Nadal v Riu vyhlíží návrat do formy, ale také LOH 2016

15. 2. 2014, 09:53
Aktuality 16
Rafael Nadal se v příštím týdnu představí na turnaji v Rio de Janeiru, kde bude plnit roli nasazené jedničky. Španělský tenista mluvil na úvodní tiskové konferenci nejen o svých zdravotních problémech, nýbrž také o letních olympijských hrách 2016, které se uskuteční právě v brazilské metropoli.
Profily hráčů
Rafael Nadal

V roce 2016 se v Rio de Janeiru budou konat 31. letní olympijské hry. Již od letošní sezony se tenisté mohou do místa konání LOH podívat, ATP totiž do brazilské metropole umístila turnaj kategorie ATP World Tour 500. Turnaj, jenž odstartuje příští týden bude mít hvězdné obsazení. Nasazenou jedničkou antukového podniku bude světová jednička Španěl Rafael Nadal, dvojkou turnaje bude jeho krajan David Ferrer.

"Myslím si, že je dobře, že se kalendář turnajů mění. Tenis je globální sport a fanoušci jsou všude, proto je skvělé, že je tu ta možnost hrát každý rok někde jinde," řekl Nadal ke změně v kalendáři turnajů.

Nadala od Australian Open brzdila zranění a minulý týden i střevní viróza, kvůli níž nemohl odehrát turnaj v Buenos Aires.

"Doufám, že jsem si všechny problémy vybral teď a nyní se chci soustředit jen na tenis. Nemohl jsem hrát v Buenos Aires, což mě hodně mrzí, ale nedá se nic dělat. Teď jsem v Riu, což je pro mě nové město, ale moc se mi tu líbí," komentoval Nadal své zdravotní problémy na úvodní tiskové konferenci v Riu de Janeiru, kde se již nyní připravuje na příští týden.

"Hodně jsem trénoval a věřím, že tu ukážu co nejlepší výkony. Druhým nasazeným tu bude David (Ferrer), což určitě nebude lehké. Pokud dojde na zápas s ním, bude to hodně náročné, protože je to výborný tenista a velký bojovník."

Olympijské hry se sice v Riu uskuteční až za dva a půl roku, ale světová jednička už nyní říká, že udělá maximum pro to, aby se v pořadí již 31. letních olympijských her mohl zúčastnit.

"Olympiáda je vždy velká událost pro všechny sportovce. Tady v Riu se bude hrát až za dva a půl roku, takže je těžké odhadovat, co se za tu dobu stane. Já však doufám, že dokážu hrát to, co umím a na olympiádu se dostanu, udělám pro to maximum. O minulé hry v Londýně jsem přišel, proto se chci dostat na hry do Ria. Právě to, že jsem nehrál v Londýně, mi dává velikou motivaci jít a bojovat o dobré výsledky s výhledem na další olympiádu," dodal držitel zlaté olympijské medaile z Pekingu z roku 2008.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

16
Přidat komentář
babolat.cz
všechny turnaje bez současných gigantů jsou nějak chudé a nezajímavé.
Reagovat
J.M.
Pokud se hraje v Evropě, v hale, a ještě k tomu o 500 bodů, pak mi to bez gigantů přijde nejen zajímavé, ale dokonce snad i zajímavější.
Reagovat
gigin
A zase pravdu máš.. jako ten turnaj byl fakt zajímavý...
Reagovat
Pe3k
Kdy mohl Nadal tak hodně trénovat jak sám říká, když byl tak zraněný a nemocný že nemohl hrát turnaj? Nebo že by snad lhal? To přece nééé tak skormný kluk jako on by to nikdy neudělal :D
Reagovat
Amputace
Vynechat 250 turnaj je jeho absolutní právo a nemusí nikomu nic vysvětlovat. Naopak - byl by hloupý, kdyby jej nevynechal.
Reagovat
Roger_Federer
to ze vybechal "zbytecnou" 250 neni nic di neho a asi ani necekaneho vzhledem ke zdravotnim problemum ze zady.
Jen bud opet zvolil spatna slova ( coz se mu stava bezne), nebo presne jak se pta Pe3k opet mystifikuje svoj fanousky..
Reagovat
Pe3k
Jasně, že může vynechat co chce, jde mi jen o to, aby si pořád nevymýšlel zranění, nebo střevní problémy když žádné nemá...Rafa jasně ukázal, že lže a že jeho zranění jsou jen na oko...
Reagovat
Amputace
Nebylo to zranění, ale žaludeční problémy, takže si dříve ujasni fakta. Nemám v nejmenším tušení, o jakém zranění tady v jednom kuse hystericky plácáš.
Reagovat
Amputace
Jo a ještě - kvůli střevním problémům jako nemůžeš trénovat? Jistěže můžeš, proč bys ovšem jezdil na zcela podřadný turnaj. Pořád nějak nechápu, o co ti jde.
Reagovat
Frick
Hm, tak jednim z důvodů vytvoření debla Hlaváčková - Šafi je to, že jsou "více než kamarádky". Co myslíte, dá se tomu věřit?
Reagovat
PetaM
Tak tam jejich sexuální vztah omílají už celkem hodně dlouho :D :D Myslí ale, že to pravda není :D Především u holek je nejlepší přátelství a milostný vztah hodně těžko rozeznatelný. Ale myslím, že jsou fakt jenom nejlepší kámošky :D :D
Reagovat
Frick
Tak jestli někdy se na pokoji nudily a dělaly nějaký "hovadiny", tak OK, ale představa, že by byly jako Navrátilová nebo Novotná s Mandlíkovou. Eeeehhh...
Reagovat
PetaM
Já myslím, že nejlabilnější na těch stránkách jsou ti, kteří píšou příspěvky. Takže myslím, že to nebude tak horké :)
Reagovat
Frick
Ale kde na to vůbec přicházej? To už by moh někdo napsat o Jágrovi, že je gay, protože si žádnou z bab nedokázal udržet. :-)))

BTW: Fracek Novotný zas pro změnu vypouští, že Sharky Pančochová je lesba. Je to nějaký fakt laciný s tim mletim o tom, kdo je a není teplej...
Reagovat
VlS
hodně štěstí na Ernestka
Reagovat
Roger_Federer
Hm..kluci slovensti nevi co hrat..dost spatna obrana...V celku prekvapeni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist