Nadal v Madridu získal 40. titul z antuky, lepší byl už jen Vilas

12. 5. 2013, 17:41
Aktuality 115
ATP MADRID - Rafael Nadal po finálové výhře nad Stanislasem Wawrinkou potřetí v kariéře ovládl domácí podnik v Madridu. Šestadvacetiletý Španěl si tak 23. titul z turnajů Masters 1000 a jubilejní 40. z antuky, na které se víckrát radoval už jen legendární Argentinec Vilas. Celkově Nadal vyhrál 55. turnaj ATP.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal se letos v únoru vrátil na kurty po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, a i když nebyl jeho zdravotní stav stoprocentní, dostal se na všech sedmi turnajích po svém comebacku do finále.

Dnes v Madridu se v něm utkal se Stanislasem Wawrinkou, kterého bez problémů přehrál hladce za 71 minut. Nadal za celý zápas ztratil po servisu pouhých sedm fiftýnů, zcela po zásluze zvítězil 6-2 6-4 a ani v devátém vzájemném souboji neprohrál set. 

Rafael Nadal"I když budu hrát svůj nejlepší tenis, je vždy těžké Rafu porazit. On je levák a dává míčkům hodně topspinu, takže bekhendu musím hrát vždy dost vysoko. Musím pak mít dobré načasování, abych mohl dát velkou ránu. Jak jste ale dnes mohli vidět, nemám pak šanci se dostat k dalšímu úderu," komentoval Wawrinka, který v sobotním semifinále zdolal Tomáše Berdycha.

Šestadvacetiletý Nadal letos získal už pátý titul, když navázal na Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells a Barcelonu. V Madridu zopakoval triumfy z let 2010 a 2005, před osmi lety se však hrálo ještě na tvrdém povrchu v hale.

"Hrát tady v Madridu je pro mě vždy velmi vzrušující a turnaj nemohl dopadnout lépe.  Tohle vítězství je po mém návratu asi ještě speciálnější," řekl pátý hráč světa Nadal, který bude příští týden obhajovat titul v Římě.

Rafael Nadal a Stanislas WawrinkaDnešním vítězstvím Španěl rozšířil svou rekordní sbírku trofejí z turnajů Masters 1000 už na 23, druhý Roger Federer má o dva vavříny méně. Rodák z Malorky zároveň zaznamenal jubilejní 40. titul z antuky, čímž vyrovnal počin Rakušana Thomase Mustera. Víckrát na nejpomalějším povrchu v open éře zvítězil už jen legendární Argentinec Guillermo Vilas, který na antuce triumfoval 46krát.

Sedmadvacetiletý Wawrinka neuspěl ani ve svém druhém finále na turnaji Masters - v roce 2008 prohrál na antuce v Římě s Novakem Djokovičem, přesto se může těšit na návrat do Top 10. Jeho maximem je 9. místo z roku 2008.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.303.867 eur)
nedělní výsledky (12. 05. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (5-Šp.) - Wawrinka (15-Švýc.) 6-2 6-4

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Peya/Soares (7-Rak./Braz.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

115
Přidat komentář
Roger_Federer
Smutne je, že Nadalovi stači na vitezstvi v masters turnajich naprosto prumerne, leckdy i na nej podprumerne vykony..., zapne na par gemu, par miču, bohate mu to stači na zrušeni psychyky protihrače( Ferer i dalši), tohle jsem nikdy nechapal, ale krom Djokoviče se to tyka snad všech hraču užši špičky.
Nemužu se zbavit pocitu, že pokud stoji proti Nadalovi, jsou předem poraženi ve sve hlave, jako by ani neveřili, že mužou vyhrat..Stejne jako to meli temeř 8 let i s Federerem.
Reagovat
carolyn
Jak řekl Toni, Tomáš proti Rafanovi hraje druhou ligu a myslím, že takových bude víc ....
Reagovat
Roger_Federer
Nadalovi stači na vitezstvi v masters turnajich naprosto prumerne, leckdy i na nej podprumerne vykony..., zapne na par gemu, par miču, bohate mu to stači na zrušeni psychyky protihrače( Ferer i dalši), tohle jsem nikdy nechapal, ale krom Djokoviče se to tyka snad všech hraču užši špičky.
Nemužu se zbavit pocitu, že pokud stoji proti Nadalovi, jsou předem poraženi ve sve hlave, jako by ani neveřili, že mužou vyhrat..Stejne jako to meli temeř 8 let i s Federerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ten regulovčík, to je něco otřesného. Hezčí forhend má snad i Granollers a to je pro mě v úderové technice jeden z největších nýmandů v první stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Paireeeeeeeeeee! Allez!
Reagovat
a.magerova
Hele chlapci, máte titul a druhý flek, takže Paire je můj!!! :-))

Dodatečně gratuluji.
Reagovat
carolyn
Já a tomasinho máme velký tajný plán :-P
Všechno má své důvody :-)))))
Reagovat
a.magerova
Já zas mám velký tajný plán s titem a to tak tajný, že ani on o tom ještě neví :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tajný, tajný. Ale výživný :-))
Reagovat
tito
Zdravím vás :-)))
a.magerova - už se těším!
tomasinho- skvělý tip, měl jsem tedy trochu nahnáno, když si Juan vzal brejk zpátky, ale zadařilo se -D Co dáme dnes? Nastřelil jsem kromě jistot Pironkovou, v rámci možných překvapení přemýšlím o Tomovi....
Reagovat
smazaný uživatel
J8 v poslední době ženy moc nesleduju, takže nevím, poradit můžu spíše s chlapy.

Slušný kurz je na Kohlschreibera dneska třeba, docela ybch i věřil třeba Berlocqovi proti Wawrinkovi, po úspěšných turnajích a přesunu to často hráčům nevychází.
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Pironkova ani Kohlschreiber nepostoupí, kušujte:-(:-D
Ale s tím Pairem to byl dobrý tip, tito:-)))
Reagovat
tito
No dal jsem již Milose. Ale Carlos, proč ne. Jinak zítra je pěkný kurz na Grigora (s Richardem). Stejně je to zajímavé, jak ti zaláskovaní chlapci hrají o level lépe, než když jsou single. Nebyl v r. 2009 Nando v období AO s Aničkou?
Reagovat
smazaný uživatel
No právě byl podle mě s ní předtím a začal hrát dobře po rozchodu, kdežto Ana šla pak hodně dolů.
Reagovat
carolyn
výživný :-D
ale i zábavný a nejen to ......
Reagovat
a.magerova
Zajímavý postřeh....
Asi by to chtělo najít i nějakou bokovku Rogerovi, tajnou samozřejmě, nemíním mu ani sobě rozbíjet pohodové manželství.... :-)))
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Mayo
ináč minule som si tak dumal a vlastne som zistil, že Nadal vs Murray je jediná dvojica z tej BIG 4 čo nikdy proti sebe nehrali finále a moc by som si to želal...bodaj by na Wimbledone :)
Reagovat
Mayo
na GS
Reagovat
Mayo
či vlastne federer vs djokovič neviem ešte či hrali abo nie :O ...možno tiež nie
Reagovat
PetaM
Jo jo, ti dva měli Finále na US Open 2007 tuším :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je tu psáno, Federer s Djokovičem hráli US Open 2007 spolu. Nadal s Murraym prostě jenom semifinále, v 80% případů jsou v jedné polovině pavouka no.
Reagovat
Mayo
na wimbledone nebudú v jednej polovičke podľa mňa...myslím, že tam bude semi AM vs ND
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kéž by, na trávě má AM proti ND největší šanci.
Reagovat
Mayo
má...a aj preto hovorím, že vyhrá wimblas
Reagovat
Pe3k
Já nemyslím, že by se mezi nima výhra/prohra dělila dle povrchů, ale spíš to bude v hlavě a tam Murray nikdy nedoroste do kvalit Fed/Djo/Nad.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasněže jde i o hlavu, kde na ty tři nemá, ale třeba na antuce nemá cenu se o tom bavit, když s nima pořádně ani nehraje a je na ni marný. Každý má povrch, na kterém má větší šanci ostatní porazit, Federer bude třeba těžko porážet Djokoviče s Murraym na super pomalých hardech, Murray ostatní na antuce. Na trávě má však největší šanci, pokud jde čistě o herní projev. Djokoviče na OH porazil, Federera taky, s Nadalem odehrál skoro set a půl, kdy hrál dobře, než selhal.
Reagovat
Stan_Borowitz
zase všem ukázal, o kolik levelů výše stojí jeho psychika oproti ostatním hráčům. I když třeba v některých zápasech nepředváděl lepší hru než soupeř, jeho nezdolná vůle po vítězství mu nakonec přinesla úspěch.

Chudák Ferrer, když viděl ve finále vyčerpaného a bezbranného Wawrinku, ten si musí ty dvě dvojchyby a zkažený winner na dva mečboly asi teď pěkně vyčítat. Ale právě on jako nikdo jiný na turnaji ukázal, v čem je Nadalova síla. Jakoby jej Rafa v tu chvíli zhypnotizoval...
Reagovat
Fandina
Moc jsem toho přece jen nenahrála, ale i tak. Vůle je i přesto k ničemu, když neumíš. Rafa umí a pak může chtít a vyhrává.
Reagovat
Pe3k
Souhlasím. Jen jsem spíše než Rafovu sílu, viděl Davidovou slabost...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak o tom žádná, že umí. Jenže umí třeba i David Ferrer, ale tomu právě chybí ta Nadalova psychická síla. Její absence jej připravila o vítězství, rozhodně ne to, že by hrál horší tenis.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsou dvě strany jedné mince. Temná strana síly odvrátila za stavu 5:6 15:30 ve druhém setu rozhodující úder a zvítězila na celé čáře...

Alegorické ztvárnění celého zápasu ve 30 sekundách je např. zde:

https://www.youtube.com/watch?v=kqGEbRpxQ_c v úseku mezi 2:40 až 3:10....
Reagovat
Pe3k
Temná strana síly :D to je jak kdybych to psal já. Strýček Tony je Lord ze Sith a Rafa je jeho mladý učedník :D
Reagovat
Amputace
Tak ono se dlouhodobě ví, že záporné charaktery jsou divácky daleko atraktivnější, je o ně větší zájem, tudíž se u nich očekává psychologická prokreslenost a hrávají je nejlepší herci :)
Reagovat
tito
Vida, vida. Už si to nepamatuji, koukal jsem na to se synem. Ale nebyl tam také stárnoucí, všemi respektovaný dobrák Palpatine? :-)
Reagovat
Amputace
Myslel jsem to obecně. Z hlediska atraktivnosti je záporná postava pro film, seriál, knihu naprosto nezbytná. Bez ní by nebylo konfliktu a tudíž by nebylo pořádně co vyprávět. Celkově je ten trend záporáků už od zhruba šedesátých let dost značně vzrůstající a dnes už dosáhl naprostého maxima. Například Dustin Hoffman si na záporných či silně ambivalentních postavách udělal kariéru, Henry Fonda hrál na rozdíl od Hoffmana celý život jen klaďase, ale na kterou jeho roli si dnes každý vzpomene jako první, no samozřejmě že na tu z Tenkrát na západě, kde hrál jedinkrát v kariéře záporáka, největší role Al Pacina jsou rovněž ty záporné - co to dokazuje? Že záporné postavy - obecně vzato - potřebují daleko více scenáristického umu, musí být opravdu dobře napsané, aby nepůsobily ploše a potom pochopitelně vyžadují precizní hereckou interpretaci. Za vrchol považuji dnešní seriál Dexter, v němž vyloženě kladná postava zabíjí lidi :D To o oblibě v postavách, které jsou nejednoznačné, dosti vypovídá. A mohl bych samozřejmě pokračovat; až zvrácená záliba dnešní generace v explotationu, torture hororech a podobně. Proto mě opravdu nemůže nijak nasrat, když někdo o Nadalovi napíše, že je ovládán temnými sílami :) Kdyby diváci milovali jenom romance, v nichž se to hemží dobráky, tak bychom tady dodnes měli Hollywood třicátých čtyřicátých let :)
Reagovat
tito
Souhlas. Výčet by byl mnohem delší, jedno jméno je však nutné v rámci tohoto tématu zmínit. Megastar představitelů zla, Mefistotela stříbrného plátna, mistra hříchu a škodolibých kreací, geniálního představitele černého humoru- Jacka Nicholsona. Ruku na srdce, kdo ho nemá rád :-)
Reagovat
Amputace
Ano, Nicholsona samozřejmě nejde opomenout, osobně mám jiné oblíbence, ale Jack je samozřejmě fenomén. U mě ale co těch záporáků týče, patrně stejně vede Al Pacino (a Hoffmanův Ratso z Půlnočního kovboje, možná vůbec nejlepšího filmu konce šedesátých let a s pro mě osobně nejlepším Hoffmanovým výkonem) - ale zpět k Pacinovi, jeho kreaci z Kmotrů jeden můj kamarád komentoval tak, že nezná postavu, z níž by šel větší respekt. Nedá se než souhlasit. Hlavně ta hloubka, kterou ta postava Michaela Corleona má, neustálé balancování mezi dobrem a zlem, mezi mafií a rodinou, žádná hororová jednoznačnost Osvícení. Pacino je zdaleka nejlepší záporák v dějinách filmu. Ale můj nejoblíbenější záporák (stejně jako film) je stejně Abrahamův Salieri z Amadea :) Veliká škoda, že už nikdy podobnou hereckou příležitost nedostal.
Reagovat
tito
Vzhledem k tvému nadšení pro klasiku se výběru Salieriho ani nedivím, já když jsem jmenoval JN, myslel jsem spíše komediální polohu, výčet by byl více než dlouhý a zbytečný, Osvícení je trochu jiná kategorie. Pochopitelně Al a určitě Marlon(kde ta ambivalence dobra a zla byla také více než patrná, o respektu nemluvě). A jo, to by byla debata na celý večer. :-)))
Reagovat
Amputace
Ještě mě teď napadá, že jsem úplně zapomněl na Alexe z Mechanického pomeranče :) To je zlo v nejčistší podobě. A s tím Brandem máš rovněž pravdu. Podle mě Hoffman a Brando (a v současnosti Day-Lewis a Philip Seymour Hoffman) jsou dva vůbec nejproměnlivější američtí herci. Co role, to úplně jiný typ - u Dustina Hoffmana a Day-Lewise dokonce úplně jiné držení těla, vzhled, hlas, jiná gesta, pohyby. A když už jsem zmínil Lewise, tak jeho role v Až na krev, to je také velice pěkná studie zla :) Dalo by se o tom bavit hodiny. Ale jak vidím, rozhodně se oba shodneme na tom, že záporná postava je ve většině případů daleko zajímavější než postava kladná. A to ani nemluvím o literárních postavách... Třeba taková Zeď od Sartra, to je teprve peklo.
Reagovat
tito
To už to zlo bereme moc vážně.... chladnokrevně :-) Ale Půlnočního kovboje si zopakuji, už mi vypadl.
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida, jak může drobná poznámka na okraj vyvolat místo nesmyslné hádky zajímavou debatu na úplně jiné téma...
Reagovat
Stan_Borowitz
A to i přes velmi nepřesnou interpretaci mého výroku - nenapsal jsem, že je Nadal ovládán temnými silami. To je zásadní nepochopení.
Reagovat
Amputace
Ne, to byla reakce až na Petříka :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, tak to jo. Jinak oceňuju výběr herců, Abraham v Amadeovi je všeobecně opomíjená perla. Já bych ještě přihodil Hackmana jako génia "civilních", reálně existujících záporáků. No a Jeremy Ironse jako mistra úchyláků, kterých je člověku až líto :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
A ještě - podobný divácký osud jako Henry Fonda měl i Laurence Olivier, který sice hrál hlavně klaďasy nebo charakterní postavy, ale většina diváků si jej bude pamatovat jako doktora Szella z Maratonce ("Is it safe?")...
Reagovat
tito
Lawrence Olivier, fakt :-)Tak jsem přemýšlel, koho dále, z novějších filmů třeba chladný Javier Bardem, cynický Christoph Waltz, ale když tak vzpomínám, tak na stupních vítězů by pravděpodobně bylo místo pro Klause Kinského....ten mne snad nikdy nerozesmál.
Reagovat
Amputace
A jak jsme mohli zapomenout na Joa Pesciho?! Jeho kreace z Mafiánů a Casina jsou nezapomenutelné. Podobně jako Abraham zcela nedoceněný herec (byť má stejně jako Abraham Oscara). On vůbec Scorsese je mimo jiné výjimečný tím, že často pracoval se scénáři, které jako hlavního hrdinu představovaly sociopaty, psychopaty, maniaky, zkrátka postavy záporné, viz Taxikář, Zuřící býk, Mys hrůzy (všechno De Nirovy vrcholné performance). Podobně jako to dělal třeba Sam Peckinpah, který měl zase velice neortodoxní přístup k násilí a snad jako první hollywoodský režisér jej začal nejen bez obalu zobrazovat, ale dělal z něj přímo umělecký zážitek. Podobně jako Kubrick v Mechanickém pomeranči. Jinak co se toho Oliviera týče, je zajímavé, že ačkoli to byl se vším všudy charakterní herec, často představující veliké důstojné figury, byl to svého času přední představitel Shakespearových postav, tak ve skutečnosti byl snad pravý opak charakteru - Dustin Hoffman, když s ním natáčel Maratónce, popisoval jeho chvástavost, velikášství a aroganci. Během natáčení jen těžko hledali společnou řeč - údajně to byl jeden z těch herců, které svého statutu "hvězdy" využívá, jak jen se dá. Hoffmanovi naopak šlo vždy jen o práci, o naprostou hereckou dokonalost, kterou se snažil přenést na každou postavu, jež ztvárňoval. Možná i proto Olivier nedokázal pochopit, proč Hoffman při natáčení Maratónce skutečně několik dnů nespal, aby zachoval věrnost postavy :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, Kinski je v jistém smyslu protipól Ironse - mistr úchylů, kterých člověku rozhodně není líto. Ale výrok z filmu Zelená kobra "I don't trust shoes." mám zapsaný v památníčku...
Reagovat
Stan_Borowitz
Joe Pesci. Nikdy nezapomenu na to, jak mne coby Vinny Gambini rozesmál k slzám v dialogu s Marisou Tomei o kapajícím kohoutku v motelové koupelně (Můj bratranec Vinny) ...
Reagovat
Fandina
Úžasná jízda. Velký úspěch. Co k tomu dodat. Pěkně Rafo!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo Rafu zastaví? :) Nečekal jsem, že by po zranění spadnul do průměru, ale že se na všech turnajích dostane do finále? To jsem taky nečekal. Čekám útok na post světové jedničky :)
Reagovat
steve79
Také jsem nečekal, že Nadal bude hrát takhle výborně. Za to Roger hraje tragicky. Od Australien Open hraje opravdu nejhůř za posledních deset let. Jestli nemá motivaci a nedává tenisu sto procent, tak by bylo lepší kdyby sezonu, dvě vynechal.
Reagovat
smazaný uživatel
Troicki, Lorenzi, Baker, Lacko, Phau...
Nejvíc věřím asi Copilovi.
Reagovat
Mayo
Rafu zastavia trofeje :)
Reagovat
Vojtiik
Bylo pošetilé čekat něco jiného. Rafa se svým 110% přístupem a nesnášením porážek se takto vrátit musel. Pokud by cítil, že nebude schopný hrát svůj maximální výkon a bojovat o post jedničky a o GS, tak by podle se podle mě vůbec nevracel.
Reagovat
Pe3k
Nadala parkrát zmastí Djokovic a když Rafa prohraje na FO tak to jeho psychiku zcela rozhodí a když bude konec antukové sezony tak jeho výsledky nebudou tak valné...
Reagovat
smazaný uživatel
Rodgerovi jsem nikdy nefandil, ale úctu si samozřejmě zaslouží, za to co dokázal. A proto si myslím, že by měl skončit dřív, než začne, s hráči jako Nišikori, prohrávat pravidelně.
Reagovat
smazaný uživatel
To ale bude nejdřív muset zmastit Dimitrova a postoupit před druhé (pro něj to bylo první) kolo :D Ano, poslední zápas s nim prohrál, jenže 4 předchozí vyhrál a přístě vyhraje znova. A že by někdy prohrál na FO? :) Tomu sám nevěříš
Reagovat
Mayo
určite párkrát s Djokovičom prehrá a nič na tom nevidím zlé...a takisto aj prákrát Djokoviča porazí...nemyslím si, že najbližších 88 zápasov kariéry ho bude Djokovič mastiť..to si myslí asi len Petriček :D
Reagovat
Pe3k
Dimitrov jde nahoru. Problémy s ním měl i Nadal...Si snad myslíš, že bude FO vyhrávat věčně? Každá pohádka jednou končí...A pro Rafu je to letos.
Reagovat
Mayo
však jeho pohádku ukončil už Soderling...takže už nemá čo skončiť
Reagovat
freeteepek
To, že je Rafa nejlepší antukář, je bez debat. Zastaví ho přechod na tvrdé povrchy. Na tom je Djokovič lepší. Navíc bude mít Rafa opět starosti o kolena. A bude se šetřit:-)
Reagovat
Mayo
ja mu verím veľmi na Wimbledone
Reagovat
smazaný uživatel
Tnekrát proti Soderlingovi nastupoval už zraněnej, stejnej případ jako proti Rosolovi. Ano, věřim, že vyhraje do konce kariéry pokaždé FO. Počítám s tim, že kariéru ukončí tak ve 30ti letech. Věřim mu i na Wimbledonu letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je třeba se taky podívat na tu konkurenci na prvních třech turnajích a v Barceloně. Je to trošku zkreslené.

Ale samozřejmě návrat skvělý, hlavně IW jsem nečekal, ukázal, že je to velký hráč a i přes ne optimální výkony dokáže vyhrávat. Ukazuje v plné nahotě, že v hlavně na kurtu není silnějšího hráče.
Reagovat
martinezi
ahoj všem, nevíte náhodou někdo proč turnaje WTA nehrají v televizi
Reagovat
smazaný uživatel
protože ho krají na kurtech
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje WTA od letoška vysílá Slovak Sport :-))
Reagovat
freeteepek
Otázka by spíš měla znít, proč jiné TV nekoupily vysílací práva na ženský tenis.
Reagovat
Mayo
lebo ženský tenis je labilný
Reagovat
smazaný uživatel
Až teď jsem si všiml, že Granollers porazil Davyděnka. Toho bychom měli zmáknout.
Reagovat
smazaný uživatel
Zmeškal som to, nevadí..Gratulujem, Neskutočný comeback..Verím, že bude odmenený aspoň jedným GS, pasoval by..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa musí naháňať ďalších 1000 bodov hneď v Ríme, lebo vie že byť s Novakom bodovo narovnako na konci antukovej sezóny by znamenalo zrejme isté nedosiahnutie č.1 na konci roku.

Ale berúc do úvahy fakt, že by si udržal momentálnu výkonnosť (ťažko súdiť, stále nás čaká naozajstná hardová sezóna) sa môže Nadal kludne stať svetovou jednotkou už po Austrálii 2014. Ktovie či však zvládne americké betóny, nehovoriac už o halovej sezóne.
Reagovat
J.M.
Takže všechno při starém. Nadějné vyhlídky pro mnoho hráčů,aby pak nakonec jako vždy vyhrál Rafa (který byl celý turnaj docela herně nejistý), autor článku zase donekonečna bude tvrdohlavě opakovat bludy o tom, že v Madridu je "nejpomalejší povrch". :-)

Stan byl absolutně bez šance. Myslím, že Tomáš by vzdoroval víc, škoda ho. Jestli Rafa obhájí i Řím, pak už bude nejlepším hráčem letošního roku a návrat na post jedničky brzy skoro nevyhnutelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže rok teprve začal:-)
Hlavně doufám, že Novak v Římě nebude blbnout a dopracuje se do semi s Rafou, což by mohlo bejt takové malé finále. Ostatní hráči jsou pro Nadala na antuce bohužel jen takoví sparring partneři...
Reagovat
Amputace
Momentálně, jak se zdá, je to mezi Rafou a Novakem. Je to úžasná rivalita a já doufám, že se v Římě utkají. Upřímně pochybuji, že s tím, co Rafa předváděl tady v Madridu, by proti Novakovi uspěl, ale jak naznačilo MC, proti Djokovičovi je Nadal někde jinde. Oba předvádějí tenis úplně jiné úrovně, stojí-li tváří v tvář. Ano, v MC to bylo ve dvou setech, ale chybělo málo k velkému závěrečnému dramatu.
Reagovat
Pe3k
Nechybělo moc, 1 míč a Rafa dostal výprask 6:0...
Reagovat
Amputace
No a co? Daleko podstatnější je, že Nadal servíroval do zisku druhého setu.
Reagovat
Amputace
Mimochodem; co ty teď? Tvůj kůň pomalu odchází, brzy proto budeš nucen přejít do jiné stáje. Kdo to bude? Novak, Murray, Potro nebo budeš zkrátka jen hejtovat Nadala?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sis nevšiml, že se Rogerovi fanoušci nalepili na Grigora?:-)
Reagovat
Amputace
To je pravda :) Ale podle mě s tím Grigorem přehánějí. Je to docela nafouknutá bublina. Vzdáleně sice připomíná Federerův styl, ale přitom nemá ani desetinu jeho kvalit či potenciálu. Potrápil Nadala, porazil Djokoviče a hned se z něj dělá bůhvíco. Takový Raonič je úplně někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli s ním přehánějí, to nevím...mně přijde taky dobrý a jestli je tohle (potrápení Nadala a výhra nad Novakem) začátek, tak je velmi slušný a může z něj něco bejt. Spíš mě za něj mrzí, že je a bude brán jako následník Federera.
Reagovat
Amputace
Tak jistě, ona je velká otázka, zdali v těch výkonech bude pokračovat nebo ne. Je bezesporu talentovaný, ale takový Janowicz nebo už řečený Raonič mi připadají ještě výš, Raonič dokonce mnohem výš. Takže nevím. Dimitrov podle mě následovník Federera (tedy hráč, který převezme tu pomyslnou štafetu velkého fenoménu) opravdu není. Pouze se mu podobá stylem, to je vše, kvalita je úplně jiná u obou.
Reagovat
smazaný uživatel
No kdo ví, co se z něj ještě vyklube...pozitivní zpráva je, že na sobě maká. V tom by si z něj měli vzít příklad jiní talentovaní mlaďoši;-)
Možná štafetu v plné kráse nepřevezme, ale tlak na něj bude určitě obrovský; už teď se k němu federerovci upínaj a až Roger doopravdy odejde, bude to ještě horší. A hlavně je (bude) víc než jako Grigor Dimitrov znám jako kopie (byť vzdálená) Federera, což mi samo o sobě přijde docela nešťastný.
Reagovat
smazaný uživatel
*Miloš je taky samozřejmě dobrým příkladem;-)
A Jerzy potřebuje ještě hodně vyrůst, to si myslím, že je Grigor už před ním-dokáže být ve hře trpělivější (nevyhází se jako Jerzy) a psychicky už je podle mě taky odolnější (čemuž výhra nad Novakem jen pomohla)...
Reagovat
Amputace
Jerzy je neuvěřitelný labil, dělá plno UE, ale talentu podle mě pobral více než Grigor. Chce to jen zapracovat na psychice. Jinak Grigor nikdy nedosáhne špičky, dokud ho budou brát po hodině a půl hry křeče. To bych pochopil u 17ti letého hráče, ale v jeho věku mi to připadá opravdu nenormální.
Reagovat
tito
K tomu bych měl jednu poznámku- Grigor hraje turnaje ATP od roku 2011, kdežto Jerzy se mydlil ještě v minulém roce na challengerech ( v lednu Futures!!), takže de facto zkušenosti teprve sbírá. A to velmi zkušeně, když je v žebříčku těsně před Grigorem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se Jerzy taky líbí víc:-)...ale ta psychika je prostě zásadní. Nezbývá než doufat,že ty mušky v budoucnu vybere.
tito- Souhlas;-)
Reagovat
BooOoo
nevíte někdo co je s Luckou Hradeckou? nehrála kvaldu v Římě a ani nejsou s Andreou ve čtyřhře. nahradila ji Marticová.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje v Praze!!!
Reagovat
tommr
Lucka Hradecká dostala volnou kartu na Sparta Prague Open ...
Něco víc o Lucce a jejích problémech je možný dozvědět se v tomhle článku: http://sport.idnes.cz/hradecka-tenis-0pa-/tenis.aspx?c=A130509_221028_tenis_ma
Reagovat
Fandina
Tak to je mi líto. Těch problémů zdravotních je trochu moc. Tak přeji aby se to podalo a jinak držím palce, téhle sympatické ranařce. Lucko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
lucky loser:-D
Reagovat
Mayo
Rosol je legenda
Reagovat
smazaný uživatel
jo, jako dr.Cvach, k smíchu..
Reagovat
tommr
je to klikař. Ale asi mu to stejně nebude nic platný, protože jeho dobrá forma z Bukurešti se zdá být zase fuč ... :)
Reagovat
freeteepek
Proč? Ty jsi ho teď viděl hrát? Nepodceňuj ho...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že jste tak brzy opravili tu prvotní zprávu, že Rafa vyhrál čtvrtý letošní turnaj na pátý... Tomu tedy říkám comeback 7 turnajů = 7 finále, škoda Monte-Carla, 9 titulů v řadě to je tedy něco
Reagovat
smazaný uživatel
*to by tedy bylo něco... Každopádně jsem zvědavý na Řím, a potom na vyvrcholení Rafovi formy v Paříži, dnes bylo evidentní, že se spíše šetřil.. Vamos RAFA :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je smula,ja asi Stanovi věřil jako jediný,měl to vihrát:(
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekaně :-)) Ale gratulace, David to holt podělal.

Izzy očekávaně vylítnul už s Istomimen, tragédie. A Kuzněcov taky potěšil, taky hraje pod své možnosti hluboko.
Reagovat
Bob
Serena, Andrejka, Nadal. Jééééééééééééééé :)
Reagovat
horska.kraslice
A Hájek taky.
Reagovat
smazaný uživatel
A co nato vecny kritici,ze vraj Rafa nema formu?,oni by ho neuznali ani keby porazil Serenu :-)
Reagovat
Nola
gratulujem Rafovi k titulu, Stan na neho nemá, presne ako drvivá väčšina tenistov, mal to pod kontrolu od začiatku do konca
Reagovat
smazaný uživatel
méně je někdy více...možná že by si většina tenistů měla dát pauzu a ne se jen honit za body a penězi. Djokoviči, Ferrere, Murayi, Federere či Berdychu...
Reagovat
Mayo
a to najdôležitejšie...titulmi
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Nola
možno to ešte nevieš, ale Roger a Andy si naplánovali dovolenku koncom júna, dali sa nalákať na zlavnenú ponuku istej prestížnej cestovky...
Novak ma pred chvíľou pozval na cestu okolo sveta výletnou loďou, ktorá začína presne o týždeň, nebolo to jednoduché rozhodnutie :D vraj tam budem robiť spoločnosť Davidovi.....
Reagovat
Mayo
Michal David ?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč vlastně ve finále nehrál Rožér? Letošní náročný jarní program ho příliš vyčerpal?
Reagovat
kada.tom
Jen tak dál ;-)
Vzhůru na Řím a Paříž!
Reagovat
smazaný uživatel
Skôr ho vyčerpalo získanie 17 grandslamov alebo 6 Masters finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
To už je let,co? :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist