Nadal v Praze vyhrál svou premiéru u pokerového stolu

12. 12. 2013, 19:42
Aktuality 22
Španěl Rafael Nadal potvrdil, že soutěživost je jeho druhé já. V Praze si dnes poprvé zahrál poker u stolu a exhibici celebrit v rámci turnaje seriálu European Poker Tour vyhrál. Nejlepší tenista světa o žetony připravil fotbalisty Ronalda a Ševčenka, lyžaře Alberta Tombu, bývalou pozemní hokejistku Fatimu Moreiro i nejlepšího pokerového hráče roku Daniela Negreanu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal se zhruba před rokem stal tváří PokerStars a sám poker hraje od loňského léta. Začal v době, kdy si léčil zraněné kolena. "Jsem dost soutěživý. I v životě. Rád vyhrávám," říká o své vášni pro poker. Začal hrát přes internet, nyní už má i pokerového trenéra Alfonsa Cardalda.

"Tenis je můj život a při pokeru se bavím. Snažím se pokeru porozumět a už vím, že štěstí je jen malou součástí hry," řekl sedmadvacetiletý Španěl, který si dnes zahrál poker také poprvé veřejně u stolu.

V Praze se Nadal objevil na pokerové exhibici v rámci turnaje seriálu European Poker Tour a u 'zeleného stolu' potvrdil, že se snaží být nejlepší ve všem, co dělá.

Španělský tenista totiž turnaj celebrit vyhrál. I když byl několikrát na pokraji vyřazení, ve společnosti sportovních hvězd nakonec zůstaly všechny žetony na jeho straně. Nadal uspěl v konkurenci někdejší brazilské fotbalové hvězdy Ronalda, bývalého ukrajinského fotbalisty Andreje Ševčenka či legendárního sjezdaře Alberta Tomby.

Nejcennějším skalpem pro Nadala je však Kanaďan Daniel Negreanu, který je nejlepším pokerovým hráčem roku. V dramatickém finále pak tenista 'obral' bývalou pozemní hokejistku Fatimu Moreirovou de Melovou, která se věnuje pokeru profesionálně už čtyři roky a patří k nejlepším ženám.

"Chodily mi dobré karty v ten správný moment. Jsem za to moc rád," pochvaloval si Nadal. "Ať dělám, co dělám, chci vyhrávat," zní Nadalovo motto. Je nejlepší v tenisu, výborně hraje také golf, rozumí si s fotbalovým míčem a nyní zazářil v kartách. "Nedělám mezi tím rozdíly. Prostě chci být nejlepší ve všem, co dělám. Tak to je," řekl.

Na otázku po turnaji, kdo byl nejlepší, tak Nadal zvesela odpověděl: "Jasně, že já." Vzápětí ovšem vážně dodal: "Nejlepší byl samozřejmě Daniel. Nejlepší normálně vyhrávají, ale někdy se dějí věci. Já měl dobré karty ve správnou chvíli. Ale tohle byl jeden turnaj, z dalších deseti by většinu vyhráli Fatima a Daniel."

Nadal jako vítěz získal 50 tisíc eur, které věnuje na svůj charitativní projekt "The Good Hand". Na dobročinné účely půjde i zbylých 50.000 eur, které si rozdělili poražení.

Zítra už bude Nadal zase na tenisovém kurtu
"Dobře jsem se bavil hrou s přáteli a navíc pro dobrou věc, ale v nejbližší době poker vážně neplánuju. Jsem stále tenista a zítra v devět ráno budu na kurtu a trénovat," ujistil Nadal, že na pokerovou kariéru ještě nemyslí. "Možná časem. Proč ne? Mám rád věci pod kontrolou, mám dobrou sebekontrolu," uvedl.

Mluvil o své nové vášni pro poker, ale vrátil se rovněž k úspěšné tenisové sezoně. Tu začal v únoru poté, co od loňské prohry ve Wimbledonu s Lukášem Rosolem léčil kolena. Soupeře ničil, vyhrál deset turnajů včetně US Open a Roland Garros a sesadil z trůnu Srba Novaka Djokoviče.

"Na začátku roku jsem si samozřejmě nemyslel, že to bude tak dobré. Chtěl jsem se jenom vrátit a být znovu konkurenceschopný," ohlédl se Nadal za rokem 2013. "Když ale jednou najdete vítěznou cestu, nechcete z ní sejít," ušklíbl se.

V Česku hrál Nadal tenis jen před devíti lety při své premiéře v Davisově poháru v Brně. Na poker přiletěl ve středu večer a Prahu si ještě prohlédnout nestihl. "Ale slyšel jsem od přátel, že je nádherná," řekl rodák z Mallorky. "Teď na to není čas, ale určitě se sem jednou vrátím a s rodinou si město projdu."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
A jak to tak bývá. Kde je hodn? reklamy, tak se jedná o výborný produkt.
Reagovat
smazaný uživatel
prostě kdo umí ten umí!:-)
Reagovat
Roger_Federer
marty 28 zdar, tebe jsem nevidel ani nepamatuju..Jak se dari stary brachu..??
Reagovat
smazaný uživatel
daří se mi dobře, díky za optání..to víš, píšu sem jen když Rafa něco vyhraje, proto ty tři měsíce absence:-). Měl bych se polepšit?:-D
Reagovat
Sonja
Měl by sis založit víc nicků, málo se tu podporuje Rafa, na to jak bravurně zakončil sezonu u pokerového stolu.
Reagovat
Roger_Federer
vyjimecne musim souhlasit se Sonjou
Reagovat
Roger_Federer
vyjimecne musim souhlasit se Sonjou
Reagovat
smazaný uživatel
V prípade, že to ozaj nebolo dohodnuté je to mega úspech..Vyhrať sit and go turnaj nie je lahké, pravdepodobnost 1:9 prevalcuje aj profesionála, to ze Rafa dokázal uspiet hned na prvykrat je maly zazrak a potvrdenie jeho pokrových kvalít zároveň..Klobuk dole, skvele zavrsenie sezóny.
Reagovat
Mayo
"skvelé zavŕšenie sezóny" :D to bolo dobré ale je to tak darmo (:
Reagovat
Roger_Federer
nebudu znevazovat Rafovo vitezsvi.. selebrity poker je pro reklamu a bylo videt ze je to sou a zabava..turnaj byl velmi rychli a hry ktere panove a dama hrali ol-in by normalni hrac vzivote nehral.. Negrano to pojal jako zabavu a bolo to videt ve chvili kdx dorovnal z 10 4 ..vetsi pot.
Reagovat
smazaný uživatel
Ol in :)

Nevidel som, nehodnotím..Na prvý pohlad mi to tiez príde ako reklama pre party poker..Myslím, ze tato znacka to celé organizovala a ktorý víťaz jej spraví lepsiu reklamu ako tvár jej komunikácie??..Na druhú stranu, už len Rafova účasť z velkej casti splnila tento účel, takze mozno to bolo ozaj regulérne vitazstvo, navyse ked bol udajne v jeden moment na pokraji prehry..
Reagovat
Tenista
Rafa vypadá s tou přehazovačkou dobře, konečně
Reagovat
Pe3k
Už jsem se leknul, že Nadal opravdu vyhrál nějaký pokerový turnaj. Po přečtení článku mi došlo, že je jedná o celebrity sit and go - tedy nikroturnaj naprostých amatérů + Negraeno. Podobné turnaje u nás vyhrává i Agáta Hanychová...
Reagovat
Rafaeoli25
Máš to zapotřebí takhle uboze urážet? Srovnávat mistra svého oboru s lidskym smradalavym odpadem typu Hanychová? Já ti řeknu, koho by ta porazila, leda tak věčně sjetou Bartošovou, Štikovou a ty vypatlance z vily Vyvolenejch. Fakt nechápu tvojí zaujatost, kdyby na jeho místě byl Roger, pogratuloval bych mu a bylo by mi putna koho porazil..
Reagovat
Vojtiik
To je divoch, gratz:))
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když sa tady poprvé objevil článek o tom , že Nadal bude hrát u tohoto stolu četl sem tu , že Nadal je pokerový antitalent a je to reklamní loutka , nicméně Nadal jak už bývá zvykem vyhrál. Netvrdím že je nejlepší pokerový hráč na světě , ale vypadá to že poker hrát umí a neni to jenom reklama , jak sa tady někteří snažili naznačit.
Reagovat
Mayo
ako ináč toto dokáže iba multitalent Rafael Nadal...na hrad !
Reagovat
smazaný uživatel
Kam jinak taky že? :) doufám, že na slovenskej hrad jo? :)
Reagovat
Mayo
veru Lunej , na ten najkrajší u nás samozrejme (:
Reagovat
kada.tom
je to prostě borec nejen v tenisu, ale i u stolu :-))
Reagovat
Roger_Federer
:)).....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist