Nadal v Barceloně triumfoval už poosmé v řadě

28. 4. 2013, 20:01
Aktuality 59
ATP BARCELONA - Když Rafael Nadal nechybí v pavouku turnaje ATP 500 v Barceloně, mají ostatní tenisté už 10 let smůlu. Španělský antukový suverén dnes ve finále porazil krajana Nicoláse Almagra a katalánskou metropoli ovládl celkově již poosmé.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal jedinou porážku na turnaji v Barceloně utrpěl při svém debutu v roce 2003, kdy podlehl krajanu Alexi Corretjovi. Z dalších desíti ročníků vynechal pouze dva kvůli zranění, pokud však startoval, nenašel přemožitele. Letos sérii neporazitelnosti rozšířil už na 39 vítězných zápasů v řadě, v posledních 19 zápasech navíc neztratil ani set a po dnešním výhře 6-4 6-3 nad krajanem Nicolásem Almagrem turnaj ovládl již poosmé.

Nadal sice začátek finálového zápasu zaspal a po dvou ztracených servisech prohrával 0-3, ještě první set však dokázal zachránit a po hodině a 32 minutách tak vyhrál i 10. vzájemný zápas.

Rafael Nadal"Podmínky dnes byly hodně těžké, hlavně v prvních šesti hrách, kdy dost pršelo. Ale jsem velmi spokojený, protože jsem byl schopný porazit hráče jako je Nico ve finále ve dvou setech. V průběhu zápasu jsem hrál čím dál lépe," komentoval Nadal, který po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolena hrál i na šestém letošním turnaji ve finále a získal z nich už čtyři tituly.

"Cítím se velmi šťastný, že tady v Barceloně mohu znovu zvednout trofej nad hlavu. Znamená to pro mě hodně, zejména po náročném roce, který jsem měl," dodal rodák z Mallorky, který se v únoru vrátil po sedmiměsíční pauze.

Almagro hrál dnes ve svém jubilejním 20. finále, sbírku 12 titulů však rozšířit nedokázal. "Míčky byly vinou deště čím dál těžší a pro mě už to nebylo tak dobré. Rychlost hry šla dolů a Rafa byl schopný se udržet déle ve výměnách," litoval Almagro náročných podmínek.

"Ale celkově se po zápase cítím dobře. Celý týden jsem bojoval, abych si tu mohl zahrát ve finále a svého cíle jsem dosáhl. Ano, jsem teď zklamaný, ale msím se na to dívat pozitivně, protože celkově to pro mě byl skvělý týden," dodal 12. hráč světa.

- ATP 500 BARCELONA -
(Španělsko, antuka, 2.165.875 eur)
nedělní výsledky (28. 04. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Almagro (4-Šp.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Peya/Soares (Rak./Braz.) - Lindstedt/Nestor (3-Švéd./Kan.) 5-7 7-6(7) 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Já přece myslím opravdu, ale opravdu rychlý povrch, ne ty dnešní "hardy"... A opravdu rychlé míče. :-)

Protože když se střetnou a prohraje Federer, tak to přece bude vinou pomalého povrchu. Nebo pomalých míčů.

No a když prohraje Nadal, tak samozřejmě proto, že byl zraněný.
Reagovat
Mayo
Pánes
Reagovat
smazaný uživatel
se přihlásil na turnaj do Basileje...to je ale hamoun, svůj domácí turnaj má úspěšně za sebou a teď si chce smlsnout i na tom Rogerově...:-D
:-)))
Reagovat
Padme
Tak to mi teda náladu trošku zkazilo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Roger ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že to není pro Federera žádný velký problém. No tak tam pořadatelé dají pořádný rychlý povrch a Nadal vypadne ve čtvrtfinále...
Reagovat
smazaný uživatel
Kedze ziskal Rafa v 24r. karierny GS, obávam sa, že typ povrchu je pre neho druhoradá otázka..

Ja verím, že sa títo dvaja starí známi opat stretnú..Dúfam, že tam Roger nejako prelezie..
Reagovat
Pe3k
Nadal sice získal keriérní grandslam, ale to neznamená, že není na hardu slabý jak čaj. Federera v hale nikdy neporazil, ze 4 utkání vyhrál pouhý 1 set a běžně prohrává s hráči mimo top 50...Btw, pro mě bude překvapením, pokud bude vůbec Nadal na podzim hrát.
Reagovat
Roger_Federer
Neni to trochu pod tvou urovni a lacine, přat si, aby ve vrcholne forme v nejlepšich letech hrajici Rafa si napravoval bilance na starnouci odchazejici byvale hvezde??:)
Reagovat
Pe3k
Pod jeho úroveň? Vždyt on žádnou nemá...Btw.bývalé hvězdě? Ty máš dost :D
Reagovat
Roger_Federer
Co pak ty si fakt natvrdli..?To je samozdřejme ironie.
Reagovat
Matti
Jak oni ti kluci Federerovští, už dopředu znají výsledek, a proto se tak rozčilují. :-)
Reagovat
Mayo
chudák Rafa, keby si to tu čítal tie kydy na jeho osobu :D pritom je to taký dobrý chlapec (:
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je pánes!
Reagovat
smazaný uživatel
A nie je pod vasu uroven brat vysledky v najlepsej forme hrajuceho Rogera s 18-19ročným tínedžerom za bernú mincu?..Roger "ťažil" z vekovej výhody v prvej polovici, teraz z nej bude ťažiť Rafa.

A samozrejme, že Petrík je natvrdlý..
Reagovat
smazaný uživatel
Však Roger do Basileje ani nejede, protože se nedohodl na podmínkách. A pak, kdo je hamoun :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak nic no :D Stejně je to hamoun.
Reagovat
Padme
hrát bude! Možná to tu už zaznělo, ale nechodím sem každý den.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekané :-) Takže napodeváté to nevyjde jako v MC, devět životů má jenom kočka, takže příští rok Nole šup do Barcelony a vypráskat :-)))
Reagovat
tito
No jo, ty aby jsi nesýčkoval. Věnuj se raději zápočtům, my už si to ohlídáme. A znáš to, kdo jinému jámu atd. atd. Když už se nám tedy blíží ta travka. Však víš :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D...co by tam dělal. Tenhle "domácí turnaj" ať si Rafa vyhraje třeba ještě desetkrát, stejně to je spíš taková sranda:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, no jo, nekažte mi to vy dva :-) Ale co, Nole si dá voraz a příští rok tam dojede Rosol, že jo Lukyne? Pojď pojď pojď...

A tito, s travkou si nedělej starosti :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Néééé, ještě ty začni trapčit s Rosolem...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když mi zkazíte radost, tak třeba vytáhnout něco jiného. A když mi kazíš i tohle, tak je asi třeba jít spát.

Idemo!
Reagovat
Amputace
Ty jsi hater Nadala? Myslel jsem, že fandíš Murraymu..
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Jsem zloun:-(
Laku noć!
Reagovat
smazaný uživatel
Já zvládám všechno :-)
Reagovat
Roger_Federer
Nic, jako hater Nadala neexistuje..to je dalši vyplod zdejšiho fora.:)
Reagovat
Amputace
Ptal jsem se tomasinha, který mi odpověděl sdostatek výmluvně :) Ale děkuji za tvůj názor, na který se tě nikdo neptal.
Reagovat
smazaný uživatel
Hater Nadala samozrejme existuje..Nadal ich má na TP jednoznačne najviac..

Holt, je to údeľ najlepších..
Reagovat
Amputace
Navíc například Pe3ka jsem již několikrát viděl otevřeně přiznat, že haterem Nadala je a netají se tím, takže další lež z tvé strany.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je tady těch haterů úměrně, Nadala nemají rádi většinou Federerovci, Federera naopak Nadalovci. A Andyho všichni dohromady :D

Já se ale za hatera nepovažuju, rád si rýpnu a rád jsem, když Rafa prohraje, je to po Tipsovi nejméně oblíbený hráč z první desítky, to jsem nidky nezastíral. Zase to až tak nehrotím, jen si rád zaprovokuju, když je nuda (že Sonjičko :D?).
Reagovat
Amputace
Andyho sice má nerado mnoho lidí, v tom máš pravdu (mnohým včetně mě je zkrátka krajně nesympatický), ale jen málokdo fandí proti němu. To je daleko častější jev u Nadala. Věř mi, že pokud se utká Nadal a Murray, drtivá většina TP bude na straně Murrayho.
Reagovat
Roger_Federer
Jak jiste viš, reagovat na cokoliv a kohokoliv, je pravo každeho učastnika zdejši i jinych diskuzi..
Takže to že ses me na nazor neptal, je pravda, boužel me to nijak nezastavilo, že ses me osobne neptal a do diskuze se zapojil i bez tveho souhlasu..:)
Reagovat
Amputace
Pokud jde o mě, dlouho jsem byl haterem (skutečně to chvílemi byla téměř nenávist :) ) Djokoviče, ale v poslední době jeho sympatie stoupají - velice se mi začíná líbit především jeho chování na kurtu. Naopak nikdy jsem nic extra (možná krom nějakých občasných nesympatií) neměl proti Federerovi, Murraymu či zbytku top10.
Reagovat
Amputace
"Navíc například Pe3ka jsem již několikrát viděl otevřeně přiznat, že haterem Nadala je a netají se tím, takže další lež z tvé strany." Reaguj raději na tohle. A ano, žijeme v době, kdy svůj názor můžeš deklamovat kdekoli a prakticky jakkoli a k tomu všemu se chvástat svobodou slova; záleží na míře inteligence, jeden pochopí, že svoboda projevu má svá etická omezení, jinému nedostatek prozíravosti neumožní tato omezení registrovat. Já se někoho (konkrétního uživatele) zeptám, zdali je hater Nadala, načež ty mně odpovíš, že hateři Nadala na TP neexistují. Připadá ti to normální? Já nerozvíjel diskuzi obecného rozměru, zeptal jsem se na osobní věc přímo tomasinha.
Reagovat
Roger_Federer
Ja nevim.. Jak muže nekdo řict, že nenavidi nekoho koho osobne nezna a proč ho nenavidi??Je nemocny ten clovek, neni to porucha?Co ti Djokovic udelal, že si ho nenavidel?
Reagovat
Amputace
Zaprvé: napsal jsem "chvílemi to byla téměř nenávist", tedy dost uvážená a mírná slova. A nic z toho se samozřejmě nevztahovalo k jeho osobě, nýbrž k jeho obrazu tenisty. Zadruhé: chceš-li hodnotně diskutovat, rozlož své konverzační síly, jinak budeš jedině za vola. Stále jsi nebyl schopen reakce na "Navíc například Pe3ka jsem již několikrát viděl otevřeně přiznat, že haterem Nadala je a netají se tím, takže další lež z tvé strany." a přitom mi nadále kladeš nějaké otázky. Tlačíš mě k odpovědím, argumentům, aniž bys sám odpovídal a argumentoval, což je jeden z hlavním znaků demagogie.
Reagovat
Roger_Federer
Ale proč takove pocity smerem k tenistovi Djokovičovi??Kvuli tomu, že poražel a poraži Nadala?To je fanatismus..
To, že nesouhlasim s nesmyslnymi nazory nekterych fanoušku Nadala, neznamena, že ho nenavidim a neuznavam jeho kvality, jako nejlepšiho antukoveho hrače..
Co se Pe3ka tyka, nevydim mu do hlavy a pokud Nadala opravdu nenavidi, nema to v hlave v pořadku..Ano, mam nektere neoblibene hrače(např.Tipsarevič-stal me nekolikset tisic korun), ale rozhodne nemužu řict, že nekoho nenavidim..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovci ozaj nemajú dovod hejtovat Federera, je to krstný otec ich športovej radosti..

Obrátene to bohuzial neplatí a to je ten dovod nepríčetnej nenávisti tunajších tajtrlíkov z radu FFF..
Reagovat
Roger_Federer
vysvetli mi, jediny duvod, proč bych jako fanoušek Federera mel nenavidet, ale doslova nenavidet Nadala?
Kvuli konkurenci a poražkam? Slabomyslne, nebyt Nadala, tak tenis poslednich 10 let byl One mann šou, nuda :)...
Reagovat
Amputace
Djokoviče nemám rád (je to pro tebe takový problém?) už delší dobu - dávno před tím, než začal Nadala porážet. Nebudu ti tady nic vysvětlovat, nemám to zapotřebí, o tom totiž tato diskuze není. Opět - jako tolikrát před tím - vynášíš jakési kategorické výroky o fanatismu, aniž bys věděl, jak dlouho nebo z jakých důvodů nemám Djokoviče rád. Jestliže tímto způsobem uvažuješ, nedivím se, že se ve většině věcí neshodneme. Vidíš věci polovičatě, nebo jak chceš, aby byly. Tzn. napíšu, že nemám rád Djokoviče a tvá první myšlenka je: "Aha, nemá rád Djokoviče, to je jasné, nemá ho rád, protože poráží Nadala. Fanatik." - přitom už vůbec nebereš v potaz skutečnost, že jsem napsal, že v poslední době naopak mé sympatie směrem k Djokovičovi vzrůstají. Tímto způsobem já neuvažuji a nikdy uvažovat nebudu - o fanoušcích ani Federera, ani Murrayho a ani Djokoviče. Jak píšeš, nevidím jim do hlavy, na rozdíl od tebe, který mi do hlavy zřejmě vidíš. Co se týká toho Pe3ka - nejde o vidění do hlavy, on to sám psal, sám se k tomu několikrát přiznal v různých diskuzích a ty přesto potom napíšeš, že hateři Nadala na TP nejsou, že je to fáma. Tomu říkáš nějaká soudnost? Nějaká objektivita a nezaslepenost?

Uznáváš Nadala jako nejlepšího antukáře (v tuto chvíli), ale ke každé diskuzi o slabé antukové konkurenci v momentě přispěcháš - v mých očích jsi pokrytec. V tuto chvíli si hraješ na seriózního diskutéra, který má dokonalý nadhled, přitom - je-li k tomu sebemenší prostor - si rád do Nadala rýpneš, zpochybníš nějaký jeho úspěch, nebo zkrátka rozvineš diskuzi založenou na smyšlenkách a mystifikacích. Přede mnou si nemusíš na nic hrát, já na to nejsem zvědavý. Popřípadě nechej raději psát svoji sekretářku, jsem ze srdce přesvědčen, že to zvládne lépe než ty.
Reagovat
Amputace
A překrucování je také tvá oblíbená parketa. Nikde jsem nenapsal, že NENÁVIDÍM Djokoviče. Napsal jsem, že jsem chvílemi míval pocity blízké nenávisti a napsal jsem to se smajlíkem. Ty, že jsi objektivní a máš soudnost? Pche.
Reagovat
Roger_Federer
Když ty si tady jeden z poslednich, co se vždycky na diskuzi na urovni chyti...rad si pokecaš..
Reagovat
Amputace
Zas a znovu - žádná normální reakce na mnou vyslovené argumenty. Jsi pokrytec, jehož argumentační kvality jsou nulové. Vidíš pouze to, co se ti hodí.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Nadal hateři", včetně Pe3ka, jsou v podstatě velmi umírněná frakce, spíš bych je nazval provokatéři a rejpalové. Ty jsi možná nezažil vrcholnou éru "arogantního švýcarského prasete". Takový Barney, to byl jinej sekáč...
Reagovat
smazaný uživatel
Chcem verit, že za kvalitou dnešného zápasu stojí počasie..Ak by som v prvom sete nevedel, kto hrá, tak by som si myslel, že sledujem nanajvýš prvé kolo nejakej kvalifikácie..

V druhom sete sa to zlepšilo, ale stále platí,že Rafa je úplne mimo formu..Na druhú stranu si treba povedať, aký hráč je v takomto stave schopný vyhrať turnaj..No snáď len Rafa na antuke.
Reagovat
Berny
A ja si rikam, dit to je na rafovi to dobre. Ty neskutecne vykyvy hry, dejme tomu ze +- 9 let ma na antuce konstantni vysledky s hodne nekonstantni hrou, coz take plati i na jinych povrsich. Vetsina hracu hraje spoustu let stejne dobre nebo stejne spatne, me jako Rafove verneho fanouska vcelku nabudi kdyz ho jednou vidim hrat tak strasidelne jako dneska a pak dojde neco ve stylu FO2012. Dnesek mi prisel strasidelny. O to vice se tesim kdy opet bude ten zabijak z FO-08, AO-09, US-10, AO-12, FO-12.. vim ze opet ty chvile kdy kazde jeho vymena je skvela prijde.. :) Ikdyz nekdy mi z nej doopravdy slezou vlasy.. :)
Reagovat
nitrotaj
FO 2010.Tam se mě osobně líbil ze všech nejvíc. Taky věřím v lepší hru, přecejenom do Paříže, má ještě měsíc času.Akorát doufám, že kdyby se potkal s Djokovicem, že to neopláču(skutečně) jako AO2012.
Reagovat
Berny
a jeste jsem samo zapomnel na W 08 a W 10, W 10 od stavu 0:5 ve 1/4finale se Soderlingem az do posledniho micku z Berdychem mi jeho hra prisla dokonala..
Reagovat
Mayo
nech žije antuka v réžiji Boha :)
Reagovat
tito
- konečně. Sice malý, ale důležitý krok. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"uz" jsem tady.. :-) Maly pro lidstvo, velky pro Ryana. ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Už mnohn let, je antukova sezona nejnudnejši časti roku..V režiji Nadala, vetšinu turnaju na antuce vyhrava už 5x za sebou :)..Očekavat nejaky překvapeni, nečekaneho vyteze , je scifi :), neni pro tohoto antukoveho krale žadna konkurece...Krom Novaka a Federera, se nikdo k tomuto bohu "cihly" ani nepřibližil..
Reagovat
smazaný uživatel
Pro nezaujatého diváka by mohla bejt nuda celá sezona, když se o ty největší tituly (grandslamy a tisícovky) pere v drtivé většině případů první čtyřka...není to jen o antuce:-)
Reagovat
a.magerova
Ale teda měl Rafa štěstí, že Lukáš hrál jinde :-)))
Reagovat
Mayo
už by ale aj stačilo, však už ani nemá určite kam dávať tie všetky trofeje :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Mayo v Tvém případě tenhle koment musí být silně ironický :D
Reagovat
Mayo
dancaa (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist