Nadal: V žádném případě nekončím, chci vyhrát další grandslam

27. 12. 2016, 10:03
Aktuality 24
Vyhrát patnáctý grandslamový titul a vrátit se do nejlepší formy. To jsou cíle čtrnáctinásobného grandslamového šampiona a bývalé světové jedničky Rafaela Nadala. Rodák z Manacoru věří, že mu k návratu mezi nejlepší může pomoci i angažování jeho kamaráda a bývalého tenisty Carlose Moyi. Nadal rovněž promluvil o svých zraněních a proč se mu v posledních dvou letech příliš nedařilo.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Bývalá světová jednička Rafael Nadal prohlásil, že jeho největší motivací v příštím roce je dostat se zpět do nejlepší formy a získat další grandslamový titul. Třicetiletý Nadal doufá, že mu k zisku 15. vavřínu a návratu do formy pomůže i nový přírůstek do jeho týmu Carlos Moya.

"Nevím, zda dokážu přidat 15. titul, ale udělám pro to všechno," řekl Nadal. "Vlastně to nikdy nevíte. Když jsem vyhrál první, druhý, desátý... nikdy jsem si neřekl, že stoprocentně vyhraju další. Dnes je to ta samá situace," dodal.

Španělský tenista předčasně ukončil letošní sezonu kvůli přetrvávajícím potížím se zápěstím. "Letos to bylo trochu nešťastné. Hrál jsem před Roland Garros skvěle a pak přišlo zranění zápěstí. Chci se vrátit do formy před zraněním," uvedl rodák z Manacoru.

V posledních dvou letech vyhrál Nadal jen pět turnajů a na turnaji velké čtyřky triumfoval naposledy před dvěma roky na Roland Garros, navíc měl několik zdravotních problémů, přičemž nyní přiznává, že loni se trápil spíše psychicky než fyzicky.

"Je očividné, že jsem měl v roce 2015 nějaké problémy. Když jsem hrál zápasy, nedokázal jsem udržet na uzdě emoce. Byl jsem hrozně nervózní," sdělil britskému deníku Daily Telegraph.

Na psychické potíže našel jednoduchý recept: "Tvrdě makat každý den a hodně mluvit se svým týmem," radí čtrnáctinásobný grandslamový šampion. "Nejdůležitější je mít dostatek motivace na sobě pracovat a bojovat za věc, kterou máte rádi," doplnil.

Nadalovi začíná nová sezona už za dva dny, kdy se na exhibiční akci Mubadala World Tennis Championships v Abú Dhabi utká ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem.

Španěl je celkově na okruhu ATP Tour už patnáct let, a proto se ho novináři zeptali, zda již pomýšlí ve třiceti letech na konec kariéry. Nadal měl jasnou odpověď: "Ne, nikdy."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

24
Přidat komentář
Matti
Rafo!!!Hlavně zdraví v novém roce. Snad ještě jednou předvedeš velký návrat. A když ne, nevadí, i tak zůstaneš velkým hráčem.
Reagovat
gigin
A jéje :DDDD
Reagovat
panzer.dragon
Rafa je proste snilek a tak to ma bejt!
Reagovat
fialka
tak, tak
Walt Disney: "Ak o tom viete snívať, dokážete to robiť."

alebo
John Lennon: "Neplač, keď sa tvoje sny rozbijú na črepy. Veď črepy sú šťastie."
Reagovat
brixner
Kdysi jsem Tě skoro nenáviděl, to v dobách, kdy jsi prznil Rogera a sebral mu spoustu velkých titulů! Kde mohl dneska Roger být, kdyby ses tehdá dal třeba na khérling? Spočítá to někdo???

No, uteklo pár let a za sebe teď říkám - je strašně dobře, že jsi ještě tady, nějakou tu sílu ještě máš, takže...Strašně bych Ti přál tu desátou Paříž, to by byl prostě nesmrtelný výkon! A ještě bych se rád dočkal aspoň jediného Tvého souboje s Rogerem v New Yorku, i za cenu, že by Tě vyklepl :-)
Takže Rafo, GO, pořád na to máš!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané...

No tá absencia ich vzájomného zápasu v NY je velmi kuriózna, ked vezmeme do úvahy fakt, ze hraci velkej stvorky sa kazdy s kazdym stretli na kazdom GS minimálne dvakrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Rafa s Novakom v Austrálii len raz v tom pamatnom zápase, kedy pustil break v piatom sete..
Reagovat
Kozoroh
No1e jako jediný se střetl se všemi všude. A jen Andyho ve Wimbledonu se mu nepodařilo přemoci...
Reagovat
Pe3k
True but, Rogera porazil ve W a US az dlouho za zenitem stejne tak Nadala na fo.

Btw. Roger porazil Novaka taky vsude.
Reagovat
smazaný uživatel
A vlastne ani Federer sa nikdy nestretol s Andym v Paríži...Takze Roger má dva černé puntíky..Musí na sebe popracovat.
Reagovat
skott
v Paříži pro vzájemný souboj mohl Roger těžko udělat víc:-) Až do roku 2014 Andy pokaždé vypadl dřív a ani v následujících letech by se nestřetli i kdyby Roger zůstal v pavouku.
Reagovat
Pe3k
Ne jebej do Rafy, je to 3. nejlepsi hrac Federerovy ery!
Reagovat
Hypertac
Aspoň tu desítku na RG a to bude stačit...
Reagovat
steve79
Doufám, že letos uvidíme několik zápasu Federer-Nadal. Je mi jedno jestli to bude finále nebo 2.kolo.
Reagovat
Berny
Je krasa cist jakou motivaci maji tito šampiony jako Rafa, Roger nebo Jágr,Bjorndalen atd. Dokázali všechno a přitom je ženě dál láska ke sportu. V kontrastu je smutné číst rozhovory s Kyrgiosem, Gulbisem atd.
Reagovat
Marduch
co my můžem vědět, k čemu že je ve skutečnosti ona láaka...
Reagovat
Marduch
láska
Reagovat
Roger_Federer
Nato aby Rafa vyhral RG staci jedine, nepotkat Novaka.
Na ostatnich granslemech m na titul asi takovou sanci jako Roger na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, z tej jednej prehry pri osmych výhrach ide strach :)
Reagovat
Marduch
myslíš tu poslední Djokovu prohru na RG2014? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic hrá zhruba od roku 2011 na RG stále jeden a ten istý tenis a vyhral len raz, ked mal stastie na zreb ;)
Reagovat
turista
No jo, ale od RG 2014 sehráli Rafa a Novak asi 10 zápasů, z toho několik na antuce a z těch zápasů nevyhrál Rafa už ani jeden. Pokud bude Novak zdravý a bude mít patřičnou motivaci tak Rafa už nemá šanci ho porazit na žádném povrchu. Bilanci 26:23 H2H si Djoker nenechá zkazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak sem, Novak tam :)

Akoby iní neexistovali a neodvíjalo sa to od nich. Áno, máš pravdu, ale zabudol si dodat, ze to vsetko sa stane, len ak bude hrat Rafa tak podpriemerne ako naposledy. Pokial sa vráti k svojmu štandardu, tak si velké zápasy s Nolem tradične postráži...
Reagovat
Kozoroh
Porazit dva hráče TOP 10 a vydávat to za štěstí u losu je krátkozraké. Akorát laciné kopnutí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist