- to považujem za zázrak...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, viem, že tých absencií mal viac..2roky prakticky vynechal kvoli prvej manželke a vztahovým problémom..Po tej prestávke to vsak uz akoby bol iný Agassi, ovela zodpovednejší, k tenisu aj sám k sebe..

Inak..Samprasa porazil na GS len dvakrát alebo tri myslím..Naopak zaznamenal nejakých 6-7prehier minimálne..Preto bude Agassi, vždy tak trochu v tieni Peta..Vyhrávať začal GS paradoxne častejšie vo veku 29-32rokov..Myslím, že pat kusov z osmych..Jednak to bolo tou osobnou premenou a jednak (a teraz ma nezabi) kapánek slabšou konkurenciou..Sampras už nebol natoľko suverénny a tieto roky prakticky ukázali, kde mohol Agassi byť, nebyť toho, že ho na GS tak často vyraďoval Pete..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sampras vyradil Andreeho na GS len sestkrat..(cakal som vacsie cislo)..Z toho trikrát v casoch 99-2002...Takže aj v týchto rokoch bol pre neho velkou konkurenciou..Beriem spat..
Reagovat
Davor1
Je pravdou, že 5 z 8 GS vyhral až po tom "prelome v 97-mom", ale TM a OH vyhral zase predtým...

Konkurencia ťažko povedať, bol tam už Hewitt v najlepšej forme, Kuerten, Ferrero, Sampras bol rovnako nebezpečný stále, po roku 97 bola ich H2H 9-6, čo je prakticky rovnaký pomer, ako predtým...a Pete vyhral posledné 3 zápasy a to mal presne rok do konca kariéry...
Na Masters sa Andre výrazne presadzoval aj do roku 97, kedy sa mohla zdať tá konkurencia silnejšia...
Podľa mňa najdôležitejším faktorom bolo práve to, že si dal do poriadku hlavu, dovtedy bol nekonzistentný a strašne to flákal, dodnes nepochopím, prečo na AO štartoval prvykrát až ako takmer 25 ročný, pripravil sa minimálne o 5 šancí na ďalší GS...pritom na USO začínal už v šestnástich...
Reagovat
a.magerova
Pominu-li, že se Pete nedostal nikdy do finále FO (Roger 5x), pak je zde ještě i další velký "nedostatek", který je neustále předhazován Rogerovi.... Pete nemá zlato z OH, ŽÁDNÉ na rozdíl od toho "méněcenného" Rogerova a ten má ještě i stříbro.... a pokud Roger neukončí kariéru ziskem GS, tak bude ještě větší loser nebo cos tím chtěl říci?
Proč antifanouškům Rogera furt vadí, že nechce končit, to opravdu nechápu :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Mag..Ja som na Rogera vobec pri tom nemyslel, fakt..Proste ukoncit karieru vitazstvom GS, to nikdy nevies, či sa podari, to sa neda naplanovat..Ak by tak skoncil Nadal, tak by ma to samého stvalo, ze co blbne, ved teraz ide karta :)
Reagovat
a.magerova
OK.
Ale teď mě začlo zajímat, jestli Pete ohlásil či zamýšlel konec kariéry už před USO, jako A-Rod nebo po až celkovém vítězství řekl "a teda skončím" a dál už nejedu...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, si ma zaskočila..Aj by som to vygooglil, ale z roku 2002 sa tieto veci hľadajú tazsie proste..
Reagovat
a.magerova
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1093836883-na-plovarne/208522160100034-na-plovarne-s-pete-samprasem
Reagovat
spaniel
Mne se líbilo co o nem psal Andre v Open. Jak ho jako mladíka sledovali a smáli se jeho stylu, jeho bekhendu. A jak se to otocilo. Jeho S&V bylo zabijacke kombo, jako direkt a spodní hak. Jeste tusim v 2009 jak hral s Fedexem exhibice, tak se mne zdál, ze by to na Wimbledonu pekne zamichal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten volej bol božský, tak citlivú ruku už aj vďaka tenisu, ktorý sa dnes hrá nikto mať nebude..Rafter bol taktiež výborný, ale Sampras to mal este viac vycibrené...A ten servis, nadčasový..V tých rokoch..Ok, neberiem do úvahy Isnera, ale z dnešných tenistov sa v mojich očiach Samprasovi servisom nikto nepribližuje..Agassiho mi bolo vždy ľúto, chudák, ten si vytrpel..

Pete možno skončil skoro a možno nie..Je pravdou, že sezónu 2002 mal až do USO doslova tragickú, ale koniec bol sladký..A 2001 aj 2000 pripisoval pravidelne finále grandslamov..Moj odhad je, že by este nejaký pridal..
Reagovat
Davor1
Pete skončil úplne epicky, v tom čase som mu to strašne prial, aj keď som roky fandil Agassimu.

Ten jeho servis bol neuveriteľný práve v tom, že nebol vysoký ako Isner, Karlovič, dokonca nebol vyšší ani ako Djokovič s Murraym. O to viac som ho v tomto obdivoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Keď dal svoj povestný slam dunk, ten výskok a švih..To mi pripomínalo volleybalových smečiarov, akurát tento mal v rukách raketu..
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, ohľadom tých štatistík dolu..

Nadal prehral zápas za stavu 2:0?..Vieš mi povedať aký?..Lebo komentátori na GS viackrát hovorili, že Nadalovi sa to nikdy nestalo..Tak ak hej, daj vediet aký..Pre mna nová info..
Reagovat
Kozoroh
Miami 2005: Federer-Nadal 2:6, 6:7, 7:6, 6:3, 6:1
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, veď vlastne hej..

Tak zrejme komentátori narážali na GS..
Reagovat
Kozoroh
http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=335267

Na této stránce se věnují bilancím tenistů v pětisetových zápasech. Jsou tam odkazy na bývalé i současné tenisté. Třeba Borg nebo Stich nikdy neprohráli zápas ze stavu 2-0.
Reagovat
Kozoroh
* tenisty samozřejmě
Reagovat
smazaný uživatel
Dik, urcite tú stránku prelúskam..;)
Reagovat
rib
jejda on už pohřbil raketu???
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Bude tam nějaký turnaj?
Zaslech jsem, že v roce 2015 bude delší travnatá sezóna a bude nový WTA turnaj právě na MAllorce. Je to pravda? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě by se mělo hrát na Jamajce :)
Reagovat
Fandina
O turnaji WTA na trávě na Mallorce se psalo myslím i tady.
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/582091-do-kalendare-wta-tour-pribude-dalsi-turnaj-tenistky-budou-hrat-na-trave-v-mallorce.html
Reagovat
slacker
Na Mallorce neroste anglicky travnik
Reagovat
smazaný uživatel
Budou ho dovážet z Gibraltaru.
Reagovat
Fandina
V článku se píše:
Na výstavbě a údržbě se budou podílet odborníci z All England Clubu, který pořádá Wimbledon.
Reagovat
Fandina
OT ... kdo máte SuperTennis tak právě dávají Federer vs Nadal, ATP Roma 2006
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo vyhral? :-DD
Reagovat
Fandina
V telce pořád hrají. První set vyhrál Roger 7:6 a ve druhém je to 4:4.
Reagovat
smazaný uživatel
stejně vyhraje djokovic
Reagovat
spaniel
V čase 00:10, jak se usmívá, tak celý Jágr... To by nebylo dobré znamení, hrál by do 40...
Reagovat
spaniel
- nevěří, že zopakuje návrta ve stylu 2013
- už nechce hrát DC, chce aby otěže převzali mladí
- říká, že má před sebou 2 roky

http://www.marca.com/2014/11/25/tenis/1416913869.html?cid=SMBOSO34503&s_kw=Facebook
Reagovat
SwissMaestro
Jen 2 roky?
Reagovat
smazaný uživatel
To chápu, jeho agresivní herní styl mu zhuntovalo tělo
Reagovat
carolyn
Pamatuji si, že ty 2 roky mu předpovídali už v roce 2008 :-))
Ale ted se asi fakt už blíží
Reagovat
smazaný uživatel
možná proto si to uvědomuje, ve svém volnu nelení a chystá se na důchod :D a proto už Rogera zřejmě nikdy nepřekoná, zůstane mu jen prvenství na antuce a nadalovci se budou ohánět olympijským zlatem v singlu, dohady o tom, kdo je nebo není GOAT, jsou samé kdyby... :)
Reagovat
carolyn
Jooo tak ještě že mě je jedno tyhle dohady mezi fandy R a R :-))
Reagovat
smazaný uživatel
je to nekonečná bezúspěšná řež, každá ze stran má svoji pravdu a ta bude jasná, až s tím chlapci RF a RN seknou, ale docela mi chybí jejich rovnocenné souboje :))
Reagovat
carolyn
Podle mě oba dva at někdo chce nebo nechce píší historii, nevím proč by měli být v něčem stejní, prostě každý má něco svého a jednou se o nich bude mluvit jako třeba o Sampras/Agassi také se nemluví jen o jednom z nich že.
Reagovat
Kozoroh
A proč se furt točíte kolem otázky, jestli je GOATem Fedex nebo Rafa? Co Rodney Laver, IceBorg, pistolník Sampras nebo Ivan Hrozný?
Nakonec GOATem se stejně stane Nole :-D
Reagovat
Mayo
Djokovič bude GOATem maximálne pre Teba (:
Reagovat
smazaný uživatel
Goatkou jsem tady já :D
Reagovat
spaniel
Laver- neporovnatelné, jiná doba
Borg- neporovnatelné, skončil příliš brzy
Lendl- porovnatelné, zaostává v přímém porovnání
Sampras-porovnatelné, zaostává za Federerem v přímém souboji

Takže do debaty může být z těchto zahrnutý jen Laver a Borg momentálně, ale nedá se dobrat závěru. Borg měl sice našlápnuto, aby byl nej, ale nikdo si nedrží stejnou úroveň celou kariéru. Pravdepodobně by jeho čísla klesaly.
Reagovat
Kozoroh
Laver - No dobře, budeme porovnávat jen hráče, kteří začínali v open éře.

Borg - 11 GS titulů z 27 turnajů.Úspěšnost jak hrom, 41%; pro představu Rafa 33% plus drobné, Novak poloviční oproti Rafovi, Roger 17 z 62 asi, což je něco nad 25%.
Další plusy -
- nikdy neprohrál v 1. kole GS. Rafa 1x, Novak 2x, Roger víc jak 5x
- nikdy neprohrál zápas hraný na tři vítězné, kde vedl 2:0 na sady. Rafa a Nole 1x, Roger 4x
- double hattrick RG+W, to je v mých očích druhý nejcennější triumf po kalendářním GS
Reagovat
Kozoroh
Jak říká Amputace, právě Borg je nejlepším hráčem historie, neboť nejlíp ze všech hrál na pomalém (antuka) a rychlém (tráva) povrchu zároveň.

Takže Fedexovci a Rafovci. O titul GOAT se hádáte zbytečně! Ten patří už 30 let IceBorgovi ;-)
Reagovat
spaniel
Jisteee...dojde hrac, vyhraje GS a ukončí karieru. 100% úspěšnost! GOAT!
Držet si výkonnost 10 a vice let je umění. S přibývajícím věkem jdou vsechny procenta zákonitě dole, nejen GS, ale prakticky vsechny. Takze hrac, ktery neskončí brzy, by mel byt trestaný za dlouhověkost, jo?
Reagovat
Kozoroh
A co myslíš, že dělal Borg? Nepřetržitě v sezónách 1974-81 vyhrával GS turnaj. Držel se v TOP 10. Skončil ne proto, že by se zhoršil, ale ztratil motivaci.
Ano udržet TOP výkonnost je umění. Proto Federera považuji za jednoho z nejlepších. Ale jeho velkým mínusem je H2H s Nadalem, i proto řadím Borga výš.
Reagovat
spaniel
No je to tvuj nazor. Urcite se najde i nekdo, kdo radi vys Pepu Vyskoce, nic na tom nemeni.
Reagovat
Kozoroh
Borg jako Pepa Vyskoc - tak tohle ani raději nekomentuji.
Reagovat
spaniel
Je to přeháňka pro zdůraznění points. Ma mene titulu a dohadovat se kde by skončil jen na základě procent je subjektivni. S vysokou pravděpodobnosti se da předpokládat, ze by šli dole a nikde neni dáno, ze by se dostal na 18GS. Dalsi vec je, jak si vede v jiných statistikách. Nema AO (coz je ok), ale nema USO (docela problem). Ma jen neco pres 100 tydnu na postu c.1 a jen 3 tituly z TM. Toto mu podle me škodí az proto ho nemuzu dat vys, i kdyz to byl fenomén a to ze dokazal po sobe vyhravat RG a W v dobe, kdy se extrémně lišili je působivé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tazko sa to porovnáva, predsa len sú to hráči odlišných dob..Ale súhlasím, že ak by sa Borg nedostal medzi spoločenskú smotánku a nepričuchol by (doslova) ku kadejakým netenisovým radovánkam, tak by mal pravdepodobne GS viac ako 17..
Reagovat
Kozoroh
Lendl - zaostává na GS, ale jeho "devízou" jsou turnaje jako takové. Vyhrál přes 1000 zápasů, což dokázal jen Connors.
Bilanci výher-proher má lepší jen Borg, Nadal a Connors, naopak Federer, Djokovič, Sampras, Agassi a další ji mají horší.
V počtu vyhraných turnajů na ATP ho převyšuje jen Connors.
Vyhrál turnaj ATP 13 sezón po sobě, to samé dokázal jen Fedex.
Triumfoval na 8 turnajích v řadě, jen McEnroe dokázal to samé.
Reagovat
spaniel
GS jsou prvořadým známka kvality. Zrovna zmiňovaný Connors objizdel Mickey Mouse turnaje jak vztekli. Pro nej nebylo blbe jet ani na Horní Lhota Open. Lendl byl prvnim hracem, ktery zapojil posilovnu a mel prvni moderní raketu. Zaskočil soupere (jeho plus). Ale jeho vysledky nejsou kompletní.
Reagovat
Kozoroh
A s tím Samprasem jsem to nepochopil - "zaostává v přímém souboji"? Vždyť ti dva se všehovšudy střetli jen 1x, veterán Pete a mladá puška Roger.
Ano Pete za Fedexem zaostává na antuce. Na trávě, betonu to je víceméně vyrovnané.

Seřadil bych to tedy takto - Borg > Federer > Sampras > Nadal > Lendl > Djokovic
Reagovat
Davor1
v priamom súboji zaostáva, keď si porovnáš všetky jeho čísla a všetky Rogerove, nie v H2H...a zaostáva celkom jasne, s výnimkou Wimbledonu. Roger je jednoznačne lepší na antuke a lepšie čísla má aj na harde...
Reagovat
Kozoroh
Aha, mě ten termín "přímý souboj" nebyl jasný.
Reagovat
spaniel
JJ, myslel jsem tim, ze po Samprasovi uz nebylo tolik změn, aby je neslo primo porovnat.
A ty mas jako Djokovice pred Agassim??? :-O
Reagovat
Kozoroh
A vidíš v mnou uvedeném řetězci jmen článek Djokovic > Agassi???
Jen pro tvou informaci - Agassiho řadím výš než Noleho, pokud však Novak vyhraje RG a zkompletuje KGS, tak ho zařadím před Andreho.
Reagovat
spaniel
"Seřadil bych to tedy takto - Borg > Federer > Sampras > Nadal > Lendl > Djokovic"

Agassi tam neni, takze logicky jsem předpokládal, ze je az nekde za nimi. A co McEnroe? A Wilander?
Reagovat
Mayo
tiež sa čudujem, čo robí Djokovič na 6. mieste momentálne
Reagovat
Davor1
je to predsa jeho fanúšik, a nie práve najobjektívnejší, takže asi tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě:
Federer
Nadal
Sampras
Borg
Laver
Lendl
Agassi
Djoković (když vyhraje FO nebo další 2 jiné GS, dám ho před Agassiho)
Wilander/McEnroe/Connors (ty beru tak nějak "even")
Reagovat
carolyn
Protože pokud hledají nej všech dob, tak zase argumentují tím, že tenis je nyní mnohem náročnější a agresivnější než býval, takže se nedají srovnávat doby mezi sebou
Reagovat
Kozoroh
"Protože pokud hledají nej všech dob, tak zase argumentují tím, že tenis je nyní mnohem náročnější a agresivnější než býval"

Je to jen otázka technologického náskoku generace Fedexe aspol. před Borgem aspol.
Reagovat
spaniel
Není to jen technologii, je to i o profesionálnějším tréninku, doplncích atd. Tehdy víc rozhodoval talent, změnil to až Lendl. A nemůžeme vědět, jak by na extrémní fyzickou náročnost dnešního tenisu reagoval takový Laver. Borg by to nejspíš zvládl levou zadní...
Reagovat
Kozoroh
Aha, takže Lavera s Lendlem nebo Federerem porovnat podle tebe nejde, ale Courtovou s Navrátilovou a Grafovou ano. A nejen to, dokonce ji považuješ za lepší tenistku. A pak, že neměříš dvojím metrem...

Článek - http://www.tenisportal.cz/zpravy/na-finale-fed-cupu-dorazi-i-navratilova-15427/#comments
Reagovat
spaniel
Vidím, že ti ta Courtová leží v žaludku... Nejsem fanda ženského tenisu, takže to bylo spíš jen takové plácnutí na základě jednoho článku, který je všechny porovnával. Jinak kdybych měl seriozně, tak pro mě je nej Graf a nejoblíbenější Henin.
Reagovat
Kozoroh
O jakém článku tu meleš? :-D Jen si reagoval na můj koment, že ve finále FED Cupu se střetnou země, které daly světu dvě největší tenistky historie. A jako správný provokatér si nadhodil Courtovou, která sice drží singlový a absolutní rekord v počtu vyhraných GS, ale 1) většinu z nich získala mezi amatérkami (a neměla konkurenci, kterou měla o dvacet let poté Navrátilová), 2) 11 z 24 GS ve dvouhře a 21 z 62 celkově získala na AO, který byl až do začátku 80. let podřadným turnajem.
Její GS čísla je třeba brát s rezervou. Rozhodně zde neplatí slova "čísla nepustí", neboť svou kariéru neodehrála CELOU v open éře! Neznám žádného tenisového novináře, který by se vší vážností řadil Courtovou před Navrátilovou a Grafovou. Ty ano?
Reagovat
spaniel
Ano, bylo to právě v tom článku, co jsem četl těsně předtím, než jsem napsal ten koment. A byla to spíš sranda, jelikož mně je ženský tenis u *****. Zajímavé ale je, že u Courtové ti její doba vadí, ale Lavera nám pořád cpeš. Když už, tak i u žen platí, že se ty éry nedají srovnávat,
Reagovat
Kozoroh
No jo, o Courtové nejprve napíšeš, že její "čísla nepustí" a je "ve všem daleko před ostatními". Pak se o Laverovi zmíníš, že jeto "neporovnatelné, jiná doba" a v tu chvíli jsem si všiml, že si protiřečíš s komentem o Courtové. Na to sem upozornil a reagoval si na mě, že mi "leží v žaludku" :-D
Reagovat
spaniel
Protoze uz si to vypichl podruhé v krátké dobe. Nic vic za tim nehledej. Navic Courtovou ani nemam rad, byla hodne homofobni.
Reagovat
Mayo
Jasne ze Rogiho nepredbehne...myslim si ze byt 2. alebo 3. naj je skvele :-)
Reagovat
Amputace
No jasné je to až vzhledem k druhé polovině sezony. Ještě před letošním finále AO to vůbec tak jasné nebylo.
Reagovat
Mayo
To za seba píšem...ja som nikdy neveril, žeby predbehol RF v GS
Reagovat
spaniel
Možná jsem zmršil překlad... Carolyn je potřeba ayudo :

Tengo dos aňos más...může bit Mám ještě 2 roky nebo taky jsem o 2 roky starší. V kontextu toho, že nevěří, že se mu povede návrat ve stylu 2013 by to asi dávalo větší smyl. Co myslíš?

Jinak taky řekl, že už je prosinec a ještě pořád netrénuje...
Reagovat
carolyn
že má o 2 roky víc
Reagovat
carolyn
ale překládám jen ten kousek cos tu napsal
Reagovat
Mayo
Ako inak, toto je El Matador :-)
Reagovat
Pe3k
Konečně zase něco o El řiťoškrabovi. Už jsem se začínal utápět v té záplavě Federera a helvétského kříže. Rafan když už není schopen ty mladé porážet, tak jim alespoň postaví akademii...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty musis byt hrozne nestastny clovek, je mi te lito. Kdybys potreboval odbornou pomoc, dam ti cislo na jednoho znameho lekare.
Reagovat
spaniel
Tak vy máte Barneyho, který je mnohem horší...a v životě jsem nezaznamenal, že by vám vadil... Plus my máme nick jackiec, vy babolat...
Reagovat
Amputace
Ano, jenže Barney je prostě tupec, nikdo ho snad ani nemůže brát vážně, ovšem Petřík útočí velice sofistikovaně, číhá a čeká na ideální chvíli, je daleko, daleko nebezpečnější než Barney. Je něco jako Fandina - vytrvale a metodicky škodí.
Reagovat
spaniel
Vidíš, to si říkám o Forehandovi :D
Reagovat
r.Fever
a nie si sám :D
Reagovat
Roger_Federer
Forehend je jako Glum z Pana Prstenu, hraje to na nas, pritom je jasne, ze mu jde o milaška.
Reagovat
Amputace
Ale Forehand ärgumentuje a ať už vám jeho argumenty připadají jakkoli scestné (což podle mě většinou nejsou, jsou spíše kontroverzní než scestné - Forehand se nebojí dotýkat ošemetných témat a rozvíjet neotřelé hypotézy: zkrátka nepřijímá dogmatické: Federer je nejlepším tenistou open éry, protože má nejvíce rekordů), angažuje se tady v rámci diskuzí a plní se vším všudy podmínky diskuze jako takové: reaguje na to, co bylo napsáno a neuráží. Ani jedno ani druhé se nedá říci jak o Barneym tak o Petříkovi, oba jsou výhradně provokatéry, o nic jiného jim nejde, ovšem zatímco Barney to přehání a jeho provokace narážejí do zdi lhostejnosti diskutérů, Petřík je - jak dobře napsal tito - opravdu mazaný, umí si vyčíhat ideální moment a zasáhnout slabé místo.
Reagovat
spaniel
Bylo to jen malé rýpnutí, ale trochu pravdy na tom bylo...Forehand taky útočí sofistikovaně a je nebezpečnější nez barney (ještě aby nebyl, to by měl být každý). A teď nemyslím rozvinuté debaty jako tady a jinde co jsme měli, ale spíš když Federer něco vyhraje a on tam něco spráskně, kde ho nenápadně zhodí. Ty příspěvky, na které reaguji oslovením trollhand.
Reagovat
Amputace
To máš pravdu, občas to dělává, ale to opravdu většina z vás (nás) :)
Reagovat
Fandina
Barney není tupec, naopak, je mazaný.
Reagovat
spaniel
Když to říkáš ty...
Reagovat
Fandina
Podle mě jen prudí, ale mohu se mýlit.
Reagovat
a.magerova
Souhlas s Fandinou.
Reagovat
spaniel
A v čem spočívá ta mazanost? Já beru, že může být chytrý, ale zároveň asi vadný, když ho baví takový projev po dobu tolika let. Ale mazanost tam nevidím, za tu dobu ničeho nedosáhl. Většinou žádné reakce, nebo jen posměšky.
Reagovat
a.magerova
Jo to máš pravdu, mazaný není :-/
Ufff takže nesouhlasím s Fandinou :-P

Ale tupec Barney není, ale upadá, dřív prudil, ale dalo se s ním i pokecat, teď už jen prudí :-/
Reagovat
carolyn
Barnej - já myslím, že jiný důvod než potěcha rýt do fandů Rogera v tom u něj není. V jisté době, tu zařazoval mezi Rogerovce i lidi, kteří mu nikdy nefandili, takže hlavně že ryl, aniž by si zjistil kdo jo a kdo ne :-)
Navíc na můj vkus sleduje Rogera až moc, na to že ho nemá údajně v oblíbených.
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Podle mě je jeho smyslem rýt do Rogera a tím naštvat jeho fan. Ale mohu se mýlit.
Reagovat
tito
Ty jsi Petříku takový rošťák. Bystrý, jadrný glosátor. A hlavně mne fascinuje, jak s léty na TP zraješ. Ten vývoj se nedá přehlédnout. Klobouk dolů.
Reagovat
Pe3k
Člověk si nemůže ani 1 rýpnout :(
Reagovat
Padme
Doufám, že něco otevře i Roger... ale asi budu muset nejdřív vykrást banku, než na to budu mít... :D
Reagovat
SwissMaestro
Roger raději ať vydá autobiografii :D v tom je pěkně pozadu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt Rog uz vydal knizku, koukni na net - TENISOVY GENIUS R.G. A JEHO PRIBEH :-)
Reagovat
a.magerova
To Roger nevydal ani neautorizoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to vydano jako jeho biografie, zrovna ji mam v ruce. Pribeh vypravi novinar Rene Stauffer, jeden z nejlepsich znalcu R.F. Tys ji cetla? Je plna jeho komentu.
Reagovat
SwissMaestro
Co mě na té knížce nejvíce zaujalo bylo nechutné množství překlepů a chybějících písmenek. Snad už to v novějších verzích není. Fakt mě to sralo.
Reagovat
a.magerova
Jo četla jsem ji před lety.
Je to posbíráno z různých rozhovorů a táák, neříkám, že není dobrá, mám ji doma a ráda se znovu začtu, ale jak říkám, není Rogerem autorizována.
Reagovat
smazaný uživatel
to máte jakou verzi, tu z roku 2009, 2011? já mám tu z roku 2012, je tam víc fotek, ale taky čekám na novější zvlášť po té letošní sezoně a nejlíp, kdyby ji napsal sám :))
Reagovat
SwissMaestro
snad to nekupuješ kvůli třem novejm stránkám každej rok??????????
Reagovat
smazaný uživatel
nene, takovej blázínek nejsem :) mám jen tu 2012 s wimbledonským pohárem, na tu autobiografii si počkám, až mi ji daruješ ;)
Reagovat
a.magerova
Já mám asi z roku 2009, tento obrázek....
https://obalky.kosmas.cz/ArticleCovers/151093.jpg
Reagovat
SwissMaestro
Já tento.

http://www.dobre-knihy.cz/tenisovy-genius-roger-federer-d0110045-116623.html?gclid=CMnksZP0lcICFSfItAodM1IABw
Reagovat
smazaný uživatel
heč, já mám novější a lepší :)) dostala jsem ji k Vánocům i s Rafou a Djokerem :) http://www.knihcentrum.cz/tenisovy-genius-roger-federer-a-jeho-pribeh/d-117844/#Informace
Reagovat
SwissMaestro
Djokovic psal jenom tu kucharku o salatech pro kraliky, ne?
Reagovat
Fandina
já mám Rogera také z roku 2009 RAFA můj příběh mám také, ale nejvíc se mi líbila kniha OPEN od Agassiho. To považuji za tenisovou bibli fanoušků.
Reagovat
SwissMaestro
Musím s Tebou souhlasit Fandino :-)
Reagovat
smazaný uživatel
SM: tuhle nepsal sám, ale je tam hodně citátů, jen by ji měli po letošku aktualizovat :)) http://www.knihcentrum.cz/djoker-novak-djokovic/d-125928/
Fandina: jsem stejného názoru, úžasná knížka, kterou doma bohužel nemám, ale četla jsem ji jedním dechem, tohle trumfne jedině Rog :))
Reagovat
SwissMaestro
Jinak jsem si z Irska přivezl Connorsovu autobiografii jen za 9 éček....o Vánocích počtu, těším se jak malej Jardík :D
Reagovat
spaniel
Netrumfne...na to je příliš bezproblémový...Agassi měl šíleného taťku, byl to rebel, bral drogy, bral si filmové hvězdy...
Reagovat
smazaný uživatel
ale lidi to stejně budou hltat a co víš, třeba se dozvíme něco nevídanýho za pár let :))
Reagovat
spaniel
Žeby měl někoho ve sklepě nebo tak? :D Snad ne... Ale kdoví co čas přinese...
Reagovat
smazaný uživatel
nebo laboratoř na výrobu dvojčat viď :D kdo ví, jaké perličky by si pro nás nachystal :)
Reagovat
rod_laver
To asi ne, myslím, že Roger bude mít oproti Agassimu poměrně nudný život. Z jeho knihy mi nejvíc utkvělo to, že po W 2003 hrál do tří ráno Playstation místo toho, aby se ožral a zfetoval. :)
Reagovat
a.magerova
Jo a když Roger vyhrál Wimbledon v juniorech, tak než aby šel na večeři šampiónů, tak raději jel domů se připravit na další turnaj.... jj ta jeho kniha bude nudná.... teda né pro mě, ale pro širokou masu určitě :-/
Reagovat
a.magerova
Přesně, Agassiho knihu netrumfne ani Roger.
Reagovat
spaniel
Tak tak...Open je pomalu až román, ne autobiografie. Kdyby to bylo vymyšlené, tak by to bylo stěží lepší.
Reagovat
a.magerova
Navíc je možno knihu doplnit videoukázkami z YT :-))
Reagovat
spaniel
To jsem taky dělal :)
Reagovat
a.magerova
A super, že?!

Navíc pěkně mluví o Rogerovi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Samprase tam trošku pomluvil :P hele, Magerko, nemůžu dohledat to vlákno, kde jste řešili Simona, všimla sis, že v momentě, kdy Roger padal na kolena a čelem k zemi, celá francouzská lóže smutně hleděla na Ríšu a Gilles se díval s úsměvem na to, jak Seve běží za Rogim? Asi mu to fakt přál :))
Reagovat
spaniel
http://img15.hostingpics.net/pics/964945HDRogerFederervs
RichardGasquetFullHighlightsDavisCupFINAL2014YouTube.png
Reagovat
smazaný uživatel
nejde načíst, nevím asi jste to tu už řešili, já jen, že teď koukám na official review video z celýho víkendu, a tam je to evidentní :)
Reagovat
spaniel
Jde načíst, jen musíš smazat tu mezeru mezi Federerem a Gasquetem...TP povoluje max 60 písmen ve slovu, takže z toho musíš udělat jeden odkaz.
Reagovat
a.magerova
Taky mi to nejde a ani tu mezeru nemůžu najít, hoď nám to nahoru, prosím :-)
Reagovat
carolyn
já tu mezeru taky nenašla

- a co máte zase všichni se simonem? :-/
Reagovat
smazaný uživatel
tak :)
Reagovat
spaniel
Kašlat na to...je to jen fotka jak leží a Francouzi koukají...ale není to ten moment, jak se Simon usměje, to jsem si všiml až v tom tvém videjku. Milá přirozená reakce.
Reagovat
a.magerova
No to víš, že toto video má zkouklé mnohokrát a i pozastavované, takže Simonův úsměv mi neunikl ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=-_EcA7RRtkg
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší bylo, jak z toho Roger nemohl :D a pak jeho objetí se Simonem, docela na něj měním názor, že je mi Gilles nesympatickej :) tady je to celé, pěkný video :)
https://www.youtube.com/watch?v=Ri2Bkpb91_A
Reagovat
a.magerova
Simon je krásný chlap (všimla jsem si toho už v roce 2008), přece nemyslíš, že bych tu opěvovala nějakého hnusa :-P
Reagovat
carolyn
Ahá. Na mě působil vždy jako dítě, i když poslední rok se trochu změnil
Reagovat
smazaný uživatel
mě se nejeví vyloženě krásnej, ale je docela pěknej a sympatičtější, než jsem si původně myslela, ale jeho hře asi nikdy nepřijdu na chuť, děvčata, ale mohla byste mi poreferovat o zkušenostech z předvčerejška, ať vím, do čeho dnes večír jdu :D
Reagovat
carolyn
a ským dotoho dnes jdeš? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
s těma, koho jste mi ukradly vy dvě :P
Reagovat
carolyn
No toto!
Reagovat
carolyn
my byly dvě, oni byli dva a najednou ses přifařila ty a už to nevycházelo :-D Nějak to už do sebe nezapadalo, víš
Reagovat
carolyn
Costigan se baví vedle s Fandinou - tak ti nevím, zda přijde dnes za tebou :-P
Reagovat
spaniel
Někdy tady žasnu... Simon, Delpo, Gasquet...v životě bych si netipnul, že by se mohli někomu líbit. Myslím, že kdyby byl Simon elektrikář od vedle, tak byste si jej ani nevšimli.
Reagovat
smazaný uživatel
goatka se raději učí, takže se musím spokojit s fandinou :(
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, přijdu, připrav mi nějakou hezkou vábničku :))
Reagovat
a.magerova
Já zas nechápu, jak může někdo říct kráska Vaidišová (jsem ještě nenašla její fotku, kde by byla krásná), prostě každý máme něco, že?!
Reagovat
Roger_Federer
Delas si prdel?;)
Reagovat
smazaný uživatel
já s magerkou souhlasím, mě se též nikdy nelíbila a líbit ani nebude
Reagovat
a.magerova
Opravdu nedělám.
Reagovat
carolyn
mě simon ne
ale můžeme ti tu s holkama napsat každá tři kdo ano a jestli se v některých trefíme
Reagovat
smazaný uživatel
mě se líbí camila giorgi a nicole gibbs, pokud by to nějakou z vás zajímalo :D
Reagovat
smazaný uživatel
nezajímá no :D
Reagovat
carolyn
:-DD fááákt se ti líbí tyhle jo? supéééér :-)))
Reagovat
a.magerova
Ale zajímá :-P
Jo tato se mi líbí
http://static1.purepeople.com/articles/0/14/22/60/@/1490384-camila-giorgi-soiree-des-joueurs-de-950x0-1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Costigan mi mezitím šeptá do ouška v soukromí ;) Fandina to tu zase nebezpečně rozjíždí, musíme to přebít zajímavější konverzací :D
Reagovat
smazaný uživatel
a nakonec jste skončily každá zvlášť kdo ví kde a kdo ví s kým :D o mě se tu včera předháněli dva bejčci, ale to byl jenom předkrm, žena je musí nějak navnadit, nejdřív v 7h by to se mělo jet dál :DD
Reagovat
a.magerova
Heč a já ji četla dřív :-P

Knihu Rafa jsem četla až po knize Open od Agassiho a to byla asi chyba, Rafova byla dobrá, ale proti Agassiho taková nudná....

Knihu Noleho jsem nečetla, doufám ,že bude lepší než ta jeho filmová role, kterou svět neviděl :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho knihu psal český novinář, ale řekla bych, že bude zajímavá, čerpá hodně z Noleho rodiny, ale přiznám se vám, že jsem z těch tří vystavených trofejí četla zatím jen a pouze Rogera, na ty dva pod ním si nějak nemůžu najít čas :D
Reagovat
smazaný uživatel
R.F.
Reagovat
SwissMaestro
tuhle knihu mám, ale chci AUTObiografii :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to potom jooo. Ale zalezi, co mel Rog z gramatiky :-) kdyz hral porad jen tenis...ale co, vsak na korektorku ma..nebo Mirku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky ji mám, a koupíš mi AUTO? :D
Reagovat
SwissMaestro
něco za něco :P
Reagovat
carolyn
a pak že já jsem náročná s kabelkou, pffff
Reagovat
smazaný uživatel
a jak sis tu kabelku užila, stála za to? :D
Reagovat
a.magerova
Roger už školu má a asi nebude potřeba vykrádat banku :-P
A třeba by i potřeboval učitelku českého jazyka :-)))
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/935292_10152097884814941_1357546338_n.jpg?oh=700163045ef22c1df336cceec7a944c4&oe=5513586F
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je učitel sám o sobě, tady není co řešit :D
Reagovat
panzer.dragon
je asi jasnej :-)
Reagovat
blixa
Admin asi nemá rád ženský tenis, smazal nám jediné téma které bylo nahoře :(
Reagovat
blixa
No dobře, ale když neznáš přímý odkaz, tak ho nenajdeš.
Reagovat
blixa
Aha, najdeš ve zprávách. No dobře no, tam nekoukám :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
carolyn
Hlavně že tu admin nechává toho trotla co tu spamuje - no zde je vidět jak moc to tu admin hlídá, jak mu záleží na kvalitě TP
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že se chystá na tenisový důchod.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor to má v hlave spočítané..Rafel Nadal je značka..Kto z malých detí v Španielsku alebo na celom svete by nechcel chodiť do tenisovej akadémie takého hráča, možno svojho idolu..Okrem nespochybniteľného obrovského športového prínosu to je pre Rafu skvelá reklama do budúcna, pokiaľ sa nejaké malé chlapčisko odtiaľ presadí..
Reagovat
gigin
Má to kde kdo.. Nole, Tipsa...
Reagovat
Fandina
Jan Kodeš a třeba i rodina Lucie Hradecká má tenisovou školu s jejím jménem.
http://www.tshradecka.cz/
http://www.teniscentrum.com/tenisova-akademie-jana-kodese/
Reagovat
Roger_Federer
Moje decka se k nemu ani nepriblizi..Jeste by se naucili stat u lajny a vsecko vracet.; )
Reagovat
spaniel
Horší kdyby se naučili stát tady
http://www.changeovertennis.com/wp-content/uploads/2013/05/Nadal_1st_serve_return_positio.png
Reagovat
Davor1
tak to je už vážne sila :-DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist