Nadal: Zacházejí s námi jako se zločinci

12. 2. 2009, 11:57
Aktuality 31
První hráč světového žebříčku Rafael Nadal se znovu ozval proti novému antidopingovému programu v tenise. Podle dvaadvacetiletého Španěla se s hráči zachází jako s kriminálníky.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Tohle pronásledování není fér," řekl Nadal k pravidlu, podle kterého musí hráči v první padesátce světového žebříčku uvést pro každý den jednu hodinu, kdy budou k dispozici antidopingovým komisařům. "Chovají se k nám jako ke zločincům. Je velmi těžké vědět, kdy a kde budu přesně každý den. Vždyť to neví ani moje máma," řekl.

Přísnější dopingová pravidla tenis zavedl kvůli tomu, že je součástí olympijských her. "Samozřejmě, že chceme být na olympiádě. Ale za takovou cenu to nestojí. Chci čistý sport, ale podmínky můžou být úplně jiné," přidal Nadal.

Ke kritice světové jedničky se přidal i Francouz Gilles Simon, který málem zmeškal test, když byl doma v Paříži. "Vyměnil jsem si trénink a šel s přítelkyní do zoo. Když mi zavolal komisař, málem jsem to nestihl," uvedl s tím, že tenisté by kvůli častému cestování měli mít jiná pravidla než v ostatních sportech. "Musíte všechno hlásit tři měsíce dopředu. Když pak vypadnete na turnaji v prvním kole a rozhodnete se letět domů, všechno měníte a hlásíte znova," přidal Simon.

Proti novému antidopingovému programu se tento týden už ozval čtvrtý hráč světa Andy Murray, podle kterého by mohl být mnohem jednodušší. "Mimosoutěžní testy by mohly být jenom mimo sezonu a pak by nás testovali na každém turnaji. Měli bychom třicet testů a to podle mě k chycení podvodníků stačí," prohlásil Murray.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
marika
To tady pořád řešíte ty testy? Mě to taky přijde hrozný denně , ale asi my to tady nevyřešíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Dole píšete, prý přizpůsobit se... Přizpůsobit se? A proč, jako? Vždyď je to nesmysl, nehoráznost a buzerace. S potíráním dopinku to nemá moc co dělat. To je ta naše národní "holubí" povaha, něco se nám nelíbí, je to nesmysl a navíc v náš neprospěch? HM, ALE CO SE DÁ DĚLAT! CO MŮŽEŠ DĚLAT, NIC! Máme nehorázně drahé nemovitosti? Hm, co se dá dělat, řekne si čech a vrhne se na hypotéky. A tak je to u nás se vším, a proto s námi tak "vořou". Schválně, existuje antidopingová kontrola kvůli tenistům nebo tenisté kvůli antidopingové kontrole? To je velmi jednoduchá matematika. Možná, že jsou jedni z posledních, kteří jsou schopni se proti nesmyslu ještě ozvat. Možná díky tomu, že na rozdíl od nás většina z nich v demokracii vyrůstala nebo jsou prostě bojovnější a nebudou tedy sedět od osmi do pěti v kanceláři jako my...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé.. Federer, bratři Bryanovi nebo sestry Williamsovi se k tomu vyjádřili tak, že to není příjemné, ale zvyknou si a přizpůsobí se. Chceš snad říct, že tito špičkoví tenisté nevyrůstali v demokracii? Myslím, že tohle generalizování není dobré. Né každý Čech sebou nechá vorat a né každy, kdo vyrůstal v demokracii se ozve.
O nějakém "polidštění" těch nových antidopingových pravidel se bude jistě diskutovat a nejspíš se s tím něco udělá. Nicméně přísnější směr je správný, nedělejme si iluze, že tenis je křišťálově čistý sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš podstatu, tady nejde o to, co řekli jednotlivci na tenisovém okruhu, ale o to, jak většina lidí zde na diskuzi reaguje na to, když se někdo ozve nebo protestuje proti nesmyslu. Generalizovat se sice nedá, ale faktem je, že 90% obyvatel této země takto uvažuje, zatím co na západě je to třeba jenom 50% :)) nebo ještě míň? ... a o tom to je ....
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlob se, ale to, že to ty považuješ za úplný nesmysl ještě neznamená, že to musí za nesmysl považovat každý. Já to třeba vidím jinak.. Jo a ty procenta asi odhaduješ, že? Nebo sis dělal nějaký hluboký výzkum? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, tohle fňukání Nadala a Murrayho je směšné. Pokud s tím něco chtějí dělat, nechť se dohodnou s ostatními hráči, kterým to tak moc vadí, sepíšou dokument a pošlou ho na tenisovou federaci. Naříkání do novin a na tiskovkách to asi nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
No, když to vidíš jinak, tak to se opravdu nedá nic dělat....:))) 90% bude poměrně přesný, dle cca 30 leté zkušenosti tak reaguje 9 čechů z 10-ti. U cizinců je to samozřejmě nadsázka, ale jsou na tom určitě lépe než my, jinak by byli tam, kde jsme my.. Jinak petice prvních 20-ti hráčů už se podepisovala vloni k vedení ATP, předpokládám, že se bude řešit i toto, ale jak říkam, o to mi nešlo. Měj se
Reagovat
smazaný uživatel
No tak toto je tak katastrofalny prispevok ze skoro skoda reagovat,ale budiz...Hlupostami o nemovitostech a holubej povahe sa nema ani zmysel zaoberat,to si asi niekto prisel vybit komplexy na nespravne forum...To ze niektori hraci maju problem s konkretnou antidopingovou politikou je ich problem,zaujimave ze inym a aj lepsim tenistom to nevadi a vedia ze je to aj v ich prospech...vacsina americanov vyrastala v tej tvojej tzv. demokracii a ak myslis ze v USA sa pracuje od 10 do 14-tej tak mi je ta velmi luto,ale nie je to tak...Zaujimave ze v MLB je demokracia,smiesne dopingove kontroly a dopuje sa tam jedna radost,to je ale sloboda a pohoda ze?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak toto je tak katastrofalny prispevok ze skoro skoda reagovat,ale budiz... OPRAVDU :)))Hlupostami o nemovitostech - V ČEM JE TO HLOUPOST ???a holubej povahe sa nema ani zmysel zaoberat - KDYŽ MYSLÍŠ,to si asi niekto prisel vybit komplexy na nespravne forum KOMPLEXY? A Z ČEHO JAKO, BUDU SE STĚHOVAT ZE ZEMĚ NA ÚPLNĚ JINÝ KONTINENT :)) OBÁVÁM SE, ŽE MĚ SE TO NETÝKÁ...To ze niektori hraci maju problem s konkretnou antidopingovou politikou je ich problem,zaujimave ze inym a aj lepsim tenistom PROSÍM TĚ, KDO JE V SOUČASNOSTI LEPŠÍ NEŽ NADAL A MURRAY ??to nevadi a vedia ze je to aj v ich prospech...vacsina americanov vyrastala v tej tvojej tzv. demokracii a ak myslis ze v USA sa pracuje od 10 do 14-tej tak mi je ta velmi luto,ale nie je to tak...DĚKUJI ZA UPOZORNĚNÍ, BOHUŽEL SI TO NEPATRNĚ NEPOCHOPIL, MÁ REAKCE ZNAMENALA - ŽE NEBUDOU PRAVDĚPODOBNĚ V ŽIVOTĚ MUSET (NAROZDÍL OD VĚTŠINY Z NÁS) NĚKAM PRAVIDELNĚ DOCHÁZET ZA ÚČELEM ZÍSKÁNÍ NUTNÉ MZDY, TEDY, ŽE BUDOU SVOBODNÍ (SVOBODNĚJŠÍ)
. NEJSPÍŠ TVOJI NESOUSTŘEDĚNOST ZPŮSOBIL MŮJ POMĚRNĚ NESTANDARTNÍ PŘÍSPĚVEK, NEJSI NA TAKOVÁ SLOVA ZVYKLÝ -TEDY OMLOUVÁM SE. Zaujimave ze v MLB je demokracia,smiesne dopingove kontroly a dopuje sa tam jedna radost,to je ale sloboda a pohoda ze? BOHUŽEL NEVÍM, CO JE MLB, ALE KAŽDOPÁDNĚ JSEM PROTI JAKÉMUKOLIV DOPINGU A DALŠÍM NEČESTNOSTEM, POUZE SOUHLASÍM S HRÁČI, ŽE VZHLEDEM K VÝVOJI LÉKAŘSKÉ TECHNIKY A DALŠÍCH FAKTORŮ JE ZBYTEČNÁ BUZERACE - PROSTĚ ZBYTEČNÁ - A SOUHLASÍM S NIMI, ŽE NENÍ RADNO SI NA NÍ ZVYKAT (VIZ. CHOVAJÍ SE K NÁM JAKO KE ZLOČINCŮM). TO JE VŠE. POKUD JSOU MÁ SLOVA TAK KATASTROFÁLNÍ, JE MI LÍTO, ALE NA KTERÉ STRANĚ BARIKÁDY BUDE PROBLÉM :)))???
Reagovat
smazaný uživatel
Lepsi nez Nadal a Murray je Federer,taky hraje delsi dobu a rekl bych ze je jeho nazor ma porad vetsi vahu nez tech dvou dohromady...MLB je baseballova liga v USA...ze tvoje uvahy o nemovitostech a povahe naroda na tenisove forum nepatria ozaj presvedceny som...ze si proti dopingu je chvalyhodne,v tom sme zajedno,v prostriedkoch sa ale asi nezhodneme...
Reagovat
smazaný uživatel
olfess: Jen jednu poznámku. Píšeš, že vzhledem k vývoji lékařské techniky a dalších faktorů jsou přísnější kontroly zbytečná buzerace. Nedošlo ti, že ještě rychleji se vyvíjí doping a jeho rafinovanost? Asi ne.. Pokud chceme aspoň trochu efektivně bojovat proti dopování, pak jsou přísnější namátkové kontroly na místě. Jinak to totiž nemá smysl a můžem ho povolit a uvidíme co se stane. Třeba by pak někteří hráči byli schopni hrát na sedm vítězných setů :-). Skutečně mi přijde, že o dopingové problematice mnoho nevíš a přišel si bojovat za práva Murrayho Nadala a spol, kteří kvůli těm kontrolám ani nemůžou normálně žít..chudáčci :-).
Reagovat
D.A.N
Já bych to vůbec neřešil, jelikož se tu absolutně zbytečně hádáte kvůli ničemu:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To je ozaj strasny problem byt jednu hodinu cez den k dispozicii a nezabudnut nato.Tak nech si kupia dennicek a zapisu si to tam,pochopim ze to nemiluju a ze je to otravne,ale ked uz proti tomu chcem argumentovat tak aspon nie tak hlupo ako Simon,ktory sa nato vykaslal a siel do ZOO :-) Hlavne ze potom vsade do novin hovoria ako na turnajoch okrem treningoveho kurtu a hotela nic nevidia a ze su prakticky cely turnaj len tam a nikam sa nedostanu...Beru obrovske prachy a neprestavaju sa stazovat na termin AO,na narocny program,na nizsie ohodnotenie turnaja v Hamburgu,na dopingove kontroly atd. Ja viem ze su to otazky ktore im davaju novinari a na ktore maju pravo mat vlastny nazor a vyjadrit ho,ale obcas mam pocit ze je tam nejak vela rozmazlenych primadon...
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu musia sa prisposobit je to aj ich praca a ked sef povie hodinu denne k dispozicii tak to musi platit,ved kolki z nas by boli za take peniaze radi za hodinu k dispozicii ved nebudu hrat tenis cely zivot za par rokov maju po kontrolach.
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak...presne ako hovoris...
Reagovat
smazaný uživatel
To neustálé stěžování je musí stát víc energie, než to nahlášení hodiny a místa. Je úsměvná ta Simonova příhoda. Prostě zapomněl na svou povinnost být k dispozici komisařům a šel do zoo :-D a ještě si stěžuje. Líbí se mi jak k tomu přistoupil třeba Mike Bryan. Ten už sice má dvě napomenutí, ale nijak nenaříká..prohlásil, že to je jeho chyba a prostě se musí srovnat s přísnějším programem.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi připadá Nadal jako uplakánek... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom když řekne svuj názor?Nakonec neni sám komu se to nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně at si řekne svůj názor, to mu neberu ale stačí to říct jednou a ne to pořád omýlat dokola. Ať si jde teda pobrečet mamince nebo fakt už to jinak nevidim...
Reagovat
smazaný uživatel
ty si asi myslis ze nadal vyjde niekde na namestie a vykrikuje za sa mu nepacia pravidla antidopingovych kontrol?? nenapadlo ta ze sa ho to stale pytaju na tlacovkach po zapasoch ??
Reagovat
smazaný uživatel
idiot se pozná na první pohled a nemyslím tím Nadala
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim že Přímá řeč toho že o tom mluví Nadal je tu poprvé ne?Do teď se jen mluvilo o tom že se to Nadalovi nelibi tak nevim co tu meleš že o tom mluví furt.
Reagovat
carolyn
Chudák, neví to ani maminka:-)) je to mazánek a hotovo!:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, to je pořád dokola. Tak se s tím smiř a jeto stejně s tím nic nenaděláš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je správné že se je snaží chytit a pokud to jde jen takto (jako že si myslím že by to šlo udělat lépe) tak se s tím musí smířit a šmitec.Na druhou stranu ty hráče chápu není to nic příjemného.
Reagovat
smazaný uživatel
Když to řek nadal tak je to mazánek, kdyby to řekl federer tak je to chudáček a každý ho tu lituje na tomto portalu pořád to samé.Bych chtěl vidět vás jak by se vám to líbilo, ale kecy to jdou každému.
Reagovat
carolyn
kecy jsou možná tobě nám kdyžtak keci.
jinak kdybys sis přečetl články z minula o testech viděl bys že jsem se tam vyjádřila i k Fedexovi
Reagovat
carolyn
jdou tobě
Reagovat
smazaný uživatel
co mi de ?kecy? sem taky napsal každému zlato:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Majkl: Když se ti tu nelíbí, tak proč sem chodíš, zlato :-D
Reagovat
smazaný uživatel
protože se tu sem tam najdou i normální lidi:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist