Nadal v Monte Carlu řádí dál. Vyhrál 30. zápas v řadě

16. 4. 2010, 17:37
Aktuality 13
Ani déšť, ani někdejší nejlepší hráč světa Juan Carlos Ferrero dnes v Monte Carlu nezastavili zdejšího pětinásobného vítěze Rafaela Nadala. Třetí hráč světa porazil ve čtvrtfinále svého krajana 6-4 6-2 a připsal si třicáté vítězství na tomto antukovém podniku série Masters za sebou.
Rafael Nadal (© monte-carlorolexmasters.com)

Antukový fenomén Rafael Nadal ztratil v prvních dvou zápasech v Monte Carlu pouze dvě hry a až vítěz tohoto turnaje z roku 2002 a 2003 Juan Carlos Ferrero mu byl důstojnějším soupeřem.

Zatímco se svým předchozím protivníkem byl Nadal hotový za 54 minut, tentokrát téměř tolik času strávil jen v šatně, kam oba hráče poslal déšť za stavu 3-2 pro Ferrera. Nečekaná pauza ale třetímu hráči světa nikaj neublížila. Krátce po návratu na kurt svému krajanovi sebral podání, ujal se vedení 5-4 a od té doby už na kurtu kraloval.

I ve druhém setu totiž Ferrerovi prorazil servis a další brejk znamenal vedení už 4-1. Ferrero ještě dokázal odvrátit dva mečboly a snížit na 2-5, svou teprve druhou letošní prohru na antuce už ale neodvrátil.

"Mohl jsem uhrát víc gamů, ale nepovedlo se," litoval vítěz dvou letošních turnajů na pomalém povrchu. "Nadal je vždycky tam, kde má být. V důležitějších momentech hraje lépe," dodal Ferrero, jenž má stejně jako jeho mladší krajan titul z Roland Garros a také byl světovou jedničkou.

Druhý nasazený Nadal se přiblížil na dvě výhry zisku rekordního šestého triumfu v Monte Carlu, jímž by ukončil jedenáctiměsíční čekání na vyhraný turnaj ATP. V cestě mu nyní stojí jiný daviscupový kolega David Ferrer, který dnes porazil 7-5 a 7-6 Němce Philippa Kohlschreibera.

Stejně jako Nadal, i Novak Djokovič postupuje v Monte Carlu suverénně. Srbský tenista, který v Indian Wells a Miami vypadl nečekaně rychle, na antuce ožil a v prvních dvou zápasech dalšího podniku Masters neztratil ani set. Ten mu nesebral ani Argentinec David Nalbandian, který za 80 minut prohrál 2-6 3-6.

O finále si Djokovič zahraje s vítězem španělského duelu Fernando Verdasco - Albert Montaňés. V něm uspěl favorizovaný Berdychův přemožitel Verdasco, jež díky osmi úspěšným brejkům vyhrál 6-3 6-7 6-0.

Montaňésovi se sice podařil úctyhodný obrat v druhém setu, v němž prohrával 1-5 a čelil třem mečbolům, po vítězném tie-breaku však v třetí sadě odpadl.

 

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,543.750 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Nalbandian (Arg.) 6:2, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Ferrero (9-Šp.) 6:4, 6:2, Ferrer (11-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 7:5, 7:6 (7:1),  Verdasco (6-Šp.) - Montaňés (Šp.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:0.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Verdasco, Nadal - Ferrer.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
steve79
Dobrá stránka kde dávaj všechny zápasy je www.livescorehunter.com
Reagovat
steve79
I když jsem velký fanoušek Federera, tak musím uznat že ten Rafa Nadal na antuce válí a hraje hezkej tenis.Přál dalším turnaji bych si přál finále Federe-Nadal. Určitě by to byl hezkej zápas, a myslím si že by Fedexe Rafa porazil, protože to vypadá že Nadal je zpátky ve svoji fommě ve který byl před dvěma lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde najdu kde nadu na internetu online přenos zdarma ez registrace.
RAFA-Ferer?
Děkuji velice za odkazy.
VAMOS RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že vyhraje celý turnaj. Moc bych mu to přála, už by potřeboval něčím nakopnout =)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal- Ferrer- 2:0 pre Rafu. Ferrer hraje dobry tenis a semifinale Masters je pre neho uspech, ale na Nadala urcite nema. Rafa hraje dobre a Ferrer je podla mna dakde na urovni JC Ferrera na antuke v momentalnej forme, cize ocakam podobny priebeh ako dnes Rafa proti JC Ferrerovi. Djokovic- Verdasco- Djokovic hraje konecne dobry tenis- vyradil bez straty setu Wawrinku hrajuceho vo forme a Nalbandiana ktory vzdy bol velky hrac na antuke. Verdasco dnes ukazal opat aky je labilny preto si myslim ze nema sancu postupit hoci z hladiska vykonu by som to odhadoval 50/50, ale psychicka vyhoda je na strane Novaka , ktory po poslednych dvoch Masters kde sa trapil velmi ziskal na sebavedomi. A finale Rafa- Novak- dva vyrovnane sety ale Rafa vyhra, predsa len Monte Carlo je jeho turnaj 6 rok v rade bude znova vitaz.
Reagovat
skott
Wawrinka hrajici ve forme, to me pobavilo:-)) To beres podle Casablancy, kde bylo challengrovy obsazeni a jeste s nim v 1.kole cely zapas zametal Klizan?Djokovicovo ¨procitnuti¨ nijak neverim, prestal sice experimentovat a vratil se k tomu, co ma zazity, ale stejne si myslim, ze z dlouhodobeho hlediska udelal krok dozadu, kdyz se zbavil Todda Martina.Prinese mu to mozna prave rychly efekt, coz je prirozene, protoze hloubeji herne stejne klesnout nemohl, ale Todd urcite vedel, co dela a zmena, ktreou s nim chtel provest asi nebyl sprint na 100m, ale beh na dlouhou trat.Napr. voleje se nenaucis ze dne na den nebo z mesice na mesic, kdyz ti to neni vlastni (staci se podivat na Nadala, tomu to take trvalo, ale ted je temer neomylny), to same servis.Pokud se chtel nekam posunout, tak si rozhodne Djokovic nepomohl, jakkoli se to muze zdat.
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa tyka Wawrinka vo forme neznamena ze by vyradil hocikoho ale znamena to ze porazil dobre hrajuceho supera s ktrorym nestratil set co je slusne vzhladom k tomu ako Djokovic hral predtym. Mne sa tiez dako nezda ze Djokovic sa zrazu zobudil a hraje v pohode, uvidime dneska s Verdascom ale osobne si myslim ze Verdasco to zase neunese psychicky a pokazi si to sam aj keby bol lepsi. Jednoznacne to ze ma zas len 1 trenera mu prospeje, moznno mal aj dake rodinne problemy nevieme. Ak by isiel do finale proti Nadalovi tak urcite by to bol velky uspech pre neho lebo pred turnajom som myslel ze Novak dopadne ako Murray- ktory vidno ze furt je slaby ako predtym- i ked Kohl. hral slusne, proste Murray nehral nic a to iste som cakal aj od Djokovica.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem malinké procitnutí na antuce čekal, ale opravdu jsem si od toho nesliboval tolik. Připomíná mi to loňský, kdy začal sezonu špatně, ale pak se rozehrál na antukových turnajích. Uvidíme co dneska, každopádně myslím, že finále uhraje, tam ael bude nad jeho síly Rafa. Co se týká změny na postě trenéra. Zkus si to představit skotte, najal si trenéra, aby něco zlepšil. Ano loni na podzim mu opravdu Martin v něčem možná pomohl, jenže letos to bylo špatné a když k tomu přičteš, že si nerozumí dva trenéři spolu, musíš jednoho prostě vyhodit. Navíc, když má před sebou antukovou sezonu, kde by mu Martin moc prospěšný nebyl. Pochopitelně si vybral toho, pod kterým zažil největší úspěchy a kterého si váží více i jako osobnosti. Možná, že Vajda už mu nemá zas tak moc co dát, co Martin, jenže on momentálně potřebuje spíš kouče, který ho nejen připraví herně, ale hlavně psychicky, což mi víc sedí na Vajdu než Martina. Hlavní problém Djokoviče je totiž v hlavě, takže jeho rozhodnutí chápu. Jak účinné to bude, to uvidíme, až v dalších týdnech, kdy budou v Římě či Madridu všichni dostupní hráči ze špičky a pak následně i na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Najpodstatnejsia vec, alebo fakt u Djokovoca je prave ta psychika- pripadne chut bojovat. Vsetci vieme ze ma talentu pozehnane a vie byt jak by povedal Roddick Hell good player. Lenze ta psychika ho brzi uz 3 roky ak ne viac aby dosiahol este vyraznejsie uspechy.
Reagovat
skott
Ani bych nerekl, ze je to ciste jen o psychice, i kdyz jsem si to driv taky myslel, ale Djokovic hlavne dlouhou dobu stagnoval herne.Kdyz si to vezmes jake nadeje se do nej vkladali po finale USO a potom vyhranem AO (temer tri roky zpatky uz), tak ta dira mezi nim a Federerem s Nadalem se nijak nezmensovala, naopak porad tak nejak visel za nimi, pres obcasne uspechy, az nakonec to byl Del Potro, kdo vyhral dalsi Slam a Murray, ktery je zacal pravidelne porazet.To musel pochopit i on nebo nekdo kolem nej, kdyz si najal Todda Martina.Otazkou je prave, souhlasim, jak si rozdelili kompetence, protoze dva na sobe nezavisly treneri asi nedelali dobrotu.No v kazdem pripade, si myslim, ze to byl lespi napad nez spolehat dal na Vajdu.Sam Martin by toho jiste nesel, kdyby si nebyl jisty, ze nema Djokovicovi, co nabidnout a neriskoval svoje jmeno.Na antuce se podle me nepozna jakou udelal chybu, dneska je vetsi konkurence na hardech, ale holt bylo asi jednodussi spokojit se s tim, co ma jiste, nez hledat prostor pro zlepseni a neco mu obetovat.
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dal, mistre:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale vo finale to bude tazke novak vyzera ze neprisiel robit do monte carla len ozdobu ako bolo zvykom v poslednych tyzdnoch a ako bolo mynuly rok mi pripadal ze najviac je vyhecovany prave vzapasoch s rafom a ze v nich hra najlepsi tenis ani s maurraym ani s rogerom sa nedokaze vyhecovat k svojmu naj tenisu aspon na mna tak posobi ze prave zapasy s rafom ho bavia najviac snad predvedu vseci 4frajeri super semi a potom krasne finale s vytazstvom rafy
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco vyhraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist