Nadal: Vedení by mělo popřemýšlet o zdraví hráčů

23. 1. 2018, 23:55
Aktuality 48
Světovou jedničku Rafaela Nadala opět zastavily zdravotní problémy. Tentokrát ne s kolenem, s nímž laboroval na podzim a předčasně ukončil sezonu, ale se svalem. Marinu Čiličovi skrečoval čtvrtfinále Australian Open na začátku pátého setu a čeká, jak dopadne ve středu magnetická rezonance.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Musím pár hodin počkat. Zítra podstoupím vyšetření, pak budu vědět víc. Ve třetím setu jsem začal cítit, že je sval trochu unavený, ale mohl jsem hrát bez omezení. Potom ale ve čtvrtém (setu) při jednom pohybu, myslím že při drop shotu, jsem něco ucítil. V ten moment bylo jasné, že se něco stalo," popsal jednatřicetiletý tenista na tiskové konferenci.

Na grandslamech bojovník z Mallorky odehrál už přes 250 zápasů a vzdal dnes podruhé. Naposledy to bylo také v Melbourne Parku a ve čtvrtfinále - v roce 2010 s Andym Murraym. Ten letos v Austrálii není a dává se dohromady po operaci kyčle. Vážnější zdravotní potíže má v poslední době více špičkových hráčů než kdy jindy.

Novak Djokovič už přes rok laboruje s bolestmi loktu, Stan Wawrinka se několik měsíců dává dohromady po operaci kolena, Kei Nišikori nehraje kvůli zranění zápěstí, Milose Raonice trápí potíže s pravou rukou, Tomáše Berdycha loni často limitovaly bolesti zad.

"Někdo z vedení tour by se měl nad tím zamyslet. Měli by popřemýšlet o zdraví hráčů. Hlavně pro jejich život po tenise. Nevím, jestli vydržíme hrát na takovémto strašně tvrdém povrchu," řekl tenista, jenž během kariéry vybojoval na grandslamech 16 titulů. Desetkrát to dokázal na antuce Roland Garros, jednou v Austrálii (2009), dvakrát na wimbledonské trávě a třikrát v New Yorku na US Open.

Dnes při bitvě s Chorvatem Čiličem, která předčasně skončila po necelých čtyřech hodinách, si nechal ošetřit nohu ve čtvrtém setu za stavu 1-4. Od té doby kulhal a překonával bolest. Nakonec dopadl stejně jako v listopadu na Turnaji mistrů, z nějž odstoupil kvůli problémům s kolenem. Rovněž v pravé noze. "Další těžký moment a propásnutá šance. Je těžké to přijmout," posteskl si Nadal.

Malou útěchou pro něj může být, že i po Australian Open, ať ho vyhraje kdokoli, zůstane v čele světového žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
letityfanousek
Kvůli němu "změkčili" turnaje v I.W + Miami a ďábelví kde ještě, snad i tu trávu změkčili taky.. jen proto aby fanoušci viděli ve finále Federera s Nadalem. Čekám na jeho moudrost aby se Australian + US open + Wimbledon hrál na antuce.
Reagovat
George_Renel
Nadal by mohl přejít na plážový tenis. .-)
Reagovat
Pe3k
Tak všichni jsme to tušili, ale Rafa se už poněkolikáté sám přihlásil o post největšího hlupáka z top 10 (minimálně...). Dle jeho vyjádření soudím, že sval si může člověk natáhnout jen na hardu :D

Každý má své, Mura se na kurtů chová jak prase (jak Frantz v diskuzi), Nole má taky svoje chyby..., rožér jednou za rok řekne shut up nebo udělá na kurtu nepořádek, ale to co předvádí Nadal nemá ve vrcholovém tenisu obdobu. Za své chyby viní ostatní a to neustále. Podvádí kde může, po každé prohře svádí na zranění, povrch, míče, počasí...cokoliv se zrovna hodí. Takový bojovník a přitom takový srab a hlavně hlupák.
Reagovat
Pe3k
Btw.pamatujete jak Nadal někdy před 10 lety tvrdil, že tenis nechce hrát až do 30?
Reagovat
stopan
no nepredpokladal ze Federer bude hrat este v 36tich, po vitazstve vo wimbledone 2008 a AO 2009 mozno aj snival o prekonani samprasa a federera v pocte grandslamov.
Reagovat
Roger_Federer
To urcite i po sezone 13.
Reagovat
stopan
no jj mal 27 rokov, 13 grandslamov doma
Reagovat
janek_da
ale no tak. mi taky připadaly 40 stare a ted mi připadají pěkné stejně jako 20 :)
Reagovat
Pe3k
Jak které, je rozdíl mezi Verešovou, Rolins, Blanarovičovou atd. a obyčejnými milfkami, ale proti gustu...
Reagovat
janek_da
a to samé má Rafa je svět. jedničkou, tak proč by končil
Reagovat
Pe3k
Protože on sám tvrdil, že nechce hrát do 30... přece by nelhal? :D
Reagovat
nagini6
Preane tak. Fyzicky na kurte bojule jak lev a je to na obdiv aj na motivaciu pre ostatnych tenistov aj mladeznikov. Mentalne ma vsak velke nedostatky a nevie znasat svoje prehri. Je to tak strasne detinske a nesympaticke ked z prehry vini stale tvrdi povrch alebo pouziva dalsie vyhovorky preco prehral. Hodne to ubera z jeho osobnosti a mentalnej vyzrelosti. Aj preto nikdy nemoze byt najpopularnejsi ako Federer. Stale bude len cislo dva pre historiu. Holt ked chces byt TOP musis byt TOP aj fyzicky, mentalne aj osobnoste po kazdej stranke. Nie iba ked sa dari.
Reagovat
stopan
Toto nie len chyba ATP, ze v rebricku su na vrchole uz 10 rokov prevazne ti isti hraci, nikto nie je stroj a vydrzat pri treningovej a zapasovej zatazi tolko rokov, no na organizme sa to prejavit musi, hraci predoslej generacie mali viac rozumu, az na vynimky Connors, Agassi, a zabalili to uz okolo 30 alebo tesne po nej a to nehrali takym znicujucim sposobom ako Nadal ci Murray, murrymu sa ani necudujem, ze odisiel, ten ma este menej talentu ako Nadal, ale stacil to nahradit ubehanim a upinkanim supera. Del Potro ci Raonic su ranari, ti si vymlatili zapastie uz ani nie v polke kariery, nehovorim o dalasich, tenis sa vybral cestou marketingu aby zapasy boli co napritazlivejsie, preto asi aj to spomalenie povrchov, ja by som ich naspat zrychlil aby hraci netravili tolko casu na kurte.
Reagovat
nagini6
Rafa ked nechces hrat na super tvrdych povrchoch tak tie turnaje vynechavaj. Tak ako Federer vynechava antukovu cast sezony ked sa neciti na 100% a nie tu vyplakavat o tom ze povrch je moc tvrdy. Poplac si, vyliec sa a zese bude dobre ;).
Reagovat
a.magerova
Z Expresek:
Rafael Nadal se v nemocnici v Melbourne po včerejší skreči podrobil vyšetření magnetickou rezonancí, které naštěstí pro Španěla odhalilo jen lehčí formu zranění v oblasti kyčle. Světová jednička bude tři týdny odpočívat a měla by stihnout odehrát svůj plánovaný program (Acapulko, Indian Wells a Miami).
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
Pe3k
Včera tvrdil, že kyčle to není, že sval...omg, pořád dokola tohle. Nikdo nikdy neví, co a jak si zranil, jen Rafa ví, že se prostě zranil...lol, cheater.
Reagovat
Pe3k
A že je Nadal cheater, lhář a hlupák je známo dlouho a není jediný takovy vrcholový sportovec...co mě na tom ovšem nejvíce zaráží, jen jak to tupé stádo co na 100% věří těm jeho neustálým lžím, tvrdím nám, ze jsme ovce, přitom oni sami jsou ty největší ovečky bez mozku...
Reagovat
janek_da
Bolí ho kolena, skrečoval kvůli svalu, MG zjistila kyčel, bude léčit achilovku, a při návratu si bude stěžovat na kotník
Reagovat
Pe3k
Koleno, kyčel achilovka, to má výmluvy na AO, RG a W. Jen doufám, že do US rychle přispěchá s něčím dalším...
Reagovat
smazaný uživatel
Ze je pe3k kk.t, to vieme Janku...

Ale ze si hater aj ty, to sme nevedeli, no trochu tusili...A je to vonku..

Zranenie v oblasti kyčle nemoze suvisiet so svalom, vystrelovat bolest do tychto partii?...

Aha, uz budeme vediet.
Reagovat
Pe3k
Lol, může to souviset i s přistáním mimozemšťanů, když chceš, ale bude to je kec, stejně jako to, co říká Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
Kyčelný sval. Je to logické, ja mám kyčel nad stehnom. Ty asi pri hlave. To mnohé vysvetluje :D
Reagovat
Pe3k
Hlavně, že je na co se vymluvit...
Reagovat
Roger_Federer
Vsichni jsou hateri, jenom ty to vidis realne :)
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
janek_da
Ale klid, jsem hater hráčů, co pořád dokola na tiskovkách po prohře řeší svoje zranění. Podívej se na Haase, Del Potra. Na kurtu Býk a na tiskovkách plačka, bohužel.

No a teď do toho jak psal amagerka, proč se přihlásil do Acapulca(!!!) a ostatně i IW a Miami?

Jako tenista mi Rafa vůůbec nevadí a jsem rád, že aspoň někdo se snaží prohánět RF. Bez něho by to byla total nuda. Navíc v stylu tenisu, co hraje, dosáhl dokonalosti.
Reagovat
turista
Stejně jako Djoker.
Reagovat
turista
Djoker dotáhl ten styl snad ještě o kousek dál než Rafa Nadal až k robotické přesnosti. Ale se zdravím už je na tom taky bohužel blbě.
Reagovat
peggy
Rafa ma pravdu ohledne povrchu kurtu,je to neco jako led a vim podle sebe co kraobrusleni udela s klouby a svaly.Nerikam to proto,ze Rafovi to jde na antuce,ale je to pro zdravi vsech.
Reagovat
Torn
Krasobruslení je něco úplně jiného. Na tenise snad běžně padáš, skáčeš X metrů do vzduchu atd.?:D
Reagovat
janek_da
Ne, já peggy chapu. Box je nemlich to samy.
Reagovat
Pe3k
Fandím Kim Yuna, takový Federer na bruslich jen je více sexi.
Reagovat
janek_da
pan rafa citi penizky, tak hraje na vsech turnajich pani peggy.
Reagovat
janek_da
a asi mu Xisca moc nefouka bebi
Reagovat
janek_da
no jo, kdyby nastupující generace byla co k čemu, tak tihle tenisté už stejně končí kariéru. Ale že jsou nahoře, tak to vypadá jako obecný problém tenisu
Reagovat
Mayo
Presne tak, Býk hovorí vždy múdro. Mali by sa všetci zamyslieť hnusaci :/
Reagovat
stopan
Co tak hrat na Piesku, tam by rafan hral az do 50ky hadam a suverenne by prekonaval rekordy.
Reagovat
George_Renel
Už tam scházelo dodat jen jeho oblíbené "turnaj mistrů by měl být na antuce".... Na své zdraví musí myslet především hráči samotní. Nemůže si chlapec myslet, že lze hrát stejným způsobem ve 20 jako ve 30.
Reagovat
Dobry-den
Když na to nemá, tak ať vypadne z okruhu. Uplakánek.
Reagovat
Rogers
Má pravdu ten chlapec. Určitě betony jsou likvidační, ale měl by se zamyslet také nad svým stylem případně nad včasným ukončením kariéry.
Tím svým silovým tenisem zmrzačil nejen sebe, ale i několik generací juniorů. Pokud do toho hoši hodiny řežou jako hluchý do vrat, tak to musí mít následky. Dále také pospíchají na kurt bez doléčení. Kvůli amíkům zakažte jim meldolium, aby měli komplikace...
Reagovat
FulnekUltras
možná by nebylo od věci zkrátit to utrpení i chlapům na dva vítězné sety. Zvýšila by se zajímavost pro diváky (kdo dnes reálně vydrží sledovat zápasy delší tří hodin), přestaly by zbytečné hádky se ženskýma o peníze... ;)
Reagovat
stopan
hadam nechces aby sa na najvacsich turnajoch hralo len na dva sety :(
kvoli jednemu uplakankovi
Reagovat
svetova.dvojka
Takže sezóna bez Rafy,Djokoviče a Murrayho..., no potěš koště.
Reagovat
Labi
Rafo o tom by jsi měl popřemýšlet hlavně ty sám!...hrát všechno není řešení, bohužel....ty 500 jsou v kalendáři úplně zbytečné.....plus masters v Paříži, který taky byl loni šlápnutím do h...a
Reagovat
Torn
To je hrozný komediant. :D Bych mu napařil pokutu jako Zverevovi. "Jsem něco ucítil.." Vždycky na kurtu nechá duši a podává to stylem, trochu mě tu píchlo, tak jsem to radši vzdal. Prostě mu tohle nevěřím už jen proto, že do toho začne opět tahat tvrdý kurt, že ten za všechno může. Na turnajích, kde se mu dařilo, to problém nebyl. Co stojí za problémy a únavou je hlavně ten, že těch turnajů je moc a speciálně zrovna antukové FO není zrovna med, když tam není ani střecha, zápisy se opožďují, přesouvají atd.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Kytka
Jo, na antuce je také možno blbě klouznout a zranit se. Na trávě nakonec taky. Každý povrch má svoje, každému vyhovuje něco jiného. Rogerovi to například nevadí. prostě hraje rychle, efektivně a nemaže se s tím. Nehraje několikahodinové zápasy zbytečně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist