Nadal vynechá Indian Wells i Miami

26. 2. 2013, 14:19
Aktuality 192
Návrat Rafaela Nadala na okruh ATP se znovu komplikuje. Někdejší první hráč světa, který se v únoru objevil na kurtech po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, vynechá letošní turnaje Masters v Indian Wells a Miami. Informovala o tom španělská Marca.
Profily hráčů
Rafael Nadal trénink

Vítěz jedenácti grandslamových turnajů se rozhodl vyhnout se betonovým povrchům, které dlouhodobě kritizuje jako příliš rizikové pro zdraví tenistů. Jeho bolavým kloubům betony nesvědčí. Loni v Miami kvůli problémům s kolenem nenastoupil k semifinále proti Andymu Murraymu. Proto se rozhodl startovat letos jen na antukových turnajích a chce se soustředit na obhajobu trofeje na Roland Garros.

Pátý hráč světového žebříčku, jenž nehrál od loňského Wimbledonu, získal před týdnem v Sao Paulu při svém druhém letošním startu premiérový titul po zdravotní pauze. "Je to lepší a jsem konkurenceschopný, ale pořád mě to ještě trápí," řekl Nadal v Acapulku, kde ho dnes čeká zápas prvního kola. "Některé dny je to lepší a jindy horší. To pro někoho, jako jsem já, není ideální, protože se snažím pokaždé soutěžit naplno," dodal.

Po mexickém turnaji si šestadvacetiletý Španěl dá pauzu a místo amerických betonů bude trénovat. Znovu by se měl představit až v dubnu na turnaji Masters v Monaku, v květnu má před Roland Garros na programu starty v Římě a Madridu.

Komentáře

192
Přidat komentář
Berny
Pro vsechny zapalene srovnavace nadala,federera a djokovice ( + murrayho), kouknete na analyzu jak kazdy hrac ve stejnem veku mel tezke na GS soupere, s kym vypadal a taky ve ktere fazi turnaje. Udelal jsem 7 tabulek, postupne od věku 19 do 25 let. U kazdeho hrace z TOP 4 muzete videt jak si na GS vedl + s kym vypadal(popr.koho porazil ve finale) + jak byl ten souper zebrickove postaven. Plus napravo od tabulky je uveden pocet hracu ktere dany hrac porazil na GS a oni byli zebrickove nad nim. Bavte se:
Reagovat
Berny
Věk
19 AO RG W UO
Federer 3.Clement(54)4.Corejta(10)1.Kafelnikov(5) 3.Ferrero(12) 1
Djokovic1.Goldstein(68)Q-Nadal(2) 4.Ancic(10) 3.Hewitt(17) 4
Nadal 4.Hewitt(3) W-puerta(37) 2.Muller(69 3.Blake(49) 2
Murray 1.Chela(51) 1.monfils(21)4.Baghdatis(16)4.Davydenko(6)3

20 AO RG W UO
federer 3.Clement(18) 5.Corejcta(13) Q Henman(11)4.Agassi(2) 1
Djokovic 4.Federer(1) S-Nadal(2) S-Nadal(2)F-Fererer(1) 0
Nadal - W-Federer(1) F-Federer(1)Q-Juznyj(54)1
Murray 4.Nadal(2) - - 3.Lee(43) 0

21 AO RG W UO
federer 4.Haas(9) 1.Arrazi(45) 1.Ancic(154)4.Myrnij(34)0
Djokovic W-Tsonga(38)S-Nadal(2) 2.Safin(72) S-Federer(2)1
Nadal Q-Gonzalez(9)W-Federer(1)F-Federer(1)4.Ferrer(15)2
Murray 1.Tsonga(38) 3.Almagro(20)Q-Nadal(2) F-Federer(2)2

22 AO RG W UO
federer 4.Nalban(12)1.Horna(88)W-Phillipussis(48) 4.Nalba(13)0
Djokovic Q-Roddick(9)3.Kohlsreiber(31) Q-Haas(34) S-Federer(1)0
Nadal S-Tsonga(38) W-Federer(1) W-Federer(1)S-Murray(6)2
Murray Q-Verdasco(15)Q-Gonzales(12) S-Roddick(6)4.Cilic(17)0

23 AO RG W UO
federer W-Safin(86) 3.Kuerten(30) W-Roddick(2)W-Hewitt(5) 0
djokovic Q-Tsonga(10) Q-Melzer(27) S-Berdych(13)F-Nadal(1) 1
nadal W-Federer(2) 4.Soderling(25) - S-Delpotro(6)0
murray F-Federer(1) 4.Berdych(17) S-Nadal(1) 3.Wawrinka(27)1

24 AO RG W UO
federer S-Safin(4) S-Nadal(5) W-Roddick(4) W-Agassi(7)0
djokovic W-Murray(5) S-Federer(3)W-Nadal(1) W-Nadal(2)2
nadal Q-Murray(4) W-Soderling(7)W-Berdych(13)W-Djokovic(3)0
murray F-Djokovic(3)S-Nadal(1) S-Nadal(1) S-Nadal(2)0

25 AO RG W UO
federer W-Baghdatis(54) F-Nadal(2) W-Nadal(2)W-Roddick(10)0
djokovic W-Nadal(2) F-Nadal(2) S-Federer(3)F-Murray(4)0
nadal Q-Ferrer(5) W-Federer(3)F-Djokovic(2)F-Djokovic(1)0
murray S-Djokovic(1) Q-Ferrer(5) F-Federer(3)W-Djokovic(2)1
Reagovat
Berny
Z tabulky jde krasne videt jak Murray to ma tezke, dale je zajimave videt s kym hral v 20 letech roger a s kym novak.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak pokud se úspěchy nutně musí vztahovat ke konkurenci, v níž byly dosaženy, jak tvrdí zarytí zdejší shazovači výsledků Federera - i když já stále tvrdím, že k umění šampióna patří i to, narodit se ve správné době - pak se ovšem nikdo z dnešních hráčů ani na míle nemůže přiblížit velikosti Ivana Lendla, který během své kariéry měl konkurenci, o níž se Federerovi, Nadalovi a Djokovičovi ani nesní.

Zatímco oni bojují jen mezi sebou a nikdo další se "ani len nedokáže vyčlenit z davu", Lendl musel pravidelně porážet hráče, z nichž každý je legendou tohoto sportu - Borg, Connors, McEnroe, Wilander, Becker, Edberg, v závěru kariéry pak poměrně úspěšně bojoval i se Samprasem, Agassim,Courierem, Changem.

V porovnání s tím měl třeba Nadal za svou cca desetiletou kariéru konkureci jako v mateřské škole - poslední dva roky Djokovič a předtím jen typický lucky winner Federer, kterého - pokud byl zdravý - porážel Nadal přece ve vycházkovém tempu.

Ale i Federer je na tom podobně - jediný jeho soupeř byl věčně zraněný a neustálými výkyvy formy stíhaný Nadal, teprve poslední dva roky se objevil Djokovič, kterému ale stačí, aby zafoukal vítr nebo byla moc zelená tráva a prohraje i s úplným no name hráčem jako je třeba Murray.

Djokovič zase má jen přestárlého lucky winnera Federera a věčně zraněného, výkyvy formy postihovaného Nadala. Z šesti GS titulů získal 3 finálovým vítězstvím nad no name hráči a 3 nad depresí z rozvodu rodičů sužovaným a v bolestech kolenou hrajícím Nadalem.

To je neodskriepitelné, neboť to jsou argumenty vybrané z příspěvků zdejších shazovačů. Jediný logický závěr z jejich názorů přímo vyplývající je, že dnešní éra tenisu je mimořádně slabá a že tituly získané Federerem, Nadalem či Djokovičem nelze vlastně vůbec brát vážně.

Toož asi tak, hateří ze všech táborů :-)
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... myslím, že Lendl měl i tu nevýhodu, že se narodil v době politicky nepříznivé. Domov o něm mluvit nechtěl a jinde byl cizincem. Ale já osobně si myslím, že ta konkurence, která ho obklopovala ho ještě víc stimulovala k lepším výkonům. A že to byl tenista hodně schopný se ovládat a sám sebe honit je známé. Tenis ale miloval a miluje, je to znát z každého jeho hovoru. Ráda čtu o něm knihy. Mám jich několik.
Reagovat
Fandina
Dodatek ... ne několik, ale dvě knihy, ty mám určitě ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
A bylo ticho...
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ... jak ticho?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v něčem máš určitě pravdu,ale nemůžeš napsat,že současné GS mají menší hodnotu,než za časů Ivana Lendla. Taky jsem konzerva a na tu dobu vzpomínám s nostalgií,protože to byl můj oblíbený tenista.Byla vzácnost je vidět tehdy hrát,mám výhodu že žiji tehdy u západoněmeckých hranic a mohli sledovat přenos s některých turnajů a Ivan byl v Německu hodně oblíben a dávali i speciálně jeho zápasy. Potom přišel Boris a Stich a Grafová,tak ho trochu zastínili.V současné době jsou díky mediím tenisté více na očích a ty tlaky jsou taky jiné,tak proto i když ta konkurence na mužském okruhu se zdá,že v té špičce není taková,stejně se musí pořád maximálně koncentrovat. Jen ty mladí a o tom už tady byla kolikrát řeč,by se měli stále více obracet právě k těm legendám a brát si tam něco z jejich profesionalismu. Pak by nemuseli některé rozhovory,obzvláště s pár českými tenistkami vypadat tak, jak v poslední době.....
Reagovat
Fandina
Je pravda, že díky internetové době a vůbec mediální je nyní člověku všechno blíž a má možnost streamů a komunikace na sociálních sítích, ale i tak dost tady zapomínáme na to, že Ivan Lendl je velmi úspěšný tenista, ve srovnání třeba s podobně v uvozovkách ze země vyhnanou Martinou Navrátilovou není úplně top jako byla ona mezi ženami, ale že je hodně top mezi ostatními tenistami je prostě fakt. Tady je odkaz na tenisové rekordy a na tu Lendlovu osobnost se i tady prostě v diskusích zapomíná.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
Fandina
oprava hrubka ... ostatními tenisty ... sorry
Reagovat
Fandina
polach16 ... Ivan Hrozný je samozřejmě výstižná přezdívka kterou měl od spoluhráčů tenkrát na okruhu. Nicméně těch úspěchů co se týká statistik měl i proti McEnrouvi, Edbergovi mraky ale samozřejmě je to největší tenisová mužská osobnost České republiky a ten Wimbledon bych mu bývala moc přála, no měl na něj blok ... škoda
Reagovat
smazaný uživatel
domnivam se naopak, ze cisla s odlisenim otevrene ery jsou (bohuzel) jedine mozne objektivni srovnani tenistu, jinak prejdeme k "umeleckemu dojmu" a subjektivnim kriteriim. :-) Osobne se vsak jen usmivam nad vsemi temi exhibicemi tady, kdo je nej. Pravda je totiz (vzdycky) jen jedna a my se pouze lisime mirou jejiho poznani. ;-)

Jinak k Ivanovi - on byl, tusim, uplne prvni, kdo zacal specialne trenovat silu, myslim cinky atd.. A podle me je to (zatim) nejinteligentnejsi a zaroven nejtvrdsi clovek - tenista, ktery mezi carama kdy chodil...
Reagovat
a.magerova
Jj moc pěkné, hodnotím i umělecký dojem... :-))

sojka: "Pravda je totiž (vždycky) jen jedna a my se pouze lišíme mírou jejího poznání." - už jsem si TO opsala do diáře - nádhera!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nadalove rozhodnutie je rozumne,naco sa ma presilovat a sposobit si dalsie zbytocne problemy...čo sa tyka Rogera tomu už nic nepomoze nech by si vybral aj cely rok dovolenky mal som pocit že si ju začal vyberat už v 1kole proti jazyrymu jeho hra už nie je nic moc a bude to stale horsie aj ked on sam si pravdu priznat nechce a argumentuje rodinou a neviem cim ešte...uvidime čo prinesu dalsie turnaje no velmi pochybujem ze obhaji nieco z nim sezony .
Reagovat
smazaný uživatel
tak..
Reagovat
dadaft
Federer a Nadal?
nebo dokonce, chráň nás pánbůh, Djokovič a Murray???
jděte s nima k šípku...

třeba i takhle zábavně se hrával tenis
(mezi hráči, které zas pro změnu uznávám já)
http://www.youtube.com/watch?v=MrCyCbXe1d0
(doporučuji vydržet minimálně do střední pasáže zápasu))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
To sou panečku backhandy. :-O
Reagovat
brixner
Proboha, kde to ten Agassi jen stával při returnech...
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, Marty..Ides hlavou proti múru, tu sa logické argumenty nenosia, prave naopak trendom je kratkozrakost a vsadepritomné ploché uvažovanie..Clovek má niekedy pocit, ze na uvedomenie si reality stačí aj trosku sedliackeho rozumu, no v tychto koncinach je aj sedliacky rozum prepychom.

Tieto dni mi volného casu nedoprajú, takze v skratke: Slabsia konkurencia v rokoch 04-07 je neodskriepitelná, nikto zo súperov RF sa ani len nedokázal vyčlenit z davu a pravidelne opakovat SF, ci dokonca QF GS..

Tenista vseobecne dozrieva okolo 21-22r. zivota.
(Rafova antuka je výnimkou, inak platí vyssie spomenuté)A napriek tomu, ze sa casto pripomínajú Rafove prehry do r. 2007-8, fanusikovia RF si neuvedomujú, ze do toho isteho veku bol Federer prakticky no name hracom a prehrával 2krat viac..Takze najprv si zamiest pred vlastným prahom..

A na záver, staré dobré otrepané..RF je o 5rokov starsí, tolko k relevantnosti porovnania ich vzajomnych cisiel..RF a RN nie sú tenisti rovnakej generácie, uvedomte si to raz a na navzdy..
Reagovat
Roger_Federer
nic noveho si nam nezdelil, tvoje nazory a postoje-zcela scestne, souhlasici z kazdym nesmyslem vyrcenym Nadalovimi fanousky jsou jiz znamy..
Reagovat
spaniel
Logicke argumenty jsou to, co chybi prave vam. Treba ze ani nevite, kdy se zpomalil Wimbledon. Nebo ze jeho souperi byli nikdo, ovsem tito chudacci pak vyrazovali Rafu. Taky nesmite zapominat na kdyby, protoze v teto discipline jste nejlepsi.

Od doby co Kolinko vyhral prvni GS jich Federer vyhral 13, takze vic nez Kolinko. Nemel zadny naskok jak to podavate. Krome antuky je Nadal v historii velice malo uspesny. Vecna dvojka, hrac ktery je v druhe polovine roku neviditelny a na WTF si s nim prakticky kazdy z top 8 vytira zadek.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je úroveň..

Ale páči sa mi ten rebriček od Rafovho prvého GS...O čom má akože vypovedať :)?..Nebol Rafa v tom case este teenager?..
Reagovat
smazaný uživatel
Tento marty28 je nový forehand v českom vydaní :) Trepe piate cez deviate, raz za čas má v niečom pravdu ale inak to je úplná sr.a.cka :)
Milý marty28, spaniel ti dal dosť argumentov vo svojich komentároch tak si ich preštuduj ešte raz. Hovoríš tu o nejakej konkurencii, tak sa ťa z brucha spýtam.. Akú mal Rafito konkurenciu na antuke počas svojej kariéry ? Okrem Federera, ktorý rozhodnie nie je antukár, žiadnu. Vyhovára sa na to niekto z Federerových fanúšikov ?

Kámo, ty si vedla jak tá jedla..Vies, co znamená slovo argument?..Skus este raz prehodnotit celé vlákno a rétoriku spaniela a Martyho..Celkom jasný debakel v prospech druhého menovaného..Čo ja ale mozem chciet od konspirátora s plnou hubou krčmových rečí typu zmanipulovaný los :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, klesáš každým dňom. Spaniel dáva argumenty, môžeš si prečítať jeho komentáre, myslím že všetko podstatné tam vystihol. Marty28 sa tiež snaží o niečo, ale na každý jeho apel má Spaniel ďalší argument, takisto ako na všetky tvoje pseudo-názory. Skús to nebrať tak smrteľne vážne, inak ťa z toho klepne ;) Mimochodom, skús si prečítať aj názory napr. Stana Borowitza, to sú pre mňa zdravé názory o tenise (pri všetkej skromnosti by som tam zaradil aj seba :)).
Apropo konšpirátor ... zjavne pre teba ako zaslepeného fanúšika nie je dôkaz ani vyjadrenie od Rosola "mimo kamier", ani vyjadrenie bývalej pracovníčky ATP (ak chceš detaily, kľudne mi napíš správu) ale chápem, ty zaberáš len na PR kecy z Rafovho "štábu". Mám trošku iné zdroje ako tvoje fejzbúky, čo iné by som však mal čakať ? :) Aj tak budeme všetci blázni a len ty motorka.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si trochu rozrušený..

Každopádne, názory Stana si vždy rád prečítam, lebo má nadhlad, je vecný a tenisu rozumie..Mrzí ma, že nemáme rovnakého koníka, no to z nás nerobí nepriatelov, len oponentov..Jeho osobu si tu ludia vážia, ak máš nedajbože pocit, že je tvoje tenisové vystupovania podobné, mal by si prehodnotit vztah k vlastnej sebareflexii..Ja si to nemyslím a touto cestou sa pýtam, kto si to zo zdejsích (mimo FFF) okrem teba myslí..:)

Na záver ti chcem pogratulovat k tvojim informačným kanálom, hlavne Rosol mimo kamier..To má velký cveng.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď ty predsa nie si môj nepriateľ, a pri všetkej súdnosti (bez podpichovania a ničoho iného) sú tvoje názory na tenis dosť kvalitné - neboj sa s mojou sebareflexiou je všetko v poriadku, tenis sledujem roky rokúce, a jednoducho mám pocit že sa v ňom vyznám veľmi dobre, preto aj svoj názor považujem za kvalitný.
Delí nás táto Rafa-Roger priepasť, ale s tým už nič nenarobíme :))
K tým zdrojom, ďakujem, gratulovať mi k ním nemusíš. V tenise sa pohybujem už dosť dlho, tak sa nejaké tie známosti nazbierali. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak chceš súdiť moje vystupovanie na internetovej stránke, s nickom, ktorý som si dal ešte niekedy v roku 2009 tuším (možno 2010) tak prosím ;) Ale tu využívam internetovú anonymitu aby som mohol prezentovať názory, ktoré nie sú až tak populárne a nepáčia sa (resp.znevažuješ ich) preto, lebo niekedy idú proti tvojmu koníkovi. S tým ale ja už nič nenarobím, to isté čo som vravel o Nadalovi a jeho pauzičke platí aj na Serenu či Del Potra, stále rovnaký zdroj. Na záver - nenútim ťa veriť ničomu, ale nenávidím keď sa z ľudí robia ovce a oni o tom ani len netušia. :)
Reagovat
Roger_Federer
Snazis se zbytecne, Forehend je samoliby , mistr sveta..Je pravda, že nektere jeho nazorz nejsou vubec mimo, ale ma jeden problem, mysli si, že ma vždy pravdu a nema temeř žadne realne zkušenosti z tenisu, turnaju, zakulisi...Je omezeny na internet, televizi a streem.. Nepřipusti že by si mohl mit, zdroj, znamosti a že by cokoliv co mu neni pochuti mohla byt pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou dizkuze a srovnávání nesrovnatelného. Když koukám na tenis něpř. Edberg vs.Becker, je to nuda s velkým N. Tento tenis nesnesu, ale takový Djoker vs. Nadal, to je tenis. ZA 20.let bdzue tenis zase jinde a můj syn se nad Nadalem a Djokerem bude usmívat. O Rodu Laverovi ai nemluvě, tam mi nestojí za to, ani pustit si ho na youtube, to bych se asi uzíval.
Reagovat
smazaný uživatel
v tom případě nehrál ten pravý tenis ani Borg, už před pětatřiceti lety..
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je jasný, ale pro mě stojí výš i tenisově. Čtu tu jak jeho fandy nazývají blbci, co nerozumí tenisu, pokud ho staví i po tenisové stránce na první místo a tak jsem se chtěl vyjádřit. Sleduju tenis už od sedmdesátých let, jsem ročník 1959, takže mě snad nikdo nebude titulovat neználkem jako je to tady modou z pohledu fanoušků Rogera. Ne, i Rafovi fandí velcí tenisoví fajnšmekři, kteří ví, co je dobré a Rafa je prostě ta největší možná kvalitka, co kdy byla a urážky těch co ho nemusí, to nemůže změnit:-)
Reagovat
Fandina
rafaholic009 ... já myslím, že každý mluvíme o něčem jiném. Nehodnotím tady fanoušky jednoho nebo druhého tábora. Mám na to svůj názor, ale to není podstatné. Odpovídala jsem na to, že někdo fandí tomu a druhý tomu a já Rogerovi a i vzhledem ke statistikám počtům rekordů je momentálně nejlepším tenistou ve většině ukazatelů. Co bude dál se uvidí. Ale momentálně je to u mě Roger a to nejen kvůli tenisu, ale celkově jako osobnost a hlavně kvůli svému hernímu stylu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je jasný, ale pro mě stojí výš i tenisově. Čtu tu jak jeho fandy nazývají blbci, co nerozumí tenisu, pokud ho staví i po tenisové stránce na první místo a tak jsem se chtěl vyjádřit. Sleduju tenis už od sedmdesátých let, jsem ročník 1959, takže mě snad nikdo nebude titulovat neználkem jako je to tady modou z pohledu fanoušků Rogera. Ne, i Rafovi fandí velcí tenisoví fajnšmekři, kteří ví, co je dobré a Rafa je prostě ta největší možná kvalitka, co kdy byla a urážky těch co ho nemusí, to nemůže změnit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám se dvojnásobné odeslání, ale tenhle pěkný text si koneckonců kopii zaslouží:-)
Reagovat
smazaný uživatel
je úplně jedno, co tu kdo říká, správný tenisový fajnšmekr ví, že nejlepší je Rafa. Kvůli němu já osobně sleduju tenis, tak to bylo, je a bude. A žádný Federer ani nikdo jiný to nezmění:-)
Reagovat
Roger_Federer
nezmeni co?
Reagovat
smazaný uživatel
tak když je pro mě nejlepší on, tak se to asi těžko může změnit. On je prostě bůh a to holt Fedík není, co mám na to jinýho říct:-)
Reagovat
Fandina
Ono je to tak, že každý má svého nejlepšího a je mu jedno, koho má ten druhý. Pro tebe je to Rafa, pro mě Roger a jsem v pohodě.
Reagovat
VlS
No pane, jsem tedy ještě o pár let starší, tenis jsem i hrál a sleduji ho asi tak 50 let, ale to ze mě nedělá experta. Jo, kdybych se tenisem úspěšně nějakou dobu živil, to by byla jiná.
S Vaším výrokem, že pro Vás je Rafa nej, na věčné časy a nikdy jinak nemám nejmenší problém, je to čistě Vaše privátní věc. V případě, kdy vynecháte ten kousek věty či smysl touho kousku, že pro Vás (např. váš příspěvek z 00:47 - správný tenisový fajnšmekr ..........) tak plácáte a netuším proč. Nechme tyhle kategorické soudy budoucnosti, co když nám Ernie Mrhač ukáže, že jsme všichni vedle a teprve on je ta správná osoba pro superlativy? Pokud Rafu považujete již za historickou kategorii, tak si dovolím oponovat - na Roda Lavera nemá ani omylem. (nebo taky jen kecám, jako vy?)
Reagovat
smazaný uživatel
pamatuji i Roda, i když jako malý kluk, byl vynikající, ale Rafa je podle mě lepší. Nikdy mě tenis nebavil tak jako při sledování jeho zápasů, doslova mě vtáhne do hry a to žádný jiný hráč nedokázal. Lavera samozřejmě uznávám a moc, ale Rafa si u mě sojí líp, lepšího tenistu jsem neviděl
Reagovat
Roger_Federer
Zbytecne, podle stylu psani je to bud ...24,(tento nick jsem tady jeste nevidel/necetl) nebo nekdo kdo projevuje jen svuj tvrdosijny nazor, bez jakeho koliv argumentu..Pro me byl nejlepsi Michal Tabara..na veky.:)
Reagovat
Roger_Federer
No, myslis, že kdyz Novak vyhraje
jeste 10 granslamu, bude nekdo za 5
let rikat",No, jo Djoko, ten to mel
jednoduche od roku 2013, Nadal byl
zraneny a to mu stoplo
karieru,Federer koncil a uz to nebylo ono a Murray, no ten mu nebyl uplne
konkurenci..Jeho 8 titulu je z ery kdy
nemel konkurenci..?
Reagovat
smazaný uživatel
nepřestanou nikdy, ale samozřejmě pokud nebude mít Djokovič odpovídající konkurenci, nebudou mít u mnohých jeho úspěchy takové renomé jako kdyby porážel soupeře typu Rafy a RF. Já bych to měl stejné s Rafou, pokud by vyhrával jentak a bylo zjevné, že žádný konkurent není, taky bych ho nevynášel do nebes, to se netýká jen RF, ale kohokoli včetně Rafy..
Reagovat
Roger_Federer
tak vzhledem k tomu, ze Nadal vlastne do rok 2010 nez vyzral:)Djokovic na antuce zadnou konkurenci nemel, tak vsecky jeho tituli jsou menecene?A predem ti odpovidam, Federer mu na antuce nebyl konkurenci..
Reagovat
smazaný uživatel
ta gramatika, vím , že je to pro tebe těžký, ale mě jako vyhlášenému češtináři z tho bolí oči, no nic..tak období 2010-2011 bylo asi zatím nejvíce vypovídající v souboji Rafa - RF - Djoko a podle tohoto období by se to asi mělo posuzovat, protože tehdy ještě Federerovi nebylo třicet, to je velký mezník. Tehdy jejich souboje bylo možné objektivněji posoudit..
Reagovat
Roger_Federer
Ty si opravdu blazen..Jake obdobi?Vsichni 3 jsou na okruhu spoustu sezon..je uplne jedno kdo ma nebo mel kolik let..Vychazej me z celku
Reagovat
smazaný uživatel
pokud chceme být maximálně objektivní, musíme soudit podle období, kdy všichni tři byli nejblíže svému vrcholu..
Reagovat
Berny
Lidi mohl bych odhadem vedet kolik vam vsem cca je ? Argumentovani a debaty jsou mym konickem ale co tady nekteri dokazou vyplodit to je umeni. V kazde debate je dulezite byt nad veci. Coz spousta lidi zde neni, zahledeny do sebe. Myslim ze rafa a roger by se smichy valeli.
Reagovat
smazaný uživatel
jen jestli jsi nevsadil na spatneho kone.. :-) Kvalitni argumentaci by snad mela, podle me, predchazet presna otazka. Ale snazim se pro tebe neco udelat a nas vek secist, odhadem cca, faakt.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se mi zda, ze Rafa, ten kotel opravdu prepalil a pomalu, ale jiste konci. Odehrat "podradnej turnaj", kde nehral s nikym z prvni desitky a pak se z toho 2 mesice lecit... To nejni dobry znameni....
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že je v aléjích zase nablito :-)
Reagovat
spaniel
Na techto diskusich je vzdycky nejlip videt, kteraze rivalita je ta nejsilnejsi. Sorry Nolandy, budete muset predvest vic (sorry gigine:))

Dukaz: http://i1069.photobucket.com/albums/u480/spaniel77/cecc459b034ce14452bd8300c269dcb2_zps58cb06cc.jpg
Reagovat
spaniel
Souhlas. A co Sampras-Agassi?
Reagovat
Stan_Borowitz
Co Lendl-McEnroe?
Reagovat
gigin
Jako máš recht. To je jas.
Reagovat
Nola
z ofiko zdrojov:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tennis_rivalries
Reagovat
smazaný uživatel
říct, koho dát do trojky největších rivalit, aby člověk neurazil, pro mě je na prvním místě Djoko vs Rafa, na druhém Rafa vs RF a třetí asi McEnroe vs Lendl..
Reagovat
smazaný uživatel
No když se to postaví takhle, tak je pochopitelně rivalita Federer-Nadal atraktivnější...rivalita Nole-Andy vpodstatě neexistuje, něco se teď klube, když je Nadal zraněný, ale jinak se to nedá srovnávat s rivalitami mezi Nolem, Rafou a Rogerem.
Reagovat
spaniel
A tak to byl vtip na odlehceni, libl se mne ten obrazek. Jejich rivalita se klidne muze vyvinout, i kdyz momentalne me jejich zapasy nebavi. Nejlepsi je, kdyz jsou styly odlisne a to jejich nejsou. Mozna kdyby se Andy vratil k hre z 2008, to by mohlo byt zajimave.
Reagovat
Nola
ty reaguješ na Sonju, sorry, u mňa je rivalita Nadal vs Djoker nomber one
Reagovat
spaniel
Jo, prehledl jsem se. Samozrejme Ruda Sonja. Jinak proc ne. Ja nejradeji RF-RN, RF-ND, ND-RN (hlavne teda z 2011 :))
Reagovat
smazaný uživatel
rafa je podvodník. je a je a je! blufuje, naučil se to v tom onlajn pokeru. však co má s kolenem? nic s ním nemá. na operaci byl? nebyl. takže je zdravej. dělá ze sebe mrzáka, aby uspal konkurenci a pak tvrdě zaútočil na frenči. mám ho rád. je stejnej jako já. taky podvádí. a proto ho nemám rád.
Reagovat
gigin
Takže tys vlastně nasraný, že ho máš rád. A vlastně bys ho rád mít neměl. Páč podvádí, jako ty.
Reagovat
smazaný uživatel
něco takovýho mně už říkal můj psychiatr, ale nerozumím tomu
Reagovat
gigin
To neva...
Reagovat
spaniel
Mimochodem, kdy teda vlastne ten Rafa vyzral? Abych vedel, co je vubec u tebe relevantni. Trochu se obavam, ze to bude neco jako brezen-cerven 2005, kveten 2006, treti lednovy tyden 2007 (ale jen do ctvrtka) atd.
Reagovat
smazaný uživatel
na antuce byl výborný už v osmnácti, na trávě byl jeho progres rychlejší než na betonu, takže na ní vyzrál v r.2007 a na betonu o rok později..
Reagovat
spaniel
2 GS z hardu...podle me neni jeste plne vyzraty.
Reagovat
smazaný uživatel
finále 2007 je velká škoda, ale je to další argument proto, že Rafa dokázal i s Federerm v té nejlepší formě rovnocenně soupeřit na jeho trávě, když tu všichni říkají jak hrál o rok později RF hrozně a jen proto Rafa vyhrál. V r.2007 RF žádnou mononukleozu za sebou neměl a přesto to byl naprosto vyrovnaný zápas už tehdy, který rozhodl jeden dva míče, na to federerovci jaksi zapomínají resp.nechtějí to vidět..
Reagovat
spaniel
Miluju kdyby. Kdyby kdyby, mohl mit Federer uz 30GS a 600 tydnu na 1. miste.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste..kdyby nehral Federer, mel by Nadal od roku 2006 do 2010 5 karierni granslamy...Ne jen 11 a z toho 7 na cihle.:)
Reagovat
dappe
Když už se tady píše o tom Gonzalezovi, tak u toho finále Fed - Gon na AO 07 byla velká škoda, že se hrály jen 3 sety, tam hráli oba parádní tenis a mohlo se na to finále hodně vzpomínat, takhle to je nespravedlivě řazeno jako jasný Federerův triumf. Federer tam odehrál asi nejlepší GS kariery a hrál úplně bezchyb. Gonzalez ve čtvrtfinále roztřílel 3:0 Nadala a v semi proti Haasovi se s ním v podstatě nedalo hrát, pokud si vzpomínám měl bilanci winnerů a nevynucených chyb 41/3 a nikoho jsem nikdy takhle dobře hrát neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
tam měl životní formu o tom žádná, ale jak mohl hrát tenis, který jsi od nikoho jiného nikdy neviděl, když finále prohrál 0:3? Jinak tehdy bylo Rafovi dvacet a na betonu teprve vyzrával..
Reagovat
spaniel
Asi pomalu zraje, co? Pac na betonu porad jeste vyzrava.
Reagovat
dappe
marty28: To bylo k semifinále proti Haasovi, můžeš si to i pustit, pak tady piš něco o lehkém soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
vyzrál na něm v r.2008, kdy na něm vyhrál olympiáadu a poprvé se dostal do sf AO a USO, na AO 2009 už to byl top výkon..
Reagovat
smazaný uživatel
kde jsem psal o Haasovi jako o lehkém soupeři? To mi tedy ukaž..
Reagovat
spaniel
Takze Haase radis nad Safina, Roddicka atd? Ty jsi pekne pomotany.
Reagovat
dappe
Já mluvim o Gonzalezovi celou dobu, semifinále Gonzalez - Haas, pusť si ten zápas a potom i následující finále s RF. Potom jsem zvědavej, jestli napíšeš, Gonzalez = lehký soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem napsal, že řadím Haase nad Roddicka nebo Safina? Nic takového jsem nenapsal, nevkládej mi do úst to co jsem neřekl, laskavě..
Reagovat
spaniel
Promin, ale toto uz hranici s dusevni poruchou.
Pises ze GS vitezove byli cajicci a pak, kdyz k nim nekdo prida Haase, tak se ohradis, ze jeho si prece nezminoval. Dedukce je tady velice jednoducha, dokazes si snad spocitat 1+1, ne? Jinak ma debata tezko smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
duševní poruchou netrpím, myslel jsem to tak, že pro Gonzalese byl Haas těžkej soupeř, měl jsem to napsat přesněji. Jinak Roddick, Safin a Hewitt byli o něco výš než Haas, ale zase ne o tolik, jeho hodně pronásledovala zranění, proto těch úspěchů na jeho kontě bylo méně oproti Roddickovi nebo Safinovi..
Reagovat
spaniel
Souhlas.
Reagovat
spaniel
Meli by hardy vymenit za ovci vlnu, aby byl Nadal spokojeny. I kdyz on by si neco nasel i na ni.
Reagovat
Roger_Federer
No nevim, myslet si ze by mohl byt na RG tak připraveny, že by ho vyhral je zbozne přani..
Nehrat pul roku, pak 3 smesne turnaje a pak pravdepodobne zase dlouha pauza..mu rozhodne taky moc nepomuže..dostat se do takove formy o jake tady pišeš...
Reagovat
Roger_Federer
:), jako že antuka a hlavne hraci před 10-15 lety a ted stejna pisnicka? A nebylo to tak, že zase ti ostatni hraci na antuce nebyly tak dobři jako na trave nebo hardu??
Reagovat
smazaný uživatel
k tématu tohoto článku..každopádně je jasné, že žádná kategorická slova ve vztahu k těmto dvěma Masters zatím nepadla a už vůbec ne věta "letos budu hrát jen na antuce", to je absolutní nesmysl, nic takového by půl roku předem neřekl. Je smutné, pokud média informují tímto stylem bez jakékoli autorizace. Hon za senzacemi zjevně nezná mezí, bohužel..
Reagovat
dappe
Ale pěkně tě ten článek rozhodil, 84 komentářů celkem a z toho tak 40 od tebe...
Reagovat
smazaný uživatel
mě, ode mě je tak max.15 komentů k tomuto článků a všechny se netýkají jen jeho, cca.polovina. Ale jak jsem napsal, nesnáším mediální šum, natož domýšlení takových věcí bez autorizace, prostě zajistit čtenost za každou cenu, odporná bulvarizace..
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebýt té "bulvarizace", tak je tenis populární zhruba stejně jako badminton nebo stolní tenis a odměny hráčů by se pohybovaly o dva řády níže.
Reagovat
smazaný uživatel
rozdíl mezi medializací s určitými etickými pravidly a sprostou bulvarizací bez autorizace dotčeného, v tom je velký rozdíl..
Reagovat
smazaný uživatel
Poměrně očekávané rozhodnutí , nicměně nemyslím si že je to uplně dobré rozhodnutí , vrátil se tak at hraje všude opravdu to začína vypadat že se trochu bojí , ikdyž nechápu čeho stejně od něho na hardu v současnem stavu nikdo moc nečeká . Jinak co sa týče toho že měl v roce 2010 lehký los je blbost , neplette si dojmy s pojmy , los měl normalní akorát soupeří mu povypadávali , s tím nemá los nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
los měl takřka identicky těžký na každém z těch turnajů, to, že mu vypadli Federer, Djoko nebo Murray, jinde zase nedošli do čtvrtfinále s ním Tsonga nebo Berdych, za to prostě nemohl..
Reagovat
smazaný uživatel
to je dobře,že vynechá ty stupidní americké betony, ať si tam hraje Isner a jemu podobní, ty se ani nepohybují, takže ani nevědí, že hrají na betoně
Reagovat
J.M.
Některé věci je možná lepší nevědět. Jiní si zase myslí, že na betoně hrají, a přitom se na něm nikde nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt, že servismani typu Isnera, Querreyho nebo Llodry, kteří toho mnoho nenaběhají, na tvrdém povrchu rozhodně netrpí, takže ti se mohou jen smát..
Reagovat
smazaný uživatel
Simon Briggs : "Nadal's camp say he hasn't given up on Indian Wells and Miami despite what appeared in Marca today. Will take stock after Acapulco"

Takže radšej si počkám na oficálne vyjadrenie než začnem šíriť niečo čo nie je potvrdené. Ale bez vetra sa ani lístok nepohne - tiež si myslím že tie turnaje nebude hrať..
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom rozumné a očakávané rozhodnutie. Jedinou nevýhodou bude piate miesto v rebríčku na RG, čo znamená komplikované QF..
Reagovat
smazaný uživatel
bych to za tak velkou nevýhodu nepovažoval. Kdyby byl čtvrtý, mohli by mu nalosovat Ferrera a to by bylo taky těžký čtvrtfinále. Pokud vyfásne Murrayho, bude jistě spokojen, z Federera bude nadšený o něco méně, takže jen nedostat toho Djoka, i když na druhou stranu pokud chce pohár, musí ho stejně porazit a je úplně jedno, jestli v čf, sf nebo ve finále. Podle mě mu ale ve čtvrtfinále nalosují Ferrera, často hraje čtvrtý s pátým, takže to pátý místo nijak proklínat nebude muset..
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tak to organizátori spravia tak, aby bolo štvrťfinále Ferrer-Nadal, akože náhodička a vymažú tak tú rankingovú nevýhodu, na to môžte vziať jed. Umelé tlačenie top4 do semi bude aj v Paríži.
Reagovat
smazaný uživatel
jak velké čachry jsou v losech turnajů, ale co se týče Paříže tam nevím proč by měli tlačit Murrayho, který je na anutuce slabší než Ferrer..daleko víc bych já osobně byl zvědavý na sf Ferrer vs Djoko nebo Ferrer vs Federer nežli Murray vs Djoko nebo Federer. Murray a antuka v Paříži, to prostě nejde dohromady..
Reagovat
Pe3k
To, že vynechá Miami a IW se ví už 2 měsíce. Teda alespoň na zahraničních webech. Pokud nemá koleno v pořádku, tak mu jej turnaje na antuce neuzdraví ani nijak nezlepší.

Tomu hardu se nemůže vyhýbat věčně. Chápu, že má strach, že dostane latu, ale tu dostane stejně i později a zároveň to koleno bude stejné, né-li horší za těch x měsíců co nastoupí na hardu...

Pokud už se na okruh vrátil a hraje, pak má hrát všude a ne jen na antuce. Na turnajích v Miami a Indian Wells bych ho rád viděl hrát, takže mě ty jeho hard-fobie až tak netěší jako ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud nemá koleno úplně v pořádku, samozřejmě, že mu nepomůže, bude-li hrát jen na antuce, nicméně proč by měl riskovat na betonu nyní, když je před ním hlavní část antukový sezony, kde chce hrát na stodvacet procent a opět vyhrát RG? A pak se pokusit vyhrát i Wimblas?..pro něj je důležité, aby byl na betonu schopný oddehrát především USO, tam se musí a jistě i chce vydat na maximum, ne na betonovejch Masters, které mu zaprvé nijak extra bodově nepomohou a zadruhé bude riskovat zbytečný zranění. Prioritou je celá antuka, Wimblas, USO a pak TM, je to logické a pochopitelné v jeho nynější situaci..
Reagovat
Pe3k
Chápu jeho priority.

Ale vem si, že každý tenista co se vrátil po zranění hraje všude a ne jen na antuce. Třeba Monfils. Ten má kolena mnohem zdrcenější než Nadal a přesto hraje všude...Sám se tak sesadil alespoň z teoretické možnosti vrátit se do čela žebříčku a pokud chce vyhrát nějaký grandslam tak mu nasazování do turnajů s čtvrtfinálovým utkáním proti Djokovicovi asi moc nepomůže...

Nadal je právě tenista, který nejvíce těžil z lehkých losů. Viz jeho nejlepší sezona 2010. Tam měl naprosto žalostné soupeře např. semifinále US Open Južny, finále Wimbledonu Berdych (nic proti němu, ale není to soupeř do finále, navíc je to jeho životní úspěch...)Pokud dostal čtvrtfinále Del Potro, semi Murray a finále Djokovic, tak se raději odhlásil...

Z toho důvodu jsem zvědavý jak bude bojovat s těžkým pavoukem bez řádné přípravy hlavně na hardu.
Reagovat
nitrotaj
By ho neporazil nikdo a nikdy a to při jakýkoli formě.
Reagovat
Pe3k
Je to samozřejmě jen čirá spekulace,,,ale Zdravý Del Potro z roku 2009 by jej smáznul 3:0 tak jako na minulém US a Djokovic forma roku 2011 by jej taky porazil. Ale jinak byl Nadal v opravdu velké formě to zas jo.
Reagovat
smazaný uživatel
abys odpověděl na jasně položené argumenty a otázky, zavedeš to úplně jinam, to ti přijde fér? Proš nepřiznáš, že Federer měl v letech 2006-07 jednoduché losy, když vyčítáš Rafovi to, že k němu nedošel Federer nebo Murray? A taky čekám na ty turnaje, kde se údajně odhlásil kvůli strachu z losu, tak honem, které to byly?
Reagovat
Pe3k
Já sem Nadalovi nic nevyčítal. Jen sem napsal, že těžil z lehkých losů což je pravda...Co se týká Federera tak pro něj je každý los a každé éra ve které hraje lehká :) Když byl na vrcholu tak ho dokázal porazit jen Nadal na antuce což všichni víme...

Odpověděl jsem ti, že chápu jeho priority a jinou otázku jsi nepoložil. Ten turnaj kde se odhlásil (na který jsem narážel) Miami 2012 jen s tím rozdílem že v čtvrtfinále měl Tsongu. A ostatní si vyhledej sám, nechci ztrácet čas zrovna tímhle.
Reagovat
smazaný uživatel
to vše byla pro Federera opravdu lehká až směšně lehká období, kdy nebylo žádným problémem vítězit, když hrál jen s takovými soupeři, které jsem vyjmenoval. Tím bych se ale rozhodně nechlubil..jinak ještě k tomu Del Potrovi, v r.2009 Rafu porazil zcela rozloženého Rafu, který měl sotva průměrnou, spíš podprůměrnou formu. O půl roku dříve v Indian Wells vyhrál Rafa a následně v Miami vedl ve vzájemném souboji 5:1 jen pro připomenutí. Každopádně Rafu roku 2010 by Del ani ve své nejlepší formě z r.2009 neporazil, o tom jsem přesvědčený..
Reagovat
smazaný uživatel
ten software či co je pěkně kravskej koukám, byl jsem přihlášenej už v první části příspěvku, odeslal ho, objevilo se cookie, tak jsem ho odeslal znovu a nakonec byl příspěvěk přijat, ale označen jako od nepřihlášeného, nechápu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže si to shrňme a podtrhněme, co tady mnoha slovy tvrdíš: Federer získal 17GS a tuším 72 turnajových titulů, byl přes 300 týdnů světovou jedničkou, prostě proto, že hrál se samýma úplnýma nýmandama, a když už porazil nějakého pořádného hráče (což vlastně byli jen Nadal, Djokovič a Murray), tak jen proto, že byli zrovna zranění, z formy a podobně.

Nadal prohrával vždy jen proto, že byl zraněnej nebo totálně rozhozenej (rozvodem či jinými důvody), případně prostě "z formy". Když se vyloučí tyto faktory, je neporazitelný, a to na jakémkoli povrchu.

Ty jsi případ pro psychiatra.
Reagovat
smazaný uživatel
otáčíš, co jsem řekl. Ano, vyhrál 17 GS, ale současně s tím by mělo zaznívat, koho při zisku titulů v letech 2004-07 porážel. Faktem je, že Roddick, Hewitt, Safin, Nalabndian, Ljubičič, Blake a Gonzales odpovídající konkurencí z různých důvodů nebyli. Chtěl bych vidět kolik titulů by získal, kdyby byl nejen v generaci Rafy a Djoka, ale i Samprase s Agassim..tvrdím, že v obou generacích by byl rád za patová čísla s nimi. Měl štěstí, že dosáhl vrcholu v mezidobí mezi dvěma velmi silnými dvojicemi a toto hlušší období naplno využil, to ano. Je ale nutné se znovu a znovu ptát, i když jen na teoretické bázi, jak by vypadalo soupeření se Samprasem, kdyby byli oba stejně staří a v plné síle, jak by vypadaly tytéž souboje s Agassim a to samé samozřejmě s Rafou a Djokem..je škoda, že to nemůžeme zjistit, ale dle mého názoru by v takovém případě nedosáhl na číslo 17 v žádném případě. Jinak Rafovy oprávněné porážky nemám problém uznat a nebylo jich málo, to co ale píšu není jen o Rafovi a Federerovi, ale i o srovnání s dalšími titány. Ale kdo to chce proti mě otočit, otočí to, samozřejmě, že mě to tu ještě překvapuje. A ještě mě pro jistotu pošle na léčení, opravdu skvělý přístup..
Reagovat
spaniel
Ty jo, to je banda tuponu :) A nejlepsi je anonym, jak tady pise, ze hral s Gonzalesy :) Jo, Gonzales je nymand. Mimochodem, kdo tehdy vyradil Rafu na AO? :D A vlastne jo, pan Skleneny byl vlastne zraneny, nebo se mu rozvadela prateta, uplne jsem zapomel. Zajimave je, ze Federer, kteremu vycitate jeho soupere, byl tim hracem, ktery Novaka porazil pred jeho serii a byl rovne tim, co mu ji utnul, navic na antuce. Novak na vrcholu sil proti 30 letemu hraci. Federer ma tituly nezaslouzene a je tak slabunky, ze sbira se vratil na 1. misto v konkurenci tech vasich bohu v nejlepsich letech.
Reagovat
spaniel
Myslel jsem, ze jsi jen zaslepeny, ale ty jsi nemocny.
Reagovat
spaniel
To bude ten Hoffuv syndrom.
Reagovat
smazaný uživatel
fanoušky RF je nemocný každý, kdo neuznává nekritickou gloriolu vašeho oblíbence, nemocní jste spíš vy a hodně..
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzalesovi, nýmand to samozřejmě nebyl, ale na nejlepší nikdy neměl a Rafu porazil v r.2007, když mu bylo dvacet a teprve na betonu zrál, Federer byl ve dvaceti taky poražen obdobnými hráči, např. Ančičem ve Wimblasu 2002, ale jeho porážky a ty Rafovy srovnávat nelze že..
Reagovat
spaniel
Jisteze nejde. Protoze u vas vyhra Federera=souper byl nymand a prohra Nadala=Nadal byl zraneny nebo nevyzraly, pripadne mel jiny problem. Realita je takova, ze obcas clovek prohraje. Nikdo nikdy a v nicem nema 100% bilanci. Nelibi mi se mi ty vase halucinace o tom, jak byli slabi hraci. O cem potom svedci to, ze Federer se stal svetovou jednickou vloni v te vasi supersilne ere? Ze je na stejne urovni jako hraci v nej letech a to v 31 letech.

Mimochodem, je zbytecne omilat tituly, tydny apod. Staci se podivat na jeho hru a vse je jasne.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem já nikdy neřekl, ale že Roddick, Hewitt, Safin nebo Ljubičič nebyli Sampras, Rafa, Djoko nebo Agassi to je prostě fakt. I řada Federerových titulů byla plně zasloužená, ale některé měl prostě za hubičku. Rafa naopak zaslouženě prohrál řadu GS, to taky nijak nezpochybňuji, ale několikrát ho na GS zastavilo zranění nebo na něj ani nemohl jet, to je taky fakt. No a k té hře, mně se líbí víc ta Rafova a Djokova, ale to je jiná otázka, každému se líbí něco jiného..
Reagovat
spaniel
Jenze ja nenapadam to, komu fandis. To si clovek rozumem nevybira, proste srdce zaveli a to se da jedine respektovat. Mne vadi to zpochybnovani Federera. Nerekl bych ani n, kdyby s nastupem Rafy, Novaka a Andyho byl uplne odepsany (treba jako Roddick s nastupem RF), ale on se jich vice nez drzi, prestoze je starsi. To nevypada, ze by byl nejaky lempl, co k tem rekordum prisel jak slepy k houslim. A tezko by jej x tenistu oznacovalo za nej hrace historie, rikali by to co ty, kdyby tomu tak bylo. Ale jak rikam, staci se podivat na jeho zapasy, treba Shanghai 2006, nikdy jsem nikoho nevidel hrat na takove urovni, ani zdaleka.
Reagovat
Stan_Borowitz
"No a pak pro něj bylo ještě lehké jedno období, ale velmi krátké období, od května 2009 do ledna 2010, kdy Rafa bojoval se zraněním, následně obrovským poklesem formy a v lednu 2010 v Austrálii opět se zraněním, krom toho na něj také velmi doléhal rozvod rodičů. Ano, i tato doba byla pro Federera lehká, nespravedlivě lehká. A totéž, i když tentokrát jen na dobu Wimbledonu se zopakovalo ještě loni, kdy mu Rafa opět odpadl, Djoko měl pro změnu slabší formu, takže v cestě stál jen tehdy ještě komplexy trpící Murray (plus pomoc v podobě zatažení střechy)."

Jsou to tvoje slova? Tak co tady plácáš o převracení. Napsals to přesně tak, jak jsem to shrnul. Buď aspoň chlap a postav se za svá slova a nesnaž se z nich vykroutit.

A že bych já byl nekritický obdivovatel Federera, to si může myslet jen někdo hodně neinformovaný. A nejsi ty náhodou ten, co se věnuje hlavně ženskému tenisu a píše tam ty sáhodlouhé obdivné články o Viktorii Fjodorovně a má ji za nekritizovatelnou modlu?
Reagovat
spaniel
Ne, to je monty :)
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, tak to se oběma omlouvám za záměnu...
Reagovat
smazaný uživatel
já tady nijak nezpochybňuji Federerovu vyjímečnost, i pro mě je jeden z nejlepších hráčů historie, i když Rafa u mě stojí výš a nejen z prostého fandovství, jen říkám jak to vidím. Za slabším obdobím 2004-07 si stojím a to že Rafu postihlo v r.2009, kdy zcela jasně dominoval a byl takřka neporazitelný je fakt. Nebýt toho, RF by se tehdy na první místo nevrátil a stejně tak loni se Rafa dostal do své top formy a zase ho před Wimblasem zradilo koleno. Ž e Djokovi odešla forma, to je jeho chyba, to ano, ale Rafova indispozice faktem byla..opakuji ještě jednou a zopakuji to klidně stokrát, i pro mě je RF jeden z pěti nejlepších hráčů historie, jen se na věci dívám alespoň trochu objektivně a totéž žádám i od fandů RF. Čísla jsou jedna věc, ale okolnosti věc druhá. Jinak vůbec netvrdím, že je RF nějak dramaticky horší v porovnání top forem s Rafou a Djokem, je tedy jasné, že občas je porazit může, i ve třiceti, protože má dokonalé zdraví, což je vzácnost, pak lze soupeřit i s hráči o pět sedm let mladšími. Hodnocení musí být komplexní, je nutné přesně posoudit okolnosti a faktory, ne jen vytáhnout číslo 17 a finíto..
Reagovat
smazaný uživatel
postihlo zranění v r.2009
Reagovat
spaniel
Jsi smesny, ne objektivni. Jeden z 5 nejlepsich? :D A koho tam jeste mas? Hajka? Je to jen tvuj nazor, velice subjektivni, mylny a v mensine. Ja totiz videl hodne seznamu, v tenisovych magazinech a na tenisovych webech, sestavovanych "trochu" fundovanejsimi odorniky nez jsi ty a vsude byl Federer prvni, az na asi 2 vyjimky, kde byl prvni Laver. Nadal byl nejvys v jednom 6ty. Ale samozrejme, cely svet se plete a pravdu mas ty :D Jedine v cem je Nadal nejlepsi a s cim se da souhlasit je, nejlepsi antukar.
Reagovat
smazaný uživatel
hloupou ironii komentovat nebudu..každý má právo na svůj názor a pokud je s ním menšině, automaticky to neznamená, že ona menšina nemá pravdu, to může říct jen hlupák, nezlob se. To, že se Rafa umisťuje se svými jedenácti GS nejvýš na šestém místě nic nedokazuje stejně jako, že takřka všechny ankety vyhrává RF. Je to již zaběhlý názor a Rafa ho nezmění ani kdyby získal 20 GS a byl na tom z hlediska čísel nejlíp. Stejně by řekli, ale Federer je lepší, pak by řekli Laver je lepší, no vlastně je lepší i ten Sampras, Borg taky, no a i ten Agassi, Emerson a kdovíkde by se to zastavilo. I kdyby Raf vyhrál nejen dvacet, ale i třicet GS, tak by ho zpochybňovali a odsunovali na další místa s odůvodněním, že jeho hra není lehká a elegantní, kdyby to nešlo zdůvodnit čísly, argumentovalo by se estetikou. Rafa holt není většinově oblíbený, jen proto, ale zpochybňovat jeho mistrovství je ubohé. Ale protože vím, že by se na něj vždy něco "našlo", aby se mohlo říct ne, není nejlepší, tak už mě to netrápí, skála se rozbít bohužel nedá..
Reagovat
spaniel
Co to zas placas, v tom zebricku nerozhodovalo pouze jedno cislo. Byla to cela studie, byli tam Masters i mensi turnaje, olympiada, ukonceni roku jako c.1, pocet tydnu jako c.1 a v top 5, byli tam koeficienty, aby se dala zohlednit i starsi doba. Badalo nad tim hodne lidi a ty to tady zmetes jednim cislem? Tak kdo je zaslepeny a skala?
Reagovat
smazaný uživatel
někteří fandové RF jasně řekli, že i kdyby získal Rafa pětadvacet GS titulů, nepovažovali by ho za nejlepšího tenistu historie, to je výmluvné. Vždycky by se našel argument proč nejlepší není, když by nestačila čísla, rozhodovala by v očích jeho fandů "krása hry", to snad chceš popřít?..jinak srovnávat hráče, které od sebe dělí skoro půl století není zrovna šťastné, dnes se hraje nejšpičkovější tenis a nikdo nemůže vědět, zda-li by mu tenisté z šedesátých a sedmdesátých let stačili, takže určovat nejlepší hráče podle dopočítávání různých koeficientů napříč generacemi pro mě právě vypovídající není..
Reagovat
spaniel
Ty jsi ztrata casu. Vsechno motas, v jednu chvili me napadas, ze vsechno stavime na jednom cislu, odpisu i, ze v tom bylo zapocteno vse a ty odpovis, ze Rafa by nebyl nejlepsi i kdyby mel 25GS? Tak co chces? Ja tvrdim ze to neni o jednom cislu, je to o mnoha cislech. Nejlepsi tenista vsech dob se urcit neda, ale jiste je, ze Nadal zaostava ve vesine tech cisel.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento marty28 je nový forehand v českom vydaní :) Trepe piate cez deviate, raz za čas má v niečom pravdu ale inak to je úplná sr.a.cka :)
Milý marty28, spaniel ti dal dosť argumentov vo svojich komentároch tak si ich preštuduj ešte raz. Hovoríš tu o nejakej konkurencii, tak sa ťa z brucha spýtam.. Akú mal Rafito konkurenciu na antuke počas svojej kariéry ? Okrem Federera, ktorý rozhodnie nie je antukár, žiadnu. Vyhovára sa na to niekto z Federerových fanúšikov ?
I rest my case.
Reagovat
smazaný uživatel
takže Federer vlastně žádná konkurence na antuce nebyl jo? Ale na druhý straně pro RF on na trávě a betonu konkurencí byl..hmm, zvláštní. Ono je to také o to, jaká ta dominance byla, nikdo jiný žádný povrch neovládal tolik jako právě Rafa antuku. Mám ale jiné, zásadnější argumenty než ty, které byly probírány zde..především říkám, že kdyby byli oba narození ve stejném roce a vyzráli ve stejné době, jakože skutečně komplexními hráči se oba stáli zhruba ve dvaadvaceti, RF by na svém kontě rozhodně neměl 17 GS, ale byl by v tuto chvíli rád maximálně za remízu. A kdyby byli stejně staří ještě s Djokem, byly by jeho zisky ještě zásadně menší. A stejně tak to tvrdím pokud by byli stejně staří se Samprasem a Agassim, ne jen s Rafou a Djokovičem. No a druhý nejzásadnější argument je pochopitelně Rafovo zdraví, kdyby mu sloužilo neustále tak jako Federerovi, neměl by na svém kontě pouze 11 GS, ale nejméně 15 a šance předstihnout RF by byla zcela reálná. RF může děkovat přízni osudu, že totálně vyzobal slabší období let 2004-07, kde získal jak nůši GS titulů tak i délku na postu světové jedničky, také může samozřejmě děkovat svému zdraví, které má jako asi jiný další tenista historie. Za těmito dvěma argumenty si stojím, třebaže ten první můžete napadat jako nedokazatelný, to je samozřejmě pravda..
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jednu věc řeknu..pročítal jsem si tady některé diskuse v r.2010, hlavně poté co Rafa vyhrál tehdy USO a zkompletoval grandslam. Příznivci RF jen mlčeli a jistě se klepali strachy nad tím, že by ho Rafa přece jen mohl předstihnout..alespoň to by si někteří měli přiznat. Stejně jako pak zajásali nad nástupem Djokoviče a loni nad Rafovými zraněními, vzáří 2010 jen zírali a modlili se, aby se něco stalo..
Reagovat
spaniel
On napise "krome Federera" a ty na to"aha, takze Federer zadna konkuence na anuce nebyl". Doopravdy, jsi zdravy? Vzdyt ty neumis reagovat ani na 1 prispevek, ne to jeste na cele vlakno.

Ty tvoje spekulace jsou samozrejme mozne, ale porad jsou to jen spekulace. Rafa ziskal svuj 1 GS 2 roky po Rogerovi, ne 10 let. Ze mu dlouho trvalo vyzrat? A co? Ci je to chyba? Podle me neni jeste porad vszraty, vzdyt ma jen 2GS z hardu, nemluve o tom, ze 90% jeho titulu z Masters jeou antukove a ze uz na HC nic nevyhral asi 2 roky.

Nikdy nevyhral ani WTF, ubohe jedno finale.
Par tydnu jako c.1, jinak vecna dvojka.
Reagovat
spaniel
A na kdyby to mim hrat taky.
- kdyby Roger hral obourucni BH, nemel by Rafa sanci
- kdyby nezpomalili Wimbledon a USO, Rafa by se tam nedostal ani do QF
Reagovat
smazaný uživatel
psal, že podle mě vyzrál už v r.2008, to, že přesto na hardu neposbíral více úspěchu je samozřejmě truchlivé, zdraví ho minimálně o tři šance připravilo, v r.2011 a to plně uznávám na Djoka neměl. Jinak skoro dva roky jsou pro tebe pár týdnů? Pár týdnů tam byl Roddick, ale ne Rafa. A nebýt zrnanění v r.2009, byl by jedničkou tři roky a v kuse..
Reagovat
smazaný uživatel
kdy zpomalili wimbledonskou trávu? V r. 2006, kdy tam byl poprvé ve finále to určitě nebylo. No a na USO byl v čf už v r.2006, když tvrdíš, že by se nedostal ani do něj..
Reagovat
spaniel
Zas to kdyby. Nejvetsi argumenty Nadalovych fanousku vzdy zacinaji slovem kdyby.
Schvalne, kolikaty je celkove v historii v poctu tydnu na 1.miste? Nevim proc sis vybral zrovna Roddicka (teda vim a je to trapne).

A ten druhy prispevek-Jak mam s tebou diskutovat, kdyz ti chybi zakladni znalosti? Zkus trochu zagooglit, je k tomu spousta informaci. Napoveda, tenis se hral i predtim, nez se narodil nejvetsi expert marty. Nejvetsi zpomaleni bylo v roce 2001.
Reagovat
smazaný uživatel
ale další zásadní zpomalení pokud si dobře vzpomínám proběhlo v r.2008, takže tvrdit, že by Rafa bez zpomalení neměl na trávě šanci prostě pravdou. není, již v r.2006 byl ve Wimblasu ve finále. O to tu jde, zda-li byl konkurenceschopný i bez zpomalení kurtů a odpověď je jasná, byl..
Reagovat
spaniel
:) kolovratek. Nebyl. Ne v 90 letech, ledaze by ovladl SV.
Reagovat
malchar
lool a jak se tady všichni hádají jak je Nadal lepší než Roger :D :D vždyť tenhle klaun nevydrží hrát ani dva roky bez zdravotního problému a to mu není ještě ani zdaleka tolik co Federerovi
Reagovat
smazaný uživatel
jsi ledatak ty, kdyby měl tak skvělý genofond jako Federer, byl by v podobném stavu jako on, jenže to ti asi nemá cenu vysvětlovat, že..
Reagovat
malchar
nemůžu za to že je to takový blb co si ani turnaje neumí naplánovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
o plánování, už tak tři roky jezdí tolik turnajů co Federer a Djokovič, dávno už se nepřetěžuje, to dělal jen v mládí, max. do dvaadvaceti. Když ale nemá v pořádku geny, je problém i taková porce. Za to ale nemůže..
Reagovat
malchar
rok 2011- Fed 16 turnajů, Nad 17, rok 2010- Fed 18, Nad 17 + DC kde má nadal více zápasů.
Neřekl bych že by se šetřil :D :D :D
Reagovat
Roger_Federer
to nemyslis vazne to z temi geny..
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by se býval šetřit ještě víc, nicméně, že zátěž postupně omezoval je fakt, jinak DC vždy byl jeho srdeční záležitostí narozdíl od Federera, takže ten vypustit jentak nemohl, jinak těmi geny jsem samozřejmě myslel Hoffův syndrom, s tím se narodil nebo chceš tvrdit opak RF? Pokud dobře vím, nikdo jiný ze špičkových tenistů jím netpí..holt měl smůlu a ostatní štěstí, s tím se nedá nic dělat, o to obdivuhodnější ale opakuji je to, že se svým osudem dokáže bojovat a s takovým handicapem se prát o post nejlepšího hráče historie. To je na klobouk dolů, ne na kritiku, v horším případě urážení, je to borec a borcem by byl pro mě každý, kdo by se s tím takhle dokázal prát, včetně Federera, byl-li by na tom stejně..
Reagovat
J.M.
Hoffův syndrom měl loni. To nemá s geny nic společného. Je dobré si o věcech něco zjistit než se tady pak plácá v diskusích a mystifikuje. Ne všechno. co má v názvu "syndrom", je vrozené. AIDS je třeba taky syndrom... Hoffův syndrom je vrozený asi tak jako zlomená noha.
Reagovat
J.M.
A to, že "se s tím nedá nic dělat", je samozřejmě taky nesmysl. Standardní léčba Hoffova syndromu, tak jako u řady jiných zranění, spočívá v klidu nebo v operaci - u akutní podoby je tím zpravidla problém brzy vyřešen. Chronická podoba pak samozřejmě je komplikovanější. Nicméně skutečný problém u Rafy není nějaký Hoffův syndrom (což je věc na úrovni dejme tomu achillovky, karpálního tunelu atd.), to je jenom jeden z důsledků, kterými se u něj problémy v oblasti kolena v průběhu let projevovaly.
Reagovat
tito
Jako vždy se snažíš znehodnotit Rafu a jeho problémy a plkáš nesmysly. Hlavní problém Rafy je Kohlerova nemoc- tzv. avaskulární nekrosa člunkové kosti. Hoff, zánětlivé postižení úponů šlach, počínající artrozy kolen, časem postižení kyčlí atd. jsou jen důsledkem tohoto onemocnění.
http://whymyfoothurts.blogspot.cz/
Reagovat
J.M.
Blbost příspěvků, které mi vyčítají "nesmysly", které jsem nikdy nenapsal, mě ani po letch nepřestává udivovat. :-)

Možná by už opravdu stálo za zvážení, jestli by nebylo dobré poprvé v životě si to, co jsem napsal, nejdřív přečíst, a až pak na to reagovat. Vyčítat mi fiktivní věci a pak to vítězoslavně zakončit de facto stejným závěrem, který jsem napsal já, to opravdu o člověku nic lichotivého nevypovídá.
Reagovat
tito
hmmm
Reagovat
Roger_Federer
si hraje z vlastnim zdravim i fanousky na schovanou a mystifikovanou..Po pul roce odehral 2 antukove turnaje slabsi urovne a sam asi vy, ze to koleno jeste neni a nebo uz nikdy nebude uplne v poradku..Tak komedie z posouvanim a ohlasovanim z turnaju bude pokracovat, misto priznani, ano nejsem v poradku, letos odehraju jen 5-10 antuk a soustredim se na Rg...Betony by mi přilis zatezovali zdravy..
Reagovat
smazaný uživatel
nehraje, opakuji, že neúčast v IW a Miami bude celkem pochopitelná. Nechce prostě před další antukou zbytečně riskovat a do poloviny dubna dát koleno do maximálně dobrého stavu. Jak říkám, určitě ale nebude hrát jen antuku, ale i Wimblas a USO, to si ujít nenechá. Dá se očekávat, že vynechá jen betonová Masters..
Reagovat
malchar
Asi se bál že by vyletěl už v prvním kole :)
Reagovat
smazaný uživatel
bál se nějakýho Smyczeka nebo jemu podobných, dobrý vtip..
Reagovat
smazaný uživatel
švihej se učit básničku smrade,ať nemáš zítra černý puntík ve škole.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám nebylo na mě:-)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Mel nekdo vcera stream na Acapulco? Na oficialnich strankach je ze to bude vysilat ESPN2 nebo ESPN Deportes a maji tam napsano, ze to vysilaji jiz od 25. od pondeli na pocest 20. vyroci turnaje v Acapulcu.
Reagovat
carolyn
bude někde stream? dík
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.lmgtfy.com/?q=acapulco+atp+tennis+live+streaming
Reagovat
carolyn
kuju
Reagovat
smazaný uživatel
Zatiaľ som nikde v tenisových správach nezachytil, že by sa odhlásil a v oficiálnom ATP liste stále figuruje v oboch turnajoch.

A k tomu jeho plánu - je zahlásený ešte aj do Barcelony.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Pokud nebude na IW a Miami, Barcelono proc ne.
Reagovat
carolyn
ani na španělských stránkách to nepíšou
Reagovat
smazaný uživatel
to je divný, každopádně na jeho profilcech nic napsáno od včerejška není a to je podezřelé, takže dle mého názoru se ještě rozmýšlí. Jinak je dobrá zpráva, že se cítí na všechny antukový turnaje, to naznačuje, že na antuce se cítí na maximální zátěž, snad to tak je..
Reagovat
carolyn
takže to neřešmě, dokud to tam nebude mít napsané, asi to zatím není pravda. Tak at je tu klid :-)
Reagovat
smazaný uživatel
symsl to řešit, to je fakt, ale že řekl, že bude letos hrát jen antuku, to je prostě naprostej blábol..jasně, na RG bude hrát na stodeset procent, koleno bude v pohodě a on přesto v polovině června řekne, no i když se cítím dobře, tak se uvidíme zase až ve Viňa del Mar, už to vidim. Nikdo nemůže v únoru říct, jak se bude cítit v červnu nebo v srpnu..
Reagovat
smazaný uživatel
Pomerne spolahlivý zdroj (Tennis Connected) píše : "It's being reported that Nadal will miss both Indian Wells & Miami. In turn, he'll lose 720 points & his next event after Mexico will be MC."

Takže je to všetko zrejme otázka najbližších dní, osobne očakávam že sa Nadl odhlási po Acapulcu.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jak říkám pochopitelný, třebaže si to očividně někdo domýšlel a vynášel předčasné soudy, nicméně, že je nesmmysl to, že řekl, že bude letos hrát jen antuku tak za tím si stojím..
Reagovat
Tenista
Toni teď prohlásil, že se Rafa ještě nerozhodl. První s touhle informací přišla Marca a ta si vymýšlí v jednom kuse...čili přestože věřím, že se nakonec opravdu odhlásí, ještě rozhodnuto zkrátka není
Reagovat
carolyn
to je fakt, jinak by to Rafa jistě měl napsané na svém twitu a fb
Reagovat
Gracias_Mendoza
Pokud ale v listech budou psat jak to neni dobre rozhodnuti, a zacnou treba i fanousci pochvalovat toto rozhodnuti, dostane se mu to pod kuzi a ucini tak nakonec.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli si to vymysleli nebo "domysleli", tak je to vrchol. Rozhodně ale podle mě neřekl, že bude letos hrát jen na antuce, přece neví, jak se bude cítit za půl roku, to je absolutní nesmysl..
Reagovat
Vojtiik
To zas bude v alejích nablito:)) Nemám ho rád, ale tohle je podle mě dobré rozhodnutí nejen z taktického, ale i z psychického hlediska, kdyby mělo totiž dojít ke konfrontaci s hráči top3 na hardu v IW nebo Miami a Rafa dostal nálož, tak by to už tak jeho nahlodané hlavě nepomohlo.. na antuce bude mít přecejen šance vyšší a je schopny můru a rogiho porazit i po takhle dlouhe pauze, potom uvidíme co dál:)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Uz jsem myslel ze z te antuky fakt na ten beton pujde. Kdyz se odhlasil, konecne davaji smysl starty ve Vina del Mar, Sao Paulu a Acapulcu.
Reagovat
tito
Dobré rozhodnutí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak. Bylo by zbytečné kolena teď přetěžovat změnami povrchů.
Reagovat
smazaný uživatel
jednoznačně správné rozhodnutí, ať už z důvodu změny povrchů, tak i proto, že koleno stále ještě není ok a zátěž je nutné přidávat postupně a na to není beton ideálním povrchem..škoda, že se v březnu nehraje alespoň jedna kvalitní antuka. Jinak jak už jsem psal, teď je důležitá jen antuka, musí vše podřídit antukovým Masters ale hlavně RG a tam jet na obvyklých 120 procent, tam už nemá smysl se jakkoli šetřit. Pak by si měl dva týdny odpočinout, na trávě jen lehce potrénovat a jet na Wimblas, potom si dát znovu pauzu až do US, max. si dát jedno Masters a adaptovat se na beton a pak na podzim jet max.opět jen na jedno Masters a vše cílit na TM..
Reagovat
Roger_Federer
Hod to do anglictiny, pardon raci Spanelstiny a napis to Rafovi na facebouk..jak pekne si mu to naplanoval na celou tuto sezonu.. Pokud bude souhlasit, muzes se stat oporou jeho tymu..
Reagovat
smazaný uživatel
sám nejlíp ví, jak se cítí a jak se má zachovat, k tomu nepotřebuje ani Toniho natož kohokoli jinýho. Každopádně to co jsem napsal sedí, důležitý jsou pro něj krom antuky jen další grandslamy a TM, takže nemá cenu za každou cenu se přetěžovat a riskovat na betonovejch Masters, pokud není koleno ještě ok, v červenci bude situace možná jiná, teď je to ale pochopitelný..
Reagovat
spaniel
Bez Toniho netrefi an na zachod...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, bez kompletní velké čtyřky je jedno SF na GSh o ničem. Ale jestli je to myšleno tak, že bude hrát letos už jen na antuce, tak je to asi pomalu konečná...
Reagovat
smazaný uživatel
jak to bylo přesně řečeno, jak bylo to only myšleno..podle mě se týkalo jen IW a Miami a možná ještě Montrealu a Cincinati, rozhodně ale ne Wimbledonu a US Open, na grnadslamech určitě startovat bude, pokud mu to zdraví dovolí. Pak bych si tipl, že vynechá Šanghaj a Paříž a pojede až na TM, takže dle mého názoru vynechá šest betonových Masters, nic víc..
Reagovat
rib
no hlavně aby se na TM vůbec kvalifikoval...
Reagovat
smazaný uživatel
útočit nebude, přesto věřím, že antukovou sezonu a Wimblas zvládne a z první pětky určitě nevypadne..
Reagovat
smazaný uživatel
jak se může odhlásit z indiany a přitom hrát acapulco? je to podvodník, já to říkal vždycky!
Reagovat
a.magerova
NENÍ to podvodník!!!!

Zdraví na prvním místě... Rafo přeji Ti zdraví, pohodu a radost ze života.... A dnes to tady nechoď raději číst!
Reagovat
carolyn
taky by mě zajímalo v čem že to podvádí??
Reagovat
smazaný uživatel
umíš číst a alespoň částečně chápat? Z tvojí reakce to tak nevypadá..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist