Nadal v New Yorku: Odpočatý, spokojený, bez bolesti

3. 9. 2009, 11:17
Aktuality 13
V minulých letech přijížděl Rafael Nadal na US Open unavený po náročné sezoně, bez šťávy a s bolavými koleny. Letos je ale jako vyměněný. Španělský tenista sice vinou zdravotních problémů přišel o Wimbledon a ztratil pozici světové jedničky, v létě si ale užil dovolenou a odpočatý a fit útočí v New Yorku na svůj první titul.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© usopen.org)

Nadal se objevil ve Flushing Meadows s kratším účesem, výrazněji opálený a hlavně úplně uvolněný. V prvním kole nedal šanci Francouzi Richardu Gasquetovi, jehož zdolal hladce ve třech setech.

"Normálně bývám v prvním kole trochu pod tlakem. Teď jsem šel na kurt úplně v klidu, jen jsem si říkal, jaké mám štěstí, že tu můžu být," pochvaloval si Nadal.

Důvodů k radosti má ovšem víc.

"Nemám bolesti," liboval si třiadvacetiletý Španěl. "Cítím se hodně svěží. Mnohem víc než kdykoli jindy na tomto turnaji. Ale nevím vlastně, jestli je to dobře," řekl s úsměvem vítěz šesti grandslamových turnajů, jenž by triumfem na US Open zkompletoval takzvaný kariérní Grand Slam.

Bývalý světový hráč číslo jedna přerušil sezonu po nečekaném vypadnutí ve 4. kole Roland Garros. Kvůli bolestem obou kolen neobhajoval ani loňský titul ve Wimbledonu a na kurty se vrátil až minulý měsíc.

"Když jsem byl doma, byl jsem pár týdnů úplně odříznut od světa. Strávil jsem měsíc a půl na Mallorce. Asi to nebyla vhodná doba na prázdniny, ale když už prázdniny máte, není nic lepšího než být na Mallorce. Takže jsem si to užíval," uvedl Nadal, jehož nejlepším výsledkem na US Open je loňské semifinále, v němž podlehl Andymu Murraymu.

"Teď si mnohem víc užívám trénink, protože mám lepší náladu, než když když jsem na antuce bojoval s bolestí v kolenou každý den. Když přinášíme tolik obětí, je těžké se sportem bavit a hrát šťastný. Je těžké každý den trénovat i s tou bolestí. Teď podávám dobře, dobře se mi trénuje, mám dobrou taktiku a myslím pozitivně. To je teď nejdůležitější. Později se pokusím dostat víc do rytmu a získat větší sebedůvěru."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hral fakt vyborne, z dosavadnich favoritu na vitezstvi se mi opravdu libl nejvic i kdyz muj favorit je nekdo jiny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi nej, ať si myslí kdo co chce. Rafa byl nej, je nej a bude nej. Vrátí se na pozici 1. vím to 100% Jsi nej Rafo
Reagovat
smazaný uživatel
RAFO BOJUJ!!!!FANDIM TI
Reagovat
smazaný uživatel
no Gasquet byl ještě větší tragéd než ty Rafo dlouho nehrál tak taky hráč tě absolutně nemůže prověřit tak z jedné výhry nad kokainového krále nic neznamená.
Reagovat
smazaný uživatel
Gas celou dobu normálně trénoval.... Já to spíš vidim jinak, jestli !!! mu vydrží kolena, tak očekávám návrat na první místo :)) cca tak v horizontu 6 měsíců.., ať se to někomu líbí nebo ne, je to můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych chtěl být takovej "tragéd" jako je Rafa, ty elegánská nulo!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas !
Reagovat
smazaný uživatel
vapete ty si ten zapas videl?
jestli jo tak nemuzes napsat ze gasquet hral jako traged podle me byl dobry ale rafa hral opravdu vyborne
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt veľmi pekný match, páčilo sa mi to, aj keď Rafan vyhral jednoznačne. Ale pekné výmeny, Gasqui tiež predviedol čaro svojho umenia. A boli tam aj dvaja fakt viac než veľmi sympatickí hráči ;-o :))) Rafi sa lepší každým dňom, v Cincy porazil Djoker len polovičného Nadala. ( Čo ale nijakým spôsobom neznižuje Noleho hru! ) =)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvého Novaka ti neberu, ale zrovna v této sezoně předvádí takové nijaké výkony, to už dvakrát hraje lépe Murray i Roddick tento rok.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si myslíš, že ja som slepá? Ja to viem, on to vie, jeho tréneri to vedia, hráči to vedia, celý svet to vie, ale on s tým niečo urobí, dúfam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně doufám, že se dostane Novak do formy. Když budou vyhrávat grandslamy stále dva ti samí hráči, dokáže to člověka omrzet.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist