Nadal: V Indian Wells chci hrát

27. 2. 2013, 15:33
Aktuality 17
Rafael Nadal popřel, že vynechá nadcházející turnaje v Indian Wells a Miami. Podle španělských médií měl bývalý první hráč světa, který se tento měsíc vrátil na kurty po sedmiměsíční pauze, oba podniky série Masters na betonových kurtech vynechat, aby šetřil doléčené koleno. Chci tam hrát, uvedl dnes Nadal.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Mám v plánu jet do Indian Wells a chci tam hrát. Když se ale nebudu cítit dobře, budu se muset rozhodnout," citovala agentura AFP Nadala, který po návratu zatím hraje pouze na oblíbené antuce.

"Mým každodenním cílem je dostat koleno do stoprocentního stavu. Až se mi to povede, budou moje další cíle stejné jako před zraněním," přidal vítěz jedenácti grandslamů. "Když se to nepovede, budu se s tím muset vyrovnat a dál pracovat na návratu," dodal.

Rodák z Mallorky si po svém návratu vede dobře. Ve Viňa del Mar postoupil do finále, o týden později už v Sao Paulu získal titul a na probíhajícím turnaji v Acapulku je zatím ve druhém kole. Pátý hráč světa přesto upozornil, že v nejlepší formě ještě není. "Musí se mi vrátit rychlost a koncentrace, což je možné jen hraním na turnajích. Sedm měsíců bez nich si vybírá svou daň," řekl Nadal.

Zprávu o tom, že Nadal nechce hrát v Indian Wells a Miami, popřel také Nadalův trenér a strýc Toni. "O ničem jsme nerozhodli, ale s návratem na tvrdé kurty musíme být opatrní. Nicméně Rafa mi ani jednou neřekl, že by chtěl americké turnaje vynechat," řekl deníku AS.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
vyprdni se na to, Roger bude mít akorát mindrák a zabalí to ještě dřív, než plánoval :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jen já jsem psal, že blufuje ...
jsem ohromnej, mám ty krysy podvodnický prokouklý
Reagovat
Stan_Borowitz
úplně zbytečných komentářů???
Reagovat
carolyn
:-)))))
Reagovat
Fandina
třeba si je Rafa prostudoval a pak změnil rozhodnutí :-)))))))
Reagovat
safi1313
No jo to nás zřejmě nenapadlo :D
Reagovat
a.magerova
Proto já chodím raději diskutovat pod Rogera, tam si domluvím kromě tenisu i aktivity mimo tenisové klání... :-))))
Reagovat
dadaft
tvůj příspěvek pod článkem s 247 reakcemi byl fajn.
když se člověk třeba podívá do pavouka Australian Open 1990, najde tam tyto jména

Lendl, McEnroe, Sampras, Edberg, Courier, Wilander, Becker (Agassi nehrál)

+ Mečíř, Ivaniševič, Korda, Bruguera, Noah, Muster, Stich, Sanchez a další

v porovnání s tím je každý GS za posledních 10 let skutečně velmi slabě obsazený odvárek...
:-)))
Reagovat
dadaft
tj. (když připočítám Andreho, i když tam nebyl)
to máme 8 elitních hráčů v tom nejužším slova smyslu
+ 8 dalších extrémně kvalitních...
Reagovat
smazaný uživatel
Preto nechápem, ako niekto môže povedať že éra Djokovičov, Nadalov a Murrayov je najlepšia v histórii. (povedal to sám Agassi, zrejme zo zdvorilosti)

Chlapci ako Federer či Nadal vyťažili zo svojich ér viac-menej maximum, myslím si však že Federer by dominoval aj v tej predošlej. Dokázal to Sampras, proti ktorému by RF vedel zahrať a nepokakal sa z neho ako Andre. Aj Tsonga by si trošku škrtol, neviem si však predstaviť hráčov ako Tipsarevič, Monaco či Cilic súťažiac s vyššie menovanými. A to som naschvál vypichol takých blízko top 10. Ktorých si viem predstaviť že by im robili dobrú konkurenciu - Davydenko, Hewitt (ten vlastne aj dominoval na prelome tisícročí) alebo aj Roddick. Teda všetko hráči staršej garnitúry. Je to síce veľké sci-fi takto debatovať o možnostiach hráčov ale vždy lepšie ako neproduktívna debata odvedľa. :)
Reagovat
Fandina
Ty jména z roku 1990 o kterých píše dadaft, to samý pojem a obě řady. Ale když jsem se podívala na rekordy viz odkaz dole, tak v desítce dvanáctce všech nejúspěšnějších tam jsou Sampras a Ivan a ze současné doby je tam Roger a Nadal. Podle statistik jsou to tedy srovnatelné doby. A přesahuje v nich jen Agassi a ten jak si pamatuji i v článku o kterém píše rfever, tak v něm Agassi mluví o současné době celkem z respektem. Možná proto, že svou dobu posuzoval z jiného úhlu, v kterém byl sám, coby účastník.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
Fandina
oprava ... celkem s respektem s je správně ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sem mi to líbí , jak už sem psal včera když už se vrátil měl by hrát všude , nicméně nechápu uveřejnění včerejší zprávy , když to nebylo oficiální prohlášeni ale jen drby v španělském deníku.
Reagovat
carolyn
Však jsme to včera psali, že nemá cenu cokoli pod tím článkem řešit, když nikdo neví zda je to potvrzeno nebo ne, navíc to vypadalo že ne.
Ale nechápu, že se to zrovna z tohdle deníku dostalo dos věta :-)
Reagovat
Roger_Federer
a to se tady vcera zhodli, jak je to dobre rozhodnuti..Rafo,Rafo proc si nenechas poradit od fanousku.
Reagovat
Roger_Federer
a to se tady vcera psalo, jak je to dobre rozhodnuti..Rafo,Rafo proc si nenechas poradit od fanousku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist