Nadal vyzdvihl sílu 'velké čtyřky': Věřím, že jsme vytvořili dobrý příklad pro příští generace

13. 3. 2015, 08:49
Aktuality 199
Rafael Nadal přiletěl do Indian Wells povzbuzen titulem z antukového podniku v argentinském Buenos Aires, kde triumfoval začátkem března. Na tiskové konferenci před startem prestižního turnaje trojnásobný šampion vzpomínal na své předchozí starty v Indian Wells a vyzdvihl také sílu 'velké čtyřky'.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal se letos na turnaji Masters 1000 v Indian Wells představí již pojedenácté v kariéře. Šampion z let 2007, 2009 a 2013 po příletu do slunné Kalifornie zavzpomínal na posledních deset let a vyzdvihl sílu 'velké čtyřky'.

"Za posledních deset let se toho stalo opravdu hodně. Je úžasné, čeho všeho jsem za tu dobu dosáhl," řekl Španěl novinářům. "Zajímavé je, že poslední roky dosahuje vrcholů jen malý okruh hráčů. Podle mého názoru se to ještě nikdy v historii našeho sportu nestalo, aby čtyři hráči byli na vrcholu tak dlouho."

"Novak, Andy, Roger a já... nevím, jak to říct, je to něco speciálního. Nevím, jak dlouho tu ještě každý z nás bude, ale je jasné, že i pro každého z nás to jednou skončí. Může to být různé, každý je jiný, ale ten konec nás jednou čeká všechny. Doufám, že jsme vytvořili dobrý příklad pro příští generace."

Třetí hráč světa přičítá své největší úspěchy výchově. "Když jsem byl malý, tak jsem byl ze strany rodiny podporován, ale nevzpomínám si, že bych pociťoval nějaký velký tlak, to ne," řekl čtrnáctinásobný grandslamový šampion.

"Nehrál jsem v dětství jen tenis, hrál jsem i fotbal a často jsem chodil ven s kamarády. Rodina mě podporovala, ale nenutila mě do něčeho, co bych sám nechtěl. Vždy mi fandili v tom, co jsem zrovna dělal, nechávali to na mně, chtěli, abych se věnoval tomu, co mě baví."

Kromě rodiny vyzdvihl rodák z Mallorky i svůj tým. "Všichni v mém týmu dělají maximum a já jsem jim za to moc vděčný. Velmi si vážím toho, že jsme k sobě navzájem upřímní, protože bez toho by to nešlo. Nemám problém přijmout jejich kritiku."

"Když hraju špatně, tak mi to pak řeknou, upozorní mě na chyby a to je velmi důležité. Nechci, aby mi někdo vykládal pohádky o tom, jak všechno bude v pořádku, protože sám vím, že bez práce a tréninku to nejde. Když se nedaří, tak si o tom promluvíme otevřeně a snažíme se najít řešení, aby to příště bylo lepší."

Minulý rok vypadl Nadal v Indian Wells už ve třetím kole, v němž nečekaně prohrál s Ukrajincem Dolgopolovem. Letošní ročník odstartuje třetí hráč světa proti lepšímu z dvojice Sijsling - Krajinovic.

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

199
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tvoje otazka:
Fanynko, ty chodíš do práce z enthuziasmu zadarmo?
Moje reakce je jasna, tahle otazka je prinejmensim sibalska;)
---
Vezmu ted v uvahu jak ty rikas ciste obchodni vztahy.
Tenista je firma sam o sobe. Zamestnatele proste nejak nema...tedy do prace nechodi, ale vykonuje ji jak remeslo ci cirkusak, jedno. Na trhu ATP je nekaja poptavka, firma tenista na to reaguje...poptavka ma sve pravidla, dle tech pravidel ji musi nejak plnit, plni tak, a aby firme tenista zaplatili, dle jeho vykonu prace. Ma vse investice, takze potrebuje, aby se mu ty investice vratily.
Nejlepe jak se mu povede splnit jak nejlepe poptavku na GS, ma nej. trzni hodnotu.
Firma tenista ma nejakou Image, tedy fans, cim vic fans, tim jeho firma a trzni hodnota take stoupa...reklamy atd.
Takze firma tenista reaguje na trh, co mu nabizi...

Poptavka DC ma charakter spis barterovy a je celkem jasne deklarovan, tedy proste jiny...takze bud je firma tenista blbem, nebo blazen, ktery si mysli, ze nekdo mu da nejaky obnos za neco, co ani ta firma neni moc schopna plnit...to uz hranici spis s vyderacstvim...
Pokud nechce reagovat na poptavku DC, tak cus, neni zamestnancem DC,,, jednoduche...
Cili otazka ty chodíš do práce z enthuziasmu zadarmo? proste nema tady sve misto, a rekneme si na rovinu je spis takovou sibalskou otazkou...

Ciste obchodni vztah, ...nemas zajem o nasi poptavku, tak nazdar...najdu toho, kdo zajem ma....nebot je jasny, ze mam nejaky balik penez...k dispozici...a nenecham se kvuli nejakemu blaznovi financne zrujnovat, ikdyby to byl nevim kdo...vubec to nema nic spolecneho s tim, jestli fanynka chodi do prace makat zadarmo...
...mozna otazka na fanynku by mela postavena, jestli ma vlastni firmu, nebo pracuje na zivnostnak a otazka, jestli by udelala zadarmo nejakou akci, ktera by mela spis za ukol podporit image jeji firmy FanynkaFajv...nez ze ji prinese primy zisk...
Tehle otazce bych proste spis rozumel...;)

A tady to vsechno vzniklo....;) Takze jsme zase na zacatku;)
Reagovat
spaniel
Zbytecna esej. Názor ze tenista to děla pro diváky a reprezentovat musi, jinak je špatný je obvykle doprovázen dalšími názory jako ze mají přehnaně peníze (doktor si zaslouží vic) a obvykle se to odrazí i v politickém a ekonomickém náhledu na svět. Takové lidi nepresvedcis.
Reagovat
smazaný uživatel
Priste se Te zeptam;)
Napisu ti do vzkazniku ten koncept,
jestli to ma smysl publikovat nebo ne;)))
---
Radeji mne napis, co Vencape, dlouho jsem ho nevidel...co dela?
Reagovat
smazaný uživatel
Krom toho bud rad, ze to jeste tady resime takhle hezky kulturne...ze Stanem Vlsem a tak...

Jak si vlezes pod clanek: Plíšková a Šafářová v Indian Wells postupují, Strýcová a Siniaková dohrály......to je teprve supa....co myslis, ze tam resi za problem?;D))))

---

Jo a take co rikas na Diega Schwartzmana? Pristi souper Fedexe...
Reagovat
spaniel
Do WTA lozim výjimečně :)
Diega uz zná, myslim ze ho dal na zacatku USO par let dozadu (2-3?). Šikovný hráč ale ma strašný handicap ve výšce, je skoro liliput, i Ferrer je proti němu obr, ma malé rozpětí na přijmu a slabší servis. Ale je hodne nejaky a rychlý. Tipuju 6:3 6:2 :)
Reagovat
smazaný uživatel
tipuji taky asi ve dvou, ale myslim, ze da vic gemu;) diego...;)
Reagovat
spaniel
Venca žije, ale nejak nepřispívá :) Uz jsme tak měsíc nehráli, ale minuly tyden jsme se domlouvali, ze uz půjdeme. Letos jdeme hrat ligu, tak musime potrenovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toz, to ho pozdravuj ode mne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a hodne stesti preji...
Reagovat
spaniel
Jasne a dik.
Reagovat
VlS
mě tahle tvoje exhibicie morálky nebaví, ani jí moc nevěřím. Na tohle téma končím.
Reagovat
Stan_Borowitz
musím se vám k něčemu přiznat a zároveň požádat o radu. Po své poslední diskusi s Blixou jsme byl sám sebou tak zhnusen, že jsem si jako pokání uložil několik dnů sebeignorace. Tak jsem u svého příspěvku kliknul na značku "Ignorovat uživatele". Od té doby mám své příspěvky skryté a musím je pracně odklikávat.

Jelikož si myslím, že tento trest byl dostatečný, že jsem svůj dluh vůči TenisPortalu splatil a můžu se zařadit zpět do komunity plnoprávných uživatelů, chtěl jsem se zeptat, jak můžu ignoraci zrušit. Zatím jsem nenašel takovou možnost. Je to snad nezvratný, konečný trest?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tos mě neuklinil, gigine. Ještě k tomu ta ztráta majetku... co jsem to učinil!
Reagovat
gigin
Já fakt nevím Stane. Zkus ten reset, nebo pak písni janekdovi, mohl by ti pomoct. Nebo slacker...
Reagovat
janek_da
ctu to tady. Stane, dobry napad s tou sebeignoraci.

Toto nefunguje?
1. vyber sebe v text boxu ignorovanych uzivatelu
2. klikni na mrnavoucke tlacitko s "
Reagovat
janek_da
3. zmacknout tlacitko "nastavit filtr"
Reagovat
tedi
to se mi stalo taky! :))
Reagovat
janek_da
:-D

jo, tlacitecko s dvojitym "mensi nez"
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky, ale mám stupidní dotaz - kde je "text box ignorovanych uzivatelu"?
Reagovat
janek_da
:-))

Asi ho mas skryty.Tesne nad komentari mas zelena policka. Klikni tam na sipku uprostred, co ukazuje dolu. Tim se ti vsechno ukaze.
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky moc, máš to u mne ;-)
Reagovat
slacker
Reset
Reagovat
tedi
vybrat se v seznamu ignorovanych, kliknout na dvojitou sipku vlevo "
Reagovat
tedi
dva znaky "mensi nez" ukonci prispevek?

tak znova: vybrat se v seznamu ignorovanych, kliknout na dvojitou sipku vlevo a kliknout na "nastavit filtr".
Reagovat
Mayo
http://www.menstennisforums.com/showpost.php?p=27695506&postcount=1460
Reagovat
EllNino
Jooooo Jack vyhrál ! Paráda :) pěkný výkon, forehand psal :)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
EllNino
Jacku nic moc start no, snad se to zlepší :)
Reagovat
EllNino
hezkyyy z 1:5 :)
Reagovat
EllNino
tie break nic moc :/ ...ale teď drž brejka :)
Reagovat
ipko
sa mi zdá, že kurty v IW sú každým rokom viac fialovejšie.. :D ale rýchlejšie moc nie.. Querrey opäť doma vybuchol.. :D
Reagovat
ipko
Stacha za tento zápas obdivujem.. set a brejk dole, hociktorý iný hráč by to odchodil, ale s jeho bojovnosťou to bez problémov otočí.. :)
Reagovat
Davor1
tento rok ide ako píla, Santoro mu viditeľne pomohol, aj po finančnej stránke môže byť chlapec konečne spokojný :DD
Reagovat
mahycek
Nezdá se vám, že kurt,nebo kurty jsou rychlejší v IW ? Bylo by to dobře, Díky za odpověď,
Reagovat
Denis92
Bohuzial nie.. ani ma nenapada za posledne obdobie ze by sa kurty niekde zrychlili. Vsade sa len stale spomaluju resp. su rovnake ako v predchadzajuci rok.
Reagovat
mahycek
Když si poskládáte Grand Slamy, tak je to pořád první trojka, možná dvojka, protože Djoker nikdy nedosáhne na Rafovo umístění ve 14 GS a to to neříkám o Rogerovi. Ano, Nadal má relativně blízko, k Rogerovi, teď bude záležet jestli Djoker vyhraje Roland Garros. Potom, už vůbec nemusí Roger vyhrát Wimbledon. Ale ne, měl by po osmé a pak ho už nikdo nepředstihne. A tajné přání, když se přihlásil na tolik antukových turnajů, tak ať vyhraje R.G. i s Nadalem i Djokem a bude nesmrtelný. To bych, možná odpustil vítězství po osmé ve Wimbledonu.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo RG by bylo epičtějším vítězstvím než to ve Wimbledonu.

BTW: Ty nejsi z ČR, že? Jestli jo tak je tvoje čeština pěkně "divná". Pokud nejsi tak je naopak skvělá. Nic tím nesleduji...jen mě to zajímá :D
Reagovat
ipko
čo je na nej také "divné"? keďže som Slovák, tak mi to asi ušlo.. :D
Reagovat
SwissMaestro
Neříkej mi, že píše slovensky! :D
Reagovat
ipko
slovensky určite nepíše.. :D ale čo je "divné" na tej češtine?
Reagovat
SwissMaestro
taková kostrbatá...si všimni...někdy ty věty tahaj za ušiska :D ale tak rozumět mu je v pohodě a o to jde :D
Reagovat
ipko
keby nerozumel čech čechovi, tak to by tu bol druhý Babylon.. :D
Reagovat
mahycek
Klídek, občas musím zpívat ,jen písně v pár jinejch jazycích,tak mi to ulítne, omlouvám se zároveň, ale miluji Českou republiku,ale né politiky, za ty se stydím. Ale většinou sportovcům fandím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Politici jsou jen odrazem národa, ničím jiným. Odjinud nevzešli.
Reagovat
smazaný uživatel
take me naprosto fascinuje ta naivni predstava vylodeni se jakychsi mimozemskych previtku, co se lstive rozptylili mezi nase nevinne obcany.. :-)
Reagovat
VlS
:-)) to sedí, všichni jsme plní ideálů, jen dokud se nenaskytne příležitost snadno zbohatnout. Možná právě to je ta vstupenka do intergalaktickéhóprostoru.
Reagovat
slacker
a kdo z vas jim dal "mandat" tim ze neketreou tu partaj volil? Ja jim ho nikomukdo tam byol navolen rozhodne nedal, oni si ho sproste privlastnili. Za me nedostali zadne pravo rozhodovat, mozna za jine ale ne za me.
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, to už je úděl života v lidské společnosti, že se musíš řídit pravidly určenými společenskou dohodou, na níž se shodla většina těch, kdo se na jejím uzavření dobrovolně podíleli.

Můžeš se samozřejmě vydělit, koupit si třeba ostrov a na něm si žít podle svých pravidel. Vlastně si ho ani nemusíš kupovat, jak ukázal příklad toho japonského vojáka, kterého nedávno objevili v džungli někde na Filipínách, a on nevěděl, že Japonko už kapitulovalo...
Reagovat
slacker
Covece a kdy se ta spolecenka dohoda uzavirala? Ja vidim jen ruzne party mocipanu ktera jedna chce vysoupnout jinou, a pak hromady jejich nize psoatvenych pochopu (ale s dostatecne skorumpovane aby meli pocit ze cni zase nad tim zbytem) kterey se snazi si zajistit co nejsirsi ideologickou masaz pro tu "dohodu".
Reagovat
slacker
Takze chci rict ze zadna dobrovolna dohoda se nikdy s zadnou vetsinou neuzavirala. Je vynucovana.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pravidelně u voleb.
Reagovat
slacker
Omyl. Vynuceny. Volby jsou neco jako smlouva uzavrena podle predchozi smlouve o smlouve budouci. Uz chapes? Ale kdo uzavrel tu smlouvu o smliuve?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, demokracie je zatím neověřený experiment, v tom s tebou souhlasím. Tu smlouvu o smlouvě budoucí uzavřeli naši předkové poprvé tuším někdy kolem roku 1200. Pokud chceš něco reklamovat, tak u nich, prosím. Pokud tento experiment selže, bude se společnost buď muset vrátit k předchozím formám správy společných věcí, nebo vymyslet experiment jiný.

Holt máš asi smůlu, že ses narodil v době, kdy probíhá experiment zvaný "zastupitelská demokracie". Nebo štěstí, jak se to vezme.
Reagovat
slacker
Tak jesli narazis na Magna charta libertatum,tak tu snad uzavreli mezi sebou jen "pani".
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, v kontextu doby ani nebylo možno jinak. Od té doby byla mnohokrát novelizována a postupně ratifikována stále širšími vrstvami společnosti...
Reagovat
slacker
a tim procesem ratifikace minis zalozeni rodneho listu na matrice rodici nebo podpis pri prevzeti obcanskeho prukazu? nebo neco principialne jineho? Nove a nove genereze se pravem mohou citit ze s nima nikdo nic neuzavrel ani nevyjednal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemíním. Míním tím postupné rozšiřování pasivního i aktivního volebního práva.

Každá nová generace samozřejmě může přijít s návrhem smlouvy jiné, lepší. Pokud osloví většinu (zdůrazňuji většinu, která o něčem chce spolurozhodovat) a ta jej akceptuje, uzavře se smlouva nová. Zatím se zdá být většina víceméně spokojena se smlouvou stávající a žádný nový, lepší návrh není na obzoru.

Samozřejmě, že tu smlouvu nemusíš respektovat, ale pak musíš počítat se sankcemi...
Reagovat
slacker
No to je jadro pudla. Respektovat mnou nesignaturovanou smlouvu a nebo se podrobit sankcim (opet podle teze nesignaturovane smlouvy), to je proste vynucenny diktat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, už V.I. Lenin pravil, že stát je organizované násilí. Každé společenské uspořádání je určitá forma diktátu někoho nad někým. Jak by sis společnost představoval ty? Že si bude každý dělat, co chce? Vláda většiny s přiměřeným respektem k právům jedince a menšin je podle dosavadních zkušeností maximum možného, kdy lze dát lidem relativní volnost a přitom udržet celý systém stabilní.
Reagovat
slacker
Co udelas s clovem ktery k vam prijde s nabidkou ze za poplatek bude uvedena vase firma v katalogu a kdyz ho odmitnes tak po tobe bude vyzadovat penale?
Reagovat
Stan_Borowitz
To není dobrý příklad, já a ten člověk nejsme součástí žádného širšího celku, který by mu dal takovou pravomoc. Ale cca za 14 dní nám na dveře zaklepe člověk, kterému širší celek takovou pravomoc dal. Toho prvního samozřejmě vykopnu a nic se nestane, toho druhémo sice můžu vykopnout taky, ale následky budou bolestné...
Reagovat
slacker
a to slovo pravem sem moc nepatri. nemam lepsi kratke slovo ktere by popsalo zhruba "prirozeny narok"
Reagovat
VlS
Slackere, po několikáté, co lepšího navrhuješ??
Reagovat
Stan_Borowitz
To ti můžu odpovědět za něj. Nic :-)
Reagovat
VlS
No já si to myslím taky, ale rád bych to viděl od něj.
Reagovat
VlS
Komu je "jim"?
Kdo jsou "oni"
Co konkrétně a pozitivně navrhuješ?
Říkat " děláte to blbě" umí každej trouba, vymyslet, vysvětlit a prosadit, jak něco dělat líp, na to často bestačí ani génius, ale třeba jsi. Tak začni vysvětlovat. Jen bacha, Ježíš tady už byl.
Reagovat
Roger_Federer
slacker je exorcista..
Reagovat
VlS
Pozvem ho na Petrovy Kameny?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak zase nefantazírujme. RG už Roger nevyhraje. I když bych si to samozřejmě přál, ale stojím nohama na zemi.
Reagovat
VlS
Ona totiž i ta slavná antidopingová komise ví, že to je podstatné prolomení základních lidských práv a má to pokryté několika rozsudky, které konstatují, že jde o prolomení lidských práv, ale přijatelné, protože .........., x stránkové zdůvodnění.
Nemám nic proti kontrolám in competition, tedy v průběhu soutěže, ale mělo by být jasné jak se kontroluje a do kdy bude výsledek.
Něco jiného je kontrola off competition, která dělá ze sportovců vězně. Ne tedy ze všech, ale z těch vybraných, což je další bordel. Jako abys denně někomu hlásil, kde kdy budeš, aby si tě mohli komisaři přijít zkontrolovat třeba v 6 ráno, nebo v 10 večer a porušení a možná penalizace je za to, že se ti třeba rozbilo auto, nebo zůstaneš viset v zácpě na dálnici anejsi zrovna k dispozici ke kontrole ......... to je prostě síla.
Je to velkej etickej problém. Není taky náhodou nefér moc trénovat, narodit se velkej nebo holt mít vrozenou mrštnost, štíhlost a td?
Prostě blbneme na ultimo a pár laboratoří z toho má super kšeft 500 franků za test.
Kauza Kreuziger, kterýmu nikdy nic nenašli, ale nějak se jim nezdály nějaký hodnoty ..... o tom už ani nemluvím.
Taky by tě měli zavřít. Mohls někoho zabít, nebo okrást. Sice si nikdo nestěžoval, ale dokaž, že jsi nic takovýho nikdy neudělal. A mě teda taky a Stana určitě taky:-)
Reagovat
mahycek
Podívejte se, co napsal Nadal dnes, na téma Davis Cup. Na sport.cz Vím, že to není ideální, ale napadá to. I Roger si přisadil. Tak ať se na to vykašlou, když mají už tak našponovanej program.
Reagovat
George_Renel
Nejvíce mě na tom zaráží, že si stěžují na terminovou listinu, body.... A pak místo odpočinku mezi sezónami 3 týdny cestují s cirkusem IPTL po Asii. Nadalovi by asi ještě vyhovovalo, kyby na DC byla antuka povinná a Federer ba si zase asi přál honoráře jako za GS....
Reagovat
smazaný uživatel
a musím říct, že je to od nich nehoráznost. Chtěj více bodů, více peněz....nikdo je nenutí, aby nereprezentovali svůj stát. Mohou se rozhodnout. Jsem ráda, že DC je jiný. Nehrajou všichni ti nej nej nej. Ale hrajou ti, kteří chtějí reprezentovat a davají do toho srdce. Není to GS, je to měření mezi národy. Hoši si teda foukaj....Bez lidí, kteří sledují tenis ( tedy i nás) by neměli nic . Ani body ani peníze.
Reagovat
turista
No kdyby za účast v DC přidělili každému kdo hraje DC nějaké body do žebříčku tak by to pomohlo.
Reagovat
VlS
Vysvětli mě, proč bude ATP podporovat konkurenční firmu ITF?
Reagovat
Fandina
ITF není konkurenční proboha. Je to něco jiného. ATP sdružuje jen profesionální tenis. ITF pořádá turnaje i pro neprofíky.
Reagovat
VlS
Díky idealistům je svět trochu hezčí. Když myslíš, že žádný boj o peníze z přenosových práv a reklamy není .....
Reagovat
Fandina
Jasně, že je svět hezčí, když jsou lidi idealisti. Nic to nestojí a člověk se netrápí zbytečnostmi. Doufám, že DC zůstane, je to týmová soutěž, ale když nezůstane, já se s tím smířím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale oni snad body dostavaji...no ne moc, ale dostavaji;)
Treba holky dostavaji tak max. zlamanou gresli;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě že v tom článku si stěžují, že od příštího ročníku už za to body nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
Od těch, kteří už mají velké peníze, body a privilegia bych už to nejméně čekala, že jim půjde o body a profit. Ale tak už to bývá. A nechť, oni hrají přece za sebe a pro sebe. Oni přece " zadarmo" nebudou hrát! Jak si to mohou dovolit, oni jsou přece ti nej, oni jsou hvězdy a mistři světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Princip a ducha DC již dávno nechápou a snad ani nikdy nepochopili, viďte pane N.!
Reagovat
VlS
Fanynko, ty chodíš do práce z enthuziasmu zadarmo?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Vlsi, prece dobre vis, ze idea DC, FC nebo HC byla trochu jina...ono nakonec i GS, ze;)
...ty body bych jim i pral...aby v tom pak nebyl nejaky kalkul...ikdyz on uz je, kvuli OH......dobre...
Jestli jde o odmeny, nevim, myslim, ze zas tak strasny na tom okruhu ATP a WTA to neni...ikdyz nekdy fakt musis vyhrat aspon dve kola;D)))) to zase jo...jinak se ti to nevrati;)))))ta investice;)))
...aby je motivovat do tehle souteze zase dalsimi odmenami...mozna nejake koeficienty...ze odmenis, nejakeho mladocha, ktery teprve zacina....ale nevim...no dobre...

...motivace by asi mela byt jina,,,zahrat si kolektivni soutez obnovit nejaky duch sportovniho fairplay mezi narody atd...no tahle idea asi taky sla do kopru...no dobre...
Ono mohli bychom se bavit i o GS, pred tou OpenErou...
Pokud by vstal z hrobu nejaky pametnik, ktery to prozival na samem pocatku...tak by mozna kulil oci...a ted by tu psal, chci zpet GS bez tech zamestnancu ATP a WTA;) taky to slo do kopru....no dobre;)

Takze nakonci mne zustava posledni otazka, kdy tonouci se stebla chyta.......neni skoda, ze jsme ze sportu udelali spolecensko-politicky prostor s nadechem profese, ze tam chodi na kurty jak do fabriky s pichackama?:)...
...odpoved castecne znam jako protiotazku, jak tohle potom jinak osetrit...no dobre;))),
.....dobre at takhle pracuji, ale trosku toho entusiasmu jim neuskodi...
...nakonec jsou situace, kdy v praci taky udelam neco mimo me povinnosti...no...;))) I v te rachote kazdy znas obcas udela neco z entusiasmu...sakra...nerikej ze ne...;) Jinak jsme uplne v haji;))))
A zbudou z nas jen otroci....sakrble...;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
"neni skoda, ze jsme ze sportu udelali spolecensko-politicky prostor s nadechem profese, ze tam chodi na kurty jak do fabriky s pichackama?"

Dobrá otázka. Samozřejmě, že to je škoda, ale stejně jako nemá smysl nadávat na politiky, protože nadáváme vlastně sami sobě. I tohle je "naše dílo". Stejně jako ten doping, o němž jsme diskutovali. Cožpak nevoláme po stále nových rekordech? Úžasnějších výměnách? Dramatičtějších bitvách? My tvoříme poptávku, oni se ji jen snaží uspokojit, jak nejlépe dovedou. Těžko čekat, že budou Nadal s Djokovičem chodit denně osm hodin do fabriky, dvakrát tejdně po večerech hodinu trénovat a o víkendech pro naše potěšení díky zázračnému talentu předvádět tenis, který po nich chceme...
Reagovat
VlS
Všechno to vznikalo v dobách, kdy profi sport se týkal boxerů a koňských dostihů, jinde to bylo jaksi fuj. Avery Brundage jako milionářský synek, bez starostí jak o denní chléb, tak o budoucnost, si takové myšlení jistě dovolit mohl.
Čas oponou trhnul a věci jsou hodně, ale hóóódně jinak. Zase nejsme tak staří, abychom jen opěvovali staré zlaté časy. O minulost nejde a jak již zde bylo řečeno v jiných souvislostech, nic není staršího, než včerejší den. Jde o současnost a budoucnost, kam to půjde. A to má ( možná žel) málo spilečného s tím, jak krásné a čisté bývalo.
Ty areály pro desetitisíce diváků se bez peněz nepostaví a jak známo, peníze kazí charakter.
Protože peníze kazí charakter, jsem pro čisté profesionální a obchodní vztahy. V obchodu totiž nikdo ba žádný charakter nevěří a proto bení na pokleslý charakter tak bezzubý, jako je enthusiasmus.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nikoli peníze, ale jejich nedostatek podle mne kazí charakter. Respektive pocit jejich nedostatku.

Podívej se třeba na mne - já mám peněz, že nevím, co s nima, a charakter mám nezkažený a nezkazitelný jak keramické korunky na titanových implantátech...
Reagovat
VlS
Já myslím peníze jako takové, ale souhlasím, především jejich nedostatek a touha to změnit kazí charakter, ale to se pustíme do filozofie, co to jsou peníze, jestli to není jen měřítko moci a tak dál a to je na pár flašek dobrého pití :-).
Myslím, že můj i tvůj názor nejsou v antagonistickém rozporu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože peníze kazí charakter, jsem pro čisté profesionální a obchodní vztahy. V obchodu totiž nikdo na žádný charakter nevěří a proto není na pokleslý charakter tak bezzubý, jako je enthusiasmus.
---
Ja s tim moc fakt nesouhlasim;) I ze zkusenosti..., rikam, ze i v tech ciste prof. a obchodnich vztazich musi fungovat moralka...
...pokud nefunguje, a prestanes se spolehat na charakter partneru....jde to do kopru...a nekteri jsou jeste schopni do oci rict, ze jede vse dle pravidel...ale nejede...oddelit nadseni, ci charakter od ciste obchodniho vztahu....
....ja rikam, ze to je tak, ze ciste obchodni vztah tvori mezi sebou mafie...ne obchodnici...
Nedokazu si to opravdu jinak predstavit, a nebo ti spatne rozumi;) Pocitam spis to druhy, ale...co uz;)
Reagovat
slacker
jasne. ciste obchodni vztahy mafie bohuzel jaksi okorene spoustou mrtvol :-))
Reagovat
smazaný uživatel
kolik visni, tolik tresni...
Reagovat
Stan_Borowitz
To není problém těch vztahů, ale jejich účastníků...

Vlk má pravdu, v obchodě musí platit morálka, jinak se mění v gangsterku.

Já třeba spoustu obchodů uzavírám stisknutím ruky. Ale musím z druhé strany cítit právě tu úctu k morálce. Pokud ji necítím, obchod neuzavřu, protože sebelepší smlouva je pak k ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky Stane;) Takhle jsem to proste myslel;)
Reagovat
slacker
Ano mate oba pravdu. me zaujal jen ten uvodni protimluv ciste obchodni vztah neni pro obchodniky ale pro mafie :-)
Reagovat
VlS
Vlku, to je fakt na weekend v dobrý atmosféře, na každou otázku existuje několik odpovědí, ale v obchodě se můžeš na charakter spoléhat jen tehdy, když ho náš zajištěný nějakým dobrým nástrojem. Ale nechce se mi to rozebírat tady a teď. Kdo dokáže tyhle věci rozlousknout a vyřešit, zaslouží titul " Krále Zeměkoule, Velkého Mogula a Generálního Velkého Pupíka až na věky věkův.
Ty jsi taky trochu idealusta, viď? Víš kdo je idealusta? Normální člověk, kterej měl štěstí a ještě nedostal pořádně do držky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hovoris podle mne o necem, o cem nemas potuchy...
Descarteovsky Idealista je vic racionalni nez ty...
Ale podle mne debata take na vic nez jeden weekend...
ale nechci delat nejaky priblbly ramena....to neni na forum...a na internetu...
---
Ja rikam, ze pokud si myslis, ze muze jet jen obchodni vztah bez moralky...to spis ses ty Idealista ve smyslu postmoderniho Idealismu, protoze si jeste nenarazil...
Ja narazil, nebot jsem se spolehal jen na dokumenty, pravo a ciste obchodni vztah...ale jak pisu, mozna si nerozumime v tom, co to ten ciste obchodni vztah je....;)
Reagovat
VlS
Vlku - To je právě to na dlouho. Jinak, rozhodně nic proti morálce, já jen říkám, že se na ni bemůžeš spoléhat a musíš to mít pojištěné.
Stane, to uzavírání smluv podáním ruky ti nevěřím ( pokud nejde o drobné, nebo jinak beck to back zajištěné obchody). Po roce 90 nám o smlouvách podáním ruky básnila spousta lidí. Pak jsem viděl americké smlouvy a pochopil jsem, že to je klam z říše pohádek.
Reagovat
slacker
Uzavirani smluv rukou je beznejsi ve vychodnich kulturach, kde se jeste hraje na cest. Ma to neco do sebe.
Reagovat
VlS
Uzavírání smluv podáním ruky je možné mezi dvěma lidmi, kteří mají vše potřebné ve své nedělitelné moci. V okamžiku, kdy do toho vstupují banky, pojišťovny, dopravci, subdodavatelé atd. to možné není. Ani naše právo nevyžaduje ( až na výjimky) písemnou smlouvu, ale v případě problémů budeš těžko prokazovat, co a za jakých podmínek bylo vlastně dohodnuto.
Reagovat
slacker
No to co popisujes je uzavirani smluv kde jedna strana je pravnickou osobou (dle me jedno z velkych zel moderni doby ). Pokud pojistovna bude Mr. Ahmed a smlouva se uzavre stiknutim ruky s panem Ahmedem a ten bude riskovat svoji cest majetek a zivot, tak bude situace jina
Reagovat
smazaný uživatel
nechce hovorit tady o drobnych...;)
A Vubec nechci to polozit tak, ze domluva a stisknuti ruky bude alfa a omega, to dost nejde proste...hlavne v tehle spolecnosti...
Ale v obchodu proste musis pocitat s tim prvkem charakteru, ci moralky...
,,,pokud to odbouras, tak podle mne se muzes ne jednou podivit;)
ty tzv. ciste obchodnimi vztahy...
...problem je, ze kazda strana si ty smlouvy, atd. vysvetluje tzv. po svem...a nekteri dost po svem...a kazdy chce vydelat,,,a casto jedno jak...tak nekteri ti podepisou cokoliv a v realite skutek utek...
...a resit tyhle veci zpetne pravni cestou?
Utopie...hlavne v ramci velkych smluv...u tech drobnych mavnes spis rukou, a po druhe do toho nejdes...
...kdyz ztratis meloun...tak uz vidim to nadseni, jak to pravne tahnes...s tema papirama si muzes tak vytapetovat loznici......krom toho kazdy schopny pravnik je jeste schopny udelat z tebe zlodeje v konecnem souctu...zalezi jen na protistrane....a prave jejich charakteru...
Proto jsem dal ten kontroverzni priklad mafie....ti klidne podepisou papir, a pak te poslou na dno rybnika v betonove kostce...pro ne cisty obchodni vztah, bez jakekoliv reflexe...a svedomi zadne...a pravnici jsou schopni za pul melounu z nich udelat jeste hrdiny...(ne jednou takovy pripda nastal, to neni zadna teorie, priklady ti klidne mohu soupnout do vzkazniku)

I prece neco takoveho jak ciste sportovni vztah neni...jak odbouras charakter, moralku, tak si ten hrac fakt muze delat co chce, flaknout raketu po komkoliv, nadavat komukoliv, a klidne se muze branit tim, ze tohle doslovne nikde neni v pravidlech zapsano...

Mozna to vysvetluji blbe...ale asi o to mne slo, no;)
Reagovat
VlS
Vlčku, těma smlouvama se pár desitek let docela úspěšně živím. Fakt to není na debatu na TP. Ano slušné a čestné chování smluvních stran je super a ideál. NEFUNGUJE už tisíce let, proto vzniklo už " Římské soukromé právo" postavené na žalobách. Dokonce ani desatero přikázání božích nefungovalo, nefunguje a nebude fungovat. A to bůh, to je nějakej šéf :-)
Ale dík za školení :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt nevim proc do toho plantas proboha nejakeho boha,...;)

Nikoho tady nechci vubec skolit...tuhle ironii si fakt nech od cesty...od zacatku se k tomu stavis podle mne zvlastne...stale mne ches neco vnucovat, tedy aspon tak to vnimam...aniz bys vnimal co ti ja, nebo Stan piseme...

...krom toho porad chces oddelit papir od tech, co ho zastupuji a naplnuji...tedy lidi.
Nevim jestli chapes, co jsme meli se Stanem na mysli...na to zase nemusime nekde spec. debatovat......
...vubec neznevazujeme ty smlouvy, papiry, atd.
Mam pocit ze nam to chces az vnutit, ze jsem najivkove, kteri ziji bez papiru na podani ruky;)))
...
Ale to je jedno...uplne se to odklonilo od hlavniho tematu...
Jestli je DC prace nebo neni, podle mne uplne neni...celkem cisty job je okruh ATP, zvlastni vztah urcite GS....

Proste tzv. otazka na tu FanynkuFajv, jestli chodi do prace z cisteho enthusiasmu, je proste podle mne... ne uplne fair... nebo jinak... trochu zaludna otazka,,,,;))) sibale;)))
----
Reagovat
VlS
Ale co je na tom nefér? Oni se živí tenisem a jsou za to placení, každej podle svojí šikovnosti, někdo super, někdo na přežití a někdo je jednou nohou v bankrotu. Normální, jako prakticky kdokoliv jinej. Proč má někdo někomu vyčítat, že chce za svou práci dostat zaplaceno?
Co je na tom nefér?
Reagovat
slacker
A kdo je konzumentem te jejich prace? Muzeme je pak kritizovat jako kdyz pekar necha zapecenou mys v chlebu nebo je mame empaticky chapat ze neni kazdy den posviceni a jak je tezky drzet raketu v ruce?
Reagovat
VlS
A jak to zjistíš, když nejsi konzumentem jejich práce?
Reagovat
spaniel
Reprezentace je dobrovolná ale je to i záležitost prestiže. Jako v hokeji, hraci z NHL mají vysokou hodnotu pro kluby a vysoké pojistné a na MS jim hrozí zraněni, které jim muze způsobit velké škody. Někteří teda odmítají, schovávají se za zraněni apod. Většina ale přijde, protože je u nas hokej velmi populární a MS taky. Pro Kanadany uz méně a tak to i vypadá. To olympiáda ma daleko vetsi prestiž a uz se tam snaží dostat kazdy. Problém DC je hlavne v tom, ze to ma mizernou prestiž. Peníze, body...zájem širokého publika. Pokud nevymyslí jak prestiž zvednout a zazraktivnit to pro nejlepší hráče, bude DC skomirat. Ja se celkem divím, ze to top hraci vůbec hraji.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na druhou stranu rozumím tomu, co chceš říct. Oni už mají vyděláno na několik životů dopředu, takže by si mohli dát trochu oraz a udělat něco zadarmo. To je jasné. Ovšem pokud po nich někdo chce, měl by se snažit vytvořit podmínky tak, aby to pro ně nebyla nadbytečná zátěž. Naslouchat jejich připomínkám. Myslím, že právě na to narážel Roger, když tam říká něco ve smyslu, že už přestal věřit v to, že se dá v DC něco změnit.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak chlapi, i v tech obchodne ekonomickych vztazich udelate neco z nadseni, treba turnaj ve fotbale mezi firmama a tak...
...tez vam to bere cas, nemluvne o jeste vetsi moznosti se zranit, nez u sportovce;)))
Pak berete nemocenskou, a utikaj vam dolary...;)
---
A ze neco chce vetsina, to preci jeste neznamena, ze budu casti te vetsiny...
ja strechu nad NY nepotrebuji;))) podle mne skoda penez...

...no a stejne....kdo potom tady bude psat ty protiargumenty, by vam bylo jeste smutno;)))
Reagovat
VlS
Ale jo, firma na rakety se půjde zadara pobavit fotbálkem. Firma na rakety udělá dokonce enthusiasticky jednou za 5 let raketu na slavnost. Nebude jí zadara dělat rok co rok 5x za rok.
A to je ten rozdíl.

Chceme, aby nás šašek bavil? Tak mu musíme zaplatit víc, než mu nabízí jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Chapu dobre, ze je beres jako cirkusaky;)
OK, to jsem schopen pobrat...;)
Ale kazdy vztah by mel byt korektni...
...pokud delam v obchode barter, je to barter a nebudu chtit zpetne za to extra prachy...a nebo do toho barteru proste nejdu....
Vztah ATP a ITF je zalozen dost hodne na barterovych podminkach,,,neco za neco...Sam tvrdis preci, ze proc by ATP podporovala obchodni konkurenci...
...je ti snad jasne, ze v tom tenisovem svete nemohou jit uplne proti sobe, proto to je casto neco za neco...
Pokud do toho vztahu vstupuje zamestnanec s nejakyma pozadavkama, tak mne to prijde, ze vubec nevi o cem je rec, a ze proste se fakt spis hodi jen na to pinkani....ke vsi ucte k tenhle cirkusovym umelcum;) Tedy pokud je vnimas jako sasky, kteri si nechaj platit za to, ze budou bavit....
To potom si musi ujasnit, kde je jejich misto v ramci dodavatelsko-odberatelskych vztahu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to se omlouvam, mne chybel ten prolink na ten clanek...
---
Jak to rict kulturne...necht si stezuji ti z B4, necht si zase vymuzou ty jine neklouzave antuky, necht narikaji na financni odmeny, necht narikaji a vymuzou si zpet i body v DC, necht si treba vymuzou antuky na USOpen, a specialni povrchy, necht si treba vymuzou delsi pauzy pred servisem, necht si treba vymuzou vic rucniku na kurtech, pohodlnejsi lavicky pri empajrech, necht si treba vymuzou walk-overy v druhych kolech na Masters, necht si treba vymuzou grandiozni show v Pekingu, necht si treba vymuzou jine trofeje, necht si treba vymuzou jine bodovani v ATP...
...ale mne tihle hosanci nikdy nezlomi...;)
Australska vlna je smete do "zesitu" historie, a budou koukat doma tak max. na ty sve tabulky s vysledkama...
...vzdycky prijde vlna...vzdycky prijde nova vlna, ktera splache to stare...uz nepotrebne...a oni za chvili nebudou potrebni nikomu, a z toho maji strach, zustanou jen obycejnou vzpominkou...pro lidstvo skoro nepotrebnou....
Prijdou lepsi Stane...a ani nebudou potrebovat vyhrat 17GS...
Nebot mozna v blizke budoucnosti se tenis zmeni tak, ze tyhle rekordy se budou pocitat ve smyslu stare ery, a nova doba klidne muze splachnout vse...co neni tak pro nas dulezite...;)

Hawk!;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Moc hezky jsi to napsal, až jsem se hluboce zamyslel nad pomíjivostí života.

Pomni, člověče, prach jsi a v prach se obrátíš...

Proto pravím s klasikem:

Dnes buďme ještě veselí
na naší bílé posteli!

Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví.
Zejtra si lehneme do rakví.?
Reagovat
smazaný uživatel
;) Stane....A proto si zanotujme s legendou legend Yannickem Noahem...
...pokud muzem.... jedno jestli tu ci tam....;)

https://www.youtube.com/watch?v=mGg64jGXrKo

Krasny den preji;)
---
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Je to frajer!

I tobě hezká den do dálek předalekých...
Reagovat
Mayo
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/655941-davis-cup-je-ted-velka-lez-pro-fanousky-zlobi-se-nadal-nefunguje-to-prisadil-si-federer.html
Reagovat
Mayo
teraz predpokladám sa nebude na Rafu útočiť, keďže sa tam podobne vyjadrili aj iní (:
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych hrál DC na 2 sety, až finále na 3. A bodování aspoň jak na ATP250.
Reagovat
Kozoroh
Je cosi shnilého v poháru Davise.
Reagovat
Cico93
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2015/03/10/Indian-Wells-Behind-The-Scenes-Media-Day.aspx
Reagovat
Mayo
nazdar, včera ťa tu hľadal gigin (:
Reagovat
gigin
Už sme sa poboskali.
Reagovat
Mayo
tak potom je šicko v poriadku (:
Reagovat
VlS
Pssst, neříkej to před Frickem, nebo ho z teho šlahne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2015/03/10/Ask-Andy-Murray-Twitter-Session.aspx

Včera to zapadlo, tak zkouším dneska. Jak se tenisti baví na twitteru :D
Reagovat
Vojtiik
WimbledonRoof mě pobavilo hodně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na tu fotku Andyho se musím podívat vždycky, když na mě poleze depka :D
Reagovat
George_Renel
Něco takového existovalo tak rok a půl. Nevím tedy, proč z toho dělá Nadál něco epochálního. Pokud se dá o nějaké epochální top mluvit, tak Max o top3. Murray tam prostě podle mě nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si naopak myslím,že Andymu místo ve Velké čtyřce bezesporu náleží, úderově,pohybově a tenisovým myšlením je na tom v porovnání s Novakem, Rogerem i Rafou minimálně rovnocenně. Zabrzdilo jej zranění zad, trenérské rošády a sráží ho slabší psychika. Nicméně věřím, že ještě pár GS získá.
Reagovat
tommr
takových co by na to měli, ale něco je sráží je víc. Nevím proč se zrovna Murray pasuje na tenisovýho velikána když se nijak výrazně od "zbytku pole" neodlišuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Odlišují ho ty 2 GS tituly. Zároveň má z toho tzv. zbytku pole určitě papírově největší šanci přidat další - a myslím, že minimálně ve Wimbledonu ještě přidá.
Reagovat
Davor1
Takže tie 2 GS a ďalších 6 GS finále ho vôbec neodlišuje od hráčov ako Berdych, Wawrinka, Ferrer, Tsonga a ďalší? Plus 9 Masters titulov, kto toľko má zo zvyšku poľa? Zvyšok poľa nemá ani dokopy toľko GS finále a Masters titulov ako Murray...navyše, herne je jasne inde, ako ten zvyšok...
Reagovat
Kozoroh
Já Murrayho považuji za mezičlánek prvního sledu (Federer, Nadal, Djokovič) a druhého (Berdych, Ferrer, Wawrinka a další). S výsledky, kterých dosáhl, převyšuje všechny hráče, kteří jsou řazeni do druhého sledu, ale aby byl srovnáván s Federerem aspol., do toho mu něco chybí - nemá GS, z kterého by měl 3 a více titulů. Neobhájil ani jeden ze svých GS triumfů a neodehrál sezónu s alespoň 2 vyhranými GS. Nikdy nebyl světovou jedničkou a třeba na antuce neodehrál ani jedno finále.
Reagovat
Davor1
Nehovorím, že je rovnocenný s ostatnými troma, ale to zatiaľ nie je ani Novak s Rogerom a Nadalom. TOP4 neznamená, že sú všetci 4 rovnako dobrí, ale že sú proste lepší ako zvyšok a to Murray spĺňa. Síce je z pohľadu výsledkov z tej štvorky jasne najslabší, ale niekto musí byť...
Reagovat
janek_da
Však se někdy říká 3+1
Reagovat
Kozoroh
Janek_da: 3+1 je podle mě výstižnější než "Velká čtyřka".
Davor: " Nehovorím, že je rovnocenný s ostatnými troma, ale to zatiaľ nie je ani Novak s Rogerom a Nadalom." Ty to asi bereš podle počtu vyhraných GS, ale když budeme brát v potaz i další údaje - počet týdnů na 1. místě, počet sezón na 1. místě, vítězství na TM, M1000, tak Novak zas tak daleko od Fedexe a Býka z Mallorky vzdálen není. Hlavně Nadala v některých parametrech dohnal a předhání.
Já nezpochybňuju Andyho kvality a řadím ho před všechny Ferrery, Berdychy a další. Avšak je mi bližší termín 3+1 (který tu janekda nadhodil) než V4.
Reagovat
Davor1
Počet týždňov na 1. mieste pre mňa nie je až tak rozhodujúci argument, je dosť hráčov, ktorí tam strávili viac času ako Nadal, ale celkovo sa s ním nemôžu rovnať. Novak je pre mňá zatiaľ na rovnakej úrovni ako McEnroe, Connors či Lendl, Nadal je tesne pod úplným vrcholom...
Reagovat
smazaný uživatel
I jako fanoušek Novaka souhlasím. Rozhodující jsou GS, daleko za nimi pak další kritéria jako Masters a TM. Počet týdnů na 1. místě je hlavně ukazatel toho, že Djoker dokáže držet vysokou úroveň prakticky na každém povrchu. Je to cenná statistika, ale ne ta nejdůležitější. Třeba Caro má 67 týdnů a věřím, že by 50 vyměnila za 1 GS titul...
Reagovat
Davor1
presne :-))
Reagovat
Nola
nemam dovod spochybnovat ovela vacsiu prestiz v pocte GS titulov v porovnani s poctom tyzdnov stravenych na poste NO1, napriek tomu si myslim, ze post NO1 nie je zanedbatelna statistika, ak je to bezvyznamny post, vysvetli mi, preco Fedex vlani bojoval o post NO1, napriek tomu, ze neziskal ziadny GS titul, podla teba je to iba nejaky smiesny zapis v statistikach....porovnavat Caro, popr. Jelenu Jankovic, Dinaru Safinu, damy, ktore boli vyborne, ale GS titul nikdy nevyhrali, s postom NO 1 u chlapov moze iba diletant...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako myslis byt 3+1?;)
Ja tedy 3+1 neslysel...mozna tak v nejake plkarne...
Reagovat
janek_da
Ofiko termin to neni, ale na inetu najdes celkem casto "three plus one".
Reagovat
smazaný uživatel
jo...to mozna jo, ale hlavni marketing je B4
Reagovat
janek_da
ano. B4 je všude tlačena. Ale fanoušci to tak často píšou.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, fandove nadala, djokera a fedexe;)
Reagovat
janek_da
klidne i ja :) Spis fanousci Murrayho jsou proti
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Reagovat
darek.vrana
Já jen 3+kk
Reagovat
Mayo
Talentom, herne, tenisovým myslením Murray absolútne nezaostáva za tými tromi...podľa mňa je dokonca po Fedexovi najtalentovanejší z tých 4 ... akurát (pre mňa) to nie je hráč s takou víťaznou mentalitou alebo ako by som to nazval...chýba mi to u neho...proste má na viac
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador!
Reagovat
tito
Vamos Rafa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Reagovat
tito
:-)))))
Reagovat
janek_da
:-DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
je to zvláštní, že chladný Švýcar Roger má ruce někde na zadech holek a horkokrevný Španěl Rafa jen tak postává a snaží se, aby se ani jedné nedotkl...
Reagovat
Roger_Federer
Aspon ze sem to nemusel napsat ja..ikdyz me to ihned trklo.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady se musím Rafy zastat... :)
https://twitter.com/AnaIvanovic/status/576127694825459714
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, dobrý... Aně dal dokonce ruku na bok, tak to je spravne, tak to ma byt!
Reagovat
Pe3k
Tak hlavně, že nikdy nezapomene se dotknout Monaca :D
Reagovat
smazaný uživatel
A v klipu se Shakirou to bylo divadlo? Zaslouzi si nominaci na Oskara :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"...Doufám, že jsme vytvořili dobrý příklad pro příští generace."
---
Jsem dostal peknou ranu do hlavy po ranu...
...se z toho budu min. cely den sbirat...;)
Reagovat
VlS
Ty nechodíš na teamová školení? Nezapomeň se pochválit, když to nikdo jinej neudělal? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
;) Ne nechodim, ale jima me hruza, zeby se neco takoveho jak causa ctyrka v budoucnu opakovalo,,, vcetne nazyvani na GS tech ctvrtek dle jejich jmen...
...snad uz ne;)))
...Budu verit, ze dva krate do te same reky se nehooopne...
Reagovat
Faddova
Vlčku, zopakuj si problematiku panta rei + o té řece, dvakrát do stejné řeky vstoupit nemůžeš, protože plyne, takže už je to jiná řeka, tak to ten pán myslel ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jen, aby se nestala nejaka zivelna pohroma, prirodni anomalie, a hle ta sama reka v nejakem zacykleni,,,;)
Reagovat
Faddova
a co tě na tom tak děsí? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem uplne nadsenec do tzv. Top4, casto se tim rika, ze krom nich, nikdo jiny nema narok...;)
Staci, aby jeden z nich odpadl, a uz je z toho velky BigUpset a pozdvizeni...;)

Fandove po losu casto uz sili, jak to bude ve QF na GS vypadat, kdo skym, jakoby jini hraci casto ani neexistovali...
...hodnoti losy tehle ctyrky a dohaduji se kdo jako ma lehci los, proste pro mne spis smutny...

Dobre, je to takova prkotina, no;))) Ale, nebere mne to...
...potom klasicke prupovidky, jak jeden z nich odpadne, mel strasny den;) A protihrac je proste klikar;) Nebo dohadovani, kdo jako ma lepsiho soupere, kdy z nejakeho hrace se dela uplny smudla...;/
Vadi mne na tom takove to usazeni na trun,,,potom jak nejaky Wawrinka vyhraje GS, tak se nevzpomina na jeho pekne magicke zapasy s Djokem, ale spise ze ziskal GS, protoze byl Rafa ve finale zraneny....

Tohle podle mne prinesla ta marketingova politika top4...;)

Takze prirozene ze sveho pohledu doufam, ze se to opakovat nebude...;)

Vyhra Cilice minuly rok byla osvezenim, doufam v dalsi svezi vitr;) Jedno nakonec, kdo...
Reagovat
Vojtiik
:)) hezky napsáno
Reagovat
Stan_Borowitz
Bych s tebou i souhlasil, vlku, ale proč proboha to musel být zrovna ten dopingově profláknutý Čilič...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Stane...;)
Pred nedavnem jsem tu daval dokument, kde mas sepsano, co vsechno musis splnit, a co ominout, abys byl tzv. cist...
je toho tam tolik, zeby ses asi musel zivit nevim cim...abys v tomhle normalne obstal...bez jakychkoliv nasledku...krom toho te to nuti vyplnovat porad nejake tzv. formulare...ten system je proste uplne sileny...nehovoric tu o tech tendencnich kontrolach...
Celkem mne i prekvapuje, ze nikoho moc nezajimaji takove dokumenty...ale bez problemu se vzdycynky ukaze na nekoho prstem...pochopitelne jak jde o balkance vic, jak jde o Kordu...uz se davaj ruce od toho vic pryc...
...nechci se tady dohadovat o tech extremech...ale za to by bral ten hrac uz dozivotku...

Mozna jsem paranoidni, nevim, ale myslim si, ze jakby Troicki, Cilic nebo Baruna Strycova byli Amici, nebo Spanele, mam pocit, zeby tzv. chyceni nebyli...a kdyby byl Rafa, Karlicka nebo Serena Srbem, Chorvatem a Ceskou, mozna by uz po jedne preventivni pauzicce meli...ono nakonec ti nejaka americka firma spis udela pomocnou latku, kterou tam v te encyklopedii nenejades...ikdyz...tam je toho tolik nasazenyho...

V atletice to treba funguje nasledovne...OH Soul...cela finalova osmicka letela na dopingu, kazdy tam mel neco prez caru - Ben to fakt uz pretap, tak distanc...
...pochopitelne se to dovis zpetne za 10let...kdy ti daji nejake ofiko prohlaseni...ve vysledku to znamena, zeby meli dat ty placky nejakym tem bezcum z druhych rozbehu...jenze ti byli cinknuti taky...takze ta komise tak nejak v tom klickuje...aby to obstalo aspon behem treba OH pred verejnosti...atd...podle mne dost mimo...

Dobre, zpatky k tenisu....rad si od tebe poslechnu tu tenisovou pohadku,,,Jak Cilic k dopingu prisel, aneb znamena to opravdu, ze treba Bara Strycova uz nemuze nikdy vyhrat turnaj, jen proto, ze ji chytli?;)
Reagovat
Kozoroh
A co třeba Martina Hingisová? Ta byla roku 06 pozitivně testována na kokain a kvůli tomu podruhé sekla s tenisem. Přitom to je velká hvězda, vítězka pěti GS ve dvouhře a 9 v deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
...vsak tam pisi, zebych se nechtel dohadovat nejak o tech extremech...jak snupnes kokajn pred zapasem,,,tak to uz fakt nevim, co na to rict;) To ti pochopitelne nepomuze nic...;)
Reagovat
Kozoroh
No mě šlo o to, že Hingisová je Švýcarka, tedy člověk z "lepšího" národa než Srbové a Chorvati. A přesto jí přišli na nepovolenou látku.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, vzdyt pisu, jak uz jedes vic v extremu, tak ti jasne nepomuze ani ze ses prezident USA;)
Proto jsem se o tech extremech nechtel nejak dohadovat...tam to nema proste cenu nejak hodnotit...jasne...
Reagovat
Stan_Borowitz
v kriminálech sedí v podstatě samí nevinní, na které "to někdo ušil", "zasedli si poldové", "posral to právník" a tak dále. To máš to samý jako výmluvy těch přichycenejch. Korda je krásný příklad.

Co se týká třeba antidopingových kontrol na French Open, tak o tom už jsem taky slyšel, jak je tam ten systém zvláštně nastavený, ale beru to jako povídačky. Lance Armstrong je Američan, superstar, hrdina, který překonal rakovinu a spoustu rekordů, a stejně musel z kola ven, tak ty národnosti tam úplně rozhodující nebudou, když se začnou odendávat židle a muzika najednou přestane hrát...

Nechtěl jsem říct, že by snad Čilič neměl nikdy vyhrát žádný turnaj, jen to, že pro tenis je škoda, že jeden z nejprestižnějších turnajů po dlouhé době vyhráli jiní hráči než obvykle, a jeden z nich byl přitom pár měsíců po vypršení trestu za doping. Podle mne to hodně ublížilo prestiži tenisu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Co si z toho má vzít jako ponaučení nějaký mladý hráč, zejména v době Velké čtyřky? Když chci vyhrát velký turnaj, kde hrají i oni, musím dopovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se preci nechtel bavit o extremech...vyse jsme i vysvetlil ten kokajn...btw. a ta Hingis je dobrym prikladem pro mlade, ze jeste vubec muze hrat a trenovat? (je to podle mne otazka na miste...pokud v tom hledas ten priklad...)

...hlavne se bavim o tom, jak jsou nastavena pravidla...a ze ukazat prstem je fakt to nejednodussi, ale venovat par hodin tem dokumentum se nikomu nechce...

Ja to sanuji tyhle veci, o ktrych pises, ale sam za sebe... neverim tomu...ze to vino, co nam antidopingovka naleva je tak ciste...
...tech pliv tam plave...a ne malo...
Reagovat
Kozoroh
Souhlasím s tím, že když se hovoří o triumfu Wawrinky na loňském AO, tak se častěji zmiňuje Nadalovo zranění ve finále, než Stanovo vítězství nad No1em v QF. Je to vůči Stanovi nefér. Za posledních pět let jako jediný narušil Djokovu nadvládu v Melbourne a už z toho důvodu by mě nenapadlo jeho titul zpochybňovat.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby bylo Čiličovi 20 a vyhrál USO, tak by se to dalo brát jako osvěžení a počátek nového období (tak jako se to povedlo Samprasovi na US Open 1990), ale Marin je "známý ksicht", kterému se ten GS podařil, ale nějaké přelomové vítězství na způsob Samprase to není.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to preci nevadi, znamy, neznamy...mas preci plno hracu, kteri na sklonku kariery ten jeden GS daji, nebo behem kariery, vic ani tuk,,,
,,,a o tom hovorim...
....uz i tohle je pro nektere z vas anomalie;)))
svezi vitr, nejde o mladi hrace, ale spis o to, ze to dokaze i jiny hrac mimo top4,

....ale je mne jasne, ze se zase najde neco ve stylu, Nadal nebyl ve forme, Ctyrka zahrala spatne. Nebo 4ka je na sklonku ery...
...a jak Rafa nevyhraje RG, tak urcite v tom bude spatna kvalita antuky;) asi spatne drcena cihla...
4ka casto urcuje neskutecne "pravidla hry"...vse delano pod 4ku, modra antuka klouze...na IW dame molitaaanek....ani ta travicka neni vyhovujici ve Wimblasu, takze britove tam sazi uz buh vi co...
a DecoTurf je moc rychly...micky jsou moc tvrde, a tvrdy povrch je take moc tvrdy...;))
Sorry, ale ne...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jó, to se tak někdo má... :)
https://pbs.twimg.com/media/B_2fiSMVEAAa26j.jpg:large
Reagovat
Stan_Borowitz
neměli ti rodiče nakonec pravdu? Kdybys ve škole dával větší pozor, mohl sis taky tak užívat... :-)
Reagovat
a.magerova
No já bych řekla, že školou to není, spíš bych to viděla na.... méně televize a počítače a více venku a na kurtech ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=kPxbP1EUamY
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
a.magerova
No i když..... buď cvičit hodně ať dosáhneme našich cílů nebo pak necvičit vůbec ať dosáhneme na výhody..... :-/

http://www.novinky.cz/domaci/364006-tloustiky-nelze-diskriminovat-rozhodl-evropsky-soud.html
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, už jsem nad tím taky nevěřícně kroutil hlavou. Pozitivní diskriminací za lepší zítřky a proti Islámskému státu!
Reagovat
Roger_Federer
Me to prijde , ze Rafa je mezi temi holkama nesvuj..Treba ja bych byl v 7 neby.
Reagovat
Roger_Federer
Me to prijde , ze Rafa je mezi temi holkama nesvuj..Treba ja bych byl v 7 neby.
Reagovat
SwissMaestro
No s tou školou to bude vážnější než se původně zdálo :D
Reagovat
Roger_Federer
Ze nekoho jeste prekvapuje moje Cestina, nechapu;)
Reagovat
a.magerova
Je totiž jednodušší napadat Tě za Tvou češtinu než za Tvé myšlenky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co je na tom? Každý je jiný. Nebo závist, že on by mohl mít kteroukoliv, kdežto ty si nějaký zoufalec, co dělá ramena na internetu?
Reagovat
Stan_Borowitz
V podstatě každý může mít v podstatě kteroukoli.- Je to jen otázka sebevědomí, talentu a poctivé přípravy, jako každý jiný sport...
Reagovat
Roger_Federer
udelani dojmu..spojeneho z moznostmi daneho jedince..;):).
Zbalit Ivanovic by pro me nebyl zadny problem..;);) a pro nekoho z vlastnim Jetem uz vubec.:)
Reagovat
VlS
No, to bych rád viděl, jak bys jí s vlastním jetem dostal do pelíšku, to by ani king size bed nestačila na víc, než na příďový kolo, no ale zkus to a pak dej vědět, jak proběhlo rande v hangáru :-D
Reagovat
Roger_Federer
musis se zeptat Borowitze, ja mluvil o nem..:), ja litam jenom prvni tridou., nikoliv vlastnim jetem.;)
Reagovat
Roger_Federer
Moct mit a chtit mit...
Reagovat
a.magerova
A nedá si pokoj a nedá :-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist